Pașii pentru dezvoltarea rețelei electrice: procesul și colaborarea dintre părțile implicate

extindere retele electrice

Dimensiune font:

| 15-03-2023 13:06

 Dezvoltarea rețelei electrice este esențială pentru a asigura o alimentare eficientă și sigură cu energie electrică pentru consumatori. Procesul implică numeroase etape și interacțiuni între părțile implicate, precum clientul, distribuitorul de energie electrică, autoritatea publică locală și compania de prestări servicii electrice. În acest articol, vom explora pașii implicați în dezvoltarea rețelei electrice, de la avize și documentație până la verificări și mentenanță, în contextul unui proiect realizat în cadrul unei metodologii specifice. Sfaturile sunt oferite de Simco International, o companie cu “împământare” solidă și experiență semnificativă în domeniul energetic.

Avize și documentație

Primul pas în dezvoltarea rețelei electrice (simcointl.ro/extindere-retele-electrice) este obținerea avizelor și a documentației necesare. Solicitantul trebuie să se adreseze distribuitorului de energie electrică local și autorității publice locale pentru a obține avizele și aprobările necesare. Acest proces poate include:

· Obținerea avizelor tehnice din partea distribuitorului de energie electrică, care implică analiza capacității rețelei și a soluțiilor tehnice propuse pentru dezvoltarea rețelei.

· Obținerea autorizației de construire de la autoritatea publică locală, care implică evaluarea impactului proiectului asupra mediului înconjurător și a infrastructurii existente.

Proiectare și execuție

După obținerea avizelor și a documentației necesare, etapa de proiectare a rețelei electrice poate începe. Proiectarea implică stabilirea soluțiilor tehnice, precum amplasamentul și tipul de echipamente, precum și calculul sarcinilor electrice și dimensionarea conductorilor. Proiectantul trebuie să colaboreze cu distribuitorul de energie electrică și cu compania de prestări servicii electrice pentru a se asigura că soluțiile propuse sunt conforme cu standardele și reglementările în vigoare.

Odată finalizată proiectarea, execuția lucrărilor de construcție și instalare a rețelei electrice poate începe. Această etapă implică, de asemenea, colaborarea între distribuitorul de energie electrică și compania de prestări servicii electrice, care sunt responsabile pentru realizarea și finanțarea racordului la rețeaua de energie electrică, în cazul în care se încadrează în criteriile menționate anterior.

Service și reparații

Pe parcursul funcționării rețelei electrice, pot apărea situații în care echipamentele și instalațiile necesită service și reparații. Compania de prestări servicii electrice este responsabilă pentru efectuarea acestor intervenții într-un mod eficient și sigur, pentru a asigura funcționarea optimă a sistemului.

Verificări și mentenanță

După realizarea racordului la rețeaua de energie electrică și punerea în funcțiune a instalațiilor, urmează etapa de verificare și mentenanță. Această etapă implică monitorizarea periodică a stării echipamentelor și a instalațiilor, precum și realizarea de intervenții preventive pentru a evita apariția unor probleme care ar putea afecta funcționarea rețelei electrice.

Verificările și mentenanța pot fi efectuate de compania de prestări servicii electrice, care va colabora cu distribuitorul de energie electrică și autoritatea publică locală pentru a se asigura că rețeaua electrică funcționează în conformitate cu normele și reglementările aplicabile. De asemenea, aceste activități contribuie la prelungirea duratei de viață a echipamentelor și a instalațiilor, reducând astfel costurile pe termen lung pentru toți actorii implicați.

De știut:

Pentru solicitanții care nu sunt dezvoltatori imobiliari, cu o putere electrică absorbită solicitată mai mică de 1000 KVA și o lungime a racordului electric nou proiectat mai mică de 2,5 km, racordul la rețeaua de energie electrică va fi executat și finanțat de către distribuitorul de energie electrică locală. Această abordare simplifică procesul pentru solicitanții care au nevoie de o conexiune la rețea mai mică și nu implică dezvoltări imobiliare complexe.

Înainte de a efectua racordul la rețeaua de energie electrică, solicitantul trebuie să facă dovada că imobilul de racordat este finalizat din punct de vedere al instalației electrice interioare. Acest lucru asigură că rețeaua electrică și imobilul sunt pregătite să funcționeze împreună în condiții de siguranță și eficiență.

Pe final precizăm ca dezvoltarea rețelei electrice este un proces complex, care implică o serie de pași și o colaborare strânsă între client, distribuitorul de energie electrică, autoritatea publică locală și compania de prestări servicii electrice. Prin urmarea unei metodologii specifice și a unor etape bine definite, precum avize și documentație, proiectare și execuție, service și reparații, verificări și mentenanță, se poate asigura o dezvoltare eficientă și durabilă a rețelei electrice, care să servească în mod corespunzător nevoile consumatorilor de energie electrică.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
TRANS SESE SRL, angajeaza Dispecer Transport International, se poate lucra de la distanta, dar trebuie experienta in domeniu si limba Spaniola la nivel mediu. DESCRIERE Candidatul ideal, Persoana analitica, cu buna capacitate de organizare si planificare; Persoana responsabila, organizata, atenta la detalii; Bune abilitati de comunicare, cu spirit de echipa; Cunostinte MsOffice (Word, Excel, Outlook); Buna intelegere a proceselor de rutare; Cunostinte de limba spaniola obligatoriu. Experienta de lucru in domeniu, ideal in companii cu activitate in transportul international de marfa reprezinta avantaj; Descrierea jobului Organizeaza, coordoneaza si planifica activitatea de transport zilnic; Transmite detaliile legate de transport soferilor si mentine legatura directa cu acestia; Monitorizeaza pozitia camioanelor si programul de activitate zilnica al soferilor pe care ii coordoneaza; Inregistreaza informatiile specifice curselor si conducatorilor auto in softurile interne; Urmareste si centralizeaza datele referitoare la situatia masinilor, status, pozitie, eventuale intarzieri la incarcare sau livrare; Mentine contactul permanent cu soferii pentru a remedia eventualele probleme ivite pe traseu (probleme tehnice, eventuale intarzieri, etc); BENEFICII: Pachet salarial motivant; Bonificari raportate la performanta si implicare; Mediu de lucru tanar si dinamic; Instrumente de lucru de ultima generatie; Formare profesionala continua; Posibilitatea dezvoltarii unei cariere in domeniul transporturilor. Pentru toate detaliile ne puteti contacta la: 0735316526
Sustenabilitatea: un subiect mondial căruia să-i acorzi atenție înainte de a-ți achiziționa un apartament
09/06/2023 10:30

Cu preocupările legate de mediul inconjurător si schimbările climatice tot mai evidente, sustenabilitatea a devenit un subiect de importantă mondială. Conform informatiilor furnizate de Consiliul Europe ...

Cele mai importante aspecte la care trebuie sӑ fii atent atunci cȃnd cumperi farurile pentru tractoare
08/06/2023 10:47

Atunci cȃnd detii unul sau mai multe tractoare, ai nevoie constant de anumite piese de schimb. Este important sӑ cumperi tot ceea ce ai nevoie de pe un site care sӑ aducӑ piese de calitate, care sӑ te ajut ...

Planificare Calatorie: Ti-ai Adus Aminte de Toate?
08/06/2023 09:17

Planificarea unei calatorii poate fi o provocare, mai ales atunci cand te afli la inceput. Intre stabilirea destinatiei, rezervarea biletelor si pregatirea bagajului, exista o multime de aspecte de luat in cons ...

Care este poziția ideală de dormit în cuplu. Vei avea parte de armonie și romantism
07/06/2023 13:05

Modul in care doarme o persoană poate spune multe despre tipul său de personalitate. Ce se intamplă insă cand in acelasi pat se odihnesc doi parteneri? Află in randurile de mai jos care este pozitia ideal ...

Beneficiile nebănuite ale usturoiului. Ce fel de rețete poți pregăti cu el
04/06/2023 15:55

Usturoiul este aproape nelipsit din mancăruri, cărora le dă un gust special. Pe langă faptul că transformă gustul alimentelor, este parte din multe remedii terapeutice, cele mai răspandite fiind tinctura ...

Dezvăluirile unei chelnerițe de lux din Las Vegas: „Clienții nu se uită la bani, iar soțiile nu îi sună niciodată“
03/06/2023 13:43

O chelnerită de lux din Las Vegas a povestit pentru Insider care sunt avantajele si riscurile acestei meserii, atunci cand clientii sunt cei mai bogati oameni din lume. Carrie Orozco este chelnerită intr-un ...

De ce este mai bine sa iesi la intalnire cu barbati mai putin atractivi?
30/05/2023 12:34

Sunt multe elemente importante intr-o relatie de succes, cum ar fi pretinderea că asculti in pat, cand de fapt esti concentrat pe telefon timp de jumătate de oră, de exemplu. Cand vine vorba de aspect, majo ...

Heidi Klum, accident vestimentar pe covorul roșu de la Cannes
27/05/2023 11:56

Heidi Klum a fost protagonista unui accident vestimentar pe covorul rosu de la Cannes. Actrita, in varstă de 49 de ani, a fost prezentă miercuri la proiectia filmului francez „La Passion De Dodin Bouffant ...

Ceaiul de ghimbir – o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate
27/05/2023 10:22

Ceaiul de ghimbir este o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate. Aceasta rădăcină aromată, care face parte din familia Zingiberaceae, a fost cultivată de mii de ani ...

Culisele prostituției de lux de la Cannes: actrițe, modele, milionari arabi și tarife de 40.000 de dolari pe noapte
27/05/2023 07:13

Celebrul Festival de Film de la Cannes nu inseamnă doar strălucirea de pe covorul rosu, celebrităti si capodopere cinematografice, ci are si o parte „intunecată“. Orasul de pe Riviera franceză ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei