Lista actualizata a tarilor din Europa care impun restrictii pentru romani. Carantina de 14 zile si testul PCR, conditii esentiale de intrare

00000  YpsqGDsq_400

Dimensiune font:

| 18-08-2020 15:12

 In contextul in care numarul de infectari cu COVID-19 din Romania a crescut constant in ultimele doua luni, tot mai multe tari europene impun restrictii sau interdictii de acces pe teritoriul lor calatorilor veniti din Romania.

Prezentarea unui test negativ pentru COVID-19 si carantinarea pentru doua saptamani sunt masurile principale de protectie adoptate de aceste tari.

Italia

Incepand cu 12 august, oricine a calatorit sau a tranzitat Croatia, Grecia, Malta sau Spania va trebui sa prezinte un test PCR negativ efectuat in ultimele 72 de ore sau sa efectueze un test la sosire si sa se carantineze pana la sosirea rezultatelor.

Din 24 iulie, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul Romaniei si Bulgariei in ultimele 14 zile anterioare sosirii in Italia sunt supuse obligatiei de autoizolare si de supraveghere medicala pentru o perioada de 14 zile. Autoritatile italiene au decis prelungirea aplicarii acestor masuri pana la data de 7 septembrie.

In cazul persoanelor care sosesc din Romania, acestea vor trebui sa specifice in detaliu in declaratia pe propria raspundere locul in care vor petrece perioada de supraveghere sanitara si izolare la domiciliu, mijlocul de 
transport privat prin care vor merge la acea adresa si un numar de telefon la care pot fi contactate in aceasta perioada (inclusiv un numar de telefon mobil). De asemenea, transportatorii trebuie sa masoare temperatura pasagerilor si sa nu permita calatoria celor depistati cu stare febrila.

Persoanele care, la sosirea din Romania in Italia cu un mijloc de transport in comun, nu pot sa se deplaseze cu un mijloc de transport privat la adresa la care vor efectua izolarea la domiciliu, indicata in declaratia pe propria raspundere, vor trebui sa efectueze carantina intr-o locatie stabilita de Protectia Civila, pe cheltuiala proprie. Acestea trebuie sa comunice cu celeritate aparitia unor eventuale simptome de Covid-19 Directiei de Sanatate Publica.

Persoanele fizice care sosesc din Romania in Italia cu un mijloc de transport privat sunt obligate sa comunice imediat propria intrare pe teritoriul italian Departamentului de Preventie din cadrul Directiei de Sanatate Publica locala. Acestea vor fi supuse masurii de supraveghere sanitara si de izolare la domiciliu pentru o perioada de 14 zile, la adresa comunicata Directiei de Sanatate Publica si vor trebui sa semnaleze cu celeritate aparitia unor eventuale simptome de Covid-19.

Este interzisa sosirea in Italia pentru persoanele care, in cele 14 zile anterioare, s-au aflat sau au tranzitat in: Armenia, Bahrein, Bangladesh, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Chile, Columbia, Kosovo, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicana, Serbia (pentru Kosovo, Muntenegru si Serbia interdictia se aplica de la 16 iulie, pentru celelalte, de la 9 iulie). Ca urmare a unei ordonante a ministrului sanatatii italian din 12.08.2020, incepand cu data de 13 august 2020, la lista se adauga si Columbia.

Grecia

Pana pe 31 august 2020, toate persoanele sosite din Malta, Romania, Bulgaria, Belgia, Republica Ceha, Olanda, Spania sau Suedia trebuie sa prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de sosire.

Autoritatile elene au anuntat ca tranzitul camioanelor pentru transportul de marfuri este posibil prin toate punctele de control ale frontierelor terestre ale Republicii Elene, fara a necesita detinerea unui test molecular negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2.

Reglementarile privind obligativitatea prezentarii acestui test raman in vigoare pentru toate celelalte categorii de persoane care calatoresc in Grecia.

Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate din tara de origine, iar certificatele trebuie sa fie prezentate in limba engleza si sa contina numele si prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective.

Prezentarea unui certificat care sa ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testarii aleatorii si nici completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form si prezentarea codului QR. Formularul este disponibil, in limba engleza, la adresa: https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile si conditiile de calatorie valabile pentru aceasta perioada, transmite 
MAE.

Germania

Oricine ajunge in Germania dintr-o tara cu risc ridicat de infectare trebuie sa prezinte un test PCR negativ efectuat cu maxim 48 de ore inainte de intrarea in Germania. Celor care nu detin un test COVID-19, li se va cere sa se testeze la sosire.

Germania va plati testul 
coronavirus pentru persoanele care intra in tara din regiuni cu risc ridicat in primele trei zile de la sosire.

Persoanele care intra in tara venind dintr-o zona de risc sunt obligate sa completeze un formular de localizare - Public Health Passenger Locator Form.

Germania are o lista foarte mare de tari cu risc ridicat, care este actualizata continuu. Recent, guvernul german a adaugat mai multe zone ale Romaniei pe aceasta lista, impreuna cu Spania si Bulgaria.

Municipiul Bucuresti, alaturi de alte 10 judete din Romania, respectiv Bacau, Braila, Brasov, Dambovita, Galati, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea au fost adaugate pe lista zonelor de risc. Sapte judete (Arges, Bihor, Buzau, Neamt, Ialomita, Mehedinti si Timis) sunt deja declarate zone de risc din 7 august 2020.

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este conditionata de obligatiile mai sus-mentionate. In timpul tranzitului, este necesara evitarea oricarui contact strans cu alte persoane si respectarea masurilor specifice de protectie (distantare sociala, igiena, masca) fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, insa nu si cele de tip turistic sau vizite, potrivit MAE.

Serbia

Incepand cu 15 august, accesul cetatenilor straini care intra pe teritoriul Serbiei din Romania, Bulgaria, Croatia sau Macedonia de Nord este permis doar cu prezentarea unui test molecular negativ (PCR) pentru infectia cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, efectuat in laboratoare acreditate la nivel national, transmite MAE.

Sunt exceptate de la masura obligatorie privind prezentarea unui test molecular negativ (PCR) urmatoarele categorii de persoane:

- cetatenii straini care au domiciliul sau resedinta in Republica Serbia si detin documente valabile in acest sens;

- membrii echipajelor de transport rutier de marfa aflate in tranzit, daca durata tranzitului teritoriului Republicii Serbiei nu depaseste 12 ore;

- personalul feroviar al trenurilor cu destinatie finala Republica Serbia;

- personalul navigant si pasagerii aeronavelor care tranziteaza aeroporturile sarbe;

- copiii cu varsta de pana la 12 ani, daca parintii, tutorii sau persoanele care ii insotesc prezinta un test molecular negativ (PCR) pentru infectia cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore;

- personalul diplomatic si consular acreditat in Republica Serbia si personalul organizatiilor internationale, precum si membrii lor de familie, posesori ai cartilor de identitate specifice emise de autoritatile sarbe competente

Belgia

Toate persoanele care sosesc in Belgia din regiunile incluse in zona rosie trebuie sa intre in autoizolare si sa efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infectiei cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritatile belgiene, la sosirea in aceasta tara.

Conform noilor masuri, incepand cu data de 14 august, o serie de judete din Romania au fost incluse in zona rosie. Astfel, in zona rosie sunt incluse urmatoarele zone/judete din Romania:

- Bucuresti-Ilfov (Bucuresti, Ilfov)

- Nord-Vest (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj)

- Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui)

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca in zona rosie sunt incluse din data de 1 august si urmatoarele zone/judete:

- Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu)

- Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea)

- Sud-Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman)

- Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt,

Celelalte judete ale Romaniei - Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis - raman incluse in zona portocalie.

Olanda

Autoritatile olandeze continua sa recomande ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioada de 14 zile persoanelor care se deplaseaza/revin din state incluse in zona portocalie.

Romania continua sa fie inclusa in zona portocalie (zona de risc ridicat), pentru care se recomanda evitarea calatoriilor cu exceptia celor strict necesare.

Cipru

Romania ramane inclusa pe lista statelor din categoria C, alaturi de Bulgaria, Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Serbia si Suedia. Toate persoanele care sosesc in Cipru din state incluse in categoria C trebuie sa se autoizoleze pentru o perioada de 14 zile. Nerespectarea acestei conditii este sanctionata cu 
amenda contraventionala de 300 de euro.

In conformitate cu masurile adoptate de autoritatile cipriote, accesul pe teritoriul Republicii Cipru este permis doar anumitor categorii de cetateni care vin din statele incluse in categoria C, dupa cum urmeaza:

cetatenii ciprioti si cetatenii straini cu rezidenta legala in Cipru pot intra cu conditia prezentarii documentelor care atesta rezidenta, a autorizatiei de calatorie obtinute prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore inaintea deplasarii si testului molecular RT-PCR negativ pentru infectia cu COVID-19. Testul poate fi efectuat fie in Romania, intr-un laborator acreditat, fie in 
aeroport, la sosire

alte categorii de persoane (posesori de pasapoarte diplomatice aflati in misiune, oameni de afaceri sau de stiinta care trebuie sa calatoreasca din motive profesionale, sportivi care au 
contracte incheiate la cluburi din Cipru, specialisti cu contracte de munca, cazuri umanitare etc.) pot intra doar cu conditia obtinerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot.

Pe langa permisul special, la intrarea pe teritoriul Republicii Cipru trebuie prezentata autorizatia de calatorie obtinuta prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore inaintea deplasarii si un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu COVID-19. Pentru cei cu permise speciale, testul poate fi efectuat doar in Romania cu maximum 72 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Republicii Cipru si atestat printr-un certificat redactat in limba engleza.

Cehia

Incepand cu 3 august, Romania a fost inclusa in categoria tarilor rosii (cu risc inalt de infectare).

Persoanele care calatoresc din Romania in Cehia pot intra in tara fara a justifica scopul calatoriei (spre deosebire de persoanele din statele terte, aflate pe lista rosie), insa, imediat dupa intrare, trebuie sa isi notifice sosirea, telefonic sau prin alt mijloc de comunicare, Directiei de Sanatate Publica pe raza careia se afla locul de resedinta declarat (hotel, locuinta) si sa se supuna, pe cheltuiala proprie, testarii pentru COVID-19, in situatia in care autoritatea de sanatate publica nu a dispus alte masuri de carantina.

De asemenea, toate persoanele care au locuit mai mult de 12 ore, in ultimele 14 zile, pe teritoriul Romaniei trebuie sa isi notifice prezenta autoritatilor sanitare, imediat dupa intrarea pe teritoriul Republicii Cehia, si sa prezinte ulterior Directiei de Sanatate Publica pe raza careia se afla locul de resedinta declarat un test molecular privind infectia cu COVID-19.

Masurile mentionate nu se aplica urmatoarelor categorii de persoane:

personalul din domeniul transportului international, daca motivul de intrare este justificat prin documente corespunzatoare

cetatenii statelor membre UE si strainii posesori ai unui permis de sedere de lunga durata sau permanent intr-un stat membru UE care tranziteaza Republica Ceha in termen de 12 ore

Tranzitul este permis in urmatoarele conditii:

Cetatenii romani care tranziteaza Republica Cehia pe cale aeriana nu trebuie sa respecte masuri speciale, cu conditia sa nu paraseasca zona de tranzit din aeroport

Cetatenii romani care tranziteaza pe cale rutiera Republica Cehia nu sunt supusi niciunei conditionari sau obligatii, daca durata tranzitului nu depaseste 12 ore.

Slovenia

Cetatenii venind din Romania care intra in Slovenia in scopul sederii (si nu al tranzitului) trebuie sa intre in autoizolare timp de 14 zile la hotel sau in alta locatie desemnata. Persoanele care nu pot indica o locatie pentru efectuarea autoizolarii vor fi plasate in carantina institutionalizata.

Sunt exceptate de la masura autoizolarii/carantinei anumite categorii de persoane, cum ar fi persoanele aflate in tranzit sau transportatorii.

Autoritatile locale pot solicita cetatenilor romani care tranziteaza teritoriul Republicii Slovenia spre alte state europene documente justificative privind dreptul de intrare pe teritoriul statului de destinatie, precum si scopul deplasarii.

Cu toate acestea, persoanelor cu simptome clare de infectie (febra, tuse etc.) nu le va fi permisa tranzitarea teritoriului Republicii Slovenia.

Danemarca

De la 1 august, Romania a fost inclusa pe lista tarilor din care sosirea este restrictionata, alaturi de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia.

Cetatenii care vin din Romania vor putea continua sa calatoreasca in Danemarca doar in baza unui motiv intemeiat.

Intrarea cetatenilor care vin din Romania si care au un motiv intemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisa fara prezentarea unui test COVID-19. In cazul in care acestia prezinta simptome clare de infectie (tuse uscata, febra etc.), autoritatile daneze pot refuza intrarea.

Cetatenilor romani cu drept de sedere in Danemarca li se va recomanda ferm o perioada de carantina timp de 14 zile la intoarcerea din Romania.

De la aceeasi data, 1 august 2020, nu va mai fi permisa intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei in scop turistic cetatenilor care vin din Romania.

Austria

Incepand cu 27 iulie, accesul cetatenilor romani si ai statelor membre UE provenind din Romania cu destinatia Austria este permis daca detin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat in limba germana sau engleza.

In lipsa acestuia, persoanele respective si cei cu care locuiesc impreuna sunt obligati sa se supuna timp de 10 zile unei izolari la domiciliu sau intr-o locatie adecvata, imediat dupa intrarea in Republica Austria, ale carei costuri trebuie suportate de catre persoana in cauza. Daca un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat in perioada izolarii este negativ, izolarea instituita pe perioada celor 10 zile se suspenda.

Pentru cetatenii terti (non-UE) care vin din Romania intrarea este permisa numai cu test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 negativ, dar sunt obligati sa intre in izolare la domiciliu sau intr-o locatie adecvata timp de 10 zile, pe cheltuiala proprie. Daca nu pot demonstra existenta unei locuinte adecvate pentru izolare, li se interzice accesul.

Zborurile catre si din Romania raman in continuare suspendate.

Tranzitul este permis in regim permanent, fara oprire, pentru cetatenii care vin din Romania si care merg spre destinatii din alte state. Autoritatile locale pot solicita prezentarea unor documente justificative care sa asigure intrarea in tara de destinatie: domiciliu / rezidenta / drept de sedere / contract de munca / orice alta dovada a necesitatii intrarii, de exemplu adeverinta de tratament medical imperios necesar, de studii etc., precum si completarea unei 
declaratii de tranzit.

Persoane care vin din urmatoarele state: Andorra, Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, San Marino, Elvetia, Slovacia, Slovenia, Spania, Cehia, Ungaria, Vatican, Marea Britanie, Cipru, pot intra liber in Austria daca prezinta un document care sa ateste dreptul de sedere / resedinta in Austria sau in statele mentionate si fac dovada ca in ultimele 10 zile nu au calatorit in afara Austriei sau a statelor respective.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Începe procesul lui Donald Trump cu actrița porno Stormy Daniels: Va fi cel mai senzațional din istorie
22/04/2024 12:17

Procesul istoric de la New York al lui Donald Trump - primul fost preşedinte SUA judecat penal - intră de luni in făgaşul propriu-zis, după ce săptămana trecută au fost aleşi juraţii care vor trebui s ...

Cod galben de ninsori în zonele montane din 14 județe. Ploile se extind în restul țării, iar temperaturile rămân scăzute
22/04/2024 09:11

 ​O atenţionare cod galben de ninsori insemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură va intra in vigoare luni, la ora 18:00, informează Administraţia Naţională de Meteor ...

Angajați de la căile ferate, prinși beți la serviciu. Un paznic de barieră avea o alcoolemie de 1,39 mg/l
21/04/2024 12:25

 În primele trei luni ale anului 2024, politistii de la transporturi au depistat 10 cazuri in care angajati de la căile ferate cu atributii in siguranta circulatiei feroviare erau sub influenta bău ...

ANM: Ploile se vor extinde în toată țara până luni după-amiază / Ninsori în zone montane înalte / Prognoza pentru București
21/04/2024 11:50

 Ploile se vor extinde dinspre sud-vestul Romaniei si vor cuprinde toate regiunile pană luni, iar in zone montane inalte va ninge, a anuntat duminică dimineată Administratia Natională de Meteorologie. ...

BREAKING - SUA aprobă 61 de miliarde de dolari către Ucraina: vor primi și activele înghetațe ale Rusiei
20/04/2024 21:26

Camera Reprezentantilor din SUA a aprobat un proiect de lege care permite transferul activelor rusesti inghetate către Ucraina. După luni de negocieri, Ucraina ar putea primi aproape 60,8 miliarde de dolari i ...

Vremea se răcește brusc: un val de aer rece intră în România. Vom avea parte de ninsori și ploi abundente
20/04/2024 17:03

Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat intr-un proces accentuat de răcire, iar incepand de luni vom avea temperaturi si mai scăzute. Pană la mijlocul săptămanii viitoare vom avea par ...

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, Joachim Murat, va candida la alegerile europene
19/04/2024 15:41

Un strănepot indepărtat al lui Napoleon I, Joachim Murat, va candida la alegerile europene pe o listă suveranistă din Franta, a anunţat el vineri intr-un comunicat de presă pentru AFP, preluată de Agerpr ...

A fost stabilit juriul de 12 persoane în procesul Donald Trump-Stormy Daniels
19/04/2024 11:40

Un juriu complet de 12 persoane a depus jurămantul pentru procesul penal istoric al fostului presedinte american Donald Trump la New York, transmite BBC.   „Avem juriul nostru”, a declarat j ...

Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța
17/04/2024 10:50

Rusia va fi invitată să participe la ceremoniile dedicate celei de-a 80-a aniversări a Debarcării Aliatilor in Normandia din 6 iunie 1944. O invitatie oficială urmează să fie transmisă curand prin amba ...

Mai multe drone neidentificate au supravegheat Baza Aerienă 57 Mihail Kogălniceanu
17/04/2024 08:22

Cateva drone au fost observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, in cursul nopţii de luni, in apropierea aeroportului, iar surse militare au precizat că acestea erau probabil de tip comercia ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei