Un transsexual şi-a arătat sânii în faţa Casei Albe după ce s-a întâlnit cu Joe Biden. Veteranii şi republicanii acuză că evenimentul a fost „o ruşine internaţională”

15

Dimensiune font:

| 17-06-2023 09:33

Rose Montoya, în vârstă de 27 de ani, s-a numărat printre oaspeţii de onoare invitaţi să sărbătorească Luna Mândriei la un eveniment de la Casa Albă, organizat sâmbătă, pe 10 iunie.

Ea a fost filmată când şi-a expus sânii în faţa balconului Harry S.Truman, cu fanionul comunităţii LGBTQ+ atârnat pe fundal, iar scandalul a luat amploare din 13 iunie, când mai multe publicaţii americane şi internaţionale au dezbătut incidentul.

„Nu, aceasta nu este o altă fotografie cu prostituate de pe laptopul lui Hunter, a fost petrecerea Pride (Luna Mândriei) de pe gazonul Casei Albe, găzduită de Joe Biden”, a scris prezentatoarea radio Dana Loesch pe Twitter.

Fostul comisar de poliţie din New York, Bernard Kerik, care a fost condamnat pentru fraudă fiscală şi a ispăşit patru ani de închisoare înainte de a fi graţiat de fostul preşedinte Trump, i-a criticat pe asistenţii lui Biden pentru că a permis asemenea cascadorii să aibă loc pe terenul Casei Albe.

„OK, deci cine conduce nenorocita Casa Albă şi permite ca acest gunoi deviant să treacă chiar în faţa biroului oval?”, spune Kerik.

Montoya a împărtăşit luni pe Instagram imaginile pline de viaţă, împreună cu un videoclip al evenimentului, în care preşedintele şi prima doamnă Jill Biden au rostit discursuri în faţa sutelor de invitaţi prezenţi.

Înainte de a-şi arăta sânii, activista a fost văzută dând mâna cu Biden.

Biden i-a considerat pe membrii comunităţii LGBTQ+ drept „cei mai curajoşi cetăţeni pe care i-a întâlnit vreodată”.

Potrivit AP News, cuplul Biden le-a transmis mesaje şi copiiilor transsexuali: „Sunteţi iubiţi. Sunteţi frumoşi. Sunteţi auziţi. Sunteţi înţeleşi. Sunteţi bineveniţi”.

Potrivit legii privind obscenitatea din Districtul Columbia, Montoya riscă să fie amendată drastic şi să fie chiar arestată. Montoya a spus mai târziu într-un alt videoclip postat pe TikTok că a fi topless este „legal” în Washington DC.

Şi ea a adăugat: „Nu aveam nicio intenţie să încerc să fiu vulgară sau profană în vreun fel. Pur şi simplu îmi trăiam bucuria şi adevărul şi exist în corpul meu”.

Veterani militari proeminenţi au acuzat administraţia Biden că a afişat fanionul LGBTQ+ la egalitate cu fanionul SUA pe balconul Casei Albe.

„Niciun steag nu ar trebui arborat la nivel egal cu DRAPELUL AMERICAN”, a spus veteranul armatei şi reprezentantul american Cory Mills (R-Fla.), care a numit afişarea steagului curcubeu pe balconul Casei Albe ca fiind „ruşinoasă”.

„Drapelul Statelor Unite ale Americii ar trebui să se afle în centrul balconului şi în cel mai înalt punct între steagurile altor state/ localtităţi sau fanioane ale unor societăţi, conform codului drapelului Statelor Unite”.

În cele din urmă, gestul ruşinos a făcut-o pe Montoya să fie mustrată şi să aibă acces interzis permanent la Casa Albă, plus persoanele gay de sex masculin şi transexuale ce au stat dezbrăcate la bustul gol. Printre acestea era o persoană care s-a născut femeie, dar care şi-a făcut operaţie de schimbare a sexului pentru a arăta ca un bărbat. Şi ea şi-a arătat sfârcurile operate în filmare.

„Acest comportament este inadecvat şi lipsit de respect pentru orice eveniment organizat la Casa Albă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, citată de AP News.

„Nu reflectă evenimentul pe care l-am găzduit pentru a sărbători familiile LGBTQ+. Persoanele din videoclip nu vor fi invitate la evenimente viitoare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe în comunicat, citat de Independent.

La secţiunea de comentarii, unii cititori au scris: "ţara asta condusă de Biden se afundă într-o toaletă".

Mai multe publicaţii au relatat incidentul, mai ales Fox News, unde senatorul republican Ted Cruz a afirmat „Adăugaţi asta la lista modalităţilor prin care Biden a degradat prestigiul şi decorul biroului preşedintelui Statelor Unite”.

Mai mulţi congresmeni republicani l-au atacat pe preşedinte după ce activista transgender Rose Montoya şi alţi participanţi s-au dezbrăcat parţial pe gazonul Casei Albe

Ultimul incident de natură sexuală care a avut loc la Casa Albă a fost în timpul preşedinţiei democratului Bill Clinton, băgat într-un scandal sexual cu stagiara sa, Monica Lewinski, după ce a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu ea în biroul oval şi a agresat-o fizic.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Șoferii de TIR, în mare pericol. Sunt victimele tâlharilor
21/06/2024 11:49

Un sofer de TIR care isi petrecea noaptea in vehiculul său, intr-o parcare de camioane pe A14, langă Dresda, a fost gazat in somn, in cabină, si s-a trezit abia după 13 ore, cand a descoperit că fusese tal ...

Răpuși de foamete, locuitorii din Sudan mănâncă pământ
21/06/2024 11:15

Aproape cinci milioane de oameni sunt aproape de foamete, in conditiile in care războiul civil din această tară a depăsit un an de zile. Oficialii din domeniul asistentei umanitare spun că părtile beliger ...

Cinematograf parizian, salvat cu ajutorul lui Martin Scorsese
19/06/2024 17:50

  Ultimul cinematograf asociativ din capitala Franţei, infiinţat in urma mişcării protestatare din mai 1968, a putut fi cumpărat cu sprijinul unor nume mari din cadrul celei de-a şaptea arte, precum ...

Un influent pastor din SUA, fost consilier spiritual al lui Trump, a abuzat sexual un copil
19/06/2024 13:34

O biserică din Texas a anuntat marti că a acceptat demisia pastorului său principal, Robert Morris, după ce acesta a recunoscut că a abuzat sexual un copil in anii 1980. Biserica a mai precizat că a lansa ...

Gordon Ramsay, grav accidentat în SUA
19/06/2024 07:30

Celebrul bucătar-şef britanic Gordon Ramsay dezvăluie că a fost victima unui grav accident de bicicletă in Statele Unite şi indeamnă, intr-un mesaj video postat pe reţele de socializare la purtarea că ...

Marea actriţă franceză Anouk Aimée a murit. A filmat inclusiv în România
19/06/2024 07:13

Marea actriţă franceză Anouk Aimée, cunoscută mai ales pentru rolul său alături de Jean-Louis Trintignant in filmul „Un bărbat şi o femeie” din 1966, a murit la varsta de 92 de ani, a ...

Justin Timberlake, prins băut la volan
19/06/2024 07:10

Justin Timberlake a fost arestat pentru conducere sub influenţa alcoolului. Potrivit agenţiei de presă americane Associated Press (AP), artistul in varstă de 43 de ani a fost oprit in seara zilei de luni, i ...

Victor Ciutacu intervine tăios după ce Mircea Marian a anunțat că ține cu Ucraina: La fel de constituțional e și dreptul de a fi tâmpit
18/06/2024 13:30

Jurnalistul Victor Ciutacu a intervenit tăios după ce jurnalistul Mircea Marian a anuntat că nu sustine Romania in meciul contra Ucrainei, ci sustine echipa tării vecine, care, aflată in plin război cu Ru ...

Un cunoscut scriitor de romane polițiste și soția lui au ajuns în pușcărie. EI sunt condamnați pentru fraude fiscale
17/06/2024 07:45

Unul dintre cel mai bine vanduţi scriitori de romane poliţiste din Suedia, Hakan Nesser, şi soţia sa au fost condamnaţi la 18 luni de inchisoare de către curtea de apel din Stockholm pentru fraudă fiscal ...

Trei turişti străini au fost găsiţi morţi în Grecia, decurs de o săptămână
17/06/2024 07:15

Cadavrul unui turist american in varstă de 55 de ani a fost descoperit duminică pe insula Corfu, ceea ce ridică la trei numărul turiştilor străini găsiţi morţi in Grecia in decurs de o săptămană. ...