Biden vs Trump: panică la Washington Post din cauza unui sondaj

22

Dimensiune font:

| 25-09-2023 16:11

The Washington Post și ABC News au ajuns să nege importanța unui demers în care au investit bani și propria credibilitate. Cele două instituții de presă americane au realizat un sondaj care arată că Donald Trump l-ar zdrobi pe actualul președinte Joe Biden la alegerile pentru Casa Albă. Diferența ar fi de 10% din voturi – 52% pentru Donald Trump și 42% pentru Joe Biden.

ABC News atrage atenția că 45% dintre americani spun că sunt într-o situație financiară mai proastă de când Joe Biden este președinte, cel mai mare asemenea procent începând din 1986. Doar 37% dintre americani aprobă prestația președintelui Joe Biden, iar 56% dezaprobă acțiunile lui. La nivel economic, Biden stă și mai rău, cu doar 30% rată de aprobare.

La capitolul imigrație, lucrurile stau încă mai rău – doar 20% dintre americani aprobă politica migrației și 45% sunt total împotriva ei. Iar procentul este covârșitor în ceea ce privește vârsta președintelui – 74% dintre americani consideră că Biden este mult prea în vârstă pentru a putea gestiona sarcinile unui președinte american. Doar 50% dintre americani văd lucrurile la fel în ce-l privește pe Donald Trump.

Atât de proastă este imaginea americanilor despre administrația democrată, încât, dacă legislația pentru finanțarea guvernului federal nu mai este adoptată, din cauza acumulării datoriilor, și guvernul își va reduce activitatea (așa-numitul shutdown), 40% dintre americani ar considera că vina este a democraților din Congres, nu a republicanilor (33%), deși aceștia din urma sunt cei care doresc un sutdown.

Cum sondajul este dărâmător pentru Joe Biden, The Washington Times (deținut de miliardarul Jeff Bezos) încearcă să-și convingă cititorii ca propriul sondaj este înșelător, că americanii nu îl vor președinte pe Donlad Trump.

”Biden și fostul președinte Donald Trump par să se îndrepte către reeditarea cursei din 2020, deși mai mult de 3 din 5 americani independenți cu viziuni democrate spun că ar prefera un alt candidat decât Biden. Însă consilierii lui Biden spun că el este cel mai puternic dintre potențialii candidați pentru 2024, iar părerile celor care vor un alt candidat sunt foarte împărțite, fiind greu să se ajungă la un consens”, scrie The Washington Post, în apărarea președintelui Biden.

Și acum, fragmentul în care The Washington pune sub semnul întrebării relevanța și credibilitatea propriului sondaj: ”Sondajul arată că Biden este la 10% în urma lui Trump, însă acest ecart vine în contradicție cu alte sondaje care arată că viitoarea cursă prezidențială este foarte strânsă. Diferența dintre acest sondaj și altele, la fel ca și coalițiile neobișnuite pro-Trump și pro-Biden din acest sondaj, arată că avem de-a face cu un sondaj care iese din trendul general”.

The Washington Post nu oferă rezultatul sondajului pentru cursa unu la unu Trump-Biden decât spre finalul articolului, punându-l într-un context favorabil actualului președinte, alături de alte sondaje (Fox News, CNN, Quinnipac si The Wall Street Journal), care dau diferențe mult mai mici între cei doi politicieni, ba chiar și un mic avantaj pentru Joe Biden.

Tucker Carslon: Sistemul se prăbușește în fața ochilor noștri

”Sistemul se prăbușește în fața ochilor nostri. Ne uităm la el prăbușindu-se. Dacă citești presa americană, auzi despre Kim Kardashian și o mulțime de mizerii irelevante despre transsexuali. Ideea este că președintele este iresponsabil”, spune jurnalistul Tucker Carslon, într-un interviu pentru site-ul elvețian Weltwoche.

”Joe Biden suferă de demență, nu el conduce Statele Unite. Întrebare este cine conduce? Presupun că Barack Obama, prin legăturile sale, însă nu știu exact. The New York Times nu se deranjează să scrie că Joe Biden suferă de demență. Nu poate duce o propoziție până la capăt și conduce cea mai puternică organizație din istoria lumii, adică guvernul SUA. Are 80 de ani. Vorbește greu. Merge greu. Și va candida din nou pentru președinția SUA, în timp ce avem un război în desfășurare. Ne îndreptăm spre punctul în care nici nu vor mai încerca să ne convingă că starea președintelui este alta decât cea pe care o vedem. Acum s-au axat doar pe suprimarea și arestarea celor care pun întrebări. Au arestat zeci de oameni, de oponenți politici, nu pentru infracțiuni, ci pentru că se opun acestei administrații.

Cine conduce guvernul? Dacă nu poți răspude la această întrebare, atunci înseamnă că nu-ți faci meseria de jurnalist”, spune Tucker Carlson.

”Am lucrat pentru MSNBC și CNN. Am lucrat la PBS. Am lucrat un an și la ABC. Am fost la foate multe companii, și toate sunt la fel. Sunt oameni care se tem poate mai mult decât ar trebui. Se tem să nu-și piardă slujba. Din când în când, apare cate un ziarist curajos, însă sunt foarte, foarte puțini.

”Dacă vrei să subminezi o democrație, trebuie să controlezi informația pe care o primesc cetățenii. Aș spune că presa este mai puțin de încredere în țările democratice decât în alte țări, iar asta pentru că presa are o miză mult mai mare într-o democrație. Oamenii votează pe baza informațiilor pe care le au. Dacă vrei să le controlezi votul, trebuie să controlezi informațiile. În ultimele decenii, au fost încercări agresive ale conducerii SUA de a controla ceea ce vedem la posturile de știri și în zare. Și au reușit să le controleze.

Ziariștii acceptă acest lucru pentru că sunt îngroziți. Le este frică. Le este frică să spună lucruri care i- ofensa pe cei de la guvernare, pe cei care conduc mari companii. Și, de cele mai mute ori, ziariștii nu spun asemenea lucruri. Și nu avem de-a face cu o pervertire al meseriei, ci chiar cu o inversare a rolului ei. Ziariștii există pentru a-i trage la răspundere pe cei care conduc. În schimb, ei fac exact invers – se supun ordinelor guvernării.

Războiul din Ucraina poate degenera într-un conflict între superputeri nucleare. Nu ar trebui să știm tot ce se poate despre acest război? Nu, nu ți se permite asta. Am încercat să fac un interviu cu Vladimir Putin, dar guvernul SUA m-a oprit. Apropo, nimeni nu m-a apărat atunci. Nu a fost nimeni în presă care să spuna «Stați puțin. Nu-mi place de tipul ăsta, însă are dreptul să intervieveze pe oricine vrea el și avem și noi dreptul să auzim ce spune Putin». Însă nu ai voie să-l auzi pe Putin. De ce? Decizia a fost luată, nimeni nu a votat pentru ea. Am 54 de ani, îmi plătesc taxele și respect legea. Sunt un cetățean american, mai loaial Americii decât sunt Joe Biden și Kamala Harris, care nici măcar nu a crescut în America, ci în Canada. Și ei îmi spun mie ce înseamnă să fii loial? Nu mă interesează și nu-mi pasă. David Frum, de la The Atlantic, a scris că nu sunt un cetățean american loial. E o glumă. Nu-mi mai pasă de ce gândesc acești oameni”.

Întrebat despre rețeaua de afaceri a familiei Biden, Tucker Carlson spune că sunt multe lucruri bine documentate. ”Nu mai este vorba despre opinii. Sunt lucruri documentate. Luna trecută, am vorbit cu Devon Archer, partenerul de afaceri și prietenul lui Hunter Biden. Archer l-a văzut de nenumărate ori pe Hunter Biden cum îl pune pe speaker pe Joe Biden în timpul discuțiilor de afaceri, în timp ce Joe Biden era vicepreședntele SUA. De fapt, toată afacerea era să fii fiul vicepreședintelui SUA. Hunter Biden nu știa nimic despre energie. Nu știa nimic despre gazul din Ucraina. Nu știa nimic despre nicio afacere pe care o conducea. Nu făcea decât să vândă acces la tatăl său. Asta punea partenerul său de afaceri. Cred că presa îl urăște atât de mult pe Donald Trump sau profită într-un fel sau altul de faptul că Biden este președite, încât presa simte că trebuie să mintă. Și minte.”

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Ligia Deca a eliminat din raportul OCDE tradus în limba română, graficele care arată creșterea analfabetismului funcțional în România
07/12/2023 01:11

Ministerul Educatiei a publicat, in ziua lansării rezultatelor PISA 2022, o traducere „aranjată”, in limba romană, a Notei de tară făcută de OCDE in limba engleză. Documentul de 8 pagini a fost distr ...

Cornel Nistorescu:Despre cum merg lucrurile în România
07/12/2023 01:05

Un film romanesc care isi propune o dezbatere morală de profunzime este boicotat fără rusine si fără teamă. Premierul si ministri se vintură pe la comedii si productii subculturale si se fac că nu stiu ...

Cornel Nistorescu:Ciolacu – șoc la americani!
07/12/2023 01:02

Ca să putem cintări corect vizita delegatiei PSD in SUA ar trebui să avem la indemină mai multe informatii, chiar detalii. Am zis vizita PSD pentru că se vede de departe că este o delegatie PSD, pentru c ...

Înalt oficial american: 'SUA o să fie responsabile pentru înfrângerea Ucrainei dacă Congresul nu aprobă finanțarea'
06/12/2023 14:17

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că Statele Unite vor fi „responsabile pentru infrangerea Ucrainei” dacă Congresul nu aprobă cea mai recentă cerere de finantare de mai multe miliarde ...

Partidul lui Viktor Orban a trântit pe masa Parlamentului European rezoluția care blochează aderarea Ucrainei la UE
06/12/2023 13:32

Partidul de guvernămant din Ungaria a realizat o rezolutie prin care se opune inceperii negocierilor de aderare a Ucrainei la UE, potrivit Reuters. Partidul de guvernămant din Ungaria a inaintat Parlamentului ...

Bogdan Tiberiu Iacob :PSD răbufnește: ”păduchele” Muraru să fie rechemat urgent de la Washington.
06/12/2023 09:59

”Incredibil. Politica externă a Romaniei a ajuns să fie sabotată de chiar ambasadorii ei. Andrei Muraru, alintat ”Păduchele” de presă, pune poalele tării in cap in plină reuniune in care premierul ...

Pârțul din Dubai: Schimbarea Climatică pute rău
06/12/2023 09:37

John Kerry, emisarul special al SUA pentru Climă, este ingrijorat de emisiile de carbon, dar una dintre sursele de poluare cele mai periculoase este el insusi. Fostul secretar de stat al lui Barack Obama, dev ...

Adio, NATO! – De ce a mai fost nevoie de Război?
06/12/2023 09:25

Secretarul de stat american, Antony Blinken, le-a cerut liderilor europeni să „inceteze să vorbească despre NATO cu Ucraina”. Dezvăluirea aceasta senzatională a fost făcută de către parlamentarul u ...

Joe Biden: ”Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că aș candida”
06/12/2023 09:05

"Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că as candida", a declarat marti, 5 decembrie, presedintele SUA, Joe Biden, care va candida pentru un al doilea mandat la alegerile prezidentiale din 2024, noteaz ...

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu reprezentanții Google despre oportunitățile oferite de România
06/12/2023 01:24

Marile companii din domeniul tehnologiei informatiei care vor să-si extindă afacerile in Europa de Est vor găsi in Romania oportunităti excelente, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu la intalnirea pe ca ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei