La ce să fii atent când cumperi o mașină second-hand. Fluctuația prețurilor pe parcursul anului

auto  654

Dimensiune font:

| 01-05-2022 10:47

Anul acesta eşti nevoit să schimbi maşina însă nu crezi că îţi permiti să achiziţionezi un vehicul nou-nouţ. Astfel, te vezi constrâns din punct de vedere financiar să te îndrepți către o maşină rulată, ceea ce, vei vedea, nu este rău deloc.

Înainte de toate, este necesar să știi că achiziționarea unei mașini în momente diferite ale anului poate să adauge sau să salveze sute de euro la prețul de cumpărare, au explicat într-o analiză specialiştii auto de la carvertical.ro. Diferența poate fi făcută de luni, de săptămâni și, uneori, chiar de zile, așa că e important să fii organizat.

Cumpărarea unei mașini rulate fără a acorda timpul necesar verificărilor care se impun în cadrul acestui proces poate foarte ușor să ducă la cheltuieli imense pe viitor.

Ce trebuie să faci înainte de a cumpăra o maşină second-hand

"Dacă uitați să faceți o verificare a istoricului mașinii sau să faceți o inspecție mecanică adecvată poate avea ca rezultat apariția unei probleme majore la puțin timp după ce ați cumpărat mașina. Puteți vedea un model asemănător la reduceri peste șase luni cu un preț simțitor mai scăzut.

Înainte să cumpărați orice mașină rulată, este esențial să-i verificați istoricul. Istoricul unei mașini este o resursă neprețuită. V-ar putea salva mii de euro în reparații viitoare sau chiar costuri legale", conform analizei.

Fluctuaţiile de preţ pentru maşinile rulate

Prețul multor mașini rulate tinde să crească sau să scadă în funcție de cerere. Cu cât e cererea mai mare, cu atât cresc prețurile – cu cât e cererea mai mică, cu atât sunt și prețurile mai mici.
Ads

Trendul acesta este deseori generat de samsari, care vor să vândă cât de multe vehicule pot. Dacă lumea nu este interesată de un model anume, de obicei, aceștia îi vor reduce prețul ca să tenteze pe cineva să cumpere.

"De exemplu, dealerii auto nu au multe șanse să vândă mașini decapotabile în zilele reci și întunecate de iarnă când nimeni nu vrea să cumpere o mașină fără capotă când afară ninge. Ca să rezolve această problemă și să vândă mașina (le trebuie spațiul din parcare ca să aducă alte mașini mai ușor de vândut) vânzătorii acelei mașini probabil vor reduce prețul considerabil.

Totodată mașinile 4x4 se vând mai bine toamna și iarna. În sezoanele în care sunt mai puțin căutate, samsarii vor recurge la aceeași metodă, scad prețul.

Mașinile rulate sunt ieftine când sunt dorite de mai puțini oameni. Iar pentru tine, un cumpărător isteț de mașini second-hand, atunci e momentul perfect să acționezi".

Pentru a profita de tendințele pieței este nevoie de planificare, adesea cu până la șase luni în avans.
Ads

Momente bune să cumperi o mașină rulată

La sfârșitul lunii, vânzătorii de mașini au mai mereu obiective lunare de vânzări de îndeplinit, deci pot reduce prețurile ca să le îndeplinească. În calitate de cumpărător de mașini second-hand puteți profita de acest potențial avantaj.

Într-o zi de luni, datele par să arate că achiziționarea unei mașini într-o zi de luni înseamnă că veți obține cel mai bun preț. S-a sugerat că acest lucru se datorează faptului că reprezentanțele sunt mai puțin ocupate la începutul săptămânii (prin urmare, această cerere redusă poate duce și la reducerea prețurilor).

La sfârșitul anului - datele de la SMMT arată că vânzările de mașini second-hand din Marea Britanie scad mereu semnificativ în decembrie, dar își revin în ianuarie. Se presupune că acest lucru se datorează faptului că oamenii economisesc bani în perioada de Crăciun.

Mai mult, se poate ca unii oameni de vânzări să nu-şi fi atins obiectivele anuale până în decembrie și acum pot încerca să recupereze. Prin urmare, veți găsi adesea prețuri reduse în această perioadă.
 

Sărbătorile și oferte speciale

Statistic, cea mai bună perioadă de vacanță pentru a cumpăra o mașină este Revelionul, deoarece vânzările din decembrie scad frecvent și oamenii de vânzări au încă obiective de final de an de îndeplinit.

Totuși, reprezentanții oferă adesea oferte speciale la vehicule și în timpul diferitelor sărbători și evenimente la nivel național de-a lungul anului, în speranța că volumul crescut de vânzări va compensa reducerea prețurilor.

"Fiți precauți totuși dacă vedeți o mașină la „ofertă specială” - asigurați-vă că prețul este cu adevărat mai mic decât al altor modele similare și că nu este doar o tehnică de vânzare mincinoasă menită să vă atragă", potrivit CarVertical.

La sfârșitul trimestrului - oamenii de vânzări au o mulțime de obiective de îndeplinit, inclusiv obiective de sfârșit de trimestru. Ca atare și prețurile ar putea fi mai mici în această perioadă dacă unii dintre ei încă mai au de tras.

În Marea Britanie, plăcuțele de înmatriculare indică anul (chiar jumătatea anului) în care a fost înmatriculată mașina când era nouă.

"De exemplu, 08 reprezintă o mașină înmatriculată între martie și august 2008, în timp ce 70 este rezervat pentru o înmatriculare între septembrie și februarie 2020. Din cauza acestei tendințe oamenii își vând adesea mașinile atunci când apar noile numere de plăcuțe. Deoarece sunt disperați să obțină o mașină mai nouă, o vor vinde adesea pe cea mai veche cât de repede posibil, ceea ce înseamnă că prețul ar putea fi mai mic", conform analizei CarVertical. 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:04

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Iluzia superiorității mașinilor electrice se spulberă: Toyota recheamă în service mii de autovehicule
24/06/2022 11:22

Toyota Motor Corp a anuntat joi că va rechema in service 2.700 dintre primele sale vehicule electrice (EV) produse in serie pentru piata mondială, din cauza riscului ca rotile să se desprindă, relatează Re ...

Legea care va isteriza șoferii: Trebuie să tindem spre 0 alcoolemie la volan
21/06/2022 15:02

Deputatul PNL Marian Cruşoveanu a declarat, marţi, in cadrul conferinţei internaţionale „Comportamentul uman in siguranţa rutieră 2022”, că media de alcoolemie admisă la nivelul ţărilor eu ...

Accident groaznic în Vâlcea: Un bărbat s-a ales cu mâna smulsă, ținută pe geam în timp ce conducea
20/06/2022 11:35

Un accident grav a avut loc pe DN 67B, in judetul Valcea, duminică, 19 iunie. În urma impactului, soferului i-a fost smulsă mana din umăr. Bărbatul conducea cu mana pe geam, cand a fost lovit din spa ...

Topul mașinilor cu cea mai mică și cea mai mare depreciere din piața second-hand
20/06/2022 11:22

 După ce o masină nouă iese din reprezentantă, aceasta pierde imediat un procent considerabil din pretul său de vanzare cu amănuntul. În timp ce valoarea vehiculului continuă să se degradeze ...

Țările din Europa unde ți se confiscă mașina dacă ești prins băut la volan
20/06/2022 08:50

 Alcoolemia la volan este tratată ca un adevărat pericol public in tările din vestul Europei, iar soferii recidivisti, care sunt prinsi conducand masina băuti de două ori in trei sau in cinci ani pl ...

De ce nu ai voie cu lichide în avion?
18/06/2022 15:56

 Oamenii care stau in avion mult timp sau la poartă critică mereu măsurile restrictive de securitate din aeroport. Pantofii si curelele trebuie date jos, laptopurile sunt scoase din carcase, iar sticlel ...

Un bărbat a rămas pieton după ce a mers cu 218 kilometri pe oră pe autostrada Deva-Nădlac
13/06/2022 17:47

Un bărbat de 43 de ani din Sibiu a fost prins de poliţişti cand conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră, pe autostrada Deva-Nădlac. El a rămas fără permis pentru 120 de zile. Potrivit Poliţiei Roma ...

Reguli noi pentru școlile de șoferi. Care va fi timpul de așteptare dintre sală și traseu
11/06/2022 09:48

Proiectul care ar modifica ordonanta de singurantă rutieră prevede modificări pentru scolile de soferi. Una dintre noutăti implică participarea instructorului auto alături de politist, la examen, ca in m ...

Mașinile noi cu motoare termice ar putea fi interzise la vânzare din 2035 / Parlamentul European a aprobat un document de poziție din pachetul menit să combată schimbările climatice
09/06/2022 00:01

Parlamentul European a aprobat miercuri un proiect legislativ ce interzice din anul 2035 comercializarea vehiculelor noi care emit CO2, ceea ce ar putea insemna sfarşitul vanzării pe piaţa UE a maşinilor no ...

Temperatura perfectă pentru clima din maşină. Canicula, provocări pentru şoferi: Circulaţia cu geamul deschis duce la un consum mai mare
03/06/2022 21:18

Canicula vine cu provocări şi pentru şoferi, nu doar pentru pietoni. Iar acestea sunt dintre cele mai diverse. Am vorbit cu Titi Aur, pilot de raliuri, expert in conducere defensivă, despre provocările ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei