Cei mai gustoși cozonaci de Paște

images (1)

Dimensiune font:

| 30-04-2024 10:09

Gospodinele pot prepara o rețetă gustoasă de cozonaci fără frământare. Vă puteți răsfăța familia cu acest desert de Paște. „Fără să frămânți ore întregi, fără să arunci cu ei de la un metru înălțime, fără febră la mâini și la degete, fără mixer sau robot de bucătărie. Atât de buni, atât de ușor de făcut, acești cozonaci fără frământare”, au scris bucătăresele blogului culinar.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Aluat: – 1 kg făină 000;

– 14 g de drojdie uscată;

– 4 gălbenușuri; 

– 500 ml lapte;

– 100 g unt topit;

– 5 linguri de ulei;

– 150 g de zahăr;

– coaja de la o lămâie bio;

– o esență de rom;

– un vârf de linguriță de sare.

Ingrediente pentru umplutură: – 4 albușuri;

– 200 g de nucă mărunțită;

– 40 g de stafide ținute la hidratat în esență de rom cu apă;

– 150 g de zahăr;

– 5 linguri de cacao;

– esență de rom.

Extra: – un ou + o lingură de lapte pentru a unge cozonacii;

– 2 linguri de zahăr + o lingură de mac.

Rețetă de cozonaci fără frământare
Această rețetă de cozonaci fără frământare se prepară foarte ușor. Gospodinele trebuie să respecte doar câțiva pași.

„Într-un bol punem drojdia uscată, 4 lingurițe de zahăr și 4-5 linguri de lapte cald și lăsăm câteva minute să se activeze. Amestecăm gălbenușurile cu uleiul (1-2 min) și untul topit; adăugăm faina într-un bol mare, îi facem o gaură în mijloc, punem sarea și începem să adăugăm treptat ouăle cu uleiul și untul topit, încorporând puțin câte puțin din făină. Punem și drojdia cu laptele, apoi restul laptelui călduț (în care am pus zahărul, romul și coaja de lămâie) și amestecăm în continuare până când rămânem fără făină pe margine.

Ungem mâinile cu puțin ulei (cât este necesar) și amestecăm ingredientele până când aluatul format nu se mai lipește nici de mâini și nici de bol. Lăsăm apoi la dospit până când aluatul își dublează volumul. Separat, facem umplutura: batem albușurile spumă și le amestecăm cu restul ingredientelor. După ce aluatul s-a dospit, îl împărțim în 4 secțiuni egale.

Punem puțin ulei pe o suprafață întinsă și curată și întindem fiecare parte de aluat. Adăugăm 2-3 linguri din umplutură, răsucim aluatul și apoi împletim câte 2 secțiuni. Punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt și mai lăsăm la dospit 30-45 minute. În final, ungem cozonacii cu ou și lapte, presăram zahăr și mac și coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 35 de minute”, se dezvăluie pe blogul culinar Cosânzenele gătesc de pe Instagram.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Budincă din cozonac
10/05/2024 12:45

Ce facem cu cozonacul rămas după Pasti? Îl transformăm intr-o budincă savuroasă, usor de preparat. Astfel, evităm risipa alimentară si ne bucurăm de un dulce rapid si delicios. Pentru această Bu ...

Sosul chimichurri, o delicatesă în bucătărie
08/05/2024 16:21

Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, peste si alte preparate din carne. Este folosi si pentru marinarea diferitelor tipuri de carne si este recunoscut ca fiind un ...

Stufat de miel, rețetă de primăvară
08/05/2024 15:05

Stufatul este una dintre cele mai apreciate mancăruri de primăvară. Fie că este preparat cu pui sau miel, stufatul este un fel de mancare scăzută, gătită din carne, ceapă si usturoi verde. Si pentru c ...

Vită Stroganoff, rețeta care a uimit lumea
06/05/2024 15:33

Numele ei se traduce “vita Stroganoff” sau Beef Stroganoff si este un mare clasic al bucatariei ruse (Gowjadina Stroganow), adoptat de Haute Cuisine, constand din fasii de carne de vita sau vitel ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
06/05/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Drobul de miel, tradiție și gusturi de la lume adunate
06/05/2024 11:30

În inima traditiei pascale, drobul de miel străluceste ca un simbol al bucuriei si abundantei. De la cele mai simple retete transmise din generatie in generatie pană la reinterpretări moderne, acest pr ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
06/05/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
06/05/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

Cozonaci generoşi din cuptoarele de aur
06/05/2024 09:06

Cozonacul nu-i treabă uşoară şi trebuie să fii mare meşteră ca să iasă bun. „Totul depinde şi de gospodină. Nu trebuie să te zgarceşti cand pui ouă; apoi, trebuie să ai şi smantană bună, ...

Marinada perfectă pentru friptura de miel
05/05/2024 10:30

Pentru majoritatea romanilor, atunci cand spun masa de Paste se gandesc automat si la friptura de miel. Dar nu toti cunosc cum se marinează corect carnea de miel. Carnea marinată absoarbe lichidul in care es ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei