FOTO - Țara celor 1.000 de mic dejunuri

idei-de-mic-dejun

Dimensiune font:

| 15-07-2022 07:15

Denumită și tărâmul celor o mie de mic dejunuri, Italia nu are un standard național definitivat pentru această masă. Fiecare regiune adaugă anumite elemente la cea mai importantă masă a zilei, personalizând-o cu propriile tradiții.

Micul dejun italienesc are încorporat un capucino sau o cafea espresso, alături de un croasant, un produs din foietaj sau felii de pâine prăjită uscată (numite fette biscotatte) și gem sau nutella.

Astfel, în sicilienii obișnuiesc să mănânce un fel de chifle, pe care ei le numesc brioșe, care pot fi consumate goale cu cafea, sub formă de sandviș sau, vara, cu înghețată. În Campania, oamenii servesc niște dulciuri tradiționale numite sfogliatelle, umplute cu cremă. În Puglia, pâine toast și șuncă, iar în Calabria, pâine cu ’nduja, un tip tradițional de cârnăcior condimentat.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

Mituri adevaruri sau povesti despre branza de oaie
09/08/2022 13:30

Branza de oaie, este unul dintre cele mai populare produse de pe piată. Mare atentie, insă, de unde cumpărati branza de oaie. Branza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice si cheag natura ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
09/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Supă de dovlecei a la grec
09/08/2022 11:09

Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină d ...

Care sunt cele mai bune alimente fermentate
08/08/2022 16:57

Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iat ...

Zacuscă de dovlecei
08/08/2022 16:53

Delicioasă si usor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună in orice anitomp. Ingrediente zacusca de dovlecei: 3 kg dovlecei 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 1 kg rosii 1/2 kg morcov 100 ml ulei ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
08/08/2022 16:15

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
08/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Cele mai delicioase salate de vinete. Patru rețete care îți vor lăsa gura apă
06/08/2022 18:32

Foarte apreciată in orice anotimp, salata de vinete este un aperitiv gustos si delicios. Salata poate fi preparată atat cu vinete copate, cat si cu vinete proaspete. Salata de vinete romaneasca Ingrediente ...

Dieta cu castraveti. Slăbești 7 kilograme în 7 zile
06/08/2022 15:57

Castravetii au din belsug vitamine importante pentru sanatate, cum sunt vitaminele B, C si E. De asemenea, contin calciu, zinc si magneziu, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji ca risti o anemie severa dupa o a ...

Pizza cu foiță de aur. Costă 100 de euro și este preparată de un român
06/08/2022 15:00

Robert Nedea este din Bucuresti, iar in urmă cu 30 de ani a ales să-si transforme viata. A plecat in Italia, acolo unde s-a stabilit si a pus bazele propriei afaceri. Romanul are un restaurant-pizzerie la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei