Ritmul digital. Cum a revoluționat streaming-ul industria muzicală

streaming

Dimensiune font:

| 06-02-2024 14:09

În era digitală, streaming-ul a devenit motorul principal al industriei muzicale și a divertismentului, schimbând fundamental modul în care ascultăm muzică, urmărim filme și consumăm conținut media. De la lansarea primului serviciu de streaming în anii 2000, această tehnologie a cunoscut o creștere explozivă, cu implicații semnificative asupra artiștilor, producătorilor, platformelor și a consumatorilor.

Începând cu serviciul Napster în anii 2000 și evoluând ulterior cu iTunes, Spotify, Apple Music și numeroase alte platforme, streaming-ul a redus treptat vânzările de albume fizice și descărcările digitale. Astăzi, consumatorii se bazează pe abonamente lunare pentru a avea acces nelimitat la milioane de piese muzicale. Această schimbare a fost fundamentată în câteva moduri cheie:

Streaming-ul a făcut ca muzica să fie mai accesibilă ca niciodată, permițând ascultătorilor să exploreze repertoriul global cu un singur click. Algoritmii de recomandare și listele de redare personalizate au îmbogățit experiența de ascultare, ajutând ascultătorii să descopere muzică nouă pe baza preferințelor lor.

Abonamentele la serviciile de streaming au oferit o sursă constantă de venituri pentru artiști și casele de discuri, înlocuind dependența de vânzările de albume.

Impactul asupra artiștilor și drepturilor de autor

În timp ce streaming-ul a adus beneficii financiare semnificative industriei muzicale, există îngrijorări cu privire la modul în care aceste venituri sunt distribuite. Platformele de streaming distribuie sume mici de bani pentru fiecare difuzare, ceea ce poate afecta în special artiștii independenți. Drepturile de autor au devenit o problemă fierbinte, cu artiști celebri precum Taylor Swift și Adele exprimându-și nemulțumirea față de câștigurile lor din streaming.

Majoritatea veniturilor merg către artiștii și casele de discuri cu o putere mai mare de negociere, lăsându-I pe cei mai mici să se lupte pentru o felie mai subțire din tort.

În ultimii ani, presiunea publică a determinat platformele de streaming să fie mai transparente în ceea ce privește modul în care distribuie veniturile. Au fost luate în considerare și inițiative pentru a îmbunătăți proporția de bani primită de artiști.

Fenomenul „binge-watching”

Streaming-ul nu a revoluționat doar industria muzicală, ci și cultura pop în ansamblu. A devenit o parte integrantă a modului în care consumăm divertisment, inclusiv filme, seriale TV și conținut video generat de utilizatori.

Serviciile de streaming video precum Netflix, Amazon Prime Video și Disney+ au transformat modul în care urmărim filme și seriale TV, oferind o alternativă la televizorul tradițional.

YouTube și alte platforme similare au făcut posibilă crearea și distribuirea conținutului video de către creatori independenți, ducând la ascensiunea influencerilor și a vedetelor online.

Streaming-ul a introdus conceptul de „binge-watching”, în care telespectatorii urmăresc o serie întreagă într-un singur weekend sau chiar într-o singură zi.

Cu toate beneficiile aduse, streaming-ul rămâne în fața unor provocări semnificative în viitor. Printre acestea se numără supraîncărcarea de conținut. : Cu tot mai mult conținut disponibil, există riscul ca consumatorii să se simtă copleșiți și să aibă dificultăți în a-și alege preferințele. Probleme de drepturi de autor fiindcă disputa rămâne o problemă nerezolvată, care necesită abordări echitabile pentru toți actorii din industrie.

Cu numeroase servicii de streaming disponibile, concurența pentru abonați devine din ce în ce mai intensă, ceea ce poate avea un impact asupra prețurilor și a calității conținutului.

Maura ANGHEL

Streaming-ul a fost o forță disruptivă în industria muzicală și a divertismentului, schimbând modul în care consumăm conținut media și influențând preferințele noastre culturale. Cu toate că aduce cu sine provocări, precum drepturile de autor și concurența, este clar că streaming-ul a devenit o parte semnificativă a vieții noastre digitale și că va continua să modeleze industria în anii următori. Cu inovații tehnologice în continuă dezvoltare și schimbări în modul în care consumăm conținut, acest fenomen va continua să fascineze și să definească industria muzicală și a divertismentului pentru generațiile viitoare.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Descoperă Elita Pragmatic Play: Cele Mai Bune Jocuri din 2024 & Lansări Viitoare
24/04/2024 12:46

Cele Mai Bune Jocuri Create Vreodată de Pragmatic Play: O Privire Spre Viitoarele Lansări din 2024  Sunt multe companii in lumea jocurilor care surprind jucătorii cu lansări incitante si inovatoare. U ...

Contract-Auto.ro adaugă noi servicii pentru contractul de vânzare cumpărare auto destinat persoanelor juridice! ‍
24/04/2024 09:12

 Contract-Auto.ro, platforma recunoscută pentru eficientizarea tranzactiilor auto in Romania, a relansat recent serviciul său de generare online a contractelor de vanzare-cumpărare, introducand facilit ...

Cum să-ți actualizezi garderoba de primăvară?
23/04/2024 10:59

Cum să-ti actualizezi garderoba de primăvară? Începutul sezonului cald este momentul ideal să iti reconsideri stilul personal si să dai un refresh la garderobă. Există foarte multe aspecte de care ...

Povestea parfumului de trandafiri
23/04/2024 09:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Evoluția Agentului Imobiliar: Cursurile Smart Experience de la Inter Imobiliare modelează profesioniștii de mâine
15/04/2024 14:02

 Ai observat vreodată cat de rapid se schimbă lumea imobiliarelor? Dacă esti agent imobiliar sau te gandesti să devii unul, e esential să fii mereu informat si pregătit pentru noile provocări. &Ici ...

La 48 de ani, Georgiana Văcaru are 10 băieți și 10 fete. Ireal câți urmași are femeia cu cei mai mulți copii din lume
12/04/2024 17:11

Georgiana Văcaru este o adevărată mamă eroină. Argeseanca născută in anul 1976 este femeia cu cei mai multi copii din Romania. La doar 48 de ani, femeia a adus pe lume 10 băieti si 10 fete. Iată povest ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei