FOTO - Rețetă de Foccacine aromate

foca

Dimensiune font:

| 29-07-2022 16:35


Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene, de obicei conținând ulei de măsline și ierburi aromatice. Această pâine e consumată drept aperitiv. Pe vremuri, focaccia era servită de sărbători.


Dacă aveți suficient timp la dispoziție merită să încercați rețeta de foccacine aromate a Lianei Sabou, prezentată pe blogul Pe masa din bucătărie. Nu sunt necesare prea multe ingrediente, iar prepararea în sine e relativ ușoară. Trebuie doar să rețineți că prepararea pâinicilor va dura aproximativ două ore.

Dar, odată preparate, vă veți bucura de un produs de panificație cu un gust extraordinar. Foccacinele aromate completează perfect orice masă a zilei și sunt ideale și pentru a prepara în ele sandvișuri gustoase. De asemenea, vă puteți „juca” cu topping-ul folosit, dincolo de recomandările rețetei.

Ingrediente

500g faina,
280ml lapte(3%grasime),
1 ou,
10g sare,
10g zahar,
20g ulei masline,
10g drojdie proaspata,
1/2 lingurita miere,
o lingura mare cu ierburi(salvie,oregano,rozmarin).

Saramura: 3g sare grunjoasa, 8g apa clocotita, 8g ulei masline.

Mod de preparare
Pregătim maiaua. Încălzim 180 ml de lapte, cât să fie puțin călduț, dizolvăm dojdia în el, adăugăm mierea și 160 g făină. După ce și-a dublat volumul (aproximativ 1h) adăugăm restul de lapte (100 ml), o parte de făină și amestecăm puțin aluatul. Adăugăm oul, sarea, zahărul și restul de făină și frământăm până la omogenizare. Apoi adăugăm uleiul împreună cu ierburile aromate și frământăm.

După 5 – 6 minute de frământat aluatul ia forma unei bile, pe care o lăsăm la crescut 45 minute. Aluatul crescut îl împărțim în 4 biluțe de aproximativ 150 g și întindem fiecare bucată cam de grosimea unui deget (nu se întinde cu făcălețul, ci cu mâna). Apoi le mai lăsăm la crescut 30 minute. În final, facem mici gropițe cu degetele, ungem cu saramură și mai lăsăm 30 – 40 minute să crească. Coacem foccacinele aromate la 200 grade pentru 15 minute, dar înainte presăram deasupra puțină sare grunjoasă. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Motive pentru a mânca sănătos cu carne
11/08/2022 09:50

 Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a org ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
10/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
10/08/2022 08:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/08/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Mituri adevaruri sau povesti despre branza de oaie
09/08/2022 13:30

Branza de oaie, este unul dintre cele mai populare produse de pe piată. Mare atentie, insă, de unde cumpărati branza de oaie. Branza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice si cheag natura ...

Supă de dovlecei a la grec
09/08/2022 11:09

Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină d ...

Care sunt cele mai bune alimente fermentate
08/08/2022 16:57

Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iat ...

Zacuscă de dovlecei
08/08/2022 16:53

Delicioasă si usor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună in orice anitomp. Ingrediente zacusca de dovlecei: 3 kg dovlecei 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 1 kg rosii 1/2 kg morcov 100 ml ulei ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
08/08/2022 16:15

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
08/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei