„ Sunt profund recunoscătoare pentru ocazia de a fi parte din acest cerc al binelui, alături de oameni care împărtășesc aceeași dorință de a ajuta”

1 x interviu
1x interviu 1

Dimensiune font:

| 07-02-2024 07:41

 Dialog cu dr Gabriela Vasiloiu, fondatorul Clinicii Kinetera, un promotor al binelui și un susținător al campaniilor dedicate copiilor cu afecțiuni oncologice

 

- Cum ați aflat despre campania Copiii cu Branule și ce v-a inspirat să vă implicați?

- Campania Copiii cu Branule a venit ca o continuare firească a colaborării mele cu Fundația Zurli. De 3 ani ne implicăm în campaniile anuale Încalță un copil de iarna”  și Adopta o mamă. Pentru prima ediție a acestei campanii la Iași, decizia a venit natural. A fost o hotărâre luată ușor și din toată inima pentru că știu ce lucruri minunate fac prietenii de la Zurli pentru cei aflați în nevoie și pentru ca binele copiilor ocupa un loc special atât în munca mea, cât și în inima mea.

- Ce ați considerat a fi cele mai mari provocări sau dificultăți întâmpinate în timpul campaniei?

- Binele atrage bine – până acum campania s-a desfășurat alături de oameni frumoși ce au răspuns prompt. Am întâlnit doar inimi deschise și brațe gata să ajute, cum a fost cazul generosului sprijin primit de la Palas Mall. Este minunat să vezi cum o comunitate se unește pentru a aduce lumină în viețile celor mici.

- Care a fost impactul direct al campaniei asupra copiilor care au beneficiat de tratament? Ce experiențe sau momente v-au marcat?

- Fiecare clipă petrecută alături de acești copii eroi a fost o lecție de viață, un memento al forței neștiute pe care o pot avea. Bucuria lor pură la primirea unui cadou simplu, fie o mascotă Zurli sau o carte de povești, a fost o rază de soare în lumea lor adesea întunecată. Acele momente de revedere, când ochii lor străluceau așteptându-ne, au fost incredibil de emoționante. A fost mai mult decât o campanie; a fost o legătură sufletească, o promisiune de speranță și curaj.

- Ce rol a jucat echipa Zurli în susținerea și desfășurarea campaniei?

- Echipa Zurli a fost inima acestei inițiative, inspirându-ne pe toți să credem că putem face diferența. Prin devotamentul și pasiunea lor, ne-au amintit că fiecare gest de bunătate contează și că, împreună, putem aduce mai multă lumină în lume. Sunt profund recunoscătoare pentru ocazia de a fi parte din acest cerc al binelui, alături de oameni care împărtășesc aceeași dorință de a ajuta.

- Cum ați contribuit personal ca medic la succesul campaniei?

- Experiența mea zilnică alături de copii și familiile lor m-a ajutat să mă conectez la nevoile și speranțele lor mai profund. Am încercat să aduc nu doar sprijin medical, ci și o rază de speranță, un moment de liniște și înțelegere în tumultul prin care trec. Atentă la mamele copiilor din clinica noastră, fiind și eu mamă la rândul meu, gândul meu de apreciere, respect și susținere s-a îndreptat și spre mamele din aceste saloane, adevărate eroine.

- Care sunt principalele lecții pe care le-ați învățat din această experiență de voluntariat medical?

- Principala lecție a fost cea a smereniei și a recunoștinței. Am plecat de acolo de fiecare dată cu lacrimi în ochi și cu o emoție deosebita în suflet. Am primit și noi daruri de fiecare data - cântece, poezii, îmbrățișări și o lecție pe care s-o luam cu noi toată viața. Campania este despre puterea extraordinară a empatiei, despre frumusețea ascunsă în gesturile mici de bunătate și despre forța comunității.

- Există planuri pentru viitoarele campanii sau inițiative asemănătoare în care vă veți implica?

 

- Sunt determinată să continuu să susțin aceste campanii, să rămân o parte activă a acestei mișcări de inimi deschise. Visul meu este să vedem tot mai mulți oameni alăturându-se, să creăm împreună un lanț nesfârșit de bine, care să aducă lumină și căldură în viețile celor care au nevoie.

- Ce sfaturi sau îndemnuri aveți pentru cei care doresc să se implice în acțiuni de voluntariat medical sau să sprijine cauze umanitare similare?

- Fiecare dintre noi are puterea de a aduce schimbare, de a semăna speranță și bucurie. Nu subestimați niciodată valoarea unui gest mic, pentru că, însumate, aceste gesturi pot transforma vieți. Vă încurajez să vă deschideți inima, să vă oferiți timpul și energia pentru a aduce un strop de lumină acolo unde este mai multă nevoie. Împreună, putem face lumea un loc mai bun.

Pe 15 februarie, de Ziua Mondială a Cancerului la Copii, ne-am propus să strângem de la cât mai mulți oameni, mesaje de încurajare pentru copiii ce se luptă cu cancerul. Mesajele vor fi adunate într-o carte ce va fi oferită cadou copiilor din Secțiile de oncopediatrie din întreaga țară. Va fi o carte cu mesaje de iubire, încărcată de emoția cuvintelor izvorâte din sufletele celor care se vor uni cu noi în aceasta campanie.

Tot ce e nevoie e să scriem un mesaj.

Este atât de ușor să faci un bine, să întinzi o mână de ajutor celui în nevoie. Ieșenii noștri știu acest lucru, au fost mereu generoși, calzi și au răspuns cu multă generozitate la apelurile noastre, de aceea nu pot decât sa le mulțumesc și să-i îndemn să continue facă bine în jurul lor.

Maura ANGHEL

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Gastronomia românească nu este doar despre gusturi, ci și despre povești”
16/05/2024 20:09

Dar gastronomia traditională romanească nu este doar despre alimente si retete. Este un ambasador al valorilor noastre, o modalitate de a celebra comunitatea si de a ne conecta la rădăcinile noastre. Prin i ...

„Vinul este o artă complexă”
16/05/2024 12:20

Oenologia, stiinta si arta vinului, ocupă un loc special in cultura umană, fiind mai mult decat o simplă activitate de producere si consum a băuturilor. Este o lume complexă si fascinantă care impleteste ...

„Un proiect de suflet e cel al cărui spațiu sau siluetă îți declanșează emoția încă de la prima schiță”
15/05/2024 13:29

- Ce v-a inspirat să deveniti arhitect si cum a influentat acest lucru stilul dvs. arhitectural? - De-a lungul anilor si in special in copilărie, am avut parte de experiente senzoriale si interactiuni umane ...

„Când ajung să mă contacteze, oamenii sunt prizonierii unei singure povești pe care o mai pot spune despre viața lor, cea a neputinței”
14/05/2024 20:47

- Cum ai decis să urmezi cariera in psihologie? Au existat evenimente sau experiente particulare care te-au condus către această cale? - Am absolvit un liceu cu profil foarte real (matematică-fizică), chi ...

„Grăsimea îți face viața mizerabilă, ți-o otrăvește. E ca o molie care îți stă pe suflet și ți-l roade”
13/05/2024 09:15

- Doamnă doctor Mihaela Bilic, din perspectiva nutritionistului, care sunt cauzele principale ale obezitătii? Mancăm prea mult, alegem eronat alimentele, le combinăm  gresit, mancăm la intervale prost ...

„Genul nu dictează capacitățile intelectuale și nu ar trebui să fie o barieră de care femeile să se lovească în alegerea unei cariere”
26/04/2024 17:53

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

„Bucuria de a vedea cum un proiect își găsește loc în sufletul și în viețile oamenilor mă motivează să mă implic cu dăruire în ceea ce fac”
26/04/2024 16:29

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

  „E doar o poveste faptul că suntem diferiți acasă față de mediul de business. Suntem aceleasi persoane, cu aceleași emoții, valori, credințe”
26/04/2024 15:48

- Cum faceti diferenta dintre psihoterapie si coaching in ceea ce priveste abordările si metodele utilizate? - Cred că cea mai bună metaforă este icebergul. Ceea ce se intamplă in coaching este varful ais ...

„Singura realitate este ziua de astăzi. Viitorul depinde de ce creezi tu, acum”
26/04/2024 15:40

Un şoc emoţional, un stres puternic sau pur simplu o supărare aparent minoră care nu e decat picătura care a umplut paharul şi indarjirea de a sta in cea stare, de a o permanentiza ca manifestare, pot fi ...

„ Afecțiunile pielii, mai ales cele cronice, trebuie controlate pe termen lung și de foarte multe ori pentru toată viața, ceea ce îi sperie pe pacienți”
26/04/2024 14:33

Afectiunile dermatologice sunt extrem de diverse si pot varia de la conditii usoare si temporare pană la probleme cronice si debilitante. În ciuda diversitătii lor, există cateva afectiuni care sunt in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei