Deranj major în China - Secții de ATI pline, spitale copleșite de numărul mare de pacienți cu COVID-19

000000   05500

Dimensiune font:

| 26-12-2022 11:52

În mai mult de 3 decenii de medicină de urgență, medicul Howard Bernstein, stabilit la Beijing, a declarat că nu a văzut niciodată așa ceva. Pacienții sosesc la spital în număr tot mai mare; aproape toți sunt vârstnici și mulți sunt foarte bolnavi, cu simptome de COVID și pneumonie,potrivit Reuters, potrivit mediafax.


Relatarea medicului Howard Bernstein reflectă mărturii similare din partea personalului medical din întreaga China, care se străduiește să facă față pandemiei, luna aceasta, după ce China a schimbat brusc politicile sale stricte privind COVID, care erau anterior stricte. Relaxarea a fost urmată de un val de infecții la nivel național.

Acesta este de departe cel mai mare focar de infecție din țară de la începutul pandemiei în orașul central Wuhan, în urmă cu trei ani. Spitalele guvernamentale și crematoriile din Beijing au întâmpinat, de asemenea, dificultăți în această lună, pe fondul cererii mari.

„Spitalul este pur și simplu copleșit de sus până jos”, a declarat Bernstein pentru Reuters la sfârșitul unei ture „stresante” la spitalul privat Beijing United Family Hospital din estul capitalei.

„Secția de terapie intensivă este plină”, la fel ca și departamentul de urgență, clinica de febră și alte secții, a spus el.

„Mulți dintre ei au fost internați în spital. Nu se ameliorează într-o zi sau două, așa că nu există flux și, prin urmare, oamenii continuă să vină la Urgențe, dar nu pot urca la etaj în camerele de spital”, a spus el. „Sunt blocați la Urgențe zile întregi”.

În ultima lună, Bernstein a trecut de la a nu fi tratat niciodată un pacient COVID la a vedea zeci de pacienți pe zi.

„Cea mai mare provocare, sincer, este că eu cred că am fost pur și simplu nepregătiți pentru asta”, a spus el.

Sonia Jutard-Bourreau, în vârstă de 48 de ani, medic-șef la spitalul privat Raffles din Beijing, a declarat că numărul pacienților este de cinci-șase ori mai mare decât în mod normal, iar vârsta medie a pacienților a crescut cu aproximativ 40 de ani, ajungând la peste 70 de ani în decurs de o săptămână.

„Este întotdeauna același profil”, a spus ea. „Adică majoritatea pacienților nu au fost vaccinați”.

Pacienții și rudele lor vizitează Raffles pentru că spitalele locale sunt „copleșite”, a spus ea, și pentru că doresc să cumpere Paxlovid, tratamentul COVID produs de Pfizer, pe care multe locuri, inclusiv Raffles, îl au în criză.

„Ei vor medicamentul ca pe un înlocuitor al vaccinului, dar medicamentul nu înlocuiește vaccinul”, a spus Jutard-Bourreau, adăugând că există criterii stricte pentru situațiile în care echipa ei îl poate prescrie.

Jutard-Bourreau, care, la fel ca Bernstein, lucrează în China de aproximativ un deceniu, se teme că ce este mai rău din acest val din Beijing nu a ajuns încă.

În altă parte în China, personalul medical a declarat pentru Reuters că resursele sunt deja solicitate la limită în unele cazuri, deoarece nivelurile de COVID și de îmbolnăvire în rândul personalului au fost deosebit de ridicate.

O asistentă medicală din orașul Xian, situat în vestul țării, a declarat că 45 din cele 51 de asistente medicale din departamentul său și tot personalul din departamentul de urgență au contractat virusul în ultimele săptămâni.

„Există atât de multe cazuri pozitive printre colegii mei”, a declarat asistenta de 22 de ani.Wang. „Aproape toți medicii sunt de acord cu ea".

Wang și asistentele de la alte spitale au declarat că li s-a spus să se prezinte la serviciu chiar dacă sunt testate pozitiv și au o febră ușoară.

Jiang, o asistentă în vârstă de 29 de ani de la o secție de psihiatrie a unui spital din provincia Hubei, a declarat că prezența personalului a scăzut cu peste 50% în secția sa, care a încetat să mai accepte noi pacienți. Ea a spus că lucrează în ture de peste 16 ore cu un sprijin insuficient.

„Mă îngrijorează faptul că, dacă pacientul pare a fi agitat, trebuie să îl imobilizezi, dar nu poți face acest lucru cu ușurință singur”, a spus ea. „Nu este o situație grozavă în care să te afli”.

Medicii care au vorbit la Reuters au declarat că sunt cel mai mult îngrijorați de persoanele în vârstă, dintre care zeci de mii ar putea muri, potrivit estimărilor experților.

Mai mult de 5.000 de persoane mor probabil în fiecare zi din cauza COVID-19 în China, a estimat firma britanică de date medicale Airfinity, oferind un contrast dramatic cu datele oficiale de la Beijing privind epidemia actuală din țară.

Comisia Națională de Sănătate nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta îngrijorările exprimate de personalul medical.

China nu a raportat niciun deces din cauza COVID pe continent în cele șase zile până duminică, a declarat duminică Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, chiar dacă crematoriile s-au confruntat cu o cerere în creștere.

China și-a restrâns definiția pentru clasificarea deceselor ca fiind legate de COVID, numărându-le doar pe cele care implică pneumonie sau insuficiență respiratorie cauzate de COVID, ridicând semne de întrebare în rândul experților mondiali în domeniul sănătății.

„Nu este vorba de medicină, ci de politică”, a declarat Jutard-Bourreau. „Dacă mor acum cu COVID, este din cauza COVID. Rata de mortalitate acum sunt cifre politice, nu medicale." 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:49

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 31.05.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 31.05.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 31.05.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 - ora 12.30; - spatiu comercial S2 (28,65 mp) - Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 -ora 13.00; spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 31.05.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul pe 31.05.2024 – ora 13.45; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 31.05.2024 – ora 14.00. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Alertă de vreme rea în mai multe județe până sâmbătă seară.   HARTĂ
25/05/2024 11:39

 Meteorologii au anunţat un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pană sambătă seară, in centrul, nordul si vestul Romaiei.   ANM a emis, sambătă, o avertizare de instabilitat ...

O mamă a murit, după ce fiica ei a adormit la volan și a intrat într-un TIR
25/05/2024 11:35

Tragedia diminetii, la Galati. O mamă a murit după ce fiica ei a adormit la volan si a intrat cu masina intr-un autotren. O femeie care a adormit la volan a produs un accident, sambătă dimineaţă, la ieş ...

Un nou incident aviatic: Premierul Armeniei scapă cu viață după ce avionul în care se afla a aterizat de urgență
25/05/2024 11:26

Elicopterul premierului armean Nikol Pashinyan a aterizat de urgentă pe stadionul Vanadzor din cauza conditiilor meteo nefavorabile, la 6 zile după ce presedintele Iranului si-a pierdut viata intr-un accident ...

Cine e Bogdan Neidoni, omul din Monaco despre care DNA susține că a fost intermediarul între Florian Coldea și afaceristul Cătălin Hideg
24/05/2024 23:31

Procurorii DNA arată in ordonanta de inculpare din dosarul de trafic de influentă că Bogdan intermediarul prin care afaceristul Cătălin Hideg a ajuns să discute cu Florian Coldea este Bogdan Neidoni, care ...

Coldea rupe tăcerea. Primele explicații după audierea de 15 ore de la DNA
24/05/2024 22:57

  Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a dat publicitătii, vineri seară, un comunicat de presă după ce a fost plasat de DNA sub control judiciar cu interdicţie de a părăsi teritoriul ...

SRI vine cu primele precizări, după ce un politician român a fost reținut pentru că spiona pentru Rusia
24/05/2024 16:43

Serviciul Roman de Informatii face primele precizări de presă in cazul politicianului roman retinut pentru că spiona in favoarea Rusiei. DIICOT cercetează un cetăţean roman care, incă din 2022, a suprav ...

Noi și noi strigăte de ajutor de la Kiev: Ne trebuie apărare antiaeriană acum! E așa scumpă pacea pentru voi?
24/05/2024 09:08

Seful Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, s-a plans de solidaritatea verbală aliatilor occidentali si le-a cerut să grăbească transferul complexelor Patriot, a scris Kuleba pe reteau ...

Care sunt riscurile legate de tatuaje și machiaje permanente
24/05/2024 08:50

Pasionatii de tatuaje sau machiaje permanente trebuie să retină că infectiile pielii sunt cele mai frecvente riscuri la care se expun in urma cernelurilor folosite si a dezinfectării necorespunzătoare a i ...

Fostul 'numărul 2' al SRI Florian Coldea și șeful 'câmpului tactic' sub controlul DNA pentru 60 de zile - DNA i-a 'ușurat' de câte 500.000 de lei
24/05/2024 03:58

Fostul adjunct al Serviciului Roman de Informatii, Florian Coldea si seful directiei Juridice din SRI, Dumitru Dumbravă, au fost pusi, in cursul noptii de joi spre vineri, sub control judiciar pe cautiune pent ...

Tentativă de omor în trafic. Pietoni loviți intenționat cu mașina pe trotuar. Una dintre victime a fost ulterior înjunghiată
23/05/2024 17:44

Doi bărbati au fost arestati preventiv sub acuzatia de tentativă la omor după ce unul dintre ei a lovit in plin cu masina doi pietoni care mergeau pe trotuar, iar cel de-al doilea s-a dat jos din autovehicul ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei