Care sunt riscurile pentru sănătate ale consumului de lapte? Când te ajută, când îți face rău?

lapte   6553300

Dimensiune font:

| 03-03-2024 13:44

Care sunt riscurile pentru sănătate ale consumului de lapte? Când te ajută, când îți face rău? sunt îngtrebpări la care medicina a încercat să ofere răspunsuri.

 

 


Laptele de vacă poate furniza proteine, calciu și vitaminele B-12 și A, printre alte beneficii. Acesta poate fi o parte nutritivă a unei diete variate.

 

Laptele de vacă este un aliment de bază zilnic pentru mulți oameni și a fost așa de milenii. Deși este încă un aliment popular, studii recente sugerează că laptele ar putea avea efecte nocive asupra organismului. Cu toate acestea, alte cercetări evidențiază beneficiile pentru sănătate ale produselor lactate.

Care sunt riscurile pentru sănătate ale consumului de lapte? Când te ajută, când îți face rău?
Așadar, care este adevărul? Citiți mai departe pentru a afla care sunt avantajele și dezavantajele laptelui, precum și câteva alternative pe care ați putea dori să le luați în considerare dacă nu tolerați laptele sau alegeți să nu-l beți, scrie healthline

Laptele este considerat un aliment integral. Acesta furnizează 18 din 22.

 

 

De asemenea, laptele oferă:
fier

seleniu

vitamina B-6

vitamina E

vitamina K

niacină

tiamină

riboflavină

Conținutul de grăsimi variază. Laptele integral conține mai multe grăsimiSursa sigură decât alte tipuri:

grăsimi saturate: 4,5 grame

grăsimi nesaturate: 1,9 grame

colesterol: 24 miligrame (mg)

 

Beneficiile laptelui
Controlul apetitului

Consumul de lapte nu a fost legat de creșterea în greutate sau de obezitate și poate ajuta la reducerea poftei de mâncare. Un studiu mai vechi de 49 de persoaneSursa de încredere a arătat că lactatele i-au ajutat pe oameni să se simtă mai sătui și au redus cantitatea de grăsimi pe care au mâncat-o în general.

Unele studiiSursa de încredere au arătat că aportul de lactate integrale nu este asociat cu o greutate corporală mai mică. Iar unele au arătatSursa de încredere că aportul de lactate, în general, poate preveni creșterea în greutate.

Dezvoltarea oaselor
Laptele poate contribui la îmbunătățirea greutății și a densității osoase la copii, potrivit unui studiu din 2015. De asemenea, reduce riscul de fracturi în copilărie.

 

Cercetări mai vechiSursa de încredere arată că femeile însărcinate care au avut o dietă sănătoasă care includea multe alimente bogate în lactate și calciu au avut copii cu o creștere și o masă osoasă mai bune, în comparație cu femeile care au urmat diete mai puțin sănătoase.

Laptele furnizează, de asemenea, proteine care sunt necesare pentru a construi și menține oase, dinți și mușchi sănătoși. O ceașcă de lapte furnizează aproximativ 7-8 grameSursă sigură de proteine din cazeină și zer.

Sănătatea oaselor și a dinților
O ceașcă de lapte conține aproape 30 la sută din sursa sigură din necesarul zilnic de calciu pentru adulți. Laptele conține, de asemenea, potasiu și magneziu. Aceste minerale sunt importante pentru sănătatea oaselor și a dinților.

Majoritatea laptelui are adaos de vitamina D. O ceașcă de lapte îmbogățit conține aproximativ 21 la sutăSursă sigură din cantitatea zilnică recomandată. Vitamina D este o vitamină importantă care joacă multe roluri în organism, inclusiv promovarea absorbției calciului și a mineralizării oaselor.

Prevenirea diabetului
Diabetul de tip 2 este o boală caracterizată prin niveluri ridicate de zahăr în sânge. Diabetul vă poate crește riscul de:

boli de inimă

accident vascular cerebral

boli de rinichi.

Efecte secundare negative ale laptelui
Acnee: Un studiu din 2016 a constatat că adolescenții cu acnee au consumat cantități mai mari de lapte degresat sau degresat. Lactatele cu conținut scăzut de grăsimi pot declanșa, de asemenea, acneea la adulți. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a explora legătura dintre dietă și acnee.

Alte afecțiuni ale pielii
Unele alimente pot agrava eczema, inclusiv laptele și produsele lactate, potrivit unei analize cliniceSursa de încredere.

Cu toate acestea, un studiu din 2018 a constatat că femeile însărcinate și cele care alăptează și care au adăugat un probiotic în dieta lor au redus riscul copilului lor de eczemă și alte reacții alergice legate de alimente.

Lactatele pot fi, de asemenea, un aliment declanșator pentru unii adulți cu rozacee. Pe de altă parte, un studiu recentSursa de încredere sugerează că lactatele pot avea de fapt un efect pozitiv asupra rozaceei.

Alergii
Până la 7,5 la sută dintre copii au o alergie la lapte, estimează unii experți. Aceasta poate provoca reacții cutanate, cum ar fi eczeme, și simptome intestinale, cum ar fi: colici, constipație diaree

Alte reacții grave includ:
respirație șuierătoare

dificultăți de respirație

scaun cu sânge

Copiii pot trece de o alergie la lapte. Adulții pot dezvolta, de asemenea, o alergie la lapte.

Cancer

Excesul de calciu din lapte și din alte alimente poate crește riscul de cancer de prostată. Zaharurile din lapte pot fi legate de un risc ușor mai mare de cancer ovarian.

Intoleranța la lactoză
Laptele de vacă are o cantitate mai mare de lactoză decât laptele de la alte animale. O analiză din 2017Sursa de încredere estimează că 65 până la 70% din populația lumii are o anumită formă de intoleranță la lactoză. Majoritatea persoanelor cu această afecțiune pot adăuga în siguranță cantități mici de lactate în dieta lor. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Margarină sau unt? Răspunde dieteticianul
18/05/2024 00:19

Stim că margarina, ca si untul, este o substantă grasă. Dar e mai putin cunoscut care este cea mai bună pentru organism. „Grăsimile sunt adesea intelese gresit si simplificate excesiv, chiar si de că ...

Tusea convulsivă și sugarii. Primele decese
18/05/2024 00:18

Tusea convulsivă a provocat decesul a doi sugari, anuntă Institutul National de Sănătate Publică.Este vorba despre doi sugari: unul de 4 luni, din Bucuresti, vaccinat corespunzător varstei, cu 2 doze de ...

Cancerul ovarian, în creștere! Atenție la simptome!
18/05/2024 00:17

Incidenta cancerului ovarian, cel mai letal dintre cancerele detectate la femei, este in crestere. Anual, in tara noastră, sunt diagnosticate aproximativ 1.800 de femei cu acest tip de cancer si mai mult de ju ...

ANSVSA trebuie să facă ordine pe piața suplimentelor alimentare, spune prof. Ion Fulga
18/05/2024 00:14

Pentru a face ordine piata suplimentelor alimentare, ANSVSA trebuie să monitorizeze aplicarea prevederilor Directivei europene in acest domeniu , a precizat prof.univ.dr. Ion Fulga, seful catedrei farmacologi ...

S-au găsit 'vinovații' pentru cheagurile de sânge în urma vaccinării anticovid: Victimele erau predispuse genetic
17/05/2024 21:28

Cheaguri de sange care au cauzat moartea in urma vaccinării cu anticovid cu vaccinuri Johnson & Johnson (J&J) şi AstraZeneca au fost cauzate de o reacţie autoimună la care sunt predispuse anumite pe ...

Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
17/05/2024 18:46

Un articol de opinie publicat recent in New York Post sustine că există noi dovezi care ar putea clarifica originile pandemiei de COVID-19, sugerand că oamenii de stiintă au ascuns adevărul despre virus. C ...

AREST la domiciliu pentru medicul de la Institutul Oncologic Bucureşti care ar fi uitat o compresă într-o pacientă
17/05/2024 16:46

Chirurgul de la Institutul Oncologic Bucuresti suspectat că a uitat o compresă intr-o pacientă pe care a operat-o a fost plasat sub arest la domiciliu. Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă, in co ...

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise în judecată. Au falsificat un diagnostic
17/05/2024 13:33

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise in judecată de Parchetul de pe langă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvarşirea infracţiunii de fals intelectual, fiind acuzate c ...

Un chirurg de la Institutul Oncologic, cercetat pentru ucidere din culpă. O pacientă a decedat din cauza unei comprese uitate în abdomen
15/05/2024 14:27

Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din Targoviste, sub conducerea unui procuror de la Parchetul de pe langă Judecătoria Targoviste, au efectuat miercuri, 15 mai, două perchezitii Ins ...

Alertă în Europa: comprimatele de Ecstasy Donkey Kong, un pericol letal pentru consumatori. „Se distribuie în apropierea festivalurilor”
15/05/2024 13:41

Dealerii de droguri sunt tot mai inventivi atunci cand vine vorba de atragerea noilor consumatori. De aceea, pe piata drogurilor a apărut un nou tip de comprimat, ce poartă numele personajului Donkey Kong, di ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei