Horlestiul a prins viată odată cu editia din acest an a Festivalului de literatură „Dealul cu povesti”, organizat de Asociatia Rediu Tătar si initiat de profesoara de limba romană Monica Cotofan, de la Colegiul National „Vasile Al ...
Europa nu este doar o destinatie turistică fascinantă, ci si un adevărat paradis pentru iubitorii de gastronomie. Fiecare oras are propriile sale traditii culinare care spun o poveste despre cultură, istorie si oameni. O turistă care a căl ...
Cand spui Iasi, gandul zboară, de obicei, către Palatul Culturii, Copou, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Mitropolie si casele cu patină boierească ale orasului. Dar la nici o oră de mers cu masina incepe o altă lume, una a cona ...
Drob de miel, drob de pui sau chiar drob vegetarian — oricare ar fi alegerea, acest preparat ocupă un loc aparte in gastronomia romanească, mai ales in perioada Sărbătorilor Pascale. Dar putini stiu că drobul, in diverse forme si nume, se reg ...
Într-o seară tihnită, cu lumina blandă a candelabrelor reflectandu-se in pahare de cristal, bucătăria boierilor moldoveni renaste in farfurii lucrate ca niste tablouri. Aromele de odinioară, pierdute in praful arhivelor, revin la viată prin ...
Ceaunul nu ar fi ceea ce este fără mestesugarii care ii conferă viată. Fiecare ceaun este rezultatul unei munci meticuloase, in care fiecare lovitură de ciocan si fiecare indoitură de metal povestesc despre dedicarea si priceperea celor care il cr ...
Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” Iasi (USV), prin intermediul Facultătii de Ingineria Resurselor Animale si Alimentare organizează CONFERINTA REGIONALĂ „Gastronomie sustenabilă - principiile alimen ...
Sofranul, cunoscut stiintific sub numele de Crocus sativus, este o plantă perenă din familia Iridaceae, apreciată de milenii pentru florile sale de un violet intens si pentru stigmatele rosii strălucitoare, care sunt colectate cu grijă si folosite ...
Elevii şi studenţii pasionatii de gastronomie isi vor demonstra talentul in cadrul Concursului National Studentesc „Tradiţie şi inovaţie in arta gastronomică”. Competiţia este organizată de Universitatea de Stiintele Vietii &b ...
Succesul primelor editii ale evenimentului eno-gastronomic Vin la Cultură i-a determinat pe organizatori să anunte o nouă editie, imediat ce pandemia a luat sfarsit. În perioada 27-29 mai, la Hotel Unirea Iasi se vor reuni 32 de expozanti, cram ...
E călător, timp de cateva luni pe an, pasionat de cultura asiatică, vorbitor de limba coreeană, aspirant la o dietă raw, cititor de Dilema Veche, zambitor din fire. Iar, de ceva vreme, e intr-o relaţie fericită cu o vioară Stradivarius. ...
Dacă vrei să strălucesti precum o regină, ai la dispozitie un tratament cu produse pe bază de aur evident. Ce alt metal te poate face să strălucesti precum o zeită? Tratamentul incepe mereu cu o exfoliere corporală cu particule de aur, urmat ...
În 2020, Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului romanesc este sărbătorită, in Romania, in prima duminică a lunii octombrie, respectiv la 4 octombrie. Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului romanesc a fost instituită pri ...