Dezvăluire-șoc! Parlamentari din Marea Britanie, acuzaţi că practică turismul sexual în timpul unor deplasări în străinătate

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 17-12-2022 14:51

O serie de parlamentari britanici au folosit călătoriile parlamentare în străinătate ca o oportunitate pentru recurgerea sub acoperire la lucrători sexuali şi pentru consumul excesiv de alcool, potrivit unor membri ai Parlamentului, colegi, oficiali diplomatici şi parlamentari care au vorbit cu Politico.


Un fost deputat conservator, acum membru al Camerei Lorzilor, a cerut gazdelor indicaţii către cel mai apropiat bordel, atunci când a călătorit în Asia de Sud-Est într-o vizită cu un grup parlamentar format din reprezentanţi din toate partidele (APPG), potrivit unui alt parlamentar care a fost prezent.

 

 

Un alt deputat conservator şi fost ministru obişnuia să rămână după ce delegaţia parlamentarilor se întorcea acasă pentru a-şi urmări ”interesul pentru femeile [locale]”, au spus doi foşti colegi.

”A arătat un interes pentru fetele frumoase. El a rămas în mod obişnuit după aceste vizite şi a intrat în contact cu tinerele din locul în cauză,” a spus unul dintre ei.

Un proeminent deputat laburist a arătat o pasiune pentru fetele ruse”, în timpul călătoriilor în străinătate, potrivit unui diplomat străin, care a spus că oficialii locali s-au simţit neputincioşi să intervină, deoarece îşi făceau griji să-şi păstreze influenţa la Westminster.

Au fost exprimatee îngrijorări deosebite cu privire la activităţile ”appg-urilor de ţară”, care sunt grupuri interpartide, cu accent pe o singură ţară sau un grup de ţări.

Grupurile sunt supuse unor reguli mai puţin stricte decât cele mai cunoscute comisii selecte ale Camerei Comunelor, dar pot folosi sediile parlamentare pentru întâlnirile lor.

Accentul acestor grupuri pe ţările străine înseamnă că au tendinţa de a face călătorii regulate în străinătate, finanţate de guverne sau companii private şi, adesea, în timpul programului parlamentului.

Ca parte a unei investigaţii în curs, POLITICO a vorbit cu mai mult de o duzină de oficiali guvernamentali şi parlamentari din Regatul Unit şi din străinătate, care au verificat afirmaţiile de comportament neadecvat în stare de ebrietate, obscen sau sexual din partea anumitor parlamentari şi colegi, în astfel de călătorii.

Numeroşi parlamentari au susţinut că, în timp ce unii colegi urmăreau în linişte un interes real şi valid în relaţiile cu aceste ţări, alţii au tratat călătoriile ca pe ”o distrac'ie”, în scopuri esenţial recreative.

Relaţiile parlamentarilor cu teritoriile britanice de peste mări au fost menţionate în mod repetat, oficialii locali spunând Politico că unii parlamentari au luat parte la petreceri organizate de reprezentanţii diplomatici la care tineri, bărbaţi şi femei, erau ”puşi la dispoziţie” în scopul de a se implica în activităţi sexuale.

Unii parlamentari au fost adesea proactivi în a cere guvernelor străine o călătorie în străinătate completă, cu cheltuielile plătite, au spus aceiaşi oficiali locali, ajungând uneori până la a-şi expune preferinţele pentru şampanie şi mese mari.

Reprezentanţii teritoriilor de peste mări au devenit îngrijoraţi faţă de astfel de abordări, a spus unul, iar unii au recurs să umple agendele parlamentarilor cu cât mai multe vizite şi întâlniri posibile, pentru a reduce ”timpul liber” pentru potenţiale comportamente greşite.

”A existat un proces de dezamăgire”, au adăugat ei.

Un fost parlamentar britanic a spus că guvernul unui astfel de teritoriu a avut ”frustări profunde” faţă de comportamentul deputaţilor britanici în vizită, ”care se văd celebrităţi la ora prânzului, beau şi se comportă prost şi arogant. Aceştia îi trateează de sus pe colegii politici, nu le pasă de oamenii din jurul lor, oamenii din [ţara gazdă] şi, din păcate, de personalul care îi serveşte. Este un comportament prostesc.”

APPG-urile au permisiunea de a folosi sediile parlamentare din Regatul Unit pentru întâlniri şi o siglă specială, dar nu sunt organisme parlamentare oficiale şi sunt în mare parte nereglementate.au

Spre deosebire de comitetele selectate, nu există un sistem oficial pentru stabilirea calităţii de membru şi, de obicei, nu au personal dedicat, cu excepţia cazului în care este furnizat de un organism extern, cum ar fi o companie privată sau o organizaţie caritabilă.

Parlamentarii nu primesc niciun salariu pentru participarea la APPG, iar călătoriile întreprinse de deputaţi în cadrul activităţilor lor APPG trebuie să fie declarate în registrul de interese. Cu toate acestea, călătoriile nu sunt supuse niciunui proces de raportare oficială.

O membră a mai multor APPG-uri de ţară a spus că grupurile au fost dominate în mod tradiţional de ”laburişti şi conservatori care se coordonau între ei, bărbaţi, de obicei, pentru a controla grupurile formate din toate partidele care mergeau în locuri frumoase”.

În timp ce echilibrul de gen s-a îmbunătăţit în ultimul deceniu, a adăugat ea, multe APPG-uri încă mai poartă moştenirea ”coalizării” între deputaţi bărbaţi cu idei similare.

Un raport al comitetului de standarde a Camerei Comunelor a avertizat, la începutul acestui an, că potenţialul de influenţă neadecvată oferit de APPG ar putea ”reprezenta următorul mare scandal parlamentar”, dar nu a comentat în detaliu călătoriile în străinătate.

Comitetul pentru standarde a recomandat o reducere a numărului de APPG şi introducerea unui ”gatekeeper” care să le supravegheze.

Guvernul şi-a exprimat sprijinul larg pentru aceste propuneri chiar înainte ca Boris Johnson să îşi părăsească mandatul, dar de atunci au existat puţine măsuri.

Cu toate acestea, acuzaţiile de comportament neadecvat nu se limitează la vizitele APPG.

Un fost deputat conservator a procurat folosirea unei lucrătoare sexuale într-o vizită în China, la care alţi parlamentari s-au referit în glumă drept ”a primi un buchet de flori trimis în cameră” pentru restul călătoriei, potrivit unuia dintre cei prezenţi.

Într-o vizită separată a comisiei într-o ţară europeană din apropiere, trei parlamentari nu au reuşit să se prezinte la o şedinţă de mic dejun organizată de ambasadă după ce au băut abundent cu o seară înainte.

În aceeaşi călătorie, un deputat conservator a ridicat vocea la un membru al personalului diplomatic, într-o tiradă susţinută.

Fostul deputat laburist Christian Matheson a fost forţat să demisioneze luna trecută, după ce o plângere de comportament sexual abuziv a fost admisă împotriva lui.

O fostă membră a personalului său a susţinut că a invitat-o într-o călătorie secretă în Gibraltar, despre care comisia independentă pentru comportamentul parlamentarilor a constatat că a fost motivată sexual.

Matheson a negat acuzaţiile împotriva lui şi nu există nicio sugestie că s-ar fi implicat într-un comportament inadecvat separat de plângerea respectivă.

Gibraltar a fost în centrul unor acuzaţii anterioare de comportament inadecvat, după ce doi parlamentari din opoziţie au fost acuzaţi că s-au îmbătat într-o vizită organizată de Schema Forţelor Armate Parlamentare. Ei au respins afirmaţiile drept ”defăimări conservatoare”. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
El este 'cel mai bogat rom din lume': A abandonat școala la 12 ani și a început prima afacere la 14
18/05/2024 12:34

Alfie Best va fi 'primul miliardar rom' din lume, după ce averea sa a crescut cu 202 milioane de lire sterline, potrivit Sunday Times Rich List. El a luat recent decizia socantă de a părăsi Marea Britanie p ...

Regina Camilla a Marii Britanii renunță la hainele de blană
15/05/2024 19:35

Regina Camilla a Marii Britanii şi-a luat angajamentul că nu va mai achiziţiona noi haine de blană, conform unui comunicat al organizaţiei pentru protecţia animalelor PETA (People for the Ethical Treatmen ...

Fiindcă școala nu avea numărul minim de elevi cerut de minister, o școală din Franța a înscris la cursuri și 4... oi
15/05/2024 14:03

 Profesorii dintr-un sat din Franta pun oi in bancă, ca să tină scoala activă. Sunt prea putini elevi, e justificarea oficială. 94 de elevi are institutul, cu 4 mai putini decat pragul impus de Minist ...

Lavinia Pîrva dezvăluie adevărul despre verighetă
15/05/2024 07:43

Lavinia Pirva a starnit recent interesul publicului prin faptul că nu mai poartă verigheta, alimentand speculatiile despre starea relatiei lor. Cu toate acestea, adevărul din spatele absentei simbolului căs ...

Margareta Paslaru, artista indragita, a plecat din Romania in 1983
15/05/2024 07:42

In anul 1983, una dintre cele mai indragite soliste din perioada comunismului, Margareta Paslaru, a luat o decizie surprinzatoare pentru multi: a parasit Romania pentru a se stabili in America alaturi de sotul ...

Monica Tatoiu avertizează: „Femeile sunt parșive”
15/05/2024 07:40

Monica Tatoiu, femeia de afaceri cunoscută pentru cariera sa de succes si pentru sfaturile de viată pe care le oferă, si-a surprins fanii cu o declaratie sinceră despre femeile parsive. Fosta profesoară de ...

Violatorul incestuos Josef Fritzl va fi eliberat condiționat
14/05/2024 15:01

Justiţia austriacă a confirmat marţi că a autorizat transferul violatorului incestuos Josef Fritzl spre un regim de detenţie clasic, prealabil unei cereri de eliberare condiţionată, apreciind că el nu m ...

Iubita lui Gică Popescu, prinsă când îl înșela pe președintele Farului Constanța. Despărțirea „Baciului” a făcut deliciul presei în anii 90
13/05/2024 20:45

Gică Popescu este un nume extrem de cunoscut in lumea fotbalului, insă, putină lumea stie povestile din viata acestuia. A trecut printr-un dezastrul sentimental atunci cand a vrut să isi facă pentru prima ...

Un panda uriaş brun, filmat în condiții speciale
13/05/2024 14:33

Un panda uriaş brun care trăieşte in sălbăticie a fost surprins de camerele de filmat in Munţii Qinling din provincia Shaanxi, situată in nord-vestul Chinei, fiind doar pentru a 11-a oară cand un exempl ...

Scandal ENORM la Eurovision. Reprezentanta Israelului, Eden Golan, a fost huiduită de spectatori
11/05/2024 17:02

Bambie Thug, care reprezintă Irlanda la Eurovision, a făcut apel la Uniunea Europeană de Radio si Televiziune (EBU) să „aibă constiintă„ si „umanitate”, in timp ce sefii concursulu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei