Urmează botezul bebelușului tău? Iată ce ar trebui să știi

Urmează botezul bebelușului tău Iată ce ar trebui să știi

Dimensiune font:

| 01-03-2024 16:29

 

Poză de Photography Maghradze PH pe Pexels.com

 Botezul este un eveniment foarte important, atât pentru copil, cât și pentru toată familia acestuia, acest ritual reprezentând momentul în care copilul intră în comunitatea creștină. Botezul copiilor mici reprezintă momentul când părinții sau nașii își mărturisesc credința și aleg să crească copilul în datina creștină. Nașii reprezintă părinții spirituali ai copilului și au un rol important de-a lungul ceremoniei din biserică. Aceștia fiind cei care, prin rugăciuni, înfăptuiesc unirea bebelușului cu Hristos.

În România, bebelușii creștini se botează în primele luni de viață, fiindu-le dăruită prima taină sfântă. Această tradiție care s-a păstrat din generație în generație este un moment de sărbătoare, când membrii familiei și cunoscuții se adună atât la biserică, cât și la petrecerea de după, iar aceste două momente se pot transforma în cea mai minunată experiență dacă totul este pus la punct.

Află, în continuare, care sunt obiectele necesare ceremoniei:

Pentru ziua botezului:

Pentru părinți și nași acest eveniment reprezintă un moment unic și special, având o însemnătate deosebită în viața fiecărei familii, dar pentru ca ceremonia să se desfășoare perfect, este nevoie de întocmirea unei liste. O bună organizare începe întotdeauna cu o listă bine pusă la punct, pentru că pe parcursul slujbei creștine de la biserică va fi nevoie de anumite obiecte. Pe lista lucrurilor necesare pentru ziua botezului trebuie să se afle, în primul rând, certificatul de naștere al copilului și actele de identitate ale părinților.

În al doilea rând, obiectele necesare desfășurării ceremoniei, cum ar fi lumânarea de botez. Acesta va fi ținută aprinsă de către nași pe tot parcursul slujbei, de obicei aceasta este împodobită cu decorațiuni sau flori. Lumânarea trebuie să fie de bună calitate, să nu se îndoaie sau rupă, deoarece este nevoie să rămână aprinsă un timp destul de lung. Alte obiecte necesare sunt foarfeca și o cutie mică unde să fie pus părul copilului, pe care îl va tăia preotul în timpul slujbei. Hainele cu care va fi îmbrăcat cel mic după ceremonie trebuie să fie și ele pregătite, acestea fiind de obicei cumpărate de nași. O sticlă de vin, o sticlă de ulei, un prosop, păturică, sticluța pentru mir sunt lucruri ce au rolul lor în ceremonie și nu trebuie să lipsească. De asemenea, siguranța copilului este cea mai importantă, părinții pot alege dacă doresc ca bebelușul să fie sau nu scufundat în apă în timpul ceremoniei. Un aspect la fel de important în ceea ce privește siguranța celui mic este transportul de acasă la biserică și de la biserică la petrecere, scaunele auto pentru copii fiind cele ce oferă siguranță în mașină. Pe babymatters.ro poți descoperi diferite modele potrivite pentru nevoile fiecăruia.

Pentru ziua de după botez

Momentul important ce are loc a doua zi după ceremonie este baia pe care o face nașa copilului. Aceasta reprezintă prima baie de după mir și este făcută de nașă, pentru a se evidenția grija, afecțiunea și ocrotirea pe care părintele spiritual o va oferi copilului pe tot parcursul vieții. În mod popular această baie poartă denumirea de scoatere din mir. Pentru acest moment nașa trebuie să pregătească un set nou de hăinuțe, un prosop, o pătură, șampon, ulei de baie pentru bebeluș, sticluța de mir de la biserică, o jucărie și lumânarea de la botez, care va fi aprinsă pe tot parcursul îmbăierii. Înainte să pună copilul în cadă, nașa trebuie să spună o rugăciune și să ungă bebelușul cu mir la încheieturi. Apa rămasă după baie nu se aruncă, ci este pusă la rădăcina unei plante sau a unui pom.

 Așadar, pentru o ceremonie de botez, atât părinții, cât și nașii trebuie să fie pregătiți din timp. O listă cu obiectele necesare și păstrarea siguranței copilului pot transforma acest eveniment într-unul special.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Descoperă Elita Pragmatic Play: Cele Mai Bune Jocuri din 2024 & Lansări Viitoare
24/04/2024 12:46

      Cele Mai Bune Jocuri Create Vreodată de Pragmatic Play: O Privire Spre Viitoarele Lansări din 2024   Sunt multe companii in lumea jocurilor care surprind jucătorii cu lansăr ...

Contract-Auto.ro adaugă noi servicii pentru contractul de vânzare cumpărare auto destinat persoanelor juridice! ‍
24/04/2024 09:12

 Contract-Auto.ro, platforma recunoscută pentru eficientizarea tranzactiilor auto in Romania, a relansat recent serviciul său de generare online a contractelor de vanzare-cumpărare, introducand facilit ...

Cum să-ți actualizezi garderoba de primăvară?
23/04/2024 10:59

Cum să-ti actualizezi garderoba de primăvară? Începutul sezonului cald este momentul ideal să iti reconsideri stilul personal si să dai un refresh la garderobă. Există foarte multe aspecte de care ...

Povestea parfumului de trandafiri
23/04/2024 09:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Evoluția Agentului Imobiliar: Cursurile Smart Experience de la Inter Imobiliare modelează profesioniștii de mâine
15/04/2024 14:02

 Ai observat vreodată cat de rapid se schimbă lumea imobiliarelor? Dacă esti agent imobiliar sau te gandesti să devii unul, e esential să fii mereu informat si pregătit pentru noile provocări. &Ici ...

La 48 de ani, Georgiana Văcaru are 10 băieți și 10 fete. Ireal câți urmași are femeia cu cei mai mulți copii din lume
12/04/2024 17:11

Georgiana Văcaru este o adevărată mamă eroină. Argeseanca născută in anul 1976 este femeia cu cei mai multi copii din Romania. La doar 48 de ani, femeia a adus pe lume 10 băieti si 10 fete. Iată povest ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei