Consumul de paste îi face pe oameni mai fericiți (studiu italian)

3

Dimensiune font:

| 06-01-2024 11:24

Un studiu realizat de cercetători italieni a stabilit că oamenii sunt mai fericiți atunci când mănâncă paste, anunță Mediafax.

Un studiu italian realizat de „Behavior & Brain Lab” de la Universitatea de Limbi și Comunicare IULM, în colaborare cu Unione Italiana Food, a explorat științific mecanismele emoționale și neurofiziologice care stau la baza bucuriei trăite în timpul consumului de paste, potrivit Malta Daily.

Folosind metode neuro-științifice și de urmărire a creierului, similare cu cele folosite la detectoarele de minciuni, cercetătorii au examinat reacțiile emoționale la 40 de subiecți cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani, fără alergii alimentare.

Studiul a descoperit că în timpul consumului de paste declanșează o stare emoțional-cognitivă pozitivă puternică și de durată, comparabilă sau chiar depășind bucuria indusă de activitățile preferate, cum ar fi ascultarea muzicii sau urmărirea sportului.

Profesorul Vincenzo Russo, fondatorul Neuromarketing Behavior & Brain Lab IULM, afirmă că pastele și fericirea sunt inseparabile, actul de a gusta și a savura paste stimulând cele mai pozitive amintiri și emoții.

Analizând obiceiurile de consum, studiul a constatat că indivizii asociază consumul de paste cu fericirea, împărtășirea în familie și prietenia. Aproximativ 40% dintre participanți au considerat pastele un aliment confortabil, iar 76% dintre respondenți au afirmat că consumul de paste îi face foarte fericiți.

Aceste descoperiri subliniază legătura emoțională profundă pe care oamenii o au cu pastele, explicând popularitatea lor de durată. Dincolo de tărâmul emoțional, literatura științifică susține impactul pozitiv al pastei asupra stării de spirit, atribuindu-l prezenței triptofanului și vitaminelor B, au mai stabilit cercetătorii

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Biscuiții, o călătorie dulce prin istoria gustului
28/02/2024 14:06

Biscuitii sunt acele delicioase si crocante bucatele de plăcere care ne incantă gusturile si aduc un zambet pe fetele noastre. De la cei simpli cu unt, pană la cei imbogătiti cu ciocolată sau fructe, ...

Cele mai întâlnite ingrediente și rețete din bucătăria mexicană
28/02/2024 09:57

Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate din lume, fiind cunoscută pentru aromele intense, combinatiile de ingrediente si diversitatea preparatelor. Aceasta este rezultatul unei combinatii de i ...

Delicii spaniole - Omletă cu cartofi
28/02/2024 08:30

Omleta spaniolă cu cartofi este un deliciu uspr de preparat. Ingredientele principale sunt ouăle si cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Este perfectă atat ca aperitiv, mic-dejun sau c ...

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
26/02/2024 11:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
26/02/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
25/02/2024 14:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Trucuri pentru o friptură delicioasă. Este extrem de simplu să-i păstrezi savoarea
25/02/2024 13:14

Nimic nu e mai bun decat o friptură delicioasă, cu un gust fabulos. De multe ori, incercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri in care punem bucătile de carne o zi intre ...

Saltimbocca - friptura la tigaie cu prosciutto si salvie
25/02/2024 12:01

Avand o denumire care in traducere inseamna "sare-n gura", reteta de saltimbocca pare tentanta inca din start. Iar daca numele nu ne convinge, ar trebui s-o faca modul de preparare si ingredientele ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
23/02/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
23/02/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei