Cozmin Guşă: Sub ameninţarea puşcăriei, liderii PSD au predat partidul lui Iohannis

5

Dimensiune font:

| 22-02-2024 00:09

„Vă amintiți, prieteni goldiști, că această comasare și zvonurile despre ea au început sub pretextul diminuării scorului AUR. Apoi, când s-a văzut că scorul AUR nu va fi diminuat prin comasare, s-a discutat și despre motivul real, anume cel al salvării PNL de la dezastrul electoral, care altfel, fără comasare, ar fi picat sub scorul de 15%, ba chiar către 10%. De ce trebuie să fie salvat PNL? Pentru că fără acest partid sau mai precis fără un partid care să aibă un scor cât de cât respectabil, să participe la jocuri, Klaus Iohannis intră în irelevanță din toate punctele de vedere, intern și internațional, respectiv nu va putea monta din iulie o alianță de opoziție credibilă la PSD”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„V-am explicat că planul lui Iohannis este să meargă împreună cu PSD la comasare și la europarlamentare în iunie, iar apoi din luna iulie se rupă guvernarea și să meargă în alianță împreună cu Dreapta Unită, adică USR, PMP, Forța Dreptei, să facă opoziție dură la PSD.

Revin la comasare: PSD și Ciolacu au rezistat la presiunile lui Iohannis până vinerea trecută, când locatarul de la Cotroceni le-a dat un ultimatum, anume pentru duminică seara, adică acum trei zile, zicându-le că, dacă nu rezolvă tehnic problema comasării și prin decizie politică, el va activa brusc lista paradelii, adică lista aceea de 15 baroni, dintre care 10 PSD, care e limpede că sunt penali și că oricând sunt arestabili, pe modelul Iulian Dumitrescu, apoi Iohannis nu le-a mai răspuns la telefon liderilor coaliției, lăsându-i să fiarbă. PSD-ul avea interes, dacă tot trebuia să facă o comasare, să facă o dublă comasare, adică să cupleze și prezidențialele cu parlamentarele, deoarece în acest fel dorea să-și securizeze susținerea comună PSD-PNL pentru candidatura lui Ciolacu la prezidențiale. Iohannis nu a acceptat acest lucru, ba dimpotrivă, vrând să-i umilească pe pesediști în plus, le-a transmis în cursul zilei de duminică să se gândească inclusiv la o listă comună la europarlamentare, PSD-PNL, și tot pentru ca să-și ajute partidul. De ce? E simplu: nici cu comasarea localelor cu europarlamentarele nu ieșea din calcule că PNL ar putea ajunge la 20% și atunci noul calcul al lui Iohannis și al liberalilor este că vor reuși peste 50% cu lista comună pe care o pregătesc și se vor îndestula electoral în baza împărțirii scaunelor de europarlamentari cu pesediștii. Dar și acest calcul este fals, prieteni, și v-o spun eu, care studiez de mult timp aceste lucruri; dar chiar și voi puteți crede vreunul că actuala coaliție mai este susținută de peste jumătate dintre români care să meargă să o și voteze?

Dar nu mai contează acest lucru, pentru că interesul lui Iohannis este să treacă de europarlamentare cu un PNL valid, apoi se rupă guvernarea cu PSD-ul lui Ciolacu, rămas la butoanele guvernării doar ca să încaseze flegmele electorale din toamnă. De-aia l-ați auzit voi pe Ciolacu spunând că-și depune mandatul dacă PNL iese de la guvernare, amenințare cu care n-a reușit deloc să îl sperie pe Iohannis, care își vede de planul lui. Pe scurt, asistăm la un viol al PSD, executat de către Iohannis, la care viol liderii din Kiseleff nu reacționează, deoarece le e frică de pușcărie. Ei știu că Iohannis nu se joacă și are destulă putere ca să dea drumul procurorilor din lesă, să înceapă audieri, rețineri, pentru că este doldora de dosare de corupție de la vârful PSD până la puterea locală a pesediștilor și ei știu acest lucru.

Acum, rezumând, singura speranță a PSD este că CCR ar putea bloca legislația electorală ce prevede comasarea, lucru care de asemenea este puțin probabil: tot cu dosare de șantaj se lucrează și asupra judecătorilor de la CCR, ați văzut de-a lungul vremii. Și tocmai din acest motiv, al acestei mici posibilități ca CCR-ul să acționeze, a apărut absurda soluție de listă comună PSD-PNL la europarlamentare, partide ce fac parte din familii politice rivale, și a apărut pentru că, dacă această comasare ar pica (se poate, teoretic), PNL să fie asigurat că rămâne pe listă cu PSD și face un scor de peste 15%, adică pe românește se împarte pâinea electorală din iunie cu PSD. În sinteză, toate aceste mișcări ciudate, unele și ilegale, sunt forțate pentru ca să-i se asigure lui Iohannis confortul politic și personal. El știe că, dacă rămâne fără partid sau cu unul micuț, cum a pățit Băsescu cu PMP, riscă să ajungă cel puțin în situația lui Băsescu, cu apropiații la pușcărie și fără imunitate sau gardă personală, iar PSD-ul, din nefericire pentru ei, defilează sub deviza: „mai bine abuzat decât la pușcărie!”. De astăzi va deveni evident că marele plan pentru 2024 este distrugerea PSD și, vai, ce coincidență, debutează tot cu ocazia unor europarlamentare, exact ca în 2019, când în locul lui Ciolacu de astăzi era Dragnea de atunci, iar Dragnea a ajuns la pușcărie după ce a trădat, iar Iohannis și PNL s-au îndestulat. Despre aceste scenarii vom vorbi, însă, în zilele următoare”, scrie Guşă.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
De ce Belarus nu a invadat Ucraina alături de armata lui Putin? Explicația lui Lukașenko: 'Am face jocurile NATO'
17/04/2024 13:33

Alexander Lukasenko a respins posibilitatea ca Belarus să intre in războiul din Ucraina, declansat de aliatul său cel mai apropiat, Vladimir Putin, explicand că in acest fel „am face jocurile NATO”. Lu ...

'Piedone, un fel de Șoșoacă cu barbă'. Liderul PMP îl ironizează pe 'favoritul' la Primăria Capitalei / Ce spune despre Cătălin Cîrstoiu
17/04/2024 13:14

PSD si PNL au căzut cu zece procente in sondajele interne ale Aliantei Dreapta Unită, declară presedintele PMP, Eugen Tomac. El spune că vede la cele două partide "isterie si criză", apropo de sustinerea ...

Organizațiile media din SUA îi presează pe Biden și Trump să se angajeze la o dezbatere televizată
17/04/2024 09:17

Peste 10 institutii de presă din SUA au cerut candidatilor prezumtivi la presedintia SUA să se angajeze să participe la dezbateri televizate inainte de alegerile din noiembrie. Declaratia nu i-a numit pe Jo ...

Ciucă: S-a menţinut decizia în coaliţie, Cîrstoiu va fi candidat la Primăria Capitalei. Nu-l susţinem pe Piedone
17/04/2024 09:06

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, respinge varianta susţinerii candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone la Primăria Capitalei in cazul in care actualul candidat comun al coaliţiei PNL-PSD, Cătălin Cirsto ...

BEC a respins candidatura la europarlamentare a lui Octavian Jurma și partidului lui Florin Călinescu. „Sinergistul” a exagerat numărul de semnături strânse, exact ca-n pandemie
17/04/2024 08:55

Candidatura lui Octavian Jurma a fost respinsă de către Biroul Electoral Central (BEC), după ce a constatat că sinergistul pandemiei s-a prezentat cu o listă care continea doar 2.081 de semnături, din cel ...

Un preot, candidatul AUR la Primăria Suceava
17/04/2024 08:31

Campania electorală agresivă a partidului condus de George Simion a scos in evidentă si anumite candidaturi surpriză, cum este cea de la Primăria Suceava. AUR-ul lui George Simion a propus un candidat sur ...

S-au separat apele: China sare în apărarea Iranului
16/04/2024 21:21

China a declarat că atacul Iranului asupra Israelului a fost un "exerciţiu al dreptului la autoapărare", in timpul unei convorbiri telefonice intre miniştrii de externe ai celor două naţiuni. Ministrul c ...

Klaus Iohannis, 'discuție substanțială' cu secretarul general NATO. căruia vrea să-i ia locul
16/04/2024 21:09

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a avut, marţi, o discuţie telefonică substanţială cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg despre situaţia de securitate din Ucraina şi din Marea Neagră ...

Ministrul de Interne al Germaniei s-a dezlănțuit la București: Intrarea în Schengen doar cu granițele terestre e un compromis
16/04/2024 20:35

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a Romaniei la Spaţiul Schengen, adică şi cu graniţele terestre. ”Vorbim de 14 ani in care Roma ...

Mircea Geoană este în topul preferințelor cetățenilor români din R. Moldova, la alegerile prezidențiale
16/04/2024 20:29

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, este in topul preferintelor cetătenilor romani din Republica Moldova. Potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Investigatii Sociologice si Marketing „CBS-Resear ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei