FOTO/VIDEO - Au început funeraliile Papei Benedict

funeralii-papa-benedict-captura

Dimensiune font:

| 05-01-2023 11:04


Mii de oameni au început să sosească joi încă din cursul nopţii în Piaţa San Pietro din Roma pentru a participa la funeraliile fostului papă Benedict al XVI-lea, un erou pentru conservatorii romano-catolici care, după ce a luat lumea prin surprindere când şi-a anunţat demisia, în urmă cu aproape un deceniu, a murit sâmbătă, în ultima zi a anului 2022, la vârsta de 95 de ani.

Ceremonia funerară, care este prezidată de Papa Francisc, a început în jurul orei locale 8.50 (9.50, ora României), pe o ceaţă densă. Aplauze susţinute s-au din Piaţa San Pietro, în timp ce sicriul cu trupul Papei Benedict al XVI-lea a fost scos din bazilică.

Sfânta Liturghie pentru odihna Papei emerit Benedict al XVI-lea va fi celebrată joi, la ora locală 9.30 (10.30, ora României), în Piaţa Sfântul Petru.

 

Unii credincioşi au început să sosească în zona Vaticanului încă de la ora 4.00 dimineaţa (05.00, ora României), cu cinci ore şi jumătate înainte ca funeraliile prezidate de succesorul său, Papa Francisc, să înceapă în Piaţa Sfântul Petru, relatează Reuters.

Papa Francisc va oficia funeraliile predecesorului său Benedict al XVI-leaCITEȘTE ȘI Papa Francisc va oficia funeraliile predecesorului său Benedict al XVI-lea
În timp ce o ceaţă densă învăluia capitala italiană, oamenii au început să treacă prin controalele de securitate încă înainte de zorii zilei, pentru a fi sigură că ocupă locurile cele mai bune. Printre aceştia se numărau germani în ţinute tradiţionale bavareze, care aveau steaguri ale zonei din Germania în care s-a născut Benedict al XVI-lea.

Peste 1.000 de agenţi de securitate italieni au fost chemaţi să ajute la desfăşurarea în bune condiţii ale evenimentului, iar spaţiul aerian din jurul micului stat al Sfântului Scaun a fost închis pe întreaga durată a zilei.

Drapelele din întreaga Italie sunt coborâte în bernă.

Benedict a murit la 95 de ani, sâmbăta trecută, în mănăstirea din grădinile Vaticanului unde se mutase după ce a devenit primul suveran pontif din ultimii 600 de ani care a demisionat, deschizând calea pentru alegerea Papei Francisc, care s-a dovedit a fi un lider mai reformist şi mai pragmatic.

Priveghiul s-a încheiat miercuri seara, iar trupul a fost pus într-un sicriu simplu din lemn de chiparos, pregătit pentru înmormântare. O relatare despre papalitatea lui Benedict, alături de alte obiecte, inclusiv monedele Vaticanului bătute în timpul papalităţii sale, au fost, de asemenea, băgate în sicriu.

După ceremonia funerară, sicriul va fi dus înapoi în interiorul bazilicii şi va fi pus într-unul de zinc înainte de a fi sigilat într-un al doilea sicriu, din lemn.

Deoarece Benedict nu mai era şef de stat când a murit, doar două ţări, Italia şi Germania, ţara sa natală, vor trimite delegaţii oficiale la funeralii. Alţi lideri, printre care regele şi regina Belgiei şi regina Spaniei, precum şi 13 şefi de stat sau de guvern vor participa în calitate privată. Majoritatea statelor vor fi reprezentate de ambasadorii lor pe lângă Sfântul Scaun.

În ultimele trei zile, aproape 200.000 de persoane au trecut pe la catafalcul lui Benedict, al cărui trup a fost expus în Bazilica Sfântului Petru, îmbrăcat în mitră şi veşminte roşii, cu mâinile înfăşurate într-un rozariu, dar fără niciun fel de însemne papale.

La cererea sa, Benedict va fi înmormântat în criptele subterane ale Vaticanului, în nişa în care au fost înmormântaţi mai întâi Papa Ioan al XXIII-lea şi apoi Ioan Paul al II-lea, înainte ca rămăşiţele lor să fie transferate în locuri mai proeminente, în bazilica de la suprafaţă.

Funeraliile fostului papă Benedict al XVI-lea sunt însă departe însă de ultima înmormântare papală, din 2005, când zeci de regi, preşedinţi şi prim-miniştri s-au alăturat celor peste un milion de persoane care au inundat străzile din jurulul Vaticanului pentru a-i aduce un ultim omagiu carismaticului predecesor al lui Benedict, Papa Ioan Paul al II-lea.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:15

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
De ce se ține post miercurea și vinerea
26/03/2023 20:10

Miercurea si vinerea, tot anul, crestin ortodocsii tin post. Iată de ce, in aceste zile, se renuntă la alimente "de dulce". "Postul din zilele de miercuri şi vineri este impămantenit in vi ...

Calendar ortodox, 26 martie. oborul Sfântului Arhanghel Gavriil
26/03/2023 12:50

În fiecare duminică, potrivit calendarului ortodox, este o sărbătoare.  Duminică, 26 martie 2023, după Buna Vestire, Biserica cinsteste Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil.     &nbs ...

Horoscopul Zilei
26/03/2023 04:34

 Ne dorim cu totii să stim ce ne rezervă astrele pentru anul 2023. Neti Sandu a realizat un horoscop pentru fiecare zodie in parte pe anul 2023.   Horoscop Berbec in 2023 Berbecul trebuie să ...

Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire. Ce este interzis să facem în această zi
25/03/2023 09:01

Buna Vestire sau Blagoveştenia este ziua in care Fecioara Maria a primit vestea că-l va naşte pe Iisus. Sărbătoarea este prima zi din postul Paştelui in care este dezlegare la peşte. Potrivit tradiţiei, ...

HOROSCOPUL ZILEI
25/03/2023 04:50

 Berbec Cei născuti in zodia Berbec se pot astepta de azi inainte la o deblocare a orizonturilor profesionale, la o nouă viziune despre directia in carieră pe care trebuie să o urmeze. Unii nativi vor ...

Calendar ortodox, 23 martie 2023. Sfântul Mucenic Nicon
23/03/2023 09:10

 În fiecare an, pe data de 23 martie, Biserica Ortodoxă il cinsteste pe Sfantul Mucenic Nicon. Sfantul Nicon s-a născut la Neapole, intr-o familie unde tatăl era păgan si mama era crestină. A t ...

HOROSCOPUL ZILEI
23/03/2023 05:31

BERBEC Relatiile parteneriale devin din ce in ce mai problematice, tocmai acum cand este absolut necesar să plecati intr-o călătorie importantă. Lipsa de intelegere a persoanei iubite este doar aparentă. ...

HOROSCOPUL ZILEI
22/03/2023 04:55

  BERBEC Tensiunea de la serviciu este din ce in ce mai accentuată si simtiti nevoia unei libertăti mai mari. Faceti planuri pentru schimbări majore, dar fară să vă sfătuiti cu nimeni si veti fi r ...

Care sunt zodiile cu cei mai mulți miliardari
21/03/2023 11:05

Un nou studiu recent a analizat zilele de nastere a miliardarilor de top ai planetei si se pare că cei mai bogati oameni ai planetei ar putea avea mai multe in comun decat averea formidabilă: unii dintre ei ...

21 martie, Luna Nouă în Berbec. Cum influențează zodiile
21/03/2023 10:25

Luna Nouă in Berbec se va forma in data de 21 martie 2023. Această lunatie va aduce noi inceputuri si sanse de progres pentru toate zodiile. Nativii vor avea ocazia să isi seteze noi intentii si să isi schi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei