Pădurile din nordul Romaniei ascund o comoară culinară care cucereste tot mai multe piete internationale: hribii. Cunoscuti in gastronomia europeană sub denumirea de funghi porcini, hribii romanesti sunt apreciati pentru aroma lor intensă, ...
Cand vine vorba de lux culinar, nu preparatele din restaurantele de cinci stele dau tonul, ci ingredientele rare, greu de găsit si cu povesti fascinante in spate. De la branza produsă din lapte de elan pană la caviarul provenit de la un sturion albin ...
Cand vine vorba de Crăciun, mesele festive sunt o expresie culinară a traditiilor si diversitătii culturale. Însă unele tări au preparate care pot părea cu adevărat neobisnuite pentru altii. Iată o călătorie prin lumea celor mai ci ...
Turta dulce, cu aroma sa inconfundabilă de scortisoară, cuisoare si ghimbir, evocă nostalgii si povesti in preajma sărbătorilor de iarnă. Însă putini cunosc istoria fascinantă a acestui desert, care si-a inceput călătoria ca o delicates ...
Festivalurile de vin, devenite emblematice pentru Iasi, nu sunt doar o sărbătoare dedicată vinurilor locale, ci o adevărată explozie de experiente senzoriale, unde traditia si inovatia se intalnesc intr-un dans rafinat al gusturilor. În inima ...
Cand spunem jumări de porc ne gandim la un aliment traditional romanesc. Acestea sunt apreciate mai cu seamă de către cei care consumă carne, datorită texturii lor crocante si gustului deosebit. Potrivit cercetărilor medicale recente, se dovedesc ...
Produsul se vinde in judetele Covasna si Harghita, iar producătorii sunt cunoscuti pentru berea şi chipsurile „Csíki Sör” şi „Csíki Csipsz”. O conservă costă 40 de lei. O cutie cu „Urme de urs&rdq ...
Pentru a-si castiga existenta ucrainencele s-au apucat de gătit produse din bucătăria traditională a Ucrainei, iar activitatea si-o fac cunoscută pe Facebook - @Varenyk. „S-a intamplat că a trebuit să ne părăsim casa pentru o v ...
Te-ai gandit vreodată că in farfurie poţi avea o inimă de cobră, o broască cu inima caldă incă sau un cap de oaie intreg? Nu e o glumă. Astfel de meniuri sunt mult apreciate in lumea asiatică şi nu numai şi, pe deasupra, au şi preţuri care ...