Războiul din Ucraina, un potențial moment cheie în procesul de reglementare și adoptare la scară mai largă a monedelor digitale

Altcoins

Dimensiune font:

| 08-03-2022 17:07

 Președintele Joe Biden este așteptat să semneze, în această săptămână, un ordin executiv care va sublinia strategia guvernului SUA pentru criptomonede, conform unor surse apropiate Casei Albe, explică Radu Puiu, Financial Analyst în cadrul casei de brokeraj pe burse internaționale.

Criptomonedele majore au continuat să scadă în timpul sesiunii de marți din cauză că pe piețe persistă un nivel ridicat de aversiune față de risc, alimentată de incertitudinea creată de războiul dintre Rusia și Ucraina, aratăRadu Puiu, Financial Analyst în cadrul casei de brokeraj pe burse internaționale XTB România.

Declinul a început pe măsură ce veștile negative care au apărut săptămâna trecută au redus și cele mai optimiste așteptări de rezoluție a conflictului. Situația rămâne foarte tensionată, forțele rusești continuând să atace orașe ucrainene importante cu artilerie și rachete, în ciuda faptului că oficialii celor două tabere s-au întâlnit pentru negocieri.

Indicatorul Bitcoin Fear & Greed, care arată sentimentul de pe piața monedelor digitale, se află în zona de ”frică extremă” în prezent și s-a aflat pe teritoriul „fricii” în ultimele trei luni, ceea ce a făcut ca Bitcoin să fie volatil în acest început de an.

Intrările noi de investiții în fondurile cripto au crescut de trei ori săptămâna trecută, atingând cel mai ridicat nivel din aproape trei luni, în ciuda faptului că în Europa s-au înregistrat fluxuri de ieșire.

Această tendință ne sugerează că interesul pentru sector continuă să existe, în special în contextul în care majoritatea activelor din spațiul cripto se tranzacționează cu discounturi importante după corecțiile din ultimele luni.

Conform datelor CoinShares, fondurile de investiții în active digitale au atras 127 de milioane de dolari în fluxuri de intrare în cursul săptămânii încheiate pe 4 martie.

Analizând situația pe regiuni, în America de Nord și America Latină s-a observat un interes în creștere, fiind raportate intrări de 151 de milioane de dolari, în timp ce incertitudinea de pe plan european i-a determinat pe investitori să fie mult mai prudenți și atenți cu modul în care își plasează fondurile, astfel fiind înregistrate fluxuri negative de numerar de 24 de milioane de dolari în Europa.

Interesul cel mai mare este pentru fondurile pe Bitcoin, care au înregistrat intrări de 95 de milioane de dolari săptămâna trecută, cea mai mare valoare de la începutul lunii decembrie.

Pe de altă parte, fondurile pe Ether au înregistrat intrări de 25 de milioane de dolari, fiind cea mai ridicată valoare din ultimele 13 săptămâni.

În contextul în care tot mai multe voci au susținut că Rusia ar putea evita sancțiunile Occidentului prin utilizarea monedelor digitale, oficiali europeni și din SUA au susținut ideea de introducere a unui set de reglementări pentru spațiul cripto cât mai rapid.

Astfel, conform unor surse apropiate Casei Albe, Președintele Joe Biden va semna în această săptămână un ordin executiv care va sublinia strategia guvernului SUA pentru criptomonede.

Ordinul va îndruma agențiile federale să examineze potențialele modificări de reglementare precum și securitatea națională și impactul economic al activelor digitale.

Abordarea Casei Albe cu privire la cripto a atras din nou atenția în ultimele săptămâni, după ce SUA și aliații săi au impus sancțiuni Rusiei, stârnind temeri că organizațiile și indivizii ar putea folosi cripto pentru a evita restricțiile.

De asemenea, Directiva Casei Albe este așteptată să abordeze și posibilitatea de introducere a unei monede digitale emise de banca centrală din SUA, dar este posibil să ezite în a lua o poziție fermă cu privire la această inițiativă deoarece Rezerva Federală studiază încă problema.

Într-un document publicat în ianuarie, banca centrală a declarat că o monedă digitală emisă de banca centrală din SUA ar putea ajuta la menținerea dominației dolarului, pe măsură ce alte țări, precum China, se adaptează noii tehnologii.

Reglementarea spațiului de monede digitale este un subiect controversat în rândul investitorilor, dar tot mai multe opinii ale experților susțin că investitorii în criptomonede ar trebui să o privească într-un mod pozitiv.

În primul rând, mai multă reglementare ar putea duce la mai multă stabilitate pe o piață cripto extrem de volatilă.

Cu toate acestea, mulți pasionați de criptomonede se opun ferm ideii de reglementare, susținând că ar împiedica inovarea și contravine scopului principal pentru care au fost inventate criptomonedele, care pune accentul pe descentralizare.

În plus, un proiect mai amplu de reglementare are potențialul de a-i proteja pe investitorii pe termen lung, de a preveni activitățile frauduloase în cadrul ecosistemului cripto și de a oferi îndrumări și direcții clare care să ofere companiilor stabilitatea necesară pentru a inova în această piață.

Un alt aspect important pentru monedele virtuale este faptul că tot mai multe entități statale (orașe, țări) anunță diferite parteneriate cu firme din spațiul cripto care au ca scop implementarea plăților cu criptomonede pentru diferite aspecte ale vieții.

Astfel, Lugano, un oraș din Elveția, adoptă criptomoneda ca mijloc de plată a taxelor, bunurilor și serviciilor, ca parte a unei noi colaborări cu furnizorul de monede stabile Tether (USDT).

Cetățenii din această provincie vor putea plăti impozitele și taxele de serviciu public cu Bitcoin, potrivit directorului orașului.

Aceste inițiative promovează utilizarea acestor instrumente în viața cotidiană și ar putea reprezenta un stimulent pentru adopția pe scară largă, în contextul în care încrederea în monedele fizice (fiat) scade tot mai mult după lovitura încasată de rubla rusească și după ce banca centrală a anunțat că va limita schimbul de monedă națională și va ”obliga” firmele naționale să dețină o mare parte din venituri în rublă pentru a impulsiona cererea.

Aceste măsuri au evidențiat dezavantajele pe care le are o monedă tradițională într-un context tensionat.

Cu toate acestea, în prezent criptomonedele sunt considerate atât ”protagonist” cât și ”antagonist” în aceeași poveste.

În primul rând, reprezintă o alternativă foarte facilă de a primi ajutor monetar în mod direct, situație observată în urma donațiilor primite de Ucraina în active digitale.

Pe de altă parte, continuă să fie considerate o modalitate de a evita sancțiunile monetare impuse oligarhilor ruși și guvernului rus, ceea ce face autoritățile să devină tot mai prudente.

Totuși, trebuie să subliniem că monedele digitale sunt neutre din punct de vedere politic și în prezent se află în centrul atenției, fiind un moment important în procesul de adopție pe scară mai largă și posibilitatea de introducere a unor reglementări la nivel extins ar putea oferi un impuls acestei piețe și să scoată în evidență utilitatea pe care o are.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:37

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Donald Trump, tot mai aproape de a fi pus sub acuzare
22/03/2023 14:00

Decizia de a-l pune sau nu sub acuzare pe fostul presedinte Donald Trump in legătură cu mita oferită in numele său in timpul campaniei prezidentiale din 2016 apartine unui mare juriu din Manhattan, care aud ...

Calendar ortodox, 22 martie 2023. Sfântul Vasile de Ancira și Sfânta Drosida.
22/03/2023 08:41

 Potrivit calendarului ortodox, Biserica ii cinsteste pe 22 martie pe Sfantul Vasile de Ancira si Sfanta Drosida. Calendar ortodox 22 martie 2023. Potrivit Calendarului crestin ortodox, in fiecare an, la ...

CEDO a condamnat România pentru un scandal sexual. O femeie de serviciu la Gara Timișoara a fost pipăită pe sâni de către șeful ei
21/03/2023 12:15

O femeie angajată la o firmă de curătenie in Gara Timisoara l-a acuzat pe seful de gară că a hărtuit-o sexual timp de doi ani de zile. Bărbatul s-a apărat că o pipăia "doar pe sani" si că, ...

Președintele Chinei s-a întâlnit cu Putin. Ce-au pus la cale cei doi coloși
21/03/2023 08:10

Discuţiile dintre liderul rus Vladimir Putin şi omologul său chinez Xi Jinping s-au incheiat luni după aproape patru ore şi jumătate, dar vor fi reluate marţi in format extins, au anunţat agenţiile d ...

Mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin
19/03/2023 14:49

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, relatează AFP. ”Azi, la 17 martie 2023, Camera Preliminară II a Curţii penale Internaţionale ...

Trump, arestat?
19/03/2023 08:29

Fostul presedinte american Donald Trump a declarat că se asteaptă să fie arestat marti intr-un caz instrumentat de procuratura din Manhattan si a făcut apel la sustinătorii săi să protesteze, potrivit un ...

Preşedintele chinez Xi Jinping va vizita Rusia
17/03/2023 11:18

Preşedintele chinez Xi Jinping se va afla in Rusia in perioada 20-22 martie pentru o vizită de stat, in urma unei invitaţii lansate de preşedintele Vladimir Putin, au anunţat vineri Kremlinul şi Ministeru ...

Noua Zeelandă interzice aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu ale parlamentarilor
17/03/2023 11:15

Noua Zeelandă a anuntat vineri că va interzice TikTok pe dispozitivele cu acces la reteaua parlamentară a tării din cauza preocupărilor legate de securitatea cibernetică, devenind cea mai recentă natiu ...

Donald Trump, anchetat din nou. A fost audiată o vedetă porno
16/03/2023 16:45

Procurorii new-yorkezi care il anchetează pe Donald Trump au audiat-o miercuri pe fosta vedetă de filme pentru adulţi Stormy Daniels, in cadrul investigaţiilor menite să decidă in legătură cu o inculpar ...

Pentagonul a înregistrat momentul prăbușirii dronei în Marea Neagră
16/03/2023 12:39

Pentagonul a dat joi publicităţii o inregistrare video in care se poate vedea cum un avion militar rus se apropie foarte mult de o dronă a armatei americane, deversează combustibil in apropierea ei şi prov ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei