Cuvantul „bors” vine din limba slavă veche – bŭrščǐ, care desemna initial o plantă sălbatică, borscik, sau Heracleum sphondylium, folosită pentru a acri mancarea. Cu timpul, termenul s-a transformat si a inceput să dese ...
Primăvara nu aduce doar zile mai lungi si soare bland, ci si o explozie de verdeturi proaspete, fragede si pline de savoare. În această perioadă, grădinile si pietele se umplu de urzici, leurdă, stevie, spanac, lobodă sau ceapă verde, tra ...
Inegalabilul artist de muzică populară Ion Dolănescu petrecea cu mese intinse, de Paste, avand, in cele trei zile de sărbătoare, peste 100 de invitati. Veneau, pe rand, in ture, ca să prindă loc la masa cu bucate alese. Ionut Petrescu, fiul foste ...
După primarul din Sinaia, urmează cel din Bucuresti? Intr-o reactie pe Facebook, Nicusor Dan a afirmat: ”Există o mafie imobiliară confirmată de sute de acte anulate de instante civile, si nicio actiune a institutiilor penale. De 15 ani mă lup ...
In ultimele luni, actionarul majoritar al Nordis, Vladimir Ciorbă, a dus o foarte prolifică muncă de denuntare a unor fapte presupus penal, dezvăluie surse judiciare. Asistat de mai multi avocati, printre care si fosta sefă a DIICOT Giorgiana Hosu, ...
Primarul oraşului Sinaia Vlad Opea a declarat că in spatele acuzelor care i se aduc este "un grup de interese care vrea să pună mana pe Sinaia". Vlad Oprea a mers vineri, la pranz, la sediul Poliţiei Sinai, după ce a fost pus sub control judiciar ...
Chiar si cei mai buni bucătari adaugă uneori prea multă sare la o retetă, insă acest lucru nu inseamnă că mancarea trebuie aruncată. Bucătarul Wolfgang Puck a impărtăsit un truc prin care poti salva o ciorbă care este mult prea sărat ...
Iti place ciorba de burta, dar nu si carnea din ea? Trebuie neaparat sa incerci varianta mai simpla si mult mai rapida: ciorba de burta falsa, facuta cu ciuperci pleurotus, ce imita tare bine fasiutele de carne. In 40 de minute, ciorba de burta falsa e ...
Una din cele mai populare legume poate reprezenta un real pericol pentru sănătate. Gospodinele o folosesc inclusiv la ciorba cea de toate zilele. Fiartă, insă, te poate imbolnăvi grav. Desi are numeroase beneficii pentru organism, telina, căci de ...
Ciorba de varza reteta simpla de post sau dieta. Cum se face ciorba de varza de post, fara carne? Ciorba de varza dulce acrita cu rosii este foarte gustoasa chiar daca nu are carne in ea. Cimbrul ii da o aroma deosebita iar legumele si zarzavaturile din ...
Ciorba de os cu zeamă de varză esta una dintre mancărurile preferate ale romanilor. Nu ai cum să refuzi o portie. Este savuroasă! Ingrediente - 500 g oase crude de porc - 500 g oase afumate de la scărită - 3 morcovi - 3 cartofi - 2 cepe - ...
Ministerul Educatiei a dublat numărul scolilor incluse in programul „Masa Caldă”'si a mărit alocatia zilnică, de la 10 la 15 lei, pentru fiecare copil. Cu toate acestea, alimentele nu au ajuns incă la elevii care au mare ne ...
Ciorbă este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria romanească. Străbunicii, bunicii si mamele noastre au gătit acest fel principal la aproape fiecare masă. Ciorba se acreste diferit in functie de regiune. De exemplu, in Munteni ...
Borsul de hribi este cu adevărat o delicatesă. Hribii sunt cele mai consistente şi gustoase ciuperci sălbatice din zona de munte şi se culeg vara, fiind conservaţi prin uscare. Avem nevoie de 500 grame hribi, ceapă, usturoi, praz, mo ...
Gospodinele incearcă fel si fel de retete pentru a le face pe plac pofticiosilor de la masă. Desigur că in casele romanilor se consumă mai ales in perioada rece ciorbele si supele care nu trebuie să lipsească de la un pranz. Din păcate, nu toate ...
Nimeni nu se naste stiind să gătească. Ca orice altceva, gătitul trebuie invătat, inclusiv instrumentele, tehnicile si terminologia care insotesc această indeletnicire. Terminologia poate fi uneori confuză, mai ales atunci cand definitiile furniz ...
Pe 14 februarie se implinesc 40 de ani de cand renumita ciorbă rădăuteană a intrat in retetarul oficial al restaurantelor din Bucovina. Cand a fost consemnată, pe 14 februarie 1982, nimeni nu se astepta la succesul pe care il are acest fel de man ...
Dosare grele si vechi, unele din 2015-2016, sunt incă in lucru pe rolul DNA, DIICOT sau PG, fără ca procurorii să dea o solutie intr-un sens sau altul, potrivit unei analize realizată de G4media.ro pe baza unor răspunsuri primite de la marile parc ...
Reteta de ciorbă rădăuteană este extrem de usor de preparat, este gustoasă si mult mai usoară decat ciorba de burtă. În plus, este o alternativă foarte convenabilă atunci cand rămaneti in pană de idei culinare.
Despre acneea rozacee, medicul dermatolog Viviana Iordache a declarat recent că este o afectiune declansată din cauza unor stimuli individuali si genetici. Vinul rosu, alte tipuri de alcool, ciorba fierbinte, ardeiul iute si marile piperul verde si s ...
Prima zi a lunii aprilie a adus două vesti foarte bune pentru medicina ieseană. Prima este că micuta de un an si jumătate din Husi, opărită cu ciorbă pe mai bine de 40 la sută din trup, va fi externată astăzi. A doua este că Unitatea Function ...
Doi copii, cu varste de pană in 2 ani, au fost transferaţi, sambătă, de la Spitalul Municipal Huşi la cel de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, după ce a s-au opărit cu ciorbă fierbinte şi au suferit arsuri grave, unul dintre ei, o feti ...
Restaurantul din Palatul Parlamentului bate la preturi cu siguranta orice cantina studenteasca din Romania, in conditiile in care un mic dejun costa 7 lei, o ciorba sub 5 lei iar o ceafa de porc la gratar mai putin de 6 lei. Un produs din meniu ...