FOTO - Rețete de post - Borș rusesc

bors-rusesc-cu-sfecla-rosie-1

Dimensiune font:

| 14-12-2023 10:15

Borsul rusesc este mereu o alege foarte buna fie că este post, fie că nu.

Ingrediente

2 cartofi medii
2 sfecle rosii medii coapte/fierte
1 ceapa rosie
2 morcovi (mov in cazul meu, dar puteti folosi si morcovi obisnuiti)
1/4 varza (alba sau rosie)
1 frunza dafin
2 l supa de legume
2 linguri ulei masline
250 ml suc de rosii (al meu este preparat in casa)
sare (piper dupa gust)
otet de mere/ bors /zeama de lamaie dupa gust
smantana pentru servit (optional)
Mod de preparare
Sfecla rosie (cruda sau gatita) se rade pe razatoarea mare si se lasa deoparte
cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Morcovul se curata si se rade si el pe razatoarea mare
Ceapa se curata si se marunteste bine
Varza se curata si se taie fideluta
Se incinge uleiul si se adauga ceapa, care se caleste putin pana devine translucida
Se adauga morcovul , se gateste impreuna cu ceapa inca 2-3 min.
Se adauga cartofii, se gatesc si ei 2-3 min. amestecand des.
Se adauga varza, sucul de rosii, supa de legume si foaia de dafin (daca folositi sfecla rosie cruda, se adauga si aceasta tot acum–daca e deja coapta/fiarta, se adauga aproape de sfarsit)
Se fierbe borsul pana cand legumele s-au inmuiat (daca se foloseste sfecla rosie coapta/fiarta, acum e momentul sa se adauge si se lasa 5 min. sa se odihneasca)
Se scoate foaia de dafin si se potriveste de sare si piper
Se finiseaza borsul adaugand otet de mere/zeama de lamaie/bors dupa gust
Borsul rusesc cu sfecla rosie se serveste cald, ca atare, ori cu putina smantana si verdeata tocata (preferabil marar) 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
01/03/2024 16:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

O poveste crocantă. Călătoria cartofilor prăjiți
01/03/2024 15:44

În inima unei bucătării luminate slab, printre miresmele amestecate de condimente si sunetele ritmice ale bucătarilor, se naste o poveste simplă, dar profund emotionantă. Este povestea cartofilor pr ...

Salvarea planetei prin veganism. Mircea Badea, reacție după știrile cu avocado
01/03/2024 14:52

Mircea Badea si-a relatat impresia in urma vizionării unei dezbateri despre veganism. „Într-adevăr, am văzut si eu o dezbatere interesantă, o stiti si voi, aceea că vaca se beseste. Iar cand v ...

O călătorie aromatică și culturală
01/03/2024 14:45

Condimentele sunt mai mult decat simple ingrediente care adaugă gust mancărurilor noastre; ele sunt o fereastră spre istoria si cultura lumii. De la vechile rute comerciale care traversau continentele pană ...

Pe urmele înghețatei, din palatele antice în cupele de la malluri
01/03/2024 13:30

  În zilele toride de vară, cand soarele isi varsă razele peste pămant, putine lucruri sunt la fel de satisfăcătoare ca o portie rece de inghetată. Dincolo de aroma dulce ce te imbie din vitri ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
01/03/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
01/03/2024 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
01/03/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
01/03/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

 Povestea celor mai cunoscute deserturi din lume
01/03/2024 09:27

Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si text ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei