România, învinsă de Columbia în cel mai important test înainte de EURO 2024 - Cinci goluri pe stadionul din Madrid

000000  ultima-ora-480x330

Dimensiune font:

| 27-03-2024 00:25

 Naționala României a fost dominată de Columbia timp de 80 de minute, dar schimbările făcute de Edi Iordănescu au fost inspirate și „tricolorii” au reușit să marcheze două goluri care dau speranțe înainte de Campionatul European din Germania. Meciul de pe Estadio Metropolitano (stadionul lui Atletico Madrid) s-a terminat cu scorul de 3-2 pentru sud-americani.

Edi Iordanescu 

Columbia a condus cu 3-0 după golurile înscrise de Jhon Cordoba ('6), Jhon Arias ('36) și Yaser Asprilla ('79), dar România a redus din diferență prin Ianis Hagi ('84) și Florin Tănase ('90+3). 

De știut:

  • Acesta a fost al doilea meci amical disputat de România înainte de EURO 2024, după 1-1 cu Irlanda de Nord.
  • Înainte de participarea la EURO 2024 (turneul final european va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie), România va mai disputa două partide amicale, ambele pe stadionul Steaua din Bucureşti: contra Bulgariei (marţi, 4 iunie) și împotriva reprezentativei din Liechtenstein (sâmbătă, 8 iunie).
  • Columbia a ajuns la 21 de meciuri consecutive fără înfrângere. Ultimul meci pierdut s-a jucat în data de 2 februarie 2022 (0-1 vs Argentina, în preliminariile pentru CM 2022).
  • De cealaltă parte, România venea după o serie de 12 partide fără eșec (7 victorii și 5 remize). Ultima înfrângere data din 17 noiembrie 2022 (1-2 vs Slovenia, într-un meci amical).

România vs Columbia 2-3, au evoluat echipele:

COLUMBIA: Vargas – Cuesta, Lucumi, Rios, Luis Diaz (Borre '66), Cordoba (Asprilla '73), J. Rodriguez-cpt. (Quintero '73), J. Arias (Carrascal '67), Lerma, Mojica, Munoz (S. Arias '45). Selecționer: Nestor Lorenzo 

Rezerve neutilizate: Ospina, Montero – Castano, Cabal, Gomez, Mosquera, Cassierra, Fuentes, Portilla, Puerta

ROMÂNIA: Moldovan – Rațiu, Drăgușin (Nedelcearu '46), M. Marin, Alibec (Drăguș '56), Stanciu-cpt. (Man '77), Opruț (Sorescu '87), Mihăilă (Hagi '56), Burcă, R. Marin (Tănase '77), Moruțan. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve neutilizate: Niță, Aioani – Manea, Cicâldău, Pușcaș, Racovițan, Olaru, Fl. Coman, Șut. 

 

 Meciurile disputate marți de adversarele României de la Euro 2024:

Ucraina vs Islanda 2-1 (baraj pentru Euro 2024)

Anglia vs Belgia 2-2 (amical)

 

Norvegia vs Slovacia 1-1 (amical). 

Meciurile României la Euro 2024:

România vs Ucraina (17 iunie, Munchen, ora 16:00)

Belgia vs România (22 iunie, Koln, ora 22:00) 

Slovacia vs România (26 iunie, Frankfurt, ora 19:00).

România - Columbia 2-3, într-un meci amical înainte de EURO 2024

Final de meci! România este învinsă cu 3-2 de Columbia.

Min. 90+3: Goool România! Florin Tănase înscrie cu un șut pe jos, din interiorul careului, după o pasă oferită de Dennis Man.

INFO: La fel ca în meciul cu Bosnia-Herțegovina, Ucraina întoarce scorul (2-1) și în fața Islandei și este aproape de calificarea la EURO 2024 (Mudryk '84). 

Min. 90: Repriza secundă este prelungită cu patru minute.

Min. 89: După o fază irosită de Drăguș, care a driblat portarul dar nu a apucat să tragă, Asprilla pleacă pe contraatac și cade în careu, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 88: Sorescu intră pe teren în locul lui Opruț.

Min. 87: Nedelcearu trimite în fața porții după un corner, mingea ajunge la Dennis Man, dar acesta nu prinde cadrul porții cu o „foarfecă” spectaculoasă.

Min. 86: Ianis Hagi trage pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la marginea careului.

Min. 84: Goool România! Lerma nu este atent în apropierea propriului careu, Ianis Hagi fură mingea și îl învinge pe Vargas.

Min. 79: Gol Columbia! După mai multe pase în apropierea careului lui Moldovan, Yaser Asprilla (intrat pe teren în minutul 73) înscrie cu un șut care-l prinde pe picior greșit pe portarul României.

Min. 78: Dennis Man și Florin Tănase au intrat pe teren, Nicolae Stanciu și Răzvan Marin au ieșit.

Min. 71: Ianis Hagi încearcă un voleu, dar lovește greșit mingea din interiorul careului și Vargas prinde lejer.

Min. 66: Columbienii combină superb și ajung în careu, dar Moldovan respinge în față și pericolul este îndepărtat.

INFO: Tsygankov ('54) egalează pentru Ucraina în barajul cu Islanda (1-1). Câștigătoarea va evolua în grupa României la EURO 2024.

Min. 57: Edi Iordănescu face două schimbări: Ianis Hagi și Denis Drăguș au intrat, Valentin Mihăilă și Denis Alibec au ieșit.

Min. 54: Nedelcearu recentreză cu capul în fața porții, dar Alibec nu ajunge la timp la minge și îl lovește pe portarul Vargas, care are nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 53: Alibec pasează spectaculos (cu călcâiul) la un contraatac al „tricolorilor”, dar faza se termină fără modificări pe tabelă.

Min. 52: Luis Diaz driblează în lateral, pe lângă Răzvan Marin, și trage la colțul lung, dar Moldovan plonjează spectaculos și respinge în corner.

Min. 49: Cordoba caută „dubla”, primește o pasă la limita ofsaidului, dar trage în plasa laterală.

Min. 47: Moruțan caută o poziție bună pentru a trage, dar șutul său nu ar suficientă forță și Vargas prinde fără emoții.

Min. 46: A început repriza secundă a partidei de la Madrid.Drăgușin a fost schimbat cu Nedelcearu.

INFO: Tot într-un meci amical, pe Stadionul Wembley (Londra), Anglia este condusă cu 2-1 la pauză de Belgia (adversară a României la EURO 2024): Toney '17 / Tielemans '11, '36.

INFO: Ucraina egalase în barajul cu Islanda pentru un loc în grupa României de la EURO 2024, dar scorul rămâne 0-1, după ce reușita lui Yaremchuk a fost anulată pentru o poziție de ofsaid.

Pauză: Prima repriză este prelungită cu trei minute, dar nu se mai întâmplă nimic și Columbia conduce cu 2-0 la pauză (Cordoba '6, Arias '36).

INFO: În meciul care ne interesează cel mai mult în această seară, Islanda deschide scorul în fața Ucrainei (Gudmundsson '30) - câștigătoarea va face parte din grupa României la EURO 2024.Într-un amical, Slovacia (adversară a „tricolorilor” la turneul final din Germania) a remizat cu Norvegia, scor 1-1.

Min. 40: Marcatorii celor două goluri combină în careu (după o nouă atingere fină, de această dată a lui James Rodriguez), dar Arias ratează șutul și Moldovan prinde.

Min. 39: Marius Marin își încearcă norocul de la distanță, dar ratează cu mult ținta.

Min. 36: Gol Columbia! Marin și Stanciu se încurcă în apropierea careului, Munoz pasează superb cu călcâiul pentru Luis Diaz și acesta îl servește pe Jhon Arias, care îl învinge pe Moldovan.

Min. 20: Mihăilă impresionează prin viteză și intră în careu, dar nu ia cea mai bună decizie și este încurcat în ultimul moment de Cuesta.

Min. 8: Ocazie uriașă pentru România! Stanciu pasează în fața porții, dar Alibec este blocat în momentul șutului și nu mai vede mingea, care i-a rămas în spate. Vargas intervine la timp.

Min. 6: Gol Columbia! Rațiu intervine inițial în fața lui Luis Diaz, starul lui Liverpool pasează la Mojica și jucătorul Osasunei centrează perfect pentru Jhon Cordoba, care marchează cu o lovitură de cap.

Min. 1: Meciul de la Madrid a început. Columbia a avut lovitura de start.

Sunt intonate cele două imnuri. Peste 15.000 de suporteri români sunt prezenţi la meciul de la Madrid.

Selecționerul Edi Iordănescu a efectuat șapte schimbări față de meciul cu Irlanda de Nord, iar Ianis Hagi se va afla din nou pe banca de rezerve.

Din echipa Columbiei nu lipsesc vedetele Luis Diaz (Liverpool) și James Rodriguez (Sao Paulo / fost jucător la Real Madrid și Bayern Munchen).

 

Grupele turneului final al Euro 2024

Grupa A: Germania, Ungaria, Scoția, Elveția

Grupa B: Spania, Albania, Croația, Italia

Grupa C: Anglia, Danemarca, Slovenia, Serbia

Grupa D: Franța, Austria, Olanda, Play-off A (Țara Galilor vs Polonia)

Grupa E: Belgia, România, Slovacia, Ucraina

Grupa F: Portugalia, Turcia, Cehia, Georgia.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Poli Iași, cu inima strivită în ghete
27/04/2024 06:06

* FC Politehnica Iasi – UTA, duminică, cu incepere de la ora 18,30, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, in etapa a 7-a a play-out-ului SuperLigii la fotbal N-as avea nici timpul, nic ...

Fotbal pentru porumbei! Universitatea Cluj – Poli Iași 1-0 (0-0)
25/04/2024 11:57

Ajunsă din urmă in clasament de FC Botosani, ambele cu cate 21 de puncte pe locurile de baraj la diferente subtiri fată de Dinamo (20) si FCU Craiova (19), ocupantele locurilor direct retrogradabile, era de ...

Cea mai bună marcatoare a Ligii I de baschet joacă la CS Politehnica Iași!
24/04/2024 09:35

Cu ceva mai multă atentie, formatia feminină de baschet CS Politehnica Iasi, pregătită de antrenoarea Emilia Marian, putea evita locul 8, ultimul, in Liga I, chiar dacă a parcurs abia primul sezon de la re ...

VIDEO Lionel Messi o duce pe Inter Miami pe primul loc - Două goluri și o pasă decisivă
21/04/2024 12:15

 Inter Miami a urcat pe primul loc in Conferinta de Est din MLS, după ce Lionel Messi a inscris două goluri in victoria obtinută in fata echipei Nashville SC, scor 3-1, pe stadionul din Fort Lauderdale. ...

Istvan Kovacs, de la Barcelona - PSG, direct în Copou!
20/04/2024 06:00

* FC Politehnica Iasi – FC Voluntari, astăzi, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iasi, partidă contand pentru etapa a 5-a a play-out-ului SuperLigii la fotbal Poli s-a culca ...

Irina Bulmaga şi Miruna Lehaci participă la Campionatul European
19/04/2024 07:32

Cele două şahiste ale clubului CSM Iasi 2020 se numără printre cele aproape 200 de jucătoare din 35 de ţări care vor evolua la a 24-a editie a Campionatului European de sah feminin – senioare 2024. ...

Handbal feminin, Divizia A - Turneul final va avea loc la Iași
19/04/2024 07:24

Municipiul Iaşi va fi gazda Turneului final al Diviziei A de handbal feminin pentru promovare in primul eşalon, in perioada 10-12 mai, a hotărat federaţia de specialitate. Echipa CSM Iaşi 2020 este califi ...

FC Politehnica Iași, rătăcită în căutarea imposibilului
19/04/2024 04:01

* Politehnica Iasi – FC Voluntari, sambătă, 20 aprilie, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” * fotbalistii din Copou se află intr-o situatie cu adevărat dramatică, avand nevoie ...

A fost aprinsă flacăra la Olimpia antică pentru Jocurile de la Paris 2024
16/04/2024 19:46

Flacăra sacră a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a fost aprinsă marti in Olympia, Grecia, locul de nastere al Jocurilor antice. Ceremonia a fost inspirată de obiceiurile din antichitate si marcată de me ...

ACS USV Iași câștigă în minutele de prelungire derby-ul cu CSM Pașcani, scor 2-1 (1-0)!
16/04/2024 14:11

Atmosferă cu mult peste pretentiile unui meci din Liga a IV-a a judetului Iasi, chiar dacă duminică a fost vorba despre marele derby dintre ACS USV Iasi si CSM Pascani, primele două clasate, contand pentru ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei