A început Romanian Creative Week 2024

Palas Campus (2)(1)

Dimensiune font:

| 15-05-2024 14:10

 Comunicat de presă. A început Romanian Creative Week 2024, premierele primei săptămâni: Mircea Cantor va prezenta celebra geantă Dior la Iași, Festival du Bonheur pour les gourmands, în parcul Palas, dar și zeci de expoziții, concerte și spectacole de teatru și dans

Iaşi, 15 mai 2024

Cea de-a patra ediție a Romanian Creative Week (RCW), cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative din UE, reunește timp de 12 zile, în perioada 15-26 mai 2024, peste 1.000 de artiști români și străini în cadrul a 200 de evenimente. În prima săptămână a RCW, vor avea loc zeci de vernisaje ale unor expoziții impresionante, festivaluri de film, de teatru și de dans, concerte și conferințe. Parcul Palas găzduiește în acest weekend Festival du Bonheur pour les gourmands, unde publicul se poate răsfăța cu mâncăruri alese. Iar în Palas Campus este amplasată sculptura „Not so far anymore”, parte din New Media District, unul dintre cele mai așteptate momente ale RCW .

Stabilit la Paris de mai mulți ani, Mircea Cantor, câștigătorul prestigiosului premiu Duchamp (2011), va expune în cadrul RCW, la Baia Turcească, proiectul realizat la invitația celebrei case de modă Dior-Lady Dior Art, proiect prin care artistul reimaginează în manieră proprie faimoasa geantă Lady Dior. Vernisajul expoziției „Hommage To Those Who Keep The Flame Alive | Mircea Cantor x DIOR” va avea loc joi, 16 mai, ora 13.00, la Baia Turcească.

De joi va începe și Festival du Bonheur pour les gourmands, care va avea loc în parcul Palas. Pentru prima dată la Iași, Festivalul du Bonheur – Pour Les Gourmands propune publicului o experiență culinară specială și o atmosferă energică. Deschis în perioada 16 -19 mai, orele 10.00-22.00, festivalul reunește peste 20 de food truck-uri, cu o gamă largă de delicii culinare din toată lumea, și șapte DJs care își propun să ofere amintiri de neuitat.

 New Media District, unul dintre cele mai așteptate momente ale Romanian Creative Week  aduce în capitala Moldovei nu mai puțin de 40 de instalații spectaculoase, interactive, realizate de 37 de artiști vizuali din Iași, București, Timișoara, Cluj și Chișinău. Secțiunea New Media a RCW găzduiește „Not so far anymore”, o compoziție spațială ce își propune să stârnească atenția publicului, realizată de artistele Ana Călinescu și Livia Pleșca. Instalația poate fi admirată la Palas Campus, în perioada 15-26 mai.

Scenograful Dragoș Buhagiar și actrița și regizoarea Catrinel Marlon sunt doar două dintre marile nume ale teatrului și cinematografiei care vor deschide Romanian Creative Week. Prima săptămână a festivalului debutează, în premieră, cu ACT – arthouse cinema&theatre, un amplu festival de teatru și film, care va aduce în capitala Moldovei nu mai puțin de 9 lungmetraje, 6 piese de teatru, precum și conferințe din domeniu. Fiecare lungmetraj va fi precedat de proiecția unui scurtmetraj, cu o temă complementară acestuia.

Dragoș Buhagiar: „În afară de spectacolele pe care le aducem din țară, și vor fi și unele interesante făcute de Radu Afrim sau Botond Nagy, vor fi și spectacole din Iași

Dragoș Buhagiar, alături de Andrei Cozlac, își pune amprenta anul acesta asupra primei ediții a ACT – arthouse cinema&theatre, iar printr-o selecție de spectacole de excepție, publicul va avea oportunitatea de a cunoaște artistul care a creat unele dintre cele mai importante decoruri sau „spații de joc”, așa cum îi place să spună, și costume din teatrul românesc.

Președinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), Dragoș Buhagiar este unul dintre cei mai importanți scenografi români, având în portofoliul său colaborări cu regizori de renume precum Silviu Purcărete, Cătălina Buzoianu sau Alexandru Dabija, dar și o carieră peste granițe. La 30 de ani de la debut, Buhagiar remarcă o evoluție pozitivă a teatrului românesc, o diversificare a subiectelor și propunerilor, tehnică nouă și un curaj aparte. În calitatea sa de conferențiar, construiește următoarea generație de artiști și, tot pentru ea, va publica două cărți, care vor fi lansate în cadrul Romanian Creative Week.

În afară de spectacolele pe care le aducem din țară, și vor fi unele interesante făcute de Radu Afrim sau Botond Nagy, vor fi și spectacole din Iași. Publicul o să aibă ocazia să vadă spectacole la care nu are acces. Vor fi lansări de carte, conferințe pe teme foarte interesante, iar eu voi lansa două cărți care, din fericire, sunt susținute de Romanian Creative Week, unde am găsit timpul și locul potrivit”, a declarat Dragoș Buhagiar, Președintele UNITER.

 Cărțile sunt adresate studenților facultăților de teatru din țară: în prima, „Un spațiu nou în teatru nou”, artistul își împărtășește experiența de la Sibiu, unde a creat o sală de spectacol într-o hală dezafectată, și abordează necesitatea acestor gen de spații pentru manifestarea artistică. Pe această temă este organizată și conferința „Un spațiu nou, un teatru nou. Spațiile alternative: necesitate, trend sau evadare”, eveniment moderat de Călin Ciobotari, care va avea loc în data de 17 mai, de la ora 12.00, în Sala Cub. Cea de-a doua carte, „Scenograful la răscruce de arte”, reprezintă o călătorie în timp și spațiu, un cumul al experiențelor sale de-a lungul carierei, și va fi lansată pe data de 24 mai, de la ora 16, la Baia Turcească.

 În cele patru zile ale festivalului de teatru, spectatorii vor putea vedea piesele: Micul Prinț (r. Alice Veliche & Alexandru Radu), Elektra (r. Botond Nagy), Tattoo (r. Radu Afrim), 20 noiembrie (r. Eugen Jebeleanu), O tragedie veninoasă – după „Women beware women” de Thomas Middleton (r. Silviu Purcărete), Trei piese triste (r. Radu Afrim).

Catrinel Marlon (Menghia): „Filmul regizat de mine este o declarație de speranță”

În cadrul secțiunii de film din ACT – arthouse cinema&theatre, una dintre cele mai cunoscute actrițe la nivel internațional, Catrinel Marlon (Menghia), pășește în spatele camerelor, în calitate de regizor, cu filmul „Girasoli”, producția cinematografică care are premiera concomitent în Italia și în România. Noul proiect, lansat la Baia Turcească pe data de 25 mai, la 17:15, urmărește povestea relației dintre infirmiera Anna și pacienta Lucia, diagnosticată cu schizofrenie, acțiune desfășurată în anul 1963. Prin primul său lungmetraj în calitate de regizoare, Catrinel a vrut să transmită că, în ciuda oricăror adversități, dragostea poate înflori: „Este o declarație de speranță, o invitație de a privi dincolo de dificultăți și de a găsi lumina chiar și în cele mai întunecate locuri. Mi-am propus să provoc publicul prin acest film, să-l fac sa reflecteze asupra nebuniei, iubirii și condiției umane”.

Pentru o săptămână, în perioada 19 și 25 mai, spectatorii vor putea vedea lungmetrajele: „Între revoluții” (documentar, r. Vlad Petri, 2023), La Chimera (aventură fantastică, r. Alice Rohrwacher2023), Perfect Days – r. Wim Wenders (dramă, r. Wim Wenders, 2023), TOTEM (dramă, r. Lila Avilés, 2023), Clean cities (documentar, r. Marina Danezi, Kostas Mandilas, Constantinos Hadzinikolaou, Christos Sarris, 2021), Geographies of Solitude (documentar, r. Jacquelyn Mills, 2022), Pe adamant (documentar, r. Nicolas Philibert, 2023), Averroès & Rosa Parks – Avanpremieră națională (documentar, r. Nicolas Philibert, 2024), Girasoli – Avanpremiră națională (dramă, r. Catrinel Marlon, 2023). Biletele la film pot fi achiziționate de AICI.

Vernisaje în prima săptămână a Romanian Creative Week

Secțiunea Arts & Crafts vine cu câteva zeci de expoziții, care vor provoca imaginația publicului, în locații-cheie alese cu atenție de către organizatori. La Baia Turcească, clădire-monument ridicată la finele secolului XIX, publicul va regăsi expoziția centrală a evenimentului, Egologia, curatoriată de Marian Pălie, a cărei vernisaj va avea loc pe data de 15 mai, la ora 18.00. Egologia, cu un design arhitectural realizat de Anda Zota și Elena Viziteu Ionescu, aduce la Iași lucrările a 24 de artiști români, dar și din Japonia și Italia.

Tot în 15 mai și tot la Baia Turcească, de la ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziției FF | Fashion & Film, curatoriată de Domnica Mărgescu și Maurice Munteanu. Expoziția ne vorbește, prin fotografie, film și proiecții de video mapping, despre impactului pe care cinemaul l-a avut, îl are și îl va avea asupra modei ca instrument social.

În 15 mai vor mai avea loc: vernisajul „Cantecul varstelor” (ora 14.00, Palatul Braunstein), inaugurarea instalației de new media „Shifting Realities” (de la ora 10.00, Bulevardul Ștefan cel Mare) „Performance Space Dans & Teatru: Post Impact” (ora 15.00,  Esplanada CUB) și „Performance Space Music: aMuse BOX” (ora 22.00, Piața Națiunilor Unite).

Pe data de 16 mai: Vernisaj Natura morta | Philipp Wieder” (ora 12.00, Casa Muzeelor), Vernisaj Hommage To Those Who Keep The Flame Alive | Mircea Cantor x DIOR” (ora 13.00, Baia Turcească), Vernisaj 3...2...1! Never too early to prepare” (ora 15.00, Muzeul de Artă Contemporană), Vernisaj Loc:us” (ora 16, Palatul Culturii), Vernisaj “Wanna Be Fog with Me?” (ora 17.00, Palatul Culturii).


Pe data de 17 mai, publicul este așteptat la Vernisaj The Living Thread” (ora 11.00, Aeroportul Internațional Iași), Glimpses of Infinite Symmetry 2014 — 2024” (ora 16.00, Galeria Victoria), Eternity as Attempt” (ora 20.30, Turnul Golia).

Sâmbătă, 18 mai, RCW organizează Vernisajul Echoes” (ora 16.00, Muzeul „Nicolae Gane”).

Unii dintre cei mai renumiți dansatori de flamenco din lume, în spectacol la Iași

Festivalul de dans HazarDance. După debutul de succes de anul trecut, HazarDance se extinde la o săptămână de festival, între 18-23 mai, și aduce în lumina reflectoarelor dansul contemporan, flamenco, dansul nomad și street dance, în spectacole excepționale în care vor performa atât artiști români, cât și din Spania, SUA și Ungaria. Una dintre surprize este prezența a doi dintre cei mai renumiți dansatori de flamenco din lume, spaniolii Patricia Guerrero și Alfonso Losa, care vor deschide săptămâna de dans de la Iași cu „Alter Ego”, un spectacol ca o întâlnire a oglinzilor emoționale.

HazarDance propune următoarele spectacole: „Alter Ego” - Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași (18 mai, ora 20.00), „Street Energy Battle” la Sala CUB a Teatrului Național Iași (19 mai, orele 16.00-22.00), „Experiență la Palat - Spectacole și degustare de vinuri” la Palatul Culturii din Iași, Sala Voievozilor (20 mai, ora 20.00), Spectacolul „Vulnus – the quality of being easily hurt” la Sala Studio „Teofil Vâlcu” a Teatrului Național Iași (21 mai, ora 17.30), Spectacolul de dans „Lift” la Sala Studio „Teofil Vâlcu” a Teatrului Național Iași (21 mai, ora 20.00), Showcase Gaspard&Dancers (SUA) și Red Line (RO) la Sala CUB a Teatrului Național Iași (22 mai, ora 19.00), Spectacolul „Fiúk” (18+) la Sala Mare a Operei Naționale Române Iași (23 mai, ora 20.00). Dans nomad, în diverse locuri neconvenționale din Iași, o inițiativă a coregrafei Beatrice Tudor (19 și 20 mai 2024, orele 11.00-14.00).

Conferințele Creativității. Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Ioan Stanomir și Vasile Bănescu vor susține, în zilele de 16, 17 și 18 mai, la Teatrul „Luceafărul”, Conferințele Creativității, un eveniment organizat în premieră de RCW.

Detalii despre Romanian Creative Week pot fi obținute pe aplicația RCW, pe site-ul www.romaniancreativeweek.ro, precum și pe paginile evenimentului de pe Instagram, Facebook, YouTube și TikTok. Aplicația RCW este disponibilă pe prima poziție în căutările din Google Play și Apple Store și conține programul integral al evenimentului. În plus, aplicația le ofere participanților o experiență inedită, prin intermediul unui modul de realitate augmentată.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:58

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Nouă poeţi sunt nominalizaţi la Premiul Naţional de Poezie ‘Mihai Eminescu’- Opera Omnia
14/06/2024 11:00

Nouă poeţi sunt nominalizaţi la ediţia din acest an a Premiului Naţional de Poezie ‘Mihai Eminescu’- Opera Omnia, a anunţat, joi, principalul organizator al evenimentului, Primăria municipiul ...

Accident la Huși. O O autocisternă încărcată cu 21 de tone de gaz petrolier lichefiat  s-a răsturnat
14/06/2024 10:45

O autocisternă incărcată cu 21 de tone de gaz petrolier lichefiat (GPL) s-a răsturnat, in noaptea de joi spre vineri, la ieşirea din municipiul Huşi. Pompierii din cadrul Secţiei Huşi a Inspectoratului ...

Una dintre victimele exploziei de la magazinul Dedeman din Botoşani a ieșit din spital
14/06/2024 10:13

Una dintre victimele exploziei de la magazinul Dedeman din Botoşani, care era internată in Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati", a fost externată vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul d ...

Pericol de inundații la Iași și Botoșani
14/06/2024 10:10

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe rauri din judeţele Botoşani şi Iaşi. Potrivit hidrologilor, pană ...

Tabăra culturală „Iași – Metafora celor șapte coline”
14/06/2024 09:24

Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi anuntă, in calitatea sa de partener, organizarea dezbaterii „Alexandru Ioan Cuza si Unirea”, ce va avea loc vineri, 14 iunie 2024, ora 10.00, la ...

A fost semnat contractul de finanțare a lucrărilor de la Colegiul Pedagogic!
14/06/2024 08:38

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administratiei (MDLPA), Adrian Vestea, a semnat contractul de finantare a lucrărilor de consolidare si refunctionalizare a imobilelor - monument istoric ale Coleg ...

Mijloacele de transport în comun din Iaşi, vandalizate!
14/06/2024 08:30

În mai puţin de o lună, aproape 100 de scaune din mijloacele de transport public din municipiul Iaşi (tramvaie şi autobuze) au fost distruse, cele mai multe dintre acestea fiind tăiate sau deteriorat ...

Măsuri pentru eliminarea efectelor ploii căzute în oraş
14/06/2024 08:21

În urma ploii care a căzut in ultimele 24 de ore, primarul Mihai Chirica a dispus tuturor directiilor si societătilor comerciale din subordine să ia măsuri de urgentă pentru eliminarea efectelor nega ...

Noi licitații pentru închirierea locurilor de parcare de reședință
14/06/2024 08:10

Primăria Municipiului Iasi (PMI) organizează in data de 18 iunie noi licitatii publice cu strigare pentru inchirierea de locuri de parcare de resedintă. Acestea vor avea loc la sediul Directiei Exploatare Pa ...

 Scandal și violență la o şcoală din comuna Dumeşti
14/06/2024 08:08

Cu doar cateva zile inainte de terminarea cursurilor, un bărbat de 61 de ani s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru purtare abuzivă după ce ar fi agresat un elev. Incidentul a avut loc in incinta ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei