Cornel Nistorescu:Ceata lui Bulă, cu pistolul după taxe

2

Dimensiune font:

| 29-02-2024 00:10

M-am îngrozit nu cînd Marcel Boloș a anunțat dotarea inspectorilor fiscali cu pistoale, ci cu o zi înainte, cînd, nevoit să clarific aplicarea unei taxe, mi-am băgat nasul în OUG nr.115 din 14 decembrie 2023, cea care a produs atîtea valuri cu reducerea cheltuielilor și cînd fraierii mai credeau că Marcel Ciolacu ne scoate direct în franci elvețieni.

Pe la punctul 175 al nenorocirii, mi-am făcut cruce și am început să înjur. Politicienii noștri își ascund incapacitatea de a guverna îndărătul a sute și mii de prevederi și articole de lege. Ordonanța asta a lui Ciolacu (lemn Tănase și ultra fanfaron în materie de finanțe) tricotată sub semnătura lui Marcel Boloș și concepută pe seama minții unuia mai vechi din Ministerul Finanțelor este un mare fake fiscal. Seamănă cu un document scornit de un contabil lovit de tren care și-a propus ca prin diverse paragrafe să astupe găurile din strecurătoarea fiscului și, implicit, a hoțiilor publice. Un fel de Bulă care vrea să salveze țara prin rescrierea a sute de articole de prin diverse legi și ordonanțe, în așa fel încît evazionistul să nu mai scape.

Toată reducerea de cheltuieli anunțată la trombonul cu cioc de Marcel Ciolacu trădează gîndirea prăfuită a finanțiștilor și a guvernanților români. În loc să reducă aparatul bugetar pe acolo pe unde avea burta mai umflată, Ciolacu și Boloș (doi care nici luați împreună nu fac un sfert de funcționar public adevărat) au cîrpit legislația pentru a speria contribuabilul și pentru a-l putea verifica și la sulurile de hîrtie igienică, și la ceștile de cafea.

Cînd Theodor Stolojan a ajuns premier, prima măsură răsărită din mintea lui de om cu mînecuțe cusute la cerebel a fost să comande seturi noi de cești de cafea, dar mai mici decît cele folosite de funcționarii guvernamentali în precedentele mandate. Nu s-a gîndit să reducă numărul funcționarilor și să îi încarce cu responsabilități pe cei păstrați, ci să reducă băutul de cafea cu introducerea ceștilor mai mici, chiar dacă ar fi băut cu sutele pe zi.

Cam aceeași minte o are și Marcel Boloș. Speriat de bombe și de pierderea postului, ascuns într-un birou din Ministerul Finanțelor, el amînă analizele lucide și complexe și măsurile clare și trăiește captiv în tufele de prevederi fiscale rămase de la vechea generație de fiscaliști de pe vremea lui Ceaușescu. Din cînd în cînd, ca să mai atenueze din percepția găurii uriașe din finanțele publice, Marcel Boloș mai iese pe la televiziuni cu al său rînjet de om speriat care își propune să imite un zîmbet cald și generos și ne asigură că sunt probleme, dar este bine, că mai avem timp, că trebuie să ne străduim ș.a.m.d. Marcel Boloș este un ministru incapabil să ia decizii fundamentale, pentru că nu are nici gîndire financiară și nici viziune fiscală. A preluat un aparat funcționăresc împănat cu piloși și un set de practici care amestecă trecutul comunist, foamea funcționarului din societatea pretins democratică și varza din legislație. Boloș se ține de scaun ca dracu’ de păcate. Viziunea lui rezultă din trasul cu urechea din ce i-au zis unii sau alții, de obicei din ce i-a povestit ultimul care a ieșit din biroul său.

La un moment dat, Marcel Boloș era un nume bun. Avea în CV-ul său o mulțime de succese la accesarea de fonduri europene obținute pentru Primăria din Oradea. La Oradea, Marcel Boloș s-a dovedit a fi un funcționar excepțional în materie de accesat bani europeni. Chiar și la Ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a făcut față și s-a străduit să mai repare ce se putea cîrpi din dezastrul lăsat de PNRR-ul lui Crisitian Ghinea și validat de Klaus Iohannis.

Știu sigur că Marcel Boloș și echipa sa cunosc în detaliu aberațiile din PNRR. Faptul că nu le denunță arată cît de mult ține la postul său și cît de tare se teme să recurgă la măsuri ferme. Toate acestea îl fac și responsabil de tolerarea dezastrului numit PNRR. Prin tăcerea sa, Marcel Boloș devine responsabil alături de Klaus Iohannis (cel care a semnat ca primarul!) de un PNRR întocmit de un ministru care a angajat țara într-un program care nu depășește înșiruirile dezlînate dintr-o lucrare studențească.

Să revin la Marcel Boloș și la ultima sa idee de redresare a ANAF-ului. Cică inspectorii vor avea dreptul să poarte pistol în timpul activităților de control. Cu pistolul umblau și activiștii comuniști în anii proletcultismului. Cu pistolul umbla și așa-zisa Gardă financiară de pe vremea lui Traian Băsescu. S-a umplut de ofițeri SRI ca să păzească marile hoții ale mandatului.

Ce vrea Marcel Boloș și ce visează Marcel Ciolacu? Strîngerea banilor ca la fumărit! Să dea și cu biciul în cei care nu plătesc!

Nu știu ce să cred. Avem marele ghinion să trăim de luni de zile sub papucul a doi proști? Ciolacu strînge zeci de milioane la partid și la guvern, iar inspectorii fiscali umblă cu pistolul după chiloți chinezești pe care scrie Bos cu un singur s. Iar Marcel Boloș, căzut din Plata Domnului în fruntea Finanțelor n-a aflat încă de învîrtelile inspectorilor și de legăturile lor cu clanurile mafiote. Ultimul show de la Vama București este un pachet de gumă de mestecat și propagandă electorală în pragul Bilanțului de la DNA. Nimic mai mult față de marile afaceri de care oamenii ANAF știu.Unii le și protejează. Nu există inspector și om de gardă și nici mahăr din SRI care să n-aibă protejatul lui. Adică firma lu Nașu. Ineficiența ANAF-ului nu vine de la contribuabili răuvoitori care evită să plătească. Marea gaură a Finanțelor din țara noastră vine din modul în care se aplică legea asupra multinaționalelor și din marile tunuri date sub protecția ANAF-ului (cu sau fără pistol) de către clienții politici.

Ridicolul inițiativei lui Marcel Boloș ne spune un singur lucru. Că statul a ajuns la sapă de lemn, iar conducătorii lui (autorii măsurii) se tem de pericole și se înarmează, gata să ochească în populație.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Ludovic Orban a fost ales  preşedintele Forţa Dreptei
21/04/2024 07:36

Ludovic Orban a fost ales, sambătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forţei Dreptei. Vicepreşedinţi ai ...

Sistemul de asistență socială va fi total reformat
18/04/2024 15:27

  Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) şi adoptată de Parlament a fost promulgată marţi, prin decret, de preşedintele Romaniei, urmand să intre in vigoare odată ...

 Protest al tinerilor din PSD: „Fără penali la Consiliul Județean Iași”!
18/04/2024 12:53

  Tinerii social-democrati au organizat un nou protest impotriva actualului presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Alexe Costel, din dorinta de a promova etica, moralitatea si bunul simt intr-una dintre ...

Cristian Diaconescu a pierdut definitiv procesul prin care contesta alegerea lui Eugen Tomac în funcția de președinte al PMP
18/04/2024 12:33

Cristian Diaconescu a pierdut definitiv procesul prin care contesta alegerea lui Eugen Tomac in functia de presedinte al PMP, la congresul din februarie 2022. Judecătorii Curtii de Apel Bucuresti au respins de ...

De ce Belarus nu a invadat Ucraina alături de armata lui Putin? Explicația lui Lukașenko: 'Am face jocurile NATO'
17/04/2024 13:33

Alexander Lukasenko a respins posibilitatea ca Belarus să intre in războiul din Ucraina, declansat de aliatul său cel mai apropiat, Vladimir Putin, explicand că in acest fel „am face jocurile NATO”. Lu ...

'Piedone, un fel de Șoșoacă cu barbă'. Liderul PMP îl ironizează pe 'favoritul' la Primăria Capitalei / Ce spune despre Cătălin Cîrstoiu
17/04/2024 13:14

PSD si PNL au căzut cu zece procente in sondajele interne ale Aliantei Dreapta Unită, declară presedintele PMP, Eugen Tomac. El spune că vede la cele două partide "isterie si criză", apropo de sustinerea ...

Organizațiile media din SUA îi presează pe Biden și Trump să se angajeze la o dezbatere televizată
17/04/2024 09:17

Peste 10 institutii de presă din SUA au cerut candidatilor prezumtivi la presedintia SUA să se angajeze să participe la dezbateri televizate inainte de alegerile din noiembrie. Declaratia nu i-a numit pe Jo ...

Ciucă: S-a menţinut decizia în coaliţie, Cîrstoiu va fi candidat la Primăria Capitalei. Nu-l susţinem pe Piedone
17/04/2024 09:06

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, respinge varianta susţinerii candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone la Primăria Capitalei in cazul in care actualul candidat comun al coaliţiei PNL-PSD, Cătălin Cirsto ...

BEC a respins candidatura la europarlamentare a lui Octavian Jurma și partidului lui Florin Călinescu. „Sinergistul” a exagerat numărul de semnături strânse, exact ca-n pandemie
17/04/2024 08:55

Candidatura lui Octavian Jurma a fost respinsă de către Biroul Electoral Central (BEC), după ce a constatat că sinergistul pandemiei s-a prezentat cu o listă care continea doar 2.081 de semnături, din cel ...

Un preot, candidatul AUR la Primăria Suceava
17/04/2024 08:31

Campania electorală agresivă a partidului condus de George Simion a scos in evidentă si anumite candidaturi surpriză, cum este cea de la Primăria Suceava. AUR-ul lui George Simion a propus un candidat sur ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei