Ce este Ho’oponopono

variantaalbnegru

Dimensiune font:

| 02-05-2022 16:45


Ho’oponopono este o metodă hawaiană milenară care șterge programe mentale învechite, aducând liniște și înțelepciune în calea celui care o practică. Ho’oponopono înseamnă „a face ceea ce este potrivit‟. În hawaiană „Ho’o” înseamnă cauză și „ponopono” se traduce prin perfecțiune. Cauza perfectă este viața pe care o trăiești și care merită să aibă parte de prosperitate și abundență. Poporul hawaian consideră că greșelile apar din cauza amintirilor dureroase din trecutul fiecăruia. Ho’oponopono eliberează energia acelor gânduri grele pe care le cărăm cu noi în prezent și care inevitabil, provoacă dezechilibre la nivel psihic și fizic.

Mabel Katz a scris cartea „Calea cea mai ușoară” și afirmă că: „Ho’oponopono este un proces de iertare, căință și transformare. De fiecare dată când aplicăm tehnicile sale ne asumăm responsabilitatea totală și ne cerem iertare în numele propriei persoane. Tot ceea ce apare în viețile noastre este doar proiecția unor programe preexistente.”

De mult timp am conștientizat că există clar o legătură între gândurile mele, cauzate de ceea ce trăiesc și sănătate. Când am o suferință fizică, încerc să îmi dau seama ce anume din viața mea a provocat acel lucru și unde, în planul lăuntric ar trebui să lucrez pentru a rezolva din interior spre exterior conflictul pe care îl manifest. Dar citind cartea lui Joe Vitale am înțeles că energia mea se conectează la energiile celorlalți și că sunt responsabilă într-un fel, de problemele oamenilor din jurul meu. Și dacă, ți-ai ridicat cumva sprânceana în sens de mirare la ceea ce citești, te invit să dezbatem pe larg ceea ce am afirmat mai sus.

Ce presupune tehnica
În urmă cu patru decenii un psiholog din Hawaii ia prin surprindere lumea științifică reușind să vindece secția de psihiatrie a unui spital din Hawaii. Doctorul Ihaleakala Hew Len a fost avertizat de colegii din breaslă de violența pacienților din spital, unde personalul se simțea amenințat în fiecare minut și prefera să-și dea demisia după doar câteva zile. Cu toate astea, reușește în doar câteva luni să îmblânzească atmosfera locului. Peste ceva timp, unii pacienți n-au mai avut nevoie de cătușe, dozele de medicamente au scăzut sau chiar s-au sistat în cazul unora, iar după patru ani pavilionul s-a închis complet datorită lipsei de pacienți violenți. Interesant este că doctorul nu i-a întâlnit niciodată pe bolnavi, doar a cerut acces la dosarele lor. Nu a făcut altceva, spune el decât să: „am lucrat la propria persoană pentru că dacă vrei să vindeci pe cineva, inclusiv pe un criminal bolnav psihic, o poți face vindecându-te pe tine”.

Astfel, cum practicăm Ho’oponopono pentru o viață trăită frumos? Iată câteva idei:

responsabilitatea este cheia, nu doar pentru propria viață, ci și pentru ceilalți. Când ai luat la cunoștință despre problema unei alte persoane, vrei nu vrei, devii responsabilă pentru manifestarea acelei energii. Nu este vina ta, în schimb este responsabilitatea ta, din simplul fapt că ai intrat în contact cu ea.
Conceptul acesta poate să aibă sens dacă te gândești că întâlnirea cu celălalt, comuniunea cu oamenii din jur ne face mai buni, mai puternici, mai empatici și mai umani.

doctorul hawaian Hew Len consideră că subconștientul este ca un burete îmbibat cu informație, dar conștientul procesează o parte infimă din aceasta, astfel că nici nu ne dăm seama de ceea ce se întâmplă cu noi și unde putem „fora” pentru a descoperi cauza problemelor noastre
trebuie să purificăm și să curățăm interiorul pentru a putea soluționa problema cu care ne confruntăm
Cum purificăm
Nu este nevoie să știi cauza sau greșeala care te-a adus în acest punct, ci să conștientizezi că există o problemă pe care o trăiești emoțional, fizic sau mental și să te responsabilizezi afirmând:

Îmi pare rău!

Iartă-mă, te rog!

Te iubesc!

Mulțumesc!

Spune „Îmi pare rău” și Iartă-mă, te rog” pentru a realiza că un aspect nedorit a intrat în mintea și corpul tău. Nu este nevoie să știi cum a ajuns acolo și nici nu ai nevoie de asta. Doctorul Hew Len afirma că: „Dacă sunteți supraponderali înseamnă că ați activat un program care vă face să fiți astfel. Spunând „Îmi pare rău” și „Iartă-mă, te rog” îi transmiteți Divinității faptul că doriți să fiți iertați pentru ce v-a făcut să fiți astfel. Nu îi cereți Divinității să vă ierte, ci să vă ajute ca dumneavoastră înșivă să vă puteți ierta.”

 

„Iartă-mă, te rog” îți deschide sufletul către iubire, responsabilitate și acceptare. De fapt, Dumnezeu nu trebuie să ne ierte, ci noi trebuie să ne iertăm greșelile. Când spui „Mulțumesc” îți exprimi încrederea și recunoștința că situația se va rezolva pentru binele tuturor celor implicați în ea.

Doctorul Hew Len consideră că în expresia „Te iubesc” există trei elemente care pot schimba absolut orice. Acestea sunt RESPECTUL, RECUNOȘTINȚA și TRANSFORMAREA. Acestea sunt un fel de cuvinte magice, un fel de esențe primordiale din care este făcut Universul.

Sentimentul de recunoștință la care poți ajunge când rostești mantra „Mulțumesc” și conștientizezi că cererea ți-a fost aprobată, este de nedescris. Chiar dacă problema cu care te confrunți este mai veche și profundă și va dura până să observi rezultate în planul fizic, de cele mai multe ori, curățarea apare la nivel subtil, aproape intangibil. De aceea, nu te aștepta ca schimbarea să aibă loc instant, nu așa merg lucrurile. De fapt, curățarea înseamnă să dai grija ta pe mâna Divinității și să o rogi să o elibereze. Detașare și încredere, două cuvinte de care trebuie să ții cont de acum înainte.

Ho’oponopono nu este un concept ușor de înțeles, cu toate că este simplu. Ai nevoie de răbdare și încredere, dar dacă simți că nu poți trece peste un blocaj, metoda aceasta poate să facă diferența. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Producătorul de bijuterii român Coriolan deschide al cincilea magazin din România
30/06/2022 09:47

Avand o vechime de peste 25 de ani in productia de bijuterii din metale pretioase, firma Coriolan deschide cel de-al cincilea magazin intr-unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din Romania, Palas Mal ...

Importanța scrisului de mână
29/06/2022 16:26

Există putini oameni astăzi care continuă să folosească pix si hartie pentru a scrie. Acest lucru e foarte trist, in special pentru efectele pe care acest obicei le are asupra creierului nostru. Tehnologia ...

Ce sunt vampirii energetici și cum scăpăm de ei. Sunt MEREU lângă voi!
29/06/2022 16:00

De-a lungul vietii, intalnim multe persoane alături de care ne angajăm in diverse relatii, in functie de context: unele sunt sunt pozitive, ne creează emotii plăcute, o stare de relaxare, liniste, bucurie, ...

TikTok va lansa un disc cu cele mai frumoase piese
29/06/2022 15:30

Reţeaua de socializare TikTok a adunat unele dintre cele mai virale piese de pe platformă intr-un album care va fi lansat pe CD şi vinil in această vară, a anunţat vineri reţeaua de socializare, informea ...

Top 50 de mituri demontate de un medic de la UMF București
29/06/2022 14:45

În mentalul colectiv circulă tot felul de afirmatii legate de sănătate, foarte multe dintre ele incorecte. Iată o listă de 50 de mituri demontate de un medic de la Univesitatea de Medicină si Farmac ...

Vara la piscina, acasa. Piscine cu cadru metalic, gonflabile cu hidromasaj
28/06/2022 11:36

  O vara relaxanta ti-o poti petrece chiar la tine acasa unde sa dai start distractiei in compania unei piscine. Ca prin urmare, chiar daca nu ti-ai planuit vacanta din timp sau nu te poti bucura cateva ...

 Rețete medievale pentru sporirea poftei de dragoste. Sfaturile sexuale ale Caterinei Sforza. Cum ajută grăsimea de mistreț
24/06/2022 16:33

  Caterina Sforza (1463-1509), una dintre cele mai celebre contese din Italia secolului al XV-lea a fost autorea unor lucrări preţioase pentru acele vremuri, care cuprindeau sfaturi şi reţete pentru b ...

Ce regrete are Selena Gomez/ VIDEO
24/06/2022 11:22

  Un pas important din cariera muzicală a fost lansarea albumului muzical „Revival‟, in anul 2015, un album la care a lucrat foarte mult, mai ales că ea insăsi a scris 12 piese. În ciud ...

Cele mai cool accesorii pentru modelele de videochat
24/06/2022 11:10

Modelele de videochat trebuie sa arate extraordinar, indiferent de zi, de stare sau de vreme. Astfel, daca vrei sa cuceresti si sa cucesti mintile tuturor barbatilor interesati de conversatii interesante, est ...

Efectele miraculoase ale sucului de cartofi. Trebuie băut în fiecare zi
23/06/2022 09:45

Acest suc are efecte miraculoase asupra organismului. Tot ce trebuie să faci este să-l consumi zilnic. Puţine persoane ştiu că sucul de cartof are beneficii miraculoase pentru organism. Vă prezentăm cat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei