Iranul a atacat Israelul: Valuri de drone sinucigașe au fost lansate - Netanyahu s-ar fi ascuns într-un buncăr

000000   05500

Dimensiune font:

| 14-04-2024 00:15

 

Ultima oră! Iranul a atacat Israelul: Valuri de drone au fost lansate - Netanyahu s-ar fi ascuns într-un buncăr

Iranul ar fi lansat un atac împotriva Israelului cu zeci de drone, potrivit site-ului de știri Axios. Dronele ar putea junge în câteva ore pe teritoriul Israelului.

Nu există nicio declarație imediată din partea IDF cu privire la atac.  

Iranul a amenințat că va ataca Israelul din cauza uciderii a șapte membri IRGC, inclusiv doi generali, în Damasc din Siria săptămâna trecută. 

 

UPDATE 13 aprilie, ora 23.45Sirenele vor fi activate în fiecare dintre zonele ameninţate de dronele iraniene, anunţă armata israeliană

Armata israeliană a transmis că Iranul a lansat o serie de vehicule aeriene fără pilot către Israel, iar durata de zbor a acestora până la teritoriul israelian va fi de câteva ore. Sirenele vor fi activate în fiecare dintre zonele ameninţate de drone, a precizat armata israeliană, adăugând că apărarea antiaeriană a Israelului este pregătită să gestioneze aceste atacuri.

UPDATE 13 aprilie, ora 23.40: Viteza dronelor iraniene este de 210 de kilometri pe oră

Surse iraniene au comunicat pentru ziarul din Qatar, Al-Arabi Al-Jadid, că armata iraniană şi Gărzile Revoluţionare au început să lanseze zeci de drone "sinucigaşe", explodând, din provinciile Kermanshah şi Kurdistan din Iran şi din Irak. Aceste drone s-au apropiat de Siria şi Iordania şi se pregătesc să efectueze "atacuri cu rachete" iminente îndreptate către Israel, conform raportului. 

 

Dronele iraniene au început să traverseze spaţiul aerian irakian şi s-au apropiat de Siria şi Iordania. La scurt timp după apropierea de Israel, va începe atacul cu rachete.

Irakul a anunţat că îşi închide spaţiul aerian.

Oficialii israelieni cred că dronele „sinucigase” unidirecţionale lansate din Iran sunt doar începutul, atacul Iranului fiind aşteptat să includă şi rachete de croazieră şi atacuri din partea unor grupuri proxy susţinute de Iran.

UPDATE 13 aprilie, ora 23.35: Israel confirmă atacul

Canalul israelian de televiziune Channel 12 TV a transmis sâmbătă că Iranul a lansat zeci de aparate de zbor fără pilot către ţinte din Israel şi că durata zborului acestora este preconizată a fi de câteva ore. Un expert, intervievat de postul de televiziune, generalul în retragere Amos Yadlin, a declarat că dronele sunt echipate fiecare cu câte 20 de kilograme de explozibili şi că apărarea aeriană a Israelului este pregătită să le doboare.  

UPDATE 13 aprilie, ora 23.30: Israel lucrează cu SUA

Purtătorul de cuvânt al IDF: Lucrăm cu SUA şi alte ţări din regiune pentru a intercepta UAV-urile. Avem un sistem defensiv excelent. Atacul iranian care a început include şi rachete de croazieră, şi nu doar drone.

Purtătorul de cuvânt al Armatei Esqatil: Dronele durează câteva ore să ajungă iar, dacă intră în spaţiul aerian, va suna alarma de pericol.

Iordania își închide spațiul aerian ca răspuns la situația "periculoasă" din Orientul Mijlociu.

Iordania a anunțat sâmbătă că și-a închis temporar spațiul aerian ca răspuns la "pericolele crescânde" din Orientul Mijlociu, unde tensiunile sunt la cel mai înalt nivel între Israel și Iran, relatează AFP.

Într-un comunicat, Comisia de reglementare a aviației civile a precizat că a decis „închiderea temporară a spațiului aerian iordanian pentru toate aeronavele (...) ) până la noi ordine".

Această decizie "va fi revizuită în mod regulat în funcție de evoluția situației".

Ceva mai devreme, Haitham Misto, preşedintele Comisiei de reglementare a aviaţiei civile din Iordania, declarase că interferenţele în traficul aerian iordanian au afectat sistemul GPS, ceea ce a determinat avioanele din zona să folosească sisteme de navigaţie alternative.

Mai multe companii aeriene, între care Austrian Airlines, Lufthansa, Qantas, și-au suspendat și Iranul acționează sau le-au deviat pe alte rute din cauza situației create între Israel.  

Protestatari s-au adunat în fața casei unui miliardar unde premierul Netanyahu s-ar fi mutat în weekend pentru că ar avea un buncăr anti-nuclear.

Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă seara în apropierea vilei de lux de pe strada Caspi din Ierusalim, deținută de miliardarul american Simon Falic, prieten al premierului Benjamin Netanyahu. Prim-ministrul se pare că a venit să stea aici peste weekend pentru a avea acces la buncărul nuclear pe care casa l-ar avea în adâncul subsolului, în condițiile în care se așteaptă un atac iminent din partea Iranului, relatează The Times of Israel.

„Eşti şeful (guvernului), eşti responsabil, strigă protestatarii”, care ofiţerii Poliţiei de Frontieră le spun să stea în spatele gardurilor instalate în faţa conacului. 

Potrivit The Times of Israel, zeci de mii de israelieni au participat la protest împotriva guvernului în diverse orașe din întreaga țară.

Aceștia s-au adunat, de asemenea, în Cezareea și în Haifa, unde mărșăluiesc cu tobe și bannere și scandează: "Guvernul Israelului este împotriva poporului Israel" și "Un guvern fără competențe, ar trebui să demisionați acum".

Armata israeliană a anunțat sâmbătă seara închiderea școlilor și limitarea adunărilor publice la maximum 1.000 de persoane, în condițiile în care se așteaptă un atac iranian asupra Israelului.

Totuși, televiziunea Canal 12 a relatării cu evaluarea instituțiilor de securitate israeliene rămâne aceea că Iranul va încerca să lovească ținte militare, nu civil, ca răspuns la presupusa lovitură israeliană care a ucis mai mulți membri ai IRGC (trupele de elită al regimului iranian - nr. ), inclusiv doi generali, la Damasc, la începutul acestui luni.


 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Războiul din Ucraina a scos la iveală defecte grave ale unora dintre cele mai sofisticate sisteme de luptă americane
18/05/2024 14:38

Deblocarea ajutorului militar american in valoare de 61 de miliarde de dolari in aprilie a reprezentat un impuls pentru fortele ucrainene aflate in dificultate in fata invadatorilor rusi. Totusi, Ucraina nu es ...

Ucraina acuză Rusia că execută şi foloseşte civilii din oraşele de graniţă pe post de scuturi umane
18/05/2024 13:22

Săptămana trecută, Rusia a declanşat cea o ofensivă masivă in nordul Ucrainei, reuşind să treacă graniţa, in incercarea de a ocupa Harkov, care este al doilea cel mai populat oraş al Ucrainei. In ti ...

Naufragiu în Marea Neagră, lângă Sfântu Gheorghe. Trei marinari sunt dați dispăruți
18/05/2024 12:47

O navă s-a scufundat in Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfantu Gheorghe (Tulcea). Trei marinari sunt dati dispăruti. Echipajul apucase să lanseze un mesaj SOS. Zona naufragiului de sambătă, 18 mai 202 ...

Înșelătorie revoltătoare: o îngrijitoare româncă a escrocat bătrânul pe care-l asista. Suma este fabuloasă!
18/05/2024 00:11

O femeie romancă in varstă de 47 de ani se află acum in centrul unui scandal judiciar de proportii in Italia, fiind acuzată că l-a inselat pe un bătran in varstă de 85 de ani, de care avea grijă, cu sum ...

La numai 14 ani, violator și producător de materiale pornografice
18/05/2024 00:07

Procurorii DIICOT Hunedoara si colegii lor, politistii de la Inspectoratul Judetean de Politie au avut, ieri, de rezolvat un caz care cutremurat chiar si pe cei mai experimentati. Ei au retinut un minor de numa ...

Detalii de la Aeroclubul României după ce o aeronavă AN-2 s-a răsturnat pe aerodrom, la Buzău
17/05/2024 21:10

Aeronava AN-2 implicată vineri dimineaţă intr-un incident a capotat in timpul rulajului pe aerodrom, după aterizare, a anunţat Aeroclubul Romaniei. La bordul avionului se afla un echipaj format din doi pi ...

Un preot a bătut o femeie însărcinată pentru că l-a reclamat la poliție. Ce altă ilegalitate săvârșise omul bisericii
17/05/2024 18:55

„Fă ce zice popa, nu ce face popa!”, este o veche expresie care se aplică si in acest caz. Un preot din Arges a fost judecat pentru că a lovit o femeie gravidă după ce i-a cerut socoteală fiindcă l-a ...

Premierul slovac Robert Fico rămâne în stare gravă
17/05/2024 13:38

Premierul slovac Robert Fico işi aminteşte tot ce s-a intamplat in timpul atacului suferit miercuri şi al transferului său ulterior la spital, potrivit preşedintelui ales al ţării, Peter Pellegrini, info ...

CTP a izbucnit: Acest Burduja mi se pare cel mai scârbos personaj din menajeria electorală
17/05/2024 06:40

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu il atacă dur pe candidatul PNL la Primăria Bucuresti, Sebastian Burduja. Acest Burduja mi se pare cel mai scarbos personaj din menajeria electorală, scrie CTP pe Facebook. ...

Criminalitatea atinge cote alarmante: Crima din Crângași expune capturarea MAI de către chestorii mafiei PSD-PNL
17/05/2024 06:34

Criminalitatea in Romania atinge noi cote alarmante, culminand cu un incident socant in cartierul Crangasi din Capitală. O crimă brutală a scos la iveală o realitate cruntă: Ministerul Afacerilor Interne ( ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei