Rezultatele cautarii pentru "restaurant"
Postul ca business. La Iași, veganismul s-a transformat din dietă, în oportunitate de piață

La Iasi, meniurile vegane au trecut de la statutul de curiozitate la cel de trend puternic. În ultimii ani, au apărut spatii care oferă exclusiv preparate pe bază de plante, iar restaurantele traditionale au inceput să includă constant opti ...

Surpriză pentru restaurantele din Iași. ANAF vrea lista completă a nunților și botezurilor

Restaurantele si sălile de evenimente din Iasi si din intreaga tară vor fi obligate să transmită către ANAF detalii despre toate nuntile, botezurile, majoratele si petrecerile corporate organizate intre august si decembrie 2025. Solicitarea a venit ...

Dacă nu vor primi bon fiscal, ieșenii vor mânca gratuit în restaurante. ANAF amenință cu TVA de 21 la sută sectorul HoReCa

ANAF a pornit la vanătoare in HoReCa, iar Iasul este in prima linie a verificărilor. Inspectorii antifraudă au inceput controale in restaurante, baruri si cafenele, unde testul este simplu: clientul plăteste, primeste bon sau pleacă gratis. &Ici ...

Trufele din pădurile Iașului, la mare căutare în restaurantele de lux din Europa

Ciupercile nobile culese din pădurile Iasului iau drumul Italiei si Frantei, unde se vand la preturi exorbitante. Pentru silvicultori si culegători, trufele au devenit o adevărată comoară ascunsă sub frunzele pădurii. Dacă in 2020 la Iasi se re ...

Clădirile ucise de afaceri. Iașul și-a îngropat memoria sub vitrine și reclame

O plimbare prin centrul Iasului e ca un test de memorie pentru cei care mai stiu cum arăta orasul cu două, trei sau patru decenii in urmă. Din restaurantele celebre au rămas doar umbre, din cofetării doar mirosul fantomatic al vaniliei amintite, ia ...

Cum știi dacă un restaurant respectă normele de igienă? Ghid pentru o vară fără griji

Cum stii dacă un restaurant respectă normele de igienă? Ghid pentru o vară fără griji Vara este anotimpul vacantelor, al excursiilor si al meselor luate in oras, fie pe o terasă la malul mării, fie la un restaurant montan. Relaxarea si bucur ...

Nota de plată uriașă plătită de o turistă într-un restaurant din Mykonos! Și condimentele sunt taxate separat!

Nota de plată uriasă plătită de o turistă intr-un restaurant din Mykonos Jessica L o turistă in Mykonos a postat pe TripAdvisor nota de plată plătită la un restaurant. „Locul este un abuz de pret. Pentru un peste intreg am plătit 350 d ...

Șocul unei turiste aflate în vacanță în Grecia: un restaurant a taxat-o cu 350 de euro pentru un singur pește

 O turistă aflată in vacantă in populara destinatie insorită Mykonos a povestit cu indignare cum a primit o notă de plată uluitoare de 1000 € la un restaurant de pe plajă cunoscut pentru controverse, dintre care 350 € doar pentru u ...

Românii și-au rărit mesele luate în oraș: afacerile restaurantelor au scăzut cu peste 8% în primele 4 luni

 Romanii au iesit mai rar să ia mesele in oras in primele patru luni din acest an, astfel că afacerile din acest sector au scăzut cu peste 8%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistică. Inflatia, chiriile mai mari ...

La Iași, gustul se trăiește în aer liber. Festivalurile și târguri culinare atrag tot mai mulți oameni

Iasul trăieste prin gusturi. De la terasele din zona centrală si pană la festivaluri urbane ca Street Food, „Iasul in bucate” ori targuri culinare sezoniere, orasul devine un pol al consumului relaxat si al socializării prin gastronomie. ...

Proprietarii de hoteluri se revoltă. Creșterea TVA ar închide mii de afaceri locale

Cresterea TVA in sectorul HoReCa ar putea avea efecte devastatoare pentru mii de afaceri din Romania, avertizează Federatia Patronatelor din Industria Ospitalitătii din Romania (FPIOR), intr-un comunicat transmis recent. O posibilă modificare a cotei ...

BANCUL ZILEI La restaurant, Bulă are o comandă specială

  Bulă intră intr-un restaurant din Centrul Vechi si ii spune chelneritei: – Vreau un sandvis cu o felie de paine albă, una de paine neagră si una de paine integrală, prăjite mediu. Pune branză si suncă pe stratul de jos. Pune ...

Iașul are primul restaurant din România certificat Zero Waste

Romania marchează o premieră natională in domeniul sustenabilitătii si economiei circulare: CUIB, restaurantul cu misiune socială si ecologică din Iasi, a devenit primul local din industria ospitalitătii certificat oficial ca Zero Waste. Certific ...

Restaurant din Vaslui, închis. Mai multe persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

 Conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a amendat si a inchis temporar un restaurant din Negresti, unde mai multe persoane au mancat, după ce au participat la filmarea unui videoclip, si s-au simtit ...

14 lucruri pe care să le eviți la restaurant, potrivit unui bucătar celebru. Pâinea de casă și o salată foarte populară, pe listă

 Anthony Bourdain avea opinii foarte puternice, de la antipatia lui fată de vegani, bine documentată, pană la dragostea lui profundă pentru mancarea de stradă, ilustrată in numeroasele emisiuni TV. Pentru multi dintre fanii lui de lungă dura ...

Noua generație de foodies români. Cum arată restaurantele în care mănânci puțin ca să trăiești mult?

Generatia Z si Millennials romani rescriu regulile gastronomiei urbane. Nu mai e vorba doar de mancare, ci despre experientă, storytelling, sustenabilitate si artă pe farfurie. Restaurantele „experientă” – unde mesele sunt compuse ...

Fast-food-ul, livrările și social media schimbă piața ospitalității din România

Piata restaurantelor din Romania se află intr-o etapă de transformare profundă, alimentată de schimbările rapide ale comportamentului de consum si de impactul noilor tehnologii. Conform analizei recente publicate de Federatia Patronatelor din Ind ...

„Nu transformați cimitirele în restaurante! Dăruiți pomană acasă”, apelul arhiepiscopului Dunării de Jos de „Paștele Blajinilor”

Arhiepiscopul Dunării de Jos indeamnă la respectarea datinilor crestinesti cu prilejul „Pastelui Blajinilor”, ca memoria celor plecati din această lume să fie prăznuită cu smerenie, prin rugăciune si lumina Invierii, nu prin mese organizate l ...

Porumbei morți adunați de pe străzi, serviți pe post de carne de rață într-un restaurant chinezesc din Spania. Ce a mai descoperit Poliția

 Politistii municipali din Madrid au inchis un restaurant chinezesc care servea pe post de rată prăjită porumbei morti adunati de pe străzi. Restaurantul incălca si alte reglementări sanitare. Agentii au mai găsit carne si peste fără etic ...

Cum au reușit un tată și fiul său de 17 ani să înșele zeci de restaurante. Au mâncat fără să plătească timp de 3 ani

 Politia franceză a arestat un bărbat si pe fiul său, de 17 ani, care au păcălit zeci de restaurante din regiunea Var, pe parcursul a trei ani. Cei doi au mancat si au plecat fără să plătească. Prejudiciul se ridică la 3.000 de euro. & ...

Restaurantul Biutiful by Fratelli se deschide astăzi în ansamblul Palas

Restaurantul Biutiful by Fratelli se deschide astăzi in ansamblul Palas Restaurantul Biutiful by Fratelli, premiat in cadrul mai multor competitii din domeniul HoReCa, se deschide astăzi in ansamblul Palas. Conceptul a primit distinctia „Food&a ...

Întâlnire de taină la final de an. Victor Ponta, la restaurant cu Ilie Bolojan. Bogdan Chirieac: Cred că nu s-a finalizat lista de candidați la prezidențiale

Victor Ponta s-ar fi intalnit cu Ilie Bolojan la un restaurant din Capitală. Fostul premier si lider PSD Victor Ponta si Ilie Bolojan, actualul presedinte al PNL, s-ar fi intalnit in secret la un restaurant din Piata Charles de Gaulle din Capitală, a ...

Piața de lux a Iașului, în plină dezvoltare

Iasul, orasul cu un trecut istoric impresionant si o atmosferă culturală distinctă, devine rapid o destinatie de referintă pentru consumatorii de bunuri si servicii premium. De la boutique-uri exclusiviste de fashion pană la restaurante fine dining ...

Gastronomia sustenabilă. Cum restaurantele ecologice transformă masa într-o lecție de responsabilitate

Sub lumina caldă a unei seri de toamnă, un restaurant cochet din centrul orasului atrage atentia nu printr-un lux orbitor, ci printr-o simplitate elegantă. Lemnul reciclat al meselor, iluminatul cu LED-uri, farfuriile de ceramică locală – fie ...

A murit Silviu Prigoană. Omul de afaceri s-ar fi înecat cu mâncare într-un restaurant

Omul de afaceri si fondatorul postului TV Realitatea Plus, Silviu Prigoană, a murit, marti. Silviu Prigoană a fost si deputat din partea PDL timp de patru ani. Silviu Prigoană a murit după ce i s-a făcut rău in timp ce se afla la masă cu alte tr ...

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:59

Ziua Crucii

10:45

info icon Pentru articole pe aceasta tema publicate inainte de 2020 click aici.

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei