* cunoscut ca fiind marele vindecător, Sfantul Pantelimon este prăznuit cu multă evlavie si respect de către credinciosii ortodocsi din intreaga lume, dar mai ales din Romania * ziua de 27 iulie ii este dedicată, iar sărbătoarea sa este insotită ...
În ultimii ani, graul alac a revenit in atentia cultivatorilor si consumatorilor de cereale datorită beneficiilor sale nutritionale si istoricului său fascinant. Alacul, cunoscut si sub denumirea de „grau spelta” (Triticum spelta), e ...
Targul Olarilor din Copou, ajuns in acest an la cea de-a 41-a editie, este o traditie pentru Iasi. Organizat in inima Parcului Copou, un loc cu o incărcătură istorică si culturală deosebită, evnimentul adună mestesugari din toate colturile tării ...
E greu de crezut că intr-o lume din ce in ce mai dominată de tehnologie si urbanizare există incă oaze de traditie unde mestesugurile străvechi sunt păstrate cu sfintenie. Una dintre aceste traditii este arta cositului, o practică veche care, des ...
Carot cake, lime pavlova, chipsuri de mămăligă cu sos birria, cozonac red si prăjitura fantezie, frigărui de creveti cu sos de guacamole, muchi de vită cu sos de trufe si tartă de fructe cu trandafiri sunt cateva din produsele inscrise la ...
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că va solicita companiei Louis Vuitton să recunoască modelul iei cu şinoare specifică zonei Sibiului, in urma campaniei iniţiate de comunitatea La Blouse roumaine „Give Credit”. „& ...
Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o artă a bucătăriei ce imbină priceperea s ...
Într-o lume in care produsele de panificatie industriale domină rafturile supermarketurilor, brutăria artizanală se distinge prin traditie, calitate si sănătate. Painea artizanală nu este doar un aliment, ci o experientă senzorială, o into ...
În tăcerea dulce a primăverii, cand pămantul se trezeste la viată si cerul se imbracă in albastrul pur, un copac infloreste cu o gratie aparte, aducand cu el nu doar o frumusete efemeră, ci si o istorie incărcată de poveste si un buchet de ...
În inima traditiei pascale, drobul de miel străluceste ca un simbol al bucuriei si abundantei. De la cele mai simple retete transmise din generatie in generatie pană la reinterpretări moderne, acest preparat emblematic al sărbătorii este in c ...
Sfanta lumina a fost adusa de laIerusalim in aceasta seara de Superiorul Asezamintelor Partiarhiei Romane la Locurile Sfinte,parintele arhimandrit Teofil Anastasoaie Ea a fost oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional "Hen ...
De-a lungul istoriei umane, imbrăcămintea nu a servit doar ca o barieră protectoare impotriva intemperiilor, ci si ca o expresie vividă a identitătii culturale si a stratificării sociale. Încă de la primele civilizatii, hainele ...
Narghileaua, cunoscută si sub denumirea de shisha sau hookah, este mai mult decat un simplu obiect de fumat; este un simbol al ospitalitătii si culturii in multe părti ale lumii. Istoria sa se intinde pe mai multe secole si traversează diver ...
Într-o lume unde ritmul frenetic al vietii cotidiene ne solicită la fiecare pas, ceaiul reprezintă o invitatie la pauză, reflectie si reconectare cu sinele. Această băutură milenară, cu origini străvechi in China, a călătorit prin timp s ...
Sampania, acea băutură efervescentă sinonimă cu sărbătorile si luxul, isi are rădăcinile in regiunea Champagne din Franta. Desi astăzi este celebrată in intreaga lume, istoria sa este profund inrădăcinată in traditiile si terroir-ul unic al ...
În vuietul si culoarea vibrantă a orasului New Orleans, in mijlocul unei explozii de muzică, dans si costume strălucitoare, astăzi are loc una dintre cele mai spectaculoase sărbători din lume: Mardi Gras. Cunoscută si sub numele ...
Sfaraitul usor al aluatului in uleiul incins, aroma inconfundabilă de branză dulce si stafide si acea notă de vanilie care te imbie si te incantă, acesta este portretul branzoaicelor, delicioasele prăjituri traditionale romanesti care, de generatii ...
Ziua Ursului, cunoscută si sub numele de Ziua Candelelor, este o sărbătoare care isi are originile intr-o combinatie de traditii păgane si crestine. Această zi marchează mijlocul iernii si a fost considerată de-a lungul istoriei ca un moment cruc ...
Caviarul este o delicatesă formată din ouă de peste sărate, provenind de la speciile de pesti din familia Acipenseridae. Icrele pot fi „proaspete” (nepasteurizate) sau pasteurizate, cu mentiunea că pasteurizarea reduce valoarea sa culin ...
Considerate unele dintre cele mai vechi tipuri de incăltăminte, opincile erau confectionate initial dintr-o singură bucată de piele sau material vegetal, modelată astfel incat să protejeze piciorul. Simplitatea si eficienta lor le-au făcut popula ...
Boboteaza, cunoscută si ca Epifanie, Teofanie, Arătarea Domnului sau Descoperirea Cuvantului Întrupat, reprezintă una dintre cele mai importante sărbători pentru crestini si se celebrează in fiecare an pe 6 ianuarie. Sărbătoarea vine si cu ...
Dan Dorin Morenciu, fostul manager al Serviciului de Ambulantă Neamt, a fost condamnat joi de Tribunalul Bacău la 4 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru luare de mită. Morenciu a recunoscut că a primit 82.000 de euro mită de la asistentele ...
Coreea de Sud isi propune să interzică consumul de carne de caine si să pună capăt controversei legate de acest obicei străvechi, pe fondul cresterii gradului de constientizare a drepturilor animalelor, a declarat vineri un sef al politicii partid ...
În fiecare colt al lumii, plantele au fost adorate si respectate pentru proprietătile lor vindecătoare si spiritualitatea cu care sunt inzestrate. Însă, putine au reusit să pătrundă adanc in cultura oamenilor precum busuiocul. „R ...
Sub pămant există universuri nespuse, unde tăcerea si splendoarea naturii se impletesc intr-o simfonie de culoare si echilibru. Subteranul ne deschide usi spre istoria si misterul ascuns al lumii. Salinele Cacica si Targu Ocna sunt astfel de portalur ...