Europa nu este doar o destinatie turistică fascinantă, ci si un adevărat paradis pentru iubitorii de gastronomie. Fiecare oras are propriile sale traditii culinare care spun o poveste despre cultură, istorie si oameni. O turistă care a căl ...
Să cresti un copil „fără E-uri” nu inseamnă să te temi de orice ambalaj, ci să fii un adult curios, care citeste etichetele, alege simplu si refuză să pună in farfurie produse care contin coloranti, conservanti sau potentiatori de a ...
Piata restaurantelor din Romania se află intr-o etapă de transformare profundă, alimentată de schimbările rapide ale comportamentului de consum si de impactul noilor tehnologii. Conform analizei recente publicate de Federatia Patronatelor din Ind ...
Inflamatia este un proces natural de apărare al organismului impotriva infectiilor si rănilor. Totusi, atunci cand devine cronică, inflamatia poate sta la baza multor probleme de sănătate, de la boli autoimune, artrită, boli cardiovasculare, pană ...
Primăvara nu aduce doar zile mai lungi si soare bland, ci si o explozie de verdeturi proaspete, fragede si pline de savoare. În această perioadă, grădinile si pietele se umplu de urzici, leurdă, stevie, spanac, lobodă sau ceapă verde, tra ...
Iesenii pot face economii considerabile la cosul zilnic dacă sunt deschisi la ideea de a cumpăra alimente aproape de termenul de expirare sau in surplus. Cu ajutorul unei aplicatii, pot achizitiona produse alimentare si mese gătite la preturi cu pan ...
ANAF a descoperit nereguli grave la două firme de livrare mancare din Targu Jiu si Bucuresti, privind ore nedeclarate de muncă si retrageri nejustificate de bani. Au fost stabilite obligatii fiscale suplimentare de peste 3,7 milioane lei in tota ...
Cand spui Iasi, gandul zboară, de obicei, către Palatul Culturii, Copou, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Mitropolie si casele cu patină boierească ale orasului. Dar la nici o oră de mers cu masina incepe o altă lume, una a cona ...
Drob de miel, drob de pui sau chiar drob vegetarian — oricare ar fi alegerea, acest preparat ocupă un loc aparte in gastronomia romanească, mai ales in perioada Sărbătorilor Pascale. Dar putini stiu că drobul, in diverse forme si nume, se reg ...
În inima Săptămanii Mari, Miercurea Mare aduce liniste, reflectie si simplitate – inclusiv in farfurie. Sărbătorile mari nu incep cu mesele imbelsugate, ci cu gesturi mici, tăcute. În Miercurea Mare, cand biserica aminteste trăd ...
Pentru multi ieseni, Postul Mare e un reper spiritual si social. Însă in 2025, e tot mai clar că devine si un prilej de reevaluare a modului in care mancăm si trăim. Tot mai multi oameni caută in post nu doar eliberare de carne si lactate, ci ...
Nutritia intuitivă este o abordare inovatoare care propune alimentatia bazată pe ascultarea si intelegerea nevoilor reale ale corpului, in detrimentul dietelor restrictive si regulilor stricte. Această filozofie pleacă de la premisa că organismul n ...
Punctul de pensie a cunoscut o crestere foarte bună. Problema este că punctul de pensie a crescut de la o valoare mică. Punctul de pensie era in 2020 doar 1.261 de lei. În 2021, a urcat la suma de 1.442 de lei. În 2022, a f ...
Ne hrănim cu speranta că mancarea venită „de la tară” e curată, naturală, neprocesată. Ne păcălim cu mirosul rosiilor din copilărie, dar realitatea e alta. Într-un oras sufocat de poluare si de ambalaje frumos spuse, sănăta ...
În Romania ultimilor ani, meniurile s-au schimbat pe nesimtite. Langă ciorbă de burtă si tochitură, au apărut sushi, hummus, avocado toast, curry, edamame, falafel. Prin orasele mari, nici nu mai e nevoie să le cauti. Vin ele la tine – ...
Livratorii de mancare au invadat trotuarele si soselele din Iasi, punand in pericol pietonii, soferii si vatmanii. Lipsa de reguli, presiunea comenzilor si indiferenta autoritătilor transformă orasul intr-un haos urban continuu. Pietonii se feresc, v ...
Cristian Popescu Piedone, seful Autoritătii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), a efectuat o serie de controale in mai multe magazine din Pitesti, descoperind abateri grave de la normele de igienă. Printre neregulile constatate s-au num ...
Iasiul, cu aerul său boem, are un secret pe care doar gurmanzii adevărati il cunosc: poti face minuni cu o bancnotă de 20 de lei, iar stomacul tău va fi mai fericit ca niciodată. Sigur, la acelasi pret poti savura o cafea scumpă, intr-o locatie de ...
În ultimii cinci ani, viata in Romania a devenit considerabil mai scumpă, cu cresteri de preturi semnificative in mai multe domenii. Există servicii ale căror costuri au crescut cu pană la 108%, in timp ce mancarea s-a scumpit cu aproap ...
Postul este o practică veche, intalnită in aproape toate culturile si religiile lumii. Desi motivele si regulile variază, esenta postului rămane aceeasi: o formă de disciplină fizică si spirituală, care are scopul de a purifica trupul si sufletu ...
Astăzi incepe cel mai lung si mai aspru dintre cele patru posturi mari ale Bisericii Ortodoxe, cel al Pastelui. Patruzeci de zile de postire propriu-zisă, la care se adaugă Săptămana Mare, transformă această perioadă intr-o călătorie profundă ...
Postul nu inseamnă doar restrictii alimentare, ci si o redescoperire a unor retete traditionale savuroase, transmise din generatie in generatie. De la mancăruri simple, dar pline de savoare, la deserturi surprinzător de delicioase, bucătăria de pos ...
Inspectorii ANPC au controlat, sambătă, două spitalei din Capitală. La Elias au găsit mai multe deficiente la blocul alimentar, iar portiile erau mai mici decat ce era stipulat in meniu. În schimb, la Spitalul Universitar blocul alimentar era ...
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit, in urma controlului realizat la nivel naţional, că intr-un centru de ingrijire din Bacău, 48 de persoane erau hrănite cu alimente expirate de mai multe luni. Echipele ...
Branza este unul dintre cele mai versatile si iubite ingrediente din bucătăria mondială, avand o istorie indelungată si fiind prezentă in numeroase retete traditionale. Gustul său bogat, textura variabilă – de la moale si cremoasă la tare ...