Dezvăluire-șoc! Parlamentari din Marea Britanie, acuzaţi că practică turismul sexual în timpul unor deplasări în străinătate

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 17-12-2022 14:51

O serie de parlamentari britanici au folosit călătoriile parlamentare în străinătate ca o oportunitate pentru recurgerea sub acoperire la lucrători sexuali şi pentru consumul excesiv de alcool, potrivit unor membri ai Parlamentului, colegi, oficiali diplomatici şi parlamentari care au vorbit cu Politico.


Un fost deputat conservator, acum membru al Camerei Lorzilor, a cerut gazdelor indicaţii către cel mai apropiat bordel, atunci când a călătorit în Asia de Sud-Est într-o vizită cu un grup parlamentar format din reprezentanţi din toate partidele (APPG), potrivit unui alt parlamentar care a fost prezent.

 

 

Un alt deputat conservator şi fost ministru obişnuia să rămână după ce delegaţia parlamentarilor se întorcea acasă pentru a-şi urmări ”interesul pentru femeile [locale]”, au spus doi foşti colegi.

”A arătat un interes pentru fetele frumoase. El a rămas în mod obişnuit după aceste vizite şi a intrat în contact cu tinerele din locul în cauză,” a spus unul dintre ei.

Un proeminent deputat laburist a arătat o pasiune pentru fetele ruse”, în timpul călătoriilor în străinătate, potrivit unui diplomat străin, care a spus că oficialii locali s-au simţit neputincioşi să intervină, deoarece îşi făceau griji să-şi păstreze influenţa la Westminster.

Au fost exprimatee îngrijorări deosebite cu privire la activităţile ”appg-urilor de ţară”, care sunt grupuri interpartide, cu accent pe o singură ţară sau un grup de ţări.

Grupurile sunt supuse unor reguli mai puţin stricte decât cele mai cunoscute comisii selecte ale Camerei Comunelor, dar pot folosi sediile parlamentare pentru întâlnirile lor.

Accentul acestor grupuri pe ţările străine înseamnă că au tendinţa de a face călătorii regulate în străinătate, finanţate de guverne sau companii private şi, adesea, în timpul programului parlamentului.

Ca parte a unei investigaţii în curs, POLITICO a vorbit cu mai mult de o duzină de oficiali guvernamentali şi parlamentari din Regatul Unit şi din străinătate, care au verificat afirmaţiile de comportament neadecvat în stare de ebrietate, obscen sau sexual din partea anumitor parlamentari şi colegi, în astfel de călătorii.

Numeroşi parlamentari au susţinut că, în timp ce unii colegi urmăreau în linişte un interes real şi valid în relaţiile cu aceste ţări, alţii au tratat călătoriile ca pe ”o distrac'ie”, în scopuri esenţial recreative.

Relaţiile parlamentarilor cu teritoriile britanice de peste mări au fost menţionate în mod repetat, oficialii locali spunând Politico că unii parlamentari au luat parte la petreceri organizate de reprezentanţii diplomatici la care tineri, bărbaţi şi femei, erau ”puşi la dispoziţie” în scopul de a se implica în activităţi sexuale.

Unii parlamentari au fost adesea proactivi în a cere guvernelor străine o călătorie în străinătate completă, cu cheltuielile plătite, au spus aceiaşi oficiali locali, ajungând uneori până la a-şi expune preferinţele pentru şampanie şi mese mari.

Reprezentanţii teritoriilor de peste mări au devenit îngrijoraţi faţă de astfel de abordări, a spus unul, iar unii au recurs să umple agendele parlamentarilor cu cât mai multe vizite şi întâlniri posibile, pentru a reduce ”timpul liber” pentru potenţiale comportamente greşite.

”A existat un proces de dezamăgire”, au adăugat ei.

Un fost parlamentar britanic a spus că guvernul unui astfel de teritoriu a avut ”frustări profunde” faţă de comportamentul deputaţilor britanici în vizită, ”care se văd celebrităţi la ora prânzului, beau şi se comportă prost şi arogant. Aceştia îi trateează de sus pe colegii politici, nu le pasă de oamenii din jurul lor, oamenii din [ţara gazdă] şi, din păcate, de personalul care îi serveşte. Este un comportament prostesc.”

APPG-urile au permisiunea de a folosi sediile parlamentare din Regatul Unit pentru întâlniri şi o siglă specială, dar nu sunt organisme parlamentare oficiale şi sunt în mare parte nereglementate.au

Spre deosebire de comitetele selectate, nu există un sistem oficial pentru stabilirea calităţii de membru şi, de obicei, nu au personal dedicat, cu excepţia cazului în care este furnizat de un organism extern, cum ar fi o companie privată sau o organizaţie caritabilă.

Parlamentarii nu primesc niciun salariu pentru participarea la APPG, iar călătoriile întreprinse de deputaţi în cadrul activităţilor lor APPG trebuie să fie declarate în registrul de interese. Cu toate acestea, călătoriile nu sunt supuse niciunui proces de raportare oficială.

O membră a mai multor APPG-uri de ţară a spus că grupurile au fost dominate în mod tradiţional de ”laburişti şi conservatori care se coordonau între ei, bărbaţi, de obicei, pentru a controla grupurile formate din toate partidele care mergeau în locuri frumoase”.

În timp ce echilibrul de gen s-a îmbunătăţit în ultimul deceniu, a adăugat ea, multe APPG-uri încă mai poartă moştenirea ”coalizării” între deputaţi bărbaţi cu idei similare.

Un raport al comitetului de standarde a Camerei Comunelor a avertizat, la începutul acestui an, că potenţialul de influenţă neadecvată oferit de APPG ar putea ”reprezenta următorul mare scandal parlamentar”, dar nu a comentat în detaliu călătoriile în străinătate.

Comitetul pentru standarde a recomandat o reducere a numărului de APPG şi introducerea unui ”gatekeeper” care să le supravegheze.

Guvernul şi-a exprimat sprijinul larg pentru aceste propuneri chiar înainte ca Boris Johnson să îşi părăsească mandatul, dar de atunci au existat puţine măsuri.

Cu toate acestea, acuzaţiile de comportament neadecvat nu se limitează la vizitele APPG.

Un fost deputat conservator a procurat folosirea unei lucrătoare sexuale într-o vizită în China, la care alţi parlamentari s-au referit în glumă drept ”a primi un buchet de flori trimis în cameră” pentru restul călătoriei, potrivit unuia dintre cei prezenţi.

Într-o vizită separată a comisiei într-o ţară europeană din apropiere, trei parlamentari nu au reuşit să se prezinte la o şedinţă de mic dejun organizată de ambasadă după ce au băut abundent cu o seară înainte.

În aceeaşi călătorie, un deputat conservator a ridicat vocea la un membru al personalului diplomatic, într-o tiradă susţinută.

Fostul deputat laburist Christian Matheson a fost forţat să demisioneze luna trecută, după ce o plângere de comportament sexual abuziv a fost admisă împotriva lui.

O fostă membră a personalului său a susţinut că a invitat-o într-o călătorie secretă în Gibraltar, despre care comisia independentă pentru comportamentul parlamentarilor a constatat că a fost motivată sexual.

Matheson a negat acuzaţiile împotriva lui şi nu există nicio sugestie că s-ar fi implicat într-un comportament inadecvat separat de plângerea respectivă.

Gibraltar a fost în centrul unor acuzaţii anterioare de comportament inadecvat, după ce doi parlamentari din opoziţie au fost acuzaţi că s-au îmbătat într-o vizită organizată de Schema Forţelor Armate Parlamentare. Ei au respins afirmaţiile drept ”defăimări conservatoare”. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:37

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Probleme pentru actriţa Lindsay Lohan şi youtuber-ul Jake Paul. Ei sunt judecaţi în SUA într-un caz legat de criptomonede
23/03/2023 09:13

Actriţa Lindsay Lohan, youtuber-ul Jake Paul şi alţi şase artişti sunt anchetaţi de organul de supraveghere al pieţei din SUA pentru că au făcut publicitate produselor financiare legate de criptomone ...

Accident în portul Edinburgh. O navă uriașă, ce a aparținut co-fondatorului Microsoft, s-a răsturnat
22/03/2023 17:15

O navă uriasă, de 3.000 de tone, s-a răsturnat in portul din Edinburgh. Serviciul Scotian de Ambulantă a spus că 15 persoane au fost duse la spital, iar 10 au fost tratate la locul incidentului. Potrivit a ...

Un pacient întors din morți susține că l-a văzut pe Diavol. Medicul chirurg îi spune povestea
22/03/2023 10:02

O poveste tulburătoare este relatată de un medic chirurg care a operat un pacient intrat in moarte clinică. Doctorul a povestit intr-un scurt clip video ce i-a spus pacientul imediat după ce si-a revenit in ...

Bătrân bătut măr pe o stradă din Hunedoara pentru că a mers prea încet cu mașina
22/03/2023 09:45

Un bătran a fost urmărit in trafic de un alt sofer, blocat si apoi bătut fără milă de acesta, pentru că ar fi condus multe prea incet pe o stradă din Hunedoara. Incidentul a avut loc in cursul zilei d ...

O femeie din Bihor este suspectată că ar fi înjunghiat mortal un bărbat
22/03/2023 09:15

O femeie in varstă de 41 de ani a fost retinută de autoritătile bihorene, fiind suspectată că a injunghiat mortal un bărbat. Totul s-a petrecut in locuinta femeii pe fondul consumului de băuturi alcoo ...

Românii cu depresie se pot trata gratuit. Află care sunt pașii
21/03/2023 17:16

Statul oferă romanilor vouchere in valoare de 3000 de lei, pentru a lua parte la sedinte in cabinetul specialistului, pentru tratarea depresiei. Banii respectivi ar urma să ajungă pentru 10-15 sedinte. Pan ...

Scandal pe averea de un milion de euro a lui Mihai Șora
21/03/2023 15:28

În familia lui Sora ar putea incepe războiul pe avere, asta pentru că filosoful lasă in urma sa o avere impresionantă in valoare de un milion de euro, conform Romania TV. Averea acestuia ar fi compu ...

Fiica Elenei Gheorghe a ajuns la spital
21/03/2023 14:45

Elena Gheorghe trece printr-o situatie dificilă, după ce fiica ei, Amelie, a fost internată in spital. Starea de sănătate a fetitei nu este foarte bună, fapt confirmat de necesitatea perfuziilor. Artista ...

Pakistanezii beau apă contaminată
21/03/2023 10:30

Milioane de pakistanezi consumă apă potenţial periculoasă pentru sănătate după inundaţiile devastatoare care au afectat această ţară in urmă cu şase luni, transmite marţi DPA. Peste 10 milioane d ...

Trei bărbaţi au fost declaraţi vinovaţi pentru asasinarea rapperului american XXXTentacion
21/03/2023 10:15

Trei bărbaţi au fost declaraţi vinovaţi luni de un juriu pentru asasinarea rapperului american XXXTentacion după deliberări ce au durat peste o săptămană in statul Florida, in sud-estul Statelor Unite, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei