Prăjitură cu nucă

img

Dimensiune font:

| 07-04-2023 10:47

Dacă îți dorești să prepari un desert delicios și pe placul familiei tale, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu nucă Sumegi. Este un preparat gustos care se realizează în doar câțiva pași simpli. 

Ingrediente pentru cremă

4 galbenusuri
un ou
125 g zahar
25 g cacao
125 g unt
1/2 fiola esenta de vanilie
un praf de sare

Ingrediente pentru blat:

4 albusuri
125 g zahar
100 g miez de nuca macinat
o lingura faina
un praf de sare
Pentru glazură:

100 g ciocolata cu lapte
50 g unt
3 linguri frisca lichida
Pentru decor:

miez de nuca prajit
Mod de preparare:
Pregătim blatul și mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, iar mai apoi adăugăm zahărul treptat și mixăm până când albușurile devin o bezea lipicioase și tare. Nucile le amestecăm cu făina și le încorporăm în bezea amestecând ușor. Luăm o tavă mare și o tapetam cu hârtie de copt, iar mai apoi întindem bezeaua și dăm la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute.


Pentru cremă amestecăm oul, galbenușurile, praful de sare, zahărul și cacaua, iar mai apoi fierbem amestecul în baie de aburi amestecând tot timpul până când compoziția devine ca o budincă. O luăm de pe foc, iar mai apoi adăugăm untul și esența. Pentru glazură punem ciocolata la topit împreună cu frișca și untul și amestecăm bine până când se omogenizează.

Atunci când blatul s-a răcit îl tăiem în trei bucăți egale pe verticală, iar pe un platou adăugăm prima bucată din blat și întindem jumătate din cremă. Punem al doilea blat și întindem restul de cremă, iar peste al treilea blat turnăm glazura de ciocolată și adăugăm nucile prăjite. Dăm prăjitura la frigider și se poate servi după câteva ore sau a doua zi. Poftă bună! 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Românii se răzbună pe HORECA: Merg la restaurante cu pliculețul de păr și acuză că mâncarea e stricată!
29/09/2023 00:22

Romanii au găsit metoda perfectă să se răzbune pe HORECA, după ce in ultima perioadă preturile au sărit in aer si după ce pe perioada pandemiei consumatorii nevaccinati nu au fost primiti in restaurante ...

Cele mai comandate mâncăruri cu specific asiatic în România
28/09/2023 13:05

Cele mai comandate mancăruri cu specific asiatic in Romania  Mancărurile cu specific asiatic au inceput să fie din ce in ce mai populare in Romania. Tot mai multe restaurante au adăugat acest tip de p ...

 Clătitele în jurul lumii
20/09/2023 15:07

Oricat de simplă sau de sofisticată ar fi bucătăria unui popor, există un lucru care le uneste pe toate: clătita. Prezentă in diverse forme, de la bliniurile rusesti la crêpes-urile frantuzesti, cl ...

 Mâncare de gutui
20/09/2023 11:45

  Reteta de mancare de gutui este una foarte apreciată, avand un gust dulceag si o textură aparte. În plus, gutuile au multe beneficii pentru organism. Indiferent cum le folosim - crude, coap ...

Este mâncarea de post mai sănătoasă?
20/09/2023 11:22

Mancarea de post nu este pe gustul tuturor si foarte multi oameni consideră că nu este foarte sănătoasă pentru organismul uman, insă dacă sunt alese alimentele care trebuie corpul poate beneficia de o de ...

Mâncarea românească, în topul celor mai delicioase bucătării. Ce mănâncă străinii când vin în România?
20/09/2023 10:59

Bucătăria romanească este delicioasă. Fie că suntem la mare, la munte sau la tară la bunici, preparatele traditionale pregătite atrag prin savoare si, de multe ori, prin aspect. Pentru multi dintre roman ...

 Călătorie în lumea dulce a brânzoaicelor. Tradiție și sărbătoare în fiecare bucată
19/09/2023 08:15

Sfaraitul usor al aluatului in uleiul incins, aroma inconfundabilă de branză dulce si stafide si acea notă de vanilie care te imbie si te incantă, acesta este portretul branzoaicelor, delicioasele prăjitur ...

Cafea de patrunjel, reteta de succes a doctorului nutritionist Virgiliu Stroescu
18/09/2023 08:46

 Supranumit si ‘’apostolul alimentatiei sanatoase’’, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman. Reputatia sa de nutritioni ...

 Călătoriile iaurtului, de la păstori la supermarket
16/09/2023 07:29

Prezent pe rafturile magazinelor, pe mesele noastre de dimineată sau drept gustare de la pranz, iaurtul a devenit un aliment indispensabil vietii moderne. Dar cum a ajuns această delicatesă fermentată in vi ...

 Ștrudelul, un mozaic culinar cu rădăcini împletite
15/09/2023 14:30

În căutarea unei povesti culinare ce imbină traditia si inovatia, nu trebuie să căutăm mai departe decat la strudel, o delicatesă care a reusit să imbine elemente din diferite culturi si timpuri. A ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei