10 lucruri interesante despre parcursul Argentinei la Cupa Mondială din 2022

Untitled123

Dimensiune font:

| 02-02-2023 11:41

 Ajuns la vârsta de 35 de ani, Lionel Messi a reușit să obțină unicul trofeu care îi lipsea din carieră. Căpitanul argentinienilor a ridicat trofeul Cupei Mondiale deasupra capului la ora locală 15, atunci când a început marea petrecere în Buenos Aires, care a durat până a doua zi dimineață și care a scos în stradă un milion de persoane. În cele ce urmează, vom prezenta 10 lucruri interesante despre parcursul naționalei conduse de Lionel Scaloni la turneul final din Qatar.

1. Argentina a câștigat Cupa Mondială pentru a treia oară, în anul 2022, la o distanță de 36 de ani de la ultima reușită, obținută de echipa condusă de căpitanul Diego Armando Maradona, în anul 1986. Numai Italia a avut un interval mai lung între câștigarea a două titluri mondiale: a fost vorba despre o pauză de nu mai puțin de 44 de ani, din 1938 și până în 1982.

2. La startul competiției, Naționala Albiceleste a fost a doua favorită la câștigarea turneului în viziunea celor mai importante case de pariuri licențiate în România, având o cotă de 7 pentru a triumfa în Qatar. Brazilia, principala favorită a competiției, care avea o cotă de 5 la victorie, a fost eliminată de Croația în sferturile de finală, după loviturile de departajare (scor 4-2).

3. Debutul Argentinei la turneul final din Qatar a fost unul absolut dezastruos. Elevii lui Lionel Scaloni au fost învinși cu scorul de 2-1, după ce conduceau la pauză și meciul părea ca și încheiat. Argentina nu mai pierduse după ce a deschis scorul la Cupa Mondială din anul 1958 și nu a mai fost învinsă după ce a condus la pauză din anul 1930, atunci când, la prima ediție a turneului final, a pierdut finala disputată împotriva Uruguayului, scor 4-2.

4. Totodată, eșecul cu Arabia Saudită a fost singura înfrângere a naționalei lui Messi în ultimele 47 de partide, iar specialiștii de la Gracenote susțin că aceasta a fost cea mai mare surpriză înregistrată în competiție din anul 1950 – atunci când Statele Unite ale Americii au învins Anglia cu scorul de 1-0, în faza grupelor.

5. Lionel Messi a bifat cea de-a 1000 apariție a carierei la nivel de seniori în meciul jucat în optimile de finală în fața Australiei. Superstarul celor de la PSG a marcat primul său gol în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale, în condițiile în care precedentele 8 goluri fuseseră marcate în faza grupelor.

6. După ce s-a impus în fața Olandei în sferturile de finală, Argentina a devenit prima națiune din istorie care a câștigat 5 meciuri ale Cupei Mondiale în urma loviturilor de departajare (după triumful din finală, recordul s-a extins la 6 meciuri câștigate la penaltiuri).

7. De asemenea, meciul Argentina – Olanda fost cea mai „murdară” partidă din istoria turneului, întrucât arbitrul arătat cartonașul galben de nu mai puțin de 15 ori.

8. În meciul din semifinale câștigat în fața Croației, Messi a devenit cel mai bun marcator al Argentinei din istoria Cupei Mondiale, acumulând un total de 11 reușite și a devenit, în același timp, primul fotbalist al țării sale care reușește să marcheze în 5 meciuri diferite la un singur mondial.

9. În finală, Lionel Messi a mai bătut alte două recorduri: A devenit primul fotbalist din istoria Cupei Mondiale care reușește să înscrie în faza grupelor, în optimi, în sferturile de finală, în semifinale și în finală și totodată, fotbalistul cu cele mai multe apariții la turneele finale ale Campionatului Mondial de Fotbal, atingând borna 26, depășindu-l pe fostul deținător al recordului, germanul Lothar Matthaus (25 selecții).

10. Lionel Messi a fost implicat direct în 21 dintre golurile echipei sale la Cupa Mondială, marcând de 13 ori și livrând 8 pase de gol pentru colegii săi, având cea mai importantă contribuție pe care un jucător a avut-o vreodată într-un turneu final. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
VIDEO SuperLiga: Hermannstadt, remiză dramatică cu Botoșani
01/04/2023 19:55

 ​Hermannstadt a ratat sansa de a obtine prima victorie din acest play-out. Sibienii au condus-o pe FC Botosani pană in al treilea minut de prelungire, atunci cand Camara a egalat pentru echipa antrenat ...

Soluția de avarie a celor de la Paris Saint Germain dacă Lionel Messi va pleca
01/04/2023 18:26

 Atmosfera din tabăra celor de la Paris Saint Germain nu este una prea linistită. Oficialii clubului parizian sunt preocupati cu prelungirea contractului lui Lionel Messi, dar si găsirea unei solutii da ...

Sorana Cîrstea și saltul impresionant din clasamentul WTA
01/04/2023 09:23

 Sorana Cirstea are parte de o perioadă foarte bună, sportiva noastră bifand un sfert de finală la Indian Wells si o semifinală la Miami (ambele, competitii de categorie WTA 1000). ...

Sorana Cîrstea, duel cu o dublă câștigătoare de Grand Slam în semifinalele WTA Miami
31/03/2023 08:32

 Calificată in semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami, după ce a trecut in sferturi de Aryna Sabalenka, Sorana Cirstea o va intalni in penultimul act al competitiei pe Petra Kvitova (12 WTA). ...

Politehnica Iaşi - Gloria Buzău. Oaspeţii, „o echipă omogenă, matură, robustă”
30/03/2023 16:53

Joi, incepand cu ora 13.00, antrenorul Politehnicii Iaşi, Leo Grozavu a susţinut tradiţionala conferinţă de presă de dinaintea unui joc oficial. Înainte de a aborda partida de vineri, contra celor d ...

Conducerea Politehnicii Iaşi, replică fermă la derapajele lui Dorinel Munteanu
29/03/2023 14:09

 După recentul delir logoreic al lui Dorinel Munteanu, plin de insinuări la adresa conducerii Politehnicii Iaşi, diriguitorii clubului de fotbal din Dealul Copoului au replicat ferm, printr-o scrisoare ...

Ciprian Paraschiv surprinde plăcut. A făcut cadou un rând de echipament şi mingi de joc grupei de copii pregătită de Benone Dohot
28/03/2023 19:22

 Foarte atent la ce se intamplă in sectorul fotbalului juvenil din judeţ, actualul preşedinte executiv şi fost căpitan al Politehnicii Iaşi, Ciprian Paraschiv, are diverse iniţiative menite a-i incu ...

Prima semifinală a anului la simplu pentru ieșeanca Andreea Prisăcariu! Ilinca Amariei a cucerit al doilea trofeu consecutiv, tot la Heraklion!
28/03/2023 11:15

Săptămana trecută a fost pentru ieseanca Andreea Prisăcariu probabil cea mai bună a anului, la concurentă cu cea din ianuarie in care a cucerit un trofeu la dublu, in Tunisia (turneu ITF de 40.000 de dola ...

Nepoți antrenați de bunici celebri!
28/03/2023 11:12

Campionatele Nationale de atletism in sală pentru juniori au adus si cateva rezultate bune pentru cluburile iesene. Dacă atletii in care ne puneam sperante au cam rămas datori, nu puteau trece neobservati do ...

Marele jucător Florin Gheorghiu a fost prezent la Festivalul Internaţional de Şah ,,Suflet de Român”
26/03/2023 20:24

De vineri pană duminică, circa 300 de şahişti din Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina şi Romania au participat la o atractivă competiţie de şah, menită să genereze spectacol sportiv, dar şi să apro ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei