Importantă structurării discursului: cum să îți organizezi ideile

structuradiscursului

Dimensiune font:

| 21-09-2023 12:18

Importantă structurării discursului: cum să îți organizezi ideile

Îți amintești cum a decurs ultimul discurs la care ai participat? A fost unul captivant sau, mai degrabă, te-a plictisit teribil? Există situații în care persoanele aflate în postura de speakeri au foarte multe lucruri interesante de spus, însă nu reușesc să-și găsească toate cuvintele și nici să lege ideile într-un mod armonios. Din fericire, prin exercițiu și ajutor specializat, poți depăși această situație și să devii un om cunoscut pentru felul în care vorbește, pentru felul în care își prezintă ideile și reușește să-i motiveze pe alții. În rândurile următoare, vom explora împreună importanța structurării discursului și vom analiza modalitățile prin care poți să-ți organizezi ideile. Citește în continuare, este mai ușor decât îți imaginezi!

De ce este important să fii un bun speaker?

Pentru început, trebuie să știi de ce abilitatea de a vorbi în fața publicului este esențială pentru succesul tău profesional. Fie că ești lider sau deții o funcție de execuție, mai devreme sau mai târziu, va fi necesar să-ți prezinți ideile. Abilitatea de a vorbi clar și concis, pe înțelesul tuturor, nu doar că îți va ușura munca, dar îți poate asigura și o promovare. Apoi, este de la sine înțeles că cei care pot vorbi cu ușurință în fața audienței de orice fel își pot crește vizibilitatea brandului personal. Te-am făcut curios? Poți cere și tu ajutor specializat pentru a afla mai multe despre tot ceea ce înseamnă public speaking.

Cum pregătești un discurs?

Trebuie să prezinți un discurs în fața colegilor sau în fața potențialilor colaboratori? Atunci, este clar că nu urmează să participi la un concurs de improvizație, ci trebuie să te pregătești temeinic. Cei care au cel puțin un curs de management la activ știu că un speech bine pregătit de acasă este 90% livrat. Iată care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont în construirea discursului tău:

· Asigură-te că știi cui te adresezi – Este foarte important să știi cine este publicul tău, care sunt așteptările oamenilor, din ce categorie de vârstă fac parte, care sunt interesele lor și ce îi face să fie prezenți în sală. Un discurs trebuie adaptat în funcție de public.

· Alege tema în funcție de scop – Dacă ar fi să ne gândim la viața de zi cu zi, la rutina fiecăruia dintre noi, am realiza că scopul este important pentru orice acțiune pe care o întreprindem, este motorul deciziilor noastre. Asigură-te că ți-ai definit foarte bine scopul și obiectivele și adaptează-ți tema în funcție de cerințele organizatorilor, dacă este cazul.

· Documentează-te – Înainte de a pune ideile în ordine, trebuie să te asiguri că deții toate informațiile necesare pentru a sta în fața oamenilor și a discuta despre acest subiect. Publicul are nevoie și de cifre exacte, dar și de surse care să facă mult mai credibil discursul tău.

· Nu uita de storytelling – În esență, oamenii au nevoie de o poveste pentru a asimila mult mai ușor noile informații. Adaugă documentării și o scurtă povestioară, care poate fi una personală, improvizată sau împrumutată. Sigur îi vei cuceri!

· Nu rata încheierea – Sunt cazuri în care oamenii ratează încheierea discursului din criză de timp. Asigură-te că nu faci asta și, mai mult, oferă publicului o idee sclipitoare, o frază care să îi îndemne la acțiune.

Hai să legăm ideile cu fir roșu!

Înainte de final, trebuie să discutăm puțin și despre firul roșu, acel fir care leagă toate ideile între ele și face ca acestea să facă parte dintr-un întreg. Alege o temă principală, împarte ideile și asigură-te că trecerea de la una la alta este una cursivă. În acest fel, prezentarea va fi ușor de urmărit, mai ales dacă fiecare idee duce la mesajul cheie al prezentării tale. Structurează-ți prezentarea în mai multe părți cu mesaje reprezentative și folosește-te de expresii, precum: „În primul rând”, „În al doilea rând”, „Pentru început”, „De asemenea”, „Totodată“, ”În continuare” etc.

Așadar, dacă și tu îți dorești să devii un bun speaker, asigură-te că îți faci temele de acasă. Structurează-ți discursul și ai grijă ca fiecare idee să facă parte din aceeași poveste principală.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Tratamente naturale eficiente împotriva celulitei
28/11/2023 10:40

Tratamente naturale eficiente impotriva celulitei  Celulita reprezintă o afectiune comună a pielii si a tesutului adipos subcutanat, care afectează in primul rand femeile. Aceasta se caracterizează ...

 Momente și servicii ce au cucerit mirii și invitații în anul 2023. Creează și tu spectacol la nunta ta în 2024
27/11/2023 14:45

Momente si servicii ce au cucerit mirii si invitatii in anul 2023. Creează si tu spectacol la nunta ta in 2024              Anul 2023 a fost un an remarcabil pentru ind ...

Profesoară de biologie despre invazia plosnitelor: „Principala cauză o reprezintă dobândirea rezistenței la insecticide
19/11/2023 19:22

O profesoară de la Facultatea de Biologie a Universitătii din Bucuresti răspunde la nouă intrebări referitoare la plosnitele de pat, după ce aceste insecte supărătoare au reapărut in marile orase, incl ...

Cât de scump este pentru românii care vor să țină Postul Crăciunului
18/11/2023 10:17

În postul Crăciunului, romanii mănancă doar legume si fructe si, in zilele in care este permis, peste. Acestea sunt tot mai scumpe, astfel că traditia este păstrată tot mai greu de credinciosi Săr ...

Andreea Mantea nu îi cumpără fiului ei un telefon: „Pentru ce-i trebuie? Are alte activități. , are prieteni, se joacă, descoperă lucruri, ne jucăm împreună
17/11/2023 00:10

Andreea Mantea refuză să-i cumpere un telefon fiului ei, David, in varstă de 8 ani. Prezentatoarea de la Kanald D spune că băiatul este supravegheat in permanentă, iar in timpul liber poate folosi un tele ...

Taylor Swift a doborât un record la Grammy
12/11/2023 08:00

Taylor Swift a doborat un record la Grammy cu cea mai recentă nominalizare pentru cantecul anului, potrivit BBC.   Selectia hitului Anti-Hero face din Swift primul compozitor care obtine sapte nominaliz ...

Mâncarea sănătoasă, o invitație la o viață plină de vitalitate și la o lume mai curată
08/11/2023 12:43

Pe măsură ce lumina zilei pătrunde timid prin ferestrele bucătăriilor noastre, multi dintre noi ne incepem ziua cu o cană de cafea si o decizie constientă sau inconstientă despre ce vom manca * in ...

 Ce trebuie să știi înainte de a tranzacționa indicele S&P 500
08/11/2023 11:08

 Ce trebuie să stii inainte de a tranzactiona indicele S&P 500      Dacă in trecut oamenii aveau tendinta de a economisi bani la bancă, pentru a-i avea la bătranete sau pentru z ...

 Cultură și divertisment în era digitală
06/11/2023 14:34

Streaming-ul a revolutionat industria muzicală si cinematografică. Platforme precum Spotify si Netflix au devenit noii giganti, oferind acces nelimitat la muzică si filme la cerere, afectand veniturile tradi ...

Pina Colada, furtuna din pahar
05/11/2023 15:34

  Piña colada este un cocktail dulce, bazat pe rom, preparat cu rom, cremă de cocos si suc de ananas, de obicei servit fie blenduit, fie agitat cu gheată. Poate fi garnisit cu o felie de anan ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei