FOTO - Ardei umpluți, vedetele verii

download

Dimensiune font:

| 02-09-2022 11:15


Rețeta de ardei umpluți cu carne tocată și orez, făcută la cuptor, cu sos de roșii și verdeață, este una dintre cele mai sățioase și gustoase preparate românești, care, dacă este gătit cu pricepere, poate deveni un fel principal adorat de întreaga familie.


Ingrediente necesare pentru acest preparat:

700 gr carne tocată de porc, curcan sau pui ori amestec;
70 gr orez;
8 – 10 ardei gras;
2 cepe;
150 gr roșii pasate sau 100 ml bulion;
½ legătură mărar;
½ legătură pătrunjel;
O linguriță de sare;
O linguriță piper măcinat;
O linguriță paprika dulce;
O linguriță pastă de roșii;
2-3 frunze de dafin;
500 ml bulion de roșii sau 4 roșii mari opărite și decojite;
3 linguri de ulei;
Sare, piper, puțin zahăr și o frunză de dafin.
Modul de preparare
Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit cu puțin ulei. Se adaugă apoi și un praf de sare peste ceapă, după care se lasă pe foc, până când aceasta devine translucidă. Peste ceapă vom adăuga orezul și călim timp de 2-3 minute. Se adaugă puțină apă și se lasă conținutul să fiarbă, până când orezul absoarbe toată apa, preț de circa un minut. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Carnea tocată se pune într-un bol mai mare. Când orezul și ceapa s-au răcit, acestea se adaugă peste carne, iar mai apoi se pun condimentele, sare, piper, paprika, verdețurile tocate mărunt și pasta de roșii.Totul se amestecă foarte bine, până obținem o compoziție omogenă.

Ardeii se spală și apoi se decupează câte un căpăcel deasupra fiecăruia, în apropierea codițelor, după care se scot semințele. Se adaugă, folosind o lingură, o parte din compoziția de carne tocată și orez în ardei, dar fără ca aceștia să fie umpluți în totalitate, pentru că orezul se va umfla în timpul fierberii. În funcție de preferințe, putem acoperi conținutul din ardei cu un capac format dintr-o felie subțire de roșie.

Ardeii umpluți sunt gata de a fi introduși la cuptor, într-o tavă unsă cu 2 linguri de ulei. Deasupra ardeilor putem adăuga sosul de roșii, până când întregul conținut este acoperit de acesta. Putem adăuga și apă, dacă mai este nevoie. Asezonăm cu frunze de dafin și sare și introducem tava la cuptor, pentru 60 de min, la temperatura de 180 de grade Celsius.

După 30 de minute de gătire, ardeii umpluți trebuie întorși, pentru a se putea coace în mod uniform, iar dacă sosul a mai scăzut, putem adăugat o cană de apă fierbinte. Servirea ardeilor umpluți poate fi însoțită de puțină smântănă, mămăligă sau de verdețuri proaspete. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:11

Cafeaua, vinul și bananele sunt pe cale de dispariție. Ce vom mânca peste 40 de ani
05/10/2022 09:30

Schimbările climatice vor provoca si disparitia sau, in cel mai fericit caz, reducerea suprafetelor cultivate cu anumite culturi. Pe măsură ce conditiile de vreme se schimbă, fermierii vor intampina mari ef ...

Cum se prepara cea mai buna cafea la ibric
05/10/2022 07:05

Cafeaua la ibric pare simplu de preparat, insa daca ne dorim sa pastram traditia, trebuie sa facem rost, mai intai, de un ibric din cupru si sa cautam o cafea macinata fin sau chiar sa ne ocupam singuri de ma ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
04/10/2022 15:30

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

 Ce sunt florentinele Glyko?
30/09/2022 16:56

  Sunt create artizanal pentru cele mai pretentioase gusturi. Mai mult decat o bomboană sau o prăjitură, florentinele sunt pur si simplu un desert deosebit. Acest desert unic este recunoscut ca un sim ...

Tian de legume, rețetă franțuzească
30/09/2022 16:26

Se prepara intr-un vas rotund, din lut, mai inalt si mai mare in partea de sus, care se numeste tian, de unde si denumirea preparatului. Se poate gati insa si intr-un vas rotund, normal. Tian de legume contine ...

Piure de conopidă
30/09/2022 16:15

Conopida poate fi folosita in foarte multe moduri si preparate, inclusiv piure.  Ingrediente -o conopida -sare -piper -nucsoara -2 linguri ulei de masline -25 gr unt -75 ml lapte -cateva frunze or ...

Ostropel de pui
29/09/2022 15:48

Ostropelul de pui este o mancare delicioasă, usoară, de vară. Se folosesc pulpe de pui. Ingrediente: * 1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate) * 1 ceapa medie * 1 capatana de usturo ...

Prăjitură cu nucă
29/09/2022 14:47

Dacă iti doresti să prepari un desert delicios si pe placul familiei tale, noi iti prezentăm reteta de prăjitură cu nucă Sumegi. Este un preparat gustos care se realizează in doar cativa pasi simpli.&nbs ...

Povestea desertului care a stârnit război între două țări
29/09/2022 12:45

Pavlova este un desert devenit traditional in Australia si Noua Zeelanda, tări care incă isi dispută paternitatea asupra prăjiturii. Reteta contine bezea si fructe de pădure si are legătură cu legendar ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
29/09/2022 11:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei