LIVE Război în Ucraina, ziua 33: Bombardamentele continuă, sirenele fiind auzite luni dimineață în Kiev / O nouă rundă de negocieri începe în Istanbul / Daunele Ucrainei- peste 63 de miliarde de dolari

razboi soldat american

Dimensiune font:

| 28-03-2022 23:55

 În cea de-a 33-a zi de război, Ucraina continuă să reziste, sprijinită de comunitatea internațională. Președintele Volodimir Zelenski spune că Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui statut neutru ca parte a unui acord de pace, o nouă rundă de negocieri urmând să aibă loc la începutul acestei săptămâni în Turcia.

Razboi in UcrainaFoto 

Rezumatul zilei anterioare:

 
 
 • Președintele Volodimir Zelenski spune într-un interviu acordat presei independente ruse că Ucraina este pregătită să discute adoptarea unui statut neutru ca parte a unui acord de pace. Dar, a mai menționat Zelenski, acest statut neutru ar trebui confirmat printr-un referendum și să fie garantat de terți
 • Următoarea rundă de negocieri directe dintre Ucraina și Rusia ar urma să aibă loc săptămâna aceasta în Turcia
 • Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kyrylo Budanov, spune că Rusia încearcă să „creeze o Coree de Nord și una de Sud în Ucraina”
 • Casa Albă spune că președintele Biden nu a cerut schimbarea regimului când a spus că Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”
 • Zelenski a mai susținut că 2.000 de copii din Mariupol ar fi fost ”răpiți” de Rusia, potrivit unui comunicat de presă al biroului președintelui „Conform datelor noastre, peste 2.000 de copii au fost deportați. Ceea ce înseamnă că au fost răpiți. Erau copii cu și fără părinți. Este o catastrofă, este oribil.”
 • Viceprim-ministrul Ucrainei a acuzat Rusia de acte „iresponsabile” în zona centralei de la Cernobîl și a cerut ONU să trimită o misiune pentru a evalua riscurile
 • Ministerul britanic al Apărării a declarat că Rusia „izolează efectiv Ucraina de comerțul maritim internațional”, iar forțele navale ruse continuă să atace cu rachete împotriva țintelor din toată Ucraina.
 • Autoritatea de reglementare a comunicațiilor și internetului din Rusia a declarat că va investiga posturile care l-au intervievat pe Zelenskiy și le-a spus să nu distribuie interviul.
 • Germania are în vedere achiziționarea unui sistem de apărare antirachetă pentru a se proteja împotriva unui potențial atac din partea Rusiei, a declarat cancelarul Olaf Scholz duminică seara.
 • În ciuda informațiilor potrivit cărora Zelenskiy ar fi dorit să vorbească prin video în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar de la Los Angeles, participanții au păstrat un moment de reculegere de 30 de secunde ca un omagiu adus Ucrainei.
 •  

Cele mai importante evenimente de luni privind invazia sunt LIVETEXT  :

23:10Forțele Armate ale Ucrainei, împreună cu Legiunea Națională Georgiană, au eliberat Rudnitskoie, la 60 km est de Kiev, împingând linia frontului la 15 km est. 

22:54Biden despre declarația că Putin „nu poate rămâne la putere”: Nu îmi cer scuze, nu retrag

22:34Pionul lui Putin sau avocatul Ucrainei? Cele două fețe ale lui Roman Abramovici

 

22:00Soldații ruși care au capturat site-ului dezastrului nuclear de la Cernobîl au condus vehiculele blindate fără echipamente de protecție împotriva radiațiilor printr-o zonă extrem de toxică numită „Pădurea Roșie”, ridicând nori de praf radioactiv, au declarat anhajații de la fața locului, scrie Reuters.

21:21Un înalt oficial american al apărării a spus că SUA nu pot confirma că ucrainenii au preluat controlul asupra orașului Irpin, după ce anterior primarul Oleksandr Markushin a spus că forțele ucrainene au preluat controlul deplin asupra orașului.

Oficialul a spus că forțele ucrainene au preluat controlul asupra orașului Trosteaneț de la ruși și, de asemenea, încearcă în mod activ să preia controlul asupra Hersonului.

 

20:44Ce știm despre deportările forțate ale ucrainenilor în Rusia

 
 

20:11Carlsberg a declarat că se va retrage complet din Rusia după ce aceasta invadat Ucraina, la câteva ore după un anunț similar din partea Heineken.

„Am luat decizia dificilă și imediată de a căuta o eliminare completă a afacerii noastre în Rusia, ceea ce considerăm că este lucrul corect de făcut în mediul actual”, a spus compania, care deține producătorul rus de bere Baltika Brewery, ai cărui angajați reprezintă o cincime din forța de muncă globală a Carlberg.

20:01Forțele ruse s-au blocat în mai multe părți ale Ucrainei - oficial al Apărării americane 

19:59Generalii, simbolul pierderilor rusești foarte grele în Ucraina

Amploarea pierderilor rusești în Ucraina – chiar dacă cifrele rămân neverificabile – a atins, evident, proporții considerabile, simbolizate de un fenomen observat încă din primele zile de conflict: moartea multor generali și ofițeri superiori, scrie AFP.

19:43Un jurnalist ucrainean a dispărut în afara Kievului, scrie The Kyiv Independent.

 
 

Potrivit jurnalistei ucrainene Natalia Boguta, reporterul agenției de presă Unian Dmytro Khyliuk ar fi fost capturat de forțele ruse la începutul lunii martie. Se crede că este ținut în captivitate în Dymer, un sat din regiunea Kiev, a transmis, luni, jurnalista Natalia Boguta.

Aproape 1.180 de clădiri de locuit cu mai multe etaje din Harkiv, distruse în atacurile forțelor ruse

19:34Ministrul de Finanțe al Ucrainei Serhii Marchenko spune că Guvernul nu va accepta nicio pierdere de teritoriu în favoarea Rusiei și că, în ciuda războiului, salariile și pensiile sunt plătite. „Vreau să vă spun că, în ciuda întregului război pe care îl vedem acum, guvernul nostru încă funcționează”, a declarat Marchenko pentru CNN.

Potrivit acestuia, guvernul plătește salarii și pensii și 200 de dolari pentru fiecare persoană care și-a pierdut locul de muncă din cauza războiului. „În prezent, peste 3 milioane de oameni sunt refugiați și trăiesc temporar în țări europene. Este, de asemenea, un prejudiciu mare pentru economia noastră”, a afirmat el.

„Nu se poate nici măcar să menționăm că putem trăi fără o parte a teritoriului nostru pentru că este vorba despre economia noastră. Este vorba despre oamenii noștri. Este vorba acum despre logistica noastră. Portul nostru din regiunea Odesa este blocat. Așa că trebuie să găsim o altă modalitate de a transfera mărfurile către Europa și alte țări”, a adăugat ministrul de Finanțe.

19:24Ce articole cu adevărat excepționale (pentru aceste vremuri) publica Novaya Gazeta din Rusia înainte să fie închisă din cauza cenzurii

19:22Aproape 1.180 de clădiri de locuit cu mai multe etaje din Harkiv - al doilea cel mai mare oraş ucrainean după Kiev - au fost distruse în săptămânile de atacuri ruse aeriene şi terestre, a declarat luni primarul Ihor Terehov. De asemenea, au fost distruse peste 50 de grădiniţe, aproape 70 de şcoli şi 15 spitale, a mai spus primarul din Harkiv, potrivit agenţiei de presă ucrainene UNIAN.

Roman Abramovici și negociatori ucraineni au avut simptomele unei presupuse otrăviri

19:10WSJ: Roman Abramovici și negociatori ucraineni au prezentat simptomele unei presupuse otrăviri

18:48Vladimir Putin l-a avansat în grad pe liderul cecen Ramzan Kadîrov

18:23Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că a vorbit cu cancelarul german despre modul în care decurge procesul negocierii cu Rusia. „Am raportat despre progresul în combaterea agresiunii și crimelor Federației Ruse. Mi-am exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit de Germania. Presiunea asupra Rusiei trebuie să continue, sancțiunile trebuie intensificate”, a scris Zelenski pe Twitter.

18:09FOTO Cum a fost neutralizată mina marină din apropierea coastelor românești în Marea Neagră.

18:07VIDEO „Soldații ruși mi-au purtat hainele, mi-au furat banii, mi-au împușcat soțul în picior”: Relatarea dramatică a unei ucrainence de pe spatul de spital

18:04Rusia plănuiește atacuri cu rachete de pe mare - Ucraina

17:57Rusia va restricționa intrarea pe teritoriul său a persoanelor care vin din „țări neprietenoase”

20.000 de persoane din orașul devastat Mariupol ar fi fost duse în Rusia împotriva voinței lor

17:48Parlamentarul ucrainean Inna Sovsun spune că 20.000 de persoane din orașul devastat Mariupol ar fi fost duse în Rusia împotriva voinței lor. „Practic, au fost răpiți de statul rus”, a afirmat ea, citată de BBC.

17:42Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus luni că a discutat cu premierul italian Mario Draghi despre contribuția Italiei la crearea unui sistem care să ofere Ucrainei garanții de securitate pentru a o proteja de viitoare amenințări.

"Am discutat despre cursul contracarării agresiunii ruse. Am mulțumit pentru sprijinul important de apărare și umanitar. Poporul ucrainean își va aminti acest lucru. Apreciem dorința Italiei de a se alătura creării unui sistem de garanții de securitate pentru Ucraina", a spus Zelenskii pe Twitter.

17:36Purtătorul de cuvânt al primarului orașului Mariupol a spus că 5.000 de persoane au fost ucise în localitate de la începutul asediului, dar nu spune cum a fost calculat acest bilanț, scrie Reuters.

17:16Primarul orașului Irpin, de lângă Kiev, a declarat luni că forțele ucrainene au preluat controlul deplin asupra orașului

17:06Forțele ucrainene au recăpătat controlul asupra unui mic sat de la periferia Harkivului

16:57Rusia i-ar putea recunoaște drept „compatrioți” pe toți vorbitorii de rusă, indiferent de țara în care trăiesc

16:51Negocierile ruso-ucrainene de la Istanbul ar putea începe marți potrivit parlamentarului și negociatorului ucrainean David Arakhamia. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și liderul rus, Vladimir Putin, au discutat ieri despre negocieri în timpul unei convorbiri telefonice, dar nu au precizat public când vor începe săptămâna aceasta discuțiile.

 

16:37Imagini aeriene cum drone ghidate prin sistemul Starlink atacă faimoasa coloană de forțe terestre ruse care se întinde 64 de kilometri în apropiere de Kiev

 
 

16:27Ultimul ziar independent din Rusia a anunțat că își suspendă activitatea

15:12Afișarea literei „Z” ar putea fi considerată infracțiune în Germania

15:03Lavrov: O întâlnire între Putin și Zelenski ar fi contraproductivă acum

 

15:00Kremlinul spune că „nu se teme” de Volodimir Zelenski după ce a interzis difuzarea unui interviu cu acesta

14:20Forțele ruse se regrupează dar nu reușesc să avanseze în nicio parte a Ucrainei, a declarat luni adjunctul ministrului apărării citat de BBC, confirmând astfel raportul publicat dimineață de guvernul britanic.

Hanna Malyar a declarat că forțele ruse încearcă să-și consolideze pozițiile deja deținute și să străpungă baricadele defensive din jurul capitalei, dar nu au șanse să cucerească Kievul.

 

13:57”Rușii ne răpesc primarii. Pe unii îi ucid, alții nu mai sunt de găsit”, spune Zelenski

 
 

13:35Ministrul ucrainean al Economiei:Pierderile depășesc 560 de miliarde de dolari

13:14În jur de 160.000 de oameni au rămas blocați în Mariupol, a precizat primarul Vadim Boichenko, adăugând că este nevoie de evacuarea totală a portului asediat de ruși.

13:00Harkiv a fost lovit de armata rusă de 200 de ori în ultimele 24 de ore, potrivit Kyiv Independent care îl citează pe guvernatorul regiunii Oleg Synegubov. Atacurile au venit din partea artileriei, dar au fost folosite și sistemele de lansare de rachete.

 

12:23Zelenski, despre implicarea Occidentului: Francezilor le este frică de Rusia / Marea Britanie este clar de partea noastră. Ce spune despre Germania

11:42Primarul Mariupolului cere evacuarea completă a orașului: „Federația Rusă se joacă cu noi” / Câți oameni mai sunt blocați în „orașul fantomă"

11:35Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri travers de Capu Midia. Forțele Navale au trimis în zonă o navă militară.

 
 

11:23Patriarhul Kirill spune că problemele financiare ale rușilor sunt o pedeapsă de la Dumnezeu

11:16Unde își ascund oligarhii ruși „banii negri”

11:10De la debutul războiului, rușii au ucis 143 de copii, a transmis luni avocatul poporului de la Kiev, citat de Kyiv Independent. Alți 216 au fost răniți. Autoritățile spun că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare în condițiile în care unele zone sunt inaccesibile din cauza luptelor.

Ce trupe și echipamente militare ar fi pierdut Rusia în Ucraina până acum

11:06Rușii au pierdut în jur de 17.000 de soldați, potrivit ultimului bilanț publicat luni de Statul Major al armatei Ucrainei.

 

10:44Luni nu va fi deschis niciun coridor umanitar din motive de securitate, au anunțat autoritățile ucrainene citate de Nexta. Potrivit acestora, ar exista riscul unor provocări din partea armatei ruse.

 
 

10:20Mihail Șișkin: Nici NATO, nici Ucraina nu pot ”de-Putiniza” Rusia. Singurii care pot facea asta sunt rușii / Tentativele de democratizare a Rusiei au eșuat în trecut

09:49A slăbit războiul din Ucraina poziția lui Putin în Rusia? Experții nu sunt prea convinși

09:47Un consilier al președintelui Zelenski a precizat că Turcia este unul dintre statele care ar putea fi un garant pentru problemele de securitate ale Ucrainei, pe viitor, informează Reuters.09:46

Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţară în ultimele 24 de ore este cu 13% mai mic decât în ziua precedentă, potrivit datelor Poliţiei de Frontieră. De la începerea războiului și până în 27 martie, ora 24,00, au intrat în România 562.942 de cetăţeni ucraineni.

09:43Situația rămâne dramatică în Mariupol. Crucea Roșie a transmis că nu reușește nici acum să transporte ajutoare în orașul asediat de trupele ruse, solicitând Rusiei și Ucrainei să asigure un cordon umanitar.

09:15Statul Major al Ucrainei a transmis că trupele ruse se retrag din zona Kiev, după pierderi semnificative, transmite Kyiv Independent.

 
 

09:06Trupele ruse nu au reușit să avanseze în ultimele 24 de ore. Practic, nu au fost înregistrate schimbări semnificative ale raportului de forțe din teren, potrivit ultimelor date actualizate de ministerul britanic al apărării citat de BBC. Pierderile sunt mari și moralul trupelor ruse este scăzut.Singura zonă unde rușii au câștigat teren este regiunea Mariupol, unde continuă luptele acerbe pentru cucerirea orașului-port care ar asigura Rusiei un cordon spre zonele separatiste din est

 

08:28Autoritățile ucrainene citate de Nexta susțin că racheta de croazieră care a lovit depozitul din Lutsk a fost lansată din Belarus și a zburat la altitudine joasă astfel încât nu a putut fi detectată de sistemele de radar. Potrivit informațiilor disponibile la această oră, nu există victime, a spus guvernatorul regiunii Volyn.

08:20Soldații ruși au dat buzna în biroul reprezentantului președiniei ucrainene în Crimeea, care funcționează în orașul Herson după anexarea peninsulei de către Rusia în 2014. Soldații au distrus ușile din clădire și au dat jos steagurile, relatează Nexta.

08:02În contextul în care președintele Ucrainei Volodimir Zelenski (fost actor - n.red) nu a mai fost invitat să se adreseze Galei Premiilor Oscar, actrița Mila Kunis a fost cea care a adus în discuție războiul din țara sa de origine. Prezentând premiul pentru muzică, Kunis a vorbit despre ”puterea și demnitatea” ucrainenilor. "Când vedeți puterea și demnitatea celor care se confruntă cu devastarea, este imposibil să nu fiți mișcați de rezistența lor. Nu poți simți decât admirație pentru cei care găsesc puterea de a continua să lupte”.

07:49Școlile din Kiev se vor redeschide luni în regim online, potrivit BBC. Anunțul fusese făcut duminică de primarul capitalei.

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:49

Au început 'alegerile prezidențiale' în teritoriile ocupate de Rusia - Vladimir Putin se alege până în 2030
25/02/2024 15:17

Un vot anticipat in alegerile prezidenţiale ruse a inceput duminică in regiunea ucraineană Zaporojie, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN si news.ro. Potrivit Tass, primele perso ...

Ministrul Apărării din Ucraina a răbufnit: '50% din livrările de arme occidentale nu ajung la timp!'
25/02/2024 15:04

Aproximativ 50% din livrările de arme occidentale către Ucraina nu ajung la timp, a declarat, duminică, ministrul apărării de la Kiev, informează Rador Radio Romania. ”Noi pierdem oameni, pierdem terit ...

Ultimă oră – Cutremur într-o zonă ciudată din România
25/02/2024 11:04

Un cutremur a avut loc in această dimineată in Bihor. „In ziua de 25 Februarie 2024, la ora 08:13:46 (ora locală a Romaniei), s-a produs in CRISANA, BIHOR un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9, la adanc ...

Femeile din Japonia pot participa pentru prima dată în 1250 de ani la Festivalul Goliciunii
25/02/2024 09:35

Japonezelor li s-a permis, pentru prima dată, să participe la Festivalul Goliciunii, o traditie veche de 1250 de ani. Hadaka Matsuri are loc anual la Sanctuarul Konomiya, in centrul Japoniei, iar anul acesta ...

Șefa ANM anunță o vreme neobișnuită pentru această perioadă. Unde va ploua în următoarele zile
24/02/2024 23:33

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo. Aceasta precizează că urmează o vreme neobisnuit de caldă pentru această perioadă a anului. Potrivit meteorologilor, la Zimnicea, temperatura ...

Trei femei, înjunghiate mortal într-un bordel din Viena. Alte două femei, mamă și fiică, ar fi fost ucise de tată
24/02/2024 19:20

 Cinci femei au fost ucise vineri, 23 februarie, la Viena. Trei dintre acestea au fost injunghiate mortal intr-un bordel. În acest caz, un tanăr in varstă de 27 de ani care avea asupra sa un cuţi ...

Unde ne ascundem în cazul în care România este atacată. Harta interactivă a adăposturilor. Lista actualizată pentru întreaga țară
24/02/2024 18:40

 În ultimii ani, contextul beligerant din lume i-a făcut pe romani să se teamă. În cazul unui posibil atac asupra Romaniei, putini sunt cei care stiu unde să se adăpostească. Unde ne put ...

Mama lui Alexei Navalnîi a convins autoritățile ruse - Cadavrul disidentului a fost predat familiei după o săptămână
24/02/2024 18:23

Cadavrul lui Alexei Navalnii a fost predat mamei sale, a anuntat purtătorul de cuvant al familiei disidentului, Kira Yarmysh, potrivit Sky News. Anterior, autoritătile ruse doreau să păstreze cadavrul timp ...

 Incidente la Moscova - Polițiștii au făcut arestări la mitingul soțiilor militarilor mobilizați în Ucraina
24/02/2024 17:18

Poliţia rusă a arestat sambătă mai mulţi jurnalişti, la o manifestaţie a soţiilor unor militari mobilizaţi, care cer ca aceştia să fie aduşi inapoi din Ucraina, care marchează doi ani de la invazia ...

Când eroii Ucrainei sunt plânși în limba română
24/02/2024 10:38

După 2 ani de război cu pierderi grele, Ucraina trebuie să găsească oameni noi pe care să-i trimită pe front. In acest context, la 10 kilometri de granita cu Romania, in satul Cupca, o mamă isi plange f ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei