Pilaf cu carne și șofran. Rețetă din Uzbekistan

arroz_pollo_azafran

Dimensiune font:

| 05-12-2023 11:15

Pilaful cu carne de porc este o mâncare foarte apreciază în Uzbekistan.

Ingrediente
1 kg pulpă porc
2 căni orez
3 morcovi
2 cepe
2 linguri untură
5-600 ml supă carne
3 căciulii usturoi
puțin sofran
1/2 linguriță chimen
1/2 linguriță coriandru
sare
piper

 

Mod de preparare
Punem un ceaun pe foc și topim untura în care prăjim cuburile de carne, pâna se rumenesc frumos pe toate părțile.

Adăugăm ceapa tocată și amestecăm, lăsând să fiarba câteva minute până când tăiem morcovii julienne.

Adaugăm jumătate peste carnea și ceapa călită, amestecăm și lăsăm să dea cateva clocote, cam 5 minute.

Condimentăm și adăugăm supa până când depășește nivelul cărnii.

Adăugăm căciuliile de usturoi și lăsăm să fiarbă semiacoperit. Semințele de coriandru și de chimen le-am pus într-un tifon legat pe care îl îndepărtăm când mâncarea este gata.

Orezul îl spălăm cam în vreo 5-7 ape până când apa rămâne limpede, apoi îl lăsăm în apă până când vom avea nevoie de el.

Soatem usturoiul când carnea este aproape fiartă, la fel și tifonul cu semințele.

Punem restulde morcovi julien peste carnea care a fiert cam 40-50 de minute.

Deasupra așezam orezul scurs de apă și îl nivelăm cu o lingură, apoi presărăm firicelele de șofran.

Adăugăm restul de supă, acoperim și lăsăm să fiarbă orezul fără să amestecăm. Adăugăm din nou usturoiul și lăsăm să fiarbă acoperit la foc mic cam 30-40 de minute fără să amestecăm. 

Chiar dacă a mai rămas puțină supă, stingem focul și lăsăm 10 minute orezul să se aseze. Boabele vor absorbi toată zeama și nu se vor lipi.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

Biscuiții, o călătorie dulce prin istoria gustului
28/02/2024 14:06

Biscuitii sunt acele delicioase si crocante bucatele de plăcere care ne incantă gusturile si aduc un zambet pe fetele noastre. De la cei simpli cu unt, pană la cei imbogătiti cu ciocolată sau fructe, ...

Cele mai întâlnite ingrediente și rețete din bucătăria mexicană
28/02/2024 09:57

Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate din lume, fiind cunoscută pentru aromele intense, combinatiile de ingrediente si diversitatea preparatelor. Aceasta este rezultatul unei combinatii de i ...

Delicii spaniole - Omletă cu cartofi
28/02/2024 08:30

Omleta spaniolă cu cartofi este un deliciu uspr de preparat. Ingredientele principale sunt ouăle si cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Este perfectă atat ca aperitiv, mic-dejun sau c ...

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
26/02/2024 11:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
26/02/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
25/02/2024 14:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Trucuri pentru o friptură delicioasă. Este extrem de simplu să-i păstrezi savoarea
25/02/2024 13:14

Nimic nu e mai bun decat o friptură delicioasă, cu un gust fabulos. De multe ori, incercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri in care punem bucătile de carne o zi intre ...

Saltimbocca - friptura la tigaie cu prosciutto si salvie
25/02/2024 12:01

Avand o denumire care in traducere inseamna "sare-n gura", reteta de saltimbocca pare tentanta inca din start. Iar daca numele nu ne convinge, ar trebui s-o faca modul de preparare si ingredientele ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
23/02/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
23/02/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei