Evoluția televizoarelor: de la Alb-Negru la televizoare smart

tv__ (1)

Dimensiune font:

| 02-10-2023 12:56

 Evoluția televizoarelor: de la Alb-Negru la televizoare smart

Din primele lor zile, când imaginea alb-negru se transforma într-o senzație magică și captivantă pentru public, televizoarele au parcurs un drum impresionant. Această evoluție fascinantă a reprezentat o călătorie dincolo de simpla transmisie a imaginilor pentru a deveni dispozitive complexe, interactive și inteligente. În acest articol, vom explora istoria televizoarelor în general și vom privi mai atent la cum Samsung a contribuit la revoluția tehnologiei smart de care ne bucurăm azi.

 Începuturile televiziunii pot fi urmărite până în secolul al XIX-lea, când inventatorii precum Paul Nipkow și John Logie Baird au experimentat cu imagini în mișcare. Primul televizor mecanic a fost dezvoltat în anii 1920, iar primele transmisii televizate au început în anii 1930. Aceste televizoare timpurii afișau imagini alb-negru și aveau ecrane mici.

Una dintre cele mai semnificative evoluții în istoria televizoarelor a fost trecerea la televiziunea color. În anii 1950, televizoarele color au devenit disponibile pentru public, aducând o nouă dimensiune în experiența de vizionare. Imaginile au devenit mai vii, iar culorile au adus realitatea la viață.

Samsung a intrat pe scena televizoarelor cu o ambiție de a redefini industria. În anii 2000, compania a început să producă tv samsung cu tehnologie LED, marcând un pas important în îmbunătățirea calității imaginii și eficienței energetice.

Dar poate cel mai notabil contribuție a fost aducerea tehnologiei  smart în lumea televizoarelor. Cu introducerea sistemului de operare Tizen și dezvoltarea unei game variate de aplicații, Samsung a transformat televizoarele în dispozitive multifuncționale. Astăzi, un tv Samsung smart îți permite să te conectezi la internet, să accesezi servicii de streaming, să controlezi televizorul cu comenzi vocale și să obții informații cu ajutorul asistenților virtuali.

Evoluția tv samsung nu se oprește aici. În prezent, asistăm la dezvoltarea tehnologiilor precum ecranele OLED și televizoarele QLED, care oferă o calitate a imaginii remarcabilă. Televizoarele 8K devin tot mai accesibile, aducând claritate și detalii incredibile în casele noastre.

Televizoarele Samsung au fost întotdeauna sinonime cu inovația și performanța superioară.

Samsung este un nume de încredere în industria electronicelor, iar televizoarele lor au demonstrat de-a lungul anilor angajamentul lor față de calitate și inovație. De la primele televizoare cu tub catodic la modelele LED și QLED de ultimă generație, Samsung a fost mereu la vârful tehnologiei TV.

Un aspect notabil al tv Samsung este calitatea imaginii. Cu rezoluții din ce în ce mai mari, televizoarele Samsung oferă imagini clare și detaliate, culori vii și contrast remarcabil. Acest lucru face ca experiența de vizionare să fie uluitoare, fie că vă uitați la filme, jocuri sau emisiuni TV.

Cu dezvoltarea tehnologiei, televizoarele nu mai sunt doar dispozitive de redare a canalelor TV tradiționale. Astăzi, televizoarele inteligente au devenit centrul de divertisment al casei. Dar hai să vedem mai în detaliu care sunt aceste caracteristici care ne fac viața mai plăcută.  

Sistem de Operare Tizen: Majoritatea televizoarelor Samsung utilizează sistemul de operare Tizen, care oferă o interfață ușor de utilizat și o mulțime de aplicații disponibile pentru descărcare. Acest sistem de operare asigură și securitatea și actualizările constante pentru performanță optimă.

Acces la Servicii de Streaming: Cu un televizor Samsung smart, poți accesa platforme de streaming populare precum Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, și multe altele. Acest lucru îți oferă o gamă largă de opțiuni pentru vizionarea conținutului preferat.

Control Vocal și Asistență Virtuală: Televizoarele Samsung sunt echipate cu tehnologie de control vocal, care vă permite să controlați televizorul și să căutați conținut folosind comenzi vocale. Asistenții virtuali facilitează gestionarea televizorului și obținerea de informații rapide.

Samsung oferă o gamă variată de televizoare pentru a satisface nevoile diferite ale utilizatorilor. De la modelele premium QLED cu rezoluție 4K sau 8K până la televizoarele inteligente mai accesibile, există o opțiune pentru fiecare buget și preferință.

Pentru cei care caută un televizor compact pentru o cameră mică sau un dormitor, un TV Samsung de 80 cm este o alegere excelentă. Cu tehnologia smart integrată, puteți avea acces la aplicații și conținut online într-un format mai mic, fără a sacrifica calitatea imaginii. Un tv smart cu diagonala de 80 cm este, în general, o alegere care îți oferă multă versatilitate în casa ta.

În concluzie, atât televizoarele în general, cât și televizoarele Samsung au evoluat semnificativ de-a lungul anilor, devenind sinonime cu calitatea și tehnologia smart. Cu o gamă largă de modele și opțiuni, există întotdeauna un televizor Samsung care să se potrivească nevoilor tale. Indiferent dacă vrei un TV premium pentru o experiența de vizionare la un nivel superior, apropiat celei de la cinema sau un model compact pentru spații mai mici, Samsung este un producător la care vei găsi televizoare pentru toate gusturile și nevoile. Nu uita să dai o căutare și în mediul online, ca să verifici oferta disponibilă și acolo, unde, mai ales în perioada reducerilor, poți găsi prețuri foarte avantajoase. De asemenea, poți verifica mereu și secțiunea de recenzii de la alți clienți, ca să ai o imagine și mai clară despre televizorul dorit.

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:22

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Ai semnal mai bun la Wi-Fi cu acest obiect pe care-l ai în bucătărie: Îl pui în spatele routerului și ai internet foarte bun
01/12/2023 10:08

Dacă v-ati săturat să vă confruntati cu conexiuni Wi-Fi lente, ar putea exista o solutie simplă care implică un obiect de uz casnic pe care il aveti deja: folie de aluminiu. Expertii sugerează că pla ...

Whatsapp vrea să introducă o nouă caracteristică. Ce vor putea face utilizatorii direct din fereastra de chat
30/11/2023 18:12

WhatsApp a anuntat că vrea să introducă o nouă caracteristică. Utilizatorii platformei vor putea vedea statusul contactelor direct in fereastra de chat. Astfel, cea mai nouă versiune beta a aplicatiei de ...

Viața în orașele viitorului
30/11/2023 09:44

În lumea de astăzi, pe măsură ce populatia urbană creste rapid, orasele se confruntă cu provocări semnificative in ceea ce priveste sustenabilitatea, eficienta si calitatea vietii. Răspunsul la ace ...

Invenția unor cercetători români salvează terenurile poluate
27/11/2023 13:27

O echipă de cercetători de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galati a inventat un material care, imprăstiat pe terenuri poluate, le poate depolua in mod ecologic. Inventia a fost inregistrat ...

NU vă încărcați telefonul în aceste trei cazuri - Ar putea fi fatal pentru el
24/11/2023 21:05

Nivelul bateriei smartphone-ului dvs. a scăzut la 15-20% - in acest caz, il veti incărca cat mai curand posibil. Dar este aceasta cea mai bună abordare? Ce ar trebui să faceti in această situatie? Se pare ...

Descoperire neașteptată cu ajutorul imaginilor din satelit: megastructuri bine ascunse în inima Europei
23/11/2023 11:18

  Imaginile proaspete captate de sateliti aduc la lumină megastructuri impresionante care au fost discret ascunse de privirile cercetătorilor pană in prezent. Această nouă descoperire se re ...

Inteligența Artificială amenință milioane de locuri de muncă
17/11/2023 00:34

Aproape 4 milioane de locuri de muncă din Coreea de Sud riscă să fie inlocuite de inteligenţa artificială (IA) in următoarele două decenii, in principal cele ocupate de lucrători cu gulere albe, conform ...

Bateria se descarcă rapid? Încărcați-vă telefonul în acest mod pentru a prelungi durata de viață a bateriei
16/11/2023 23:47

Încărcarea telefonului este un lucru pe care il facem in mod complet reflex. De obicei, nu ne gandim dacă o facem corect. La primul semn de probleme cu bateria, dăm vina pe echipament si pe producător ...

Test de cultură generală. Câți ochi au albinele?
15/11/2023 20:58

 Albinele au o vedere aparte, care le diferentiază de alte insecte. Ele posedă in total cinci ochi, constand in doi ochi mari si trei ochi mai mici. Fiecare set de ochi are un scop specific, cum ar fi id ...

Inteligența artificială preia controlul - Ce slujbe sunt în pericol în viitorul apropiat
15/11/2023 16:14

Robotii vor inlocui oamenii in cinci domenii de activitate, consideră un expert in inteligentă artificială care afirmă că iar asta se va intampla in viitorul nu prea indepărtat, notează Adevărul.ro. La ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei