Aceste alimente te fac să miroşi urât după ce le consumi!

24

Dimensiune font:

| 01-12-2022 12:07

Suntem ceea ce mâncăm, spunea Hippocrate. În afara semnificaţiei filozofice, alimentele ne influenţează inclusiv mirosul corporal. Iată care sunt alimentele care ne pot face să mirosim urât după ce le consumăm!

Carnea roşie

Spre deosebire de alte alimente, carnea roşie este mai greu de digerat, iar acest lucru influenţează inclusiv mirosul corporal. Într-un studiu publicat în 2006 în Chemical Senses, câteva femei au comparat mostre de transpiraţie provenite de la bărbaţii vegetarieni cu cele ale unor indivizi care consumaseră recent carne roşie. Cele provenite de la vegetarieni erau mai puţin dezagreabile ca miros decât cele ale bărbaţilor care mâncaseră carne roşie. Dacă eşti un mare amator de carne roşie, o poţi înlocui cu cea de pasăre.

Sparanghelul

Dacă ai consumat sparanghel, ai observat probabil mirosul neplăcut al urinei, care se aseamănă oarecum cu cel al verzei fierte. Acest lucru se explică prin descompunerea unui tiol sau mercaptan, un element sulfuros care influenţează mirosul corporal.

Usturoiul

Nu trebuie să fie un expert în alimentație pentru a şti că usturoiul elimină un miros intens. Acesta provine de la alicină, un compus de sulf eliberat atunci când bulbul este tăiat sau zdrobit. În timpul digestiei, alicina se descompune rapid și se transformă în alte substanțe mirositoare care sunt eliberate în transpirație. Cu toate acestea, studiile indică faptul că acest miros nu nemulțumește pe toată lumea, informează selection.ca.

Ceapa

La fel ca şi usturoiul, ceapa crudă poate duce la apariţia unui miros corporal neplăcut după ce o consumi. Uleiul secretat de ceapă se amestecă cu transpiraţia eliberată de glandele apocrine (care se găsesc în zonele axilare), notează livestrong.com. La fel ca şi usturoiul, ceapa provoacă respiraţie neplăcută.

Legumele crucifere

În afara numeroaselor beneficii pe care le au asupra sănătăţii, legumele crucifere (varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles) au în componenţă sulf. Consumul acestor legume provoacă flatulenţă, din cauza compuşilor de sulf. Acest lucru nu înseamnă însă că nu trebuie să le mai consumi! Spală-le bine înainte de preparare şi adaugă condimente precum chimenul, coriandru şi turmeric.

Ce este sindromul mirosului de peşte

Când o persoană are un miros corporal dezagreabil, de peşte stricat, poate fi vorba despre trimetilaminurie, un sindrom rar. Cunoscut şi ca sindromul mirosului de peşte, trimetilaminuria este însoţită de imposibilitatea organismului de a metaboliza trimetilamina (TMA), un produs rezidual al microbilor intestinali. Sindromul apare la persoanele care au mutații specifice ale FMO3, o genă implicată în producerea de enzime care descompun compuşii organici precum trimetilamina.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

5 SFATURI de îngrijire a grădinii pe tot parcursul anului – Trucuri pentru începători și pasionații de grădinărit
03/02/2023 13:54

  Dacă esti la inceput intr-ale grădinăritului si vrei să te ocupi cu plăcere, dar si cu folos de acest lucru, poti citi in randurile următoare, cateva sfaturi care ar putea să te intereseze.&nbs ...

Ambalajele sustenabile în lumea fast food. Tendinte și exemple
03/02/2023 13:33

  Sursă foto: qsrweb   Lumea fast food evoluează in ritm alert, iar una dintre preocupările majore ale industriei este impactul ambalajelor asupra mediului si a sănătătii.  Din ferici ...

Vrei să slăbești? Renunţă la sare!
02/02/2023 10:11

O alimentaţie bogată in sare este, fără doar şi poate, nocivă pentru organism. Excesul creşte tensiunea, implicit riscul de accident vascular cerebral, de aceea, este bine să consumi sare cu măsură, a ...

De ce să consumi conopidă. Are puţine calorii, dar de 3 ori mai bogată în vitamina C decât varza
01/02/2023 16:08

De exemplu, in ceea ce priveşte conţinutul de vitamina C (acid ascorbic), conopida este de aproape trei ori mai bogată decat varza albă şi conţine de două ori mai multe proteine. Potasiu, calciu, magn ...

Alexei Navalnîi spune că se încearcă îmbolnăvirea lui cu gripă
01/02/2023 16:03

Aleksei Navalnii a anunţat că in penitenciar au fost comise noi incercări de a-l infecta cu gripă. Colegul său de carceră a fost trimis la unitatea medicală din penitenciar pentru a cincea oară şi a ...

Mâncatul zilnic la această oră poate crește riscul de cancer
01/02/2023 16:02

Stilul zilnic de viată, in special cel alimentar, are un rol esential atunci cand vine vorba de reducerea riscului de cancer. Dar, dincolo de ceea ce mancăm, cercetătorii au o observat că este la fel de i ...

O femeie de 100 de ani a spus care e secretul unei vieți lungi și fericite: Evitați să vorbiți cu bărbați străini și veți fi bine
01/02/2023 16:02

O femeie de 100 de ani a dezvăluit secretul unei vieti lungi si fericite: "să nu vorbesti cu bărbati străini", scrie LAD Bible. Olive Westerman a călătorit prin lume impreună cu sotul ei Sam, scriitor ...

Cinci alimente albesc dinții în mod natural și îți aduc un aport mare de vitamine
01/02/2023 16:01

Mancand mai des 5 alimente naturale, vei atinge un obiectiv dublu. In primul rand, vei avea dintii mai albi, in mod natural, fără a utiliza preparate comerciale sau de curătare profesională. In al doilea ...

Șapte motive ca să mergi pe jos: iată beneficiile celebrilor 10.000 de pași, făcuți zilnic
01/02/2023 16:00

Iar cel mai simplu mod de a creste activitatea fizică este să pe plimbi zilnic, făcand, de preferintă aproximativ 10.000 de pasi. Multi oameni isi justifică reticenta de a face sport prin lipsa de timp ...

Cum te ajută migdalele să slăbești. Un real ajutor în lupta cu kilogramele în plus
01/02/2023 15:00

Un pumn de migdale consumate zilnic poate creşte efectul antrenamentelor pentru pierderea in greutate şi poate reduce tensiunea şi durerea după exerciţii fizice intense. Mai multe grăsimi sănătoase i ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei