Pastrama de muflon, alternativă la carnea de porc

carne-de-vanat-prospetime

Dimensiune font:

| 09-09-2022 17:01

 

Muflonul are o carne mult mai sănătoasă față de carnea de porc sau de vită. Nu foarte grasă, mufonul fiind foarte activ are o carne marmorată, cu o grăsime direct în muşchi.

Carnea de muflon este preferată datorită calității nutritive, având un conținut ridicat în aminoacizi esențiali. O pastramă de muflon se ridică în jur la 100 - 110 lei kilogramul. Și din aceste feluri de carne mai exotice se pot pregăti preparate apetisante și gustoase, trebuie doar să înțelegem modul ideal de pregătire. În comparaţie cu porcul, carnea de vânat presupune o tehnologie diferită de procesare. Deja sunt pe piață preparate delicioase din muflon, produse la noi, precum cârnați cu carne de muflon, salam și pastramă.

Muflonul european, numit şi oaie sălbatică, este strămoşul oii domestice. În prezent mai multe direcții silvice au început să îi crească în țarcuri. La Negureni, în județul Constanța, sunt 80 de exemplare. Animalul este un trofeu valoros pentru vânători. Coarnele lungi și spiralate cu deschidere mare sunt trofee valoroase. Un vânător plătește aproximativ 3.000 de euro pentru o partidă. În Europa, specia poate fi întâlnită în mediul natural în țări precum Austria, Cehia, Slovacia, Italia, Polonia sau Finlanda.

INGREDIENTE:

800g.file de muflon,
200g. verdețuri pentru supă,
1 ceapă,
5 dl.vin roșu
sare,
piper negru măcinat,
foi de dafin,
cimbrișor,
boabe de ienupăr,
salvie,
ulei ;

Ingrediente pentru sos:

50g.migdale curățate,
200g. coacăze roșii,
50g.unt,
2linguri zahăr,
1 dl. vin alb,
2 dl. frișcă,
1 lingură faină,
sare;
Mod de preparare: File de muflon cu sos de coacăze roșii și migdale

1. Verdețurile pentru supă, ceapa și condimentele se pun la fiert în 0,5l. apa, fără sare, iar la sfârșit se adaugă vinul roșu .În acest baiț se pune carnea de muflon și se ține 4-5 zile.

2. Înainte de frigere, carnea se scurge din baiț, se taie în 4 bucăți, se sărează, piperează și se unge cu ulei. Se frige în tigaie sau pe grătar. Se servește cu găluște de brânză sau gogoșele de cartofi și sos de coacăze roșii și migdale.

3. Se prepara sosul de coacăze roșii:se prăjesc migdalele în unt, se presară făina, se toarnă vinul și frișcă, sare și piper.Dacă a dat în clocot, se adaugă coacăzele roșii, se lasă un singur clocot și se ia sosul de pe foc. Preparatul se servește cu un vin roșu și se poate orna cu jumătăți de căpșune și frunze de mentă.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:39

VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in datele de 12.10.2022 si 26.10.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei celor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
 Ce sunt florentinele Glyko?
30/09/2022 16:56

  Sunt create artizanal pentru cele mai pretentioase gusturi. Mai mult decat o bomboană sau o prăjitură, florentinele sunt pur si simplu un desert deosebit. Acest desert unic este recunoscut ca un sim ...

Tian de legume, rețetă franțuzească
30/09/2022 16:26

Se prepara intr-un vas rotund, din lut, mai inalt si mai mare in partea de sus, care se numeste tian, de unde si denumirea preparatului. Se poate gati insa si intr-un vas rotund, normal. Tian de legume contine ...

Piure de conopidă
30/09/2022 16:15

Conopida poate fi folosita in foarte multe moduri si preparate, inclusiv piure.  Ingrediente -o conopida -sare -piper -nucsoara -2 linguri ulei de masline -25 gr unt -75 ml lapte -cateva frunze or ...

Ostropel de pui
29/09/2022 15:48

Ostropelul de pui este o mancare delicioasă, usoară, de vară. Se folosesc pulpe de pui. Ingrediente: * 1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate) * 1 ceapa medie * 1 capatana de usturo ...

Prăjitură cu nucă
29/09/2022 14:47

Dacă iti doresti să prepari un desert delicios si pe placul familiei tale, noi iti prezentăm reteta de prăjitură cu nucă Sumegi. Este un preparat gustos care se realizează in doar cativa pasi simpli.&nbs ...

Povestea desertului care a stârnit război între două țări
29/09/2022 12:45

Pavlova este un desert devenit traditional in Australia si Noua Zeelanda, tări care incă isi dispută paternitatea asupra prăjiturii. Reteta contine bezea si fructe de pădure si are legătură cu legendar ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
29/09/2022 11:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Hrișca, benefică pentru diabetici și cardiaci
26/09/2022 17:00

Hrisca este considerată de multi, din punct de vedere practic, o cereală. În realitate insă aceasta nu este altceva decat un un aliment care face parte din categoria pseudocerealelor (ca si amarantul s ...

Budincă de prune
26/09/2022 16:55

Budinca de prune este un desert delicios si usor, care se prepară rapid. Avem nevoie de lapte, lamaie, zahar vanilat, oua, margarina, zahar, sare, faina, fulgi de cereale, prune. Ingrediente: * 2 ceşti lap ...

FOTO - Rețeta bunicii - magiun de prune
26/09/2022 15:50

Cum se face gemul de prune Ingrediente - 2 kg prune - 800 g zahăr - zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional) Cum se prepară Se spală şi se curăţă prunele de samburi şi de codiţe. Se p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei