De ce numai bărbații mai în vârstă oferă sex oral?

0000  iluzie-femei

Dimensiune font:

| 01-11-2020 14:06

Sunaţi alarma. Numai 35% dintre bărbaţii mileniali heterosexuali oferă în mod regulat sex oral partenerelor lor, conform unui studiu recent.

Treaba asta E! O! Prostie! Pentru că, neluând în considerare procentajul extrem de mic de femei care pot să aibă orgasm numai prin penetrare (#jealous), cele mai multe dintre noi au nevoie de ceva ajutor din partea buzelor partenerului ca să încheie partida sexuală cu un bang.


Dar se pare că e un lucru prea dificil de cerut unui tip?

În special bărbaţilor mai tineri. Un sondaj realizat în exclusivitate de Cosmo şi compania de prezervative SKYN Condoms a scos la iveală faptul că unii bărbaţi nici măcar nu încearcă să ofere sex oral până destul de târziu în viaţă. 14% dintre tipii cu vârste între 18 şi 20 de ani au spus că nu cred că este necesar.

Şi aproape 50% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani se simt mai confortabil făcând sex penetrativ decât făcând unei femei sex oral (prin comparaţie cu 32%dintre bărbaţii între 28 şi 32 de ani). Iată care-i treaba cu această aversiune faţă de sexul oral.

 

Inamicii cunnilingusului

Există cel puţin trei. Pe primul probabil îl poţi ghici cu uşurinţă: educaţia sexuală este aproape inexistentă în şcoli. „Cultura noastră implică o fobie faţă de sex, favorizează descurajarea femeilor din a-şi explora sexualitatea şi nu încurajează discuţiile oneste şi educative despre sex”, explică Chris Donaghue, PhD şi expert în sex şi intimitate. Numai elevii norocoşi ajung să fie învăţaţi în şcoli cum se foloseşte corect un prezervativ. Aşadar, e nefezabil să ne imaginăm că cineva ar veni să-i înveţe pe tinerii băieţi de pretutindeni că sexul oral e ceva senzaţional de oferit unei femei.

Filmele, serialele şi clipurile porno nu ajută nici ele (în afara cazului în care o grămadă de bărbaţi ar începe să urmărească serialul Euphoria, aflând, astfel, de la liceenii Ethan şi Kat că mişcările din buze şi limbă sunt tot ce contează). „În serialele TV încă nu vedem ilustrată plăcerea feminină prea des, aşa că sexismul rămâne la putere”, spune Carol Queen, PhD, sexolog în cadrul Good Vibrations. „În rarele ocazii în care vedem cunnilingus pe ecrane, nu e uşor să ne dăm seama exact cum se petrecere actul”, adaugă Queen, subliniind că, în aceste circumstanţe, este departe de a fi educativ.

Sex oral

„Apoi mai există şi cultura aventurilor de-o noapte, aflată în creştere, care tinde să promoveze ideea de a obţine un orgasm în cel mai scurt timp, nu cea de a satisface partenerul”, spune Donaughue. Adaugă această dorinţă de a termina cât mai rapid faptului că studiul nostru arată că 37% dintre bărbaţii cu vârstele între 18 şi 22 de ani nu ar face sex oral unei tipe pe care nu o cunosc prea bine şi nu mai avem motive de mirare că relaţiile de scurtă durată nu includ cunnilingus.

Cu toate acestea, cea mai gravă problemă este că multe tinere femei sunt împinse (de reclame, de publicitatea pentru produsele de îngrijire intimă sau chiar de către partenerii lor) să considere că zonele lor intime sunt dezgustătoare sau neplăcut mirositoare sau că ar trebui să aibă o eitchetă pe care scrie „a nu se ingera”. Chiar şi în studiul nostru bărbaţii au bifat drept motive pentru a refuza să facă sex oral unei femei lucruri precum „e dezgustător”, „miroase urât”, „ e prea umed” sau „e prea mult păr acolo”. Serios, băieţi, încetaţi, nu e ca şi când blowjob-urile sunt mereu un festin. Aceste zvonuri negative pot provoca atât de multă ruşine şi anxietate încât multe femei nici măcar nu îşi întreabă partenerul dacă ar fi dispus să facă asta, sau ajung să nu şi-o dorească nici măcar ele, confirmă Queen.

Dar şi aliaţii săi

De reţinut: Nu toţi bărbaţii se tem să-şi pună buzele acolo unde le stă mintea. În cadrul studiului nostru, am dat peste tipi care au dat răspunsuri precum „Femeile sunt delicioase, merită să fie răsfăţate” sau „Să fac unei tipe sex oral e la fel de plăcut pentru mine pe cât este şi pentru ea”. Nişte observaţii excelente, băieţi! Asta pentru că odată ce bărbaţii vor realiza că faptul de a satisface o femeie este mai palpitant decât goana după propriul orgasm, toată lumea se va simţi mai bine în pat, okay?

Studiul nostru a mai arătat şi faptul că, cu cât bărbaţii înţeleg mai bine mecanica din spatele unei partide de cunnilingus, cu atât vor ajunge să se priceapă mai bine la asta. 51% dintre bărbaţii cu vârste peste 33 de ani consideră că îşi pot face partenera să aibă orgasm numai prin sex oral, în timp ce numai 41% dintre bărbaţii cu vârste între 18 şi 22 cred asta. Noroc cu maturizarea.

„Cu cât înaintăm în vârstă, plăcerea resimţită în timpul sexului devine mai importantă, pentru că nu ne mai cuplăm doar ca să ne-o tragem”, explică Queen. „Şi cu cât creşte nivelul de intimitate, cu atât e mai uşor să abordezi acest subiect al plăcerii şi să discuţi despre el.”

 

Cum să o scoţi la capăt

Dacă ai lângă tine un tip care încă nu e conştient ce foc de artificii ar putea crea cu limba lui între picioarele tale, există câteva moduri în care să aduci subiectul în atenţia lui. Poţi aborda problema la modul educaţional: „Am citit pe Twitter că a face o femeie să aibă orgasm fără stimulare clitoridiană e ca şi când ai încerca să faci un tip să îşi dea drumul fără să îi atingi penisul”, sugerează Queen. Dacă preferi faptele, nu vorbele, încearcă o abordare mai la obiect. „Atinge-te şi pune-ţi partenerul să te privească în timp ce o faci”, propune Alex B. Porter, autor al volumului The Cunnilinguist. „Foloseşte-ţi degetele pentru a-l ghida, încă dinainte să ajungă cu buzele acolo.”

Alteori, e cel mai bine să abordezi problema direct. S-ar putea să fie nevoie să spui pur şi simplu „Nu cred că înţelegi de ce am nevoie pentru a putea avea un orgasm. Hai să încercăm altceva”, spune Queen. Dacă partenerul tău e receptiv, super. Dar dacă observi că nu îi pasă, ar fi bine să începi să reevaluezi relaţia.
„Ar trebui să te decizi dacă te simţi confortabil să mergi înainte cu o relaţie cu cineva care consideră nevoile tale neimportante”, explică Donaughue.

Practic, după ce am analizat problema pe toate părţile, iată care ar fi concluziile de reţinut: indiferent dacă tipul cu care te vezi tocmai a ieşit de pe băncile facultăţii sau se află la al treilea job serios, viaţa e prea scurtă ca să ratezi plăcerea sexului oral. E posibil să fie ne-voie să-l înveţi puţin cum stă treaba, dar numai un bărbat care caută cu tot dinadinsul să te satisfacă merită să fie ţinut
în preajma ta.

 

5 bărbaţi ne spun de ce adoră să ofere sex oral

…şi nu, nu îţi putem da numerele lor de telefon.

„Nu există senzaţie mai tare decât să văd cum îşi iese din minţi de plăcere pentru că atingi toate punctele care trebuie.”

—Austin, 25

„Ador să le fac sex oral femeilor pentru că asta le aprinde cheful de sex. Îţi pui buzele acolo şi bam! Toată lumea are deodată dispoziţia necesară.”

—Jerry, 25

„Se simte ca şi când ai săruta încă un set de buze! Vreau ca ea să ştie că sunt dispus să sărut, să ling şi să sug fiecare centimetru din corpul ei. Gemetele ei sunt ca o simfonie. Și, în plus, primeşti fix ceea ce oferi.”

—Israel, 28

„Îmi produce şi mie plăcere să ştiu că îmi pot satisface partenera. {tiu că uneori nu poate avea orgasm doar prin sex, aşa că puţin preludiu e cel mai mic lucru pe care-l pot face pentru ea.”

—Alex, 29

„Să aduc o tipă la orgasm e lucrul care mă excită cel mai tare – în special atunci când poţi să simţi gustul plăcerii ei pe limba ta.”

—Keith, 33 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Narghileaua, un mozaic cultural al relaxării și tradiției
18/04/2024 13:12

Narghileaua, cunoscută si sub denumirea de shisha sau hookah, este mai mult decat un simplu obiect de fumat; este un simbol al ospitalitătii si culturii in multe părti ale lumii. Istoria sa se intinde pe m ...

Somnul polifazic sau redefinirea modului în care ne odihnim
18/04/2024 13:07

Somnul polifazic, o practică de somn fragmentat in mai multe episoade scurte pe parcursul unei zile, continuă să fascineze atat cercetătorii, cat si pe cei in căutarea unei eficiente maximizate a timpului ...

Marcajele de pe cărți și impactul lor în jocurile de noroc
17/04/2024 14:24

 În lumea strălucitoare si adesea enigmatică a cazinourilor, unde norocul si sansa par să conducă dansul, există practici mai putin cunoscute publicului larg care pot inclina balanta in favoarea ...

 Explozia stilurilor. O călătorie fascinantă prin istoria coafurilor
17/04/2024 12:42

De-a lungul istoriei, coafura a fost mai mult decat un simplu aspect al ingrijirii personale; a fost o expresie a identitătii culturale, a statutului social, a afilierilor politice si a tendintelor estetice. D ...

Donald Trump: Procesul meu este un „atac” împotriva Americii
15/04/2024 18:10

Donald Trump a denuntat luni un „atac impotriva Americii”, la sosirea la procesul său penal la New York, un dosar in care este acuzat că a făcut plăti ascunse unei foste vedete porno chiar inain ...

FRF, gest neașteptat după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai în meciul dintre Dinamo și Poli Iași
15/04/2024 16:21

 Duelul din etapa cu numărul 4 a play-out-ului SuperLigii Romaniei, dintre Dinamo si Poli Iasi (1-0), a fost umbrit de accidentarea gravă a fotbalistului Luca Mihai, care a fost transportat de urgen ...

Lângă Autostrada A1 s-a deschis prima fermă de lalele din România
14/04/2024 10:09

Prima fermă de lalele olandeze din Romania a fost deschisă pentru public in satul Pătroaia-Deal din judetul Dambovita, la nici o sută de kilometri de Capitală. Plantatia se intinde pe un teren de 30 de mii ...

Cine este actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”
13/04/2024 00:13

Stela Popescu, un nume emblematic al scenei romanesti, a fost tinta atentiei Securitătii incă din tinerete, pe vremea cand aceasta era studentă la „Teatru si Film”. In grupul ei, format din personalităt ...

Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă
12/04/2024 11:52

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de inchisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă in dosarul accidentului de la Mangalia, produs in 2022. ...

O pisică gestantă a venit singură la spitalul de animale  ,,Arcadia Vet” unde a născut patru pisoiași/VIDEO FOTO
11/04/2024 17:39

 Eveniment inedit la ,,Arcadia Vet”, marti noapte.  O pisică gestantă a fost surprinsă intrand singură in incinta institutiei. Ulterior, după ce a asteptat să fie preluată, sub observatii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei