Top 7 curiozități despre ciuperca tibetană Cordyceps Sinensis

cordyceps-sinensis-573-2-p-7957

Dimensiune font:

| 15-06-2022 13:58

  Cordyceps Sinensis este un miceliu al cărui prestigiu crește de la o zi la alta datorită proprietăților miraculoase pe care le are asupra organismului uman.

 

1. Cordyceps: omidă sau plantă?
În ciuda speculațiilor, Cordyceps Sinensis nu este nici insectă, nici plantă. Cordyceps este pur și simplu un miceliu, o ciupercă subterană parazitară care crește la altitudini de 3000 – 5000 de m pe platourile tibetane.

 

Tot pe platourile tibetane există și o larvă care trăiește sub pământ și se hrănește cu rădăcini de plante până ajunge la maturitate. Însă dezvoltarea acestei larve poate fi întreruptă de întâlnirea cu miceliul de Cordyceps.

 

Există riscul ca vara sau toamna, miceliul să se infiltreze în corpul larvei. Acesta atacă organele larvei, afectându-i până și creierul. Larva încearcă să iasă la suprafață. În timpul acestei încercări, larva moare, iar corpul acesteia se mumifică.

 

Primăvara, din capul larvei răsare un lăstar care ajunge la suprafața solului și își împrăștie sporii prin aer, infiltrându-se în corpul altor larve. Ciclul vieții și al parazitării se reia încontinuu.

 

2. Cordyceps Sinensis: mină de aur pentru sănătate
Miceliul de Cordyceps e benefic pentru sănătate datorită compoziției sale formată din microelemente, aminoacizi, betacaroten, seleniu, vitamina E și C.

 

Cordyceps Sinensis a fost valorificat cu succes de medicina tradițională chineză. Efectele terapeutice ale acestui miceliu au fost menționate pentru prima dată în cel mai vechi dicționar medical tibetan, în anul 710.

 

Legenda spune că un păstor tibetan grav bolnav s-a vindecat ca prin minune pentru că a găsit din întâmplare lăstari de Cordyceps pe care i-a mâncat.

 

3. Cordyceps Sinensis: elixirul regilor
Din cauza altitudinii la care apare, miceliul de Cordyceps este foarte greu de recoltat. Pentru a intra în posesia prețiosului miceliu, oamenii trebuie să își învingă teama de înălțime, dar trebuie să facă față și unor temperaturi foarte scăzute.

 

Cunoscut pentru capacitatea sa de a menține organismul în formă și de a încetini procesul de îmbătrânire, Cordyceps a fost râvnit încă din cele mai vechi timpuri. Cu mii de ani în urmă, acest miceliu era folosit doar de suverani în scopul obținerii longevității.

 

Astăzi, miceliul de Cordyceps costă zeci de mii de dolari și este la fel de râvnit de oameni de pe întreg globul. Din păcate, consmul excesiv duce ușor-ușor la dispariția acestei minuni naturale.

 

4. Ciuperca tibetană: un înlocuitor pentru cofeină
Adenozintrifosfatul este o moleculă prezentă în orice organism uman, responsabilă de stocarea energiei. Această moleculă joacă un rol important și în echilibrarea metabolismului, contracția musculară sau refacerea celulelor degradate.

 

În situații de stres și oboseală cronică, rezerva de adenozintrifosfat se consumă rapid și nici nu se reface ușor. În acest caz, energia organismului scade, iar epuizarea se instalează.

 

Cordyceps funcționează asupra organismului ca o doză de cofeină, refăcând rapid molecula de adenozintrifosfat, atât de necesară pentru o viață activă.

 

Cordyceps are o eficiență mai mare decât cofeină. Dacă energia asigurată de cofeină se consumă repede, energia procurată prin Cordyceps rămâne în organismul nostru pentru întreaga zi.

 

5. Cordyceps: secretul performanței sportive
De multe ori, sportivii chinezi au fost acuzați pentru performanțele lor de abuz de steroizi. Secretul e dezvăluit de un antrenor la Jocurile Naționale din 1993. Nu steroizii sunt cauza succesului, ci o băutură pe bază de Cordyceps care face parte din regimul obișnuit al sportivilor.

 

Pentru mai multe detalii despre modul în care Cordyceps facilitează antrenamentele sportive, te invităm să vezi și ghidul alimentar pentru creșterea performanței sportive.

 

6. Ciuperca tibetană: energie pentru orice organism viu

Larvele de pe platourile tibetane sunt singurele organisme vii afectate de Cordyceps. În rest, acest miceliu se dovedește o minune atât pentru oameni, cât și pentru animale.

 

Crescătorii de vite din Tibet, Nepal, Himalaya au observat că în timp ce pășteau, animalele au dat peste lăstari de Cordyceps pe care i-au mâncat. La fel ca în legenda păstorului tibetan, animalele care s-au hrănit cu lăstarii de Cordyceps au devenit mai energice și mai pline de viață.

 

7. Cordycepsis Sinensis: culoarea face diferența
O altă curiozitate despre Cordyceps ține de cromatica acestei ciuperci renumite. Așadar, calitatea miceliului este determinată de culoarea pe care acesta o are. Semnul distinctiv pentru un Cordyceps rar și de înaltă calitate este pudra gri-albicioasă pe care o poți observa pe suprafața miceliului.

 

Sănătate de fier cu ciuperca tibetană Cordyceps
După cum ai văzut deja, acest remediu naturist, vechi de mii de ani, a devenit atât de popular datorită proprietăților sale terapeutice greu de egalat.

 

Pe lângă celebrul efect anti-aging, miceliul de Cordyceps se laudă cu următoarele proprietăți:

ameliorează afecțiunile organelor respiratorii: bronșită, pneumonie, tuberculoză etc.;
combate afecțiunile căilor urinare: colici renali, cistită etc.;
combate afecțiunile ficatului: ciroză, hepatită etc.;
ameliorează afecțiunile sistemului cardiovascular: ateroscleroză, infarct miocardic etc.;
întărește sistemul imunitar;
combate stresul,tulburările nervoase și oboseala cronică. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:04

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Începe distribuirea pastilelor de iodură de postasiu. Este nevoie de reţetă de la medicul de familie
25/06/2022 12:40

Ministerul Sănătăţii a anunţat oficial că va incepe să distribuie comprimatele de iodură de potasiu către populaţia care poate, din punct de vedere medical, să ia pastilele respective in cazul unui a ...

FOTO/VIDEO - Ce sunt ciupercile psihedelice și în ce țară sunt admise în tratamentul bolilor incurabile
24/06/2022 19:16

   Patru bolnavi in fază terminală din Canada au obţinut dreptul să folosească psilocidina, o substanţă extrasă din ciupercile cu efect psihedelic, pentru a trata şi ameliora anxietatea şi ...

Cum SCAPI de SUGHIȚ. ȘAPTE metode CIUDATE, dar RAPIDE și EFICIENTE
24/06/2022 18:50

De-a lungul timpului, oamenii s-au intrebat de ce sughităm. De ce apare si cum il prevenim. Sughitul apare din cauza unei perturbări la nivelul căilor nervoase care leagă creierul de diafragm. Asa se ex ...

Untura de urs fortifică organismul și vindecă multe afecțiuni
24/06/2022 17:37

  Untura de urs este un produs de culoare albă, cu o usoară tentă gălbuie. Se prezintă sub formă lichidă la temperatura de 27-30 grade Celsius si ca o compozitie solid ...

Socul, planta-minune în tratamentul COVID
24/06/2022 17:30

Cererea pentru soc in Ungaria a crescut exploziv in acest an, iar cumpărători din SUA şi China au achiziţionat cantităţi mari, atraşi de presupusele efecte benefice ale plantei in stimularea sistemului i ...

Planta ce vindecă inima, cu multe beneficii pentru organism: previne bolile hepatice şi reduce colesterolul ridicat
24/06/2022 17:16

Păducelul este o plantă „minune” care este recomandată de medici datorită beneficiilor sale extraordinare asupra organismului nostru, dar in special pentru efectele sale pozitive asupra inimii. ...

 Varza combate depresia
24/06/2022 17:11

Varza este bogată in fitonutrienti, antioxidanti, vitamine si minerale. Printre substantele active se numără: vitamina C, vitamina A, vitamina K, glutamină, acid folic, acid lactic, betacaroten, vitaminele ...

 Salvia albă alungă energiile negative și aduce starea de bine
24/06/2022 16:25

  Fumigatiile cu plante se folosesc de mii de ani pntru purificarea spatiului si pentru vindecarea personală. Prin arderea lor, anumite plante erau considerate a avea proprietatea de a alunga energiile n ...

Holera a ajuns la granițele României!
24/06/2022 16:01

Ministerul Sănătăţii afirmă că supraveghează in mod curent bolile diareice acute in sezonul estival, iar judeţele din zonele de frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina au fost atenţionate pentru ...

Socată. De ce e bine să bei sucul copilăriei?
24/06/2022 15:46

Socata este băutura copilărie cu cele mai multe beneficii. Spunem acest lucru fără rezerve. Despre beneficiile socatei vom discuta in cele ce urmează.   În primul rand, ne-ar plăcea să stii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei