Concursul Eurovision Junior va avea loc la Nisa

370981260_682772723889026_2532968785386403225_n

Dimensiune font:

| 30-11-2023 10:30

Refrene captivante, evoluţii vocale incredibile, lumini intermitente, costume insolite şi steaguri care flutură în timpul afişării clasamentelor intermediare vor marca ediţia din acest an a concursului muzical Eurovision Junior, care va avea loc duminică după-amiază în oraşul francez Nisa, informează AFP.

În Palatul Nikaia, o mare sală de spectacole din Nisa, pregătirile se desfăşoară într-un ritm intens de aproape trei săptămâni pentru instalarea scenei şi pentru organizarea repetiţiilor, mai întâi cu ajutorul unor dubluri, apoi cu participarea tinerilor concurenţi.

Delegaţiile celor 16 ţări participante au sosit încă de duminica trecută, ocupând un întreg hotel. În jurul concurenţilor, care au vârste cuprinse între nouă şi 14 ani, se agită o mulţime de membri ai unor ansambluri de coruri şi dansatori, precum şi producători, antrenori vocali, ataşaţi de presă, fără a îi uita nici pe părinţii micilor artişti.

Concurenţi din anii precedenţi au făcut, de asemenea, deplasarea la Nisa, şi oferă oraşului francez, în pofida ritmului intens al repetiţiilor şi al solicitărilor, aerul unei tabere internaţionale de vacanţă, un aspect apreciat de Fia, reprezentanta Germaniei.

"Sunt foarte mulţumită, mi-am creat multe amintiri, pe scenă şi în afara ei. Mi-am făcut mulţi prieteni", a declarat tânăra cântăreaţă din Berlin, în vârstă de 11 ani şi născută la Shanghai, care cântă şi traduce în limbajul semnelor pentru sora ei mai mică, afectată de un handicap.

La fel ca majoritatea participanţilor, ea s-a făcut remarcată cu ocazia unei emisiuni-concurs asemănătoare programului "The Voice Kids" în ţara ei de origine. Din acest motiv, Fia este deja obişnuită cu exigenţele unui concurs televizat, dar Eurovision, chiar şi în versiunea sa pentru juniori, este o competiţie care se desfăşoară la un alt nivel.

"Scena este mult mai mare! Sunt cu adevărat foarte emoţionată pentru duminică. Şi nerăbdătoare", a explicat ea.

Fetele în prim-plan

La fel ca în cazul seniorilor, cântecele de la Eurovision Junior alternează între sobrietate şi excentricitate, între engleză şi limbile ţărilor finaliste, între pop şi stiluri tradiţionale. Vârstele concurenţilor schimbă şi ele datele problemei, variind de la ucraineanca Anastasia, de nouă ani, până la adolescentele britanice din Stand Uniqu3, un grup feminin care se apropie de nivelul artiştilor profesionişti.

Totuşi, se distinge o tendinţă foarte clară: cu excepţia unui duo olandez şi a unui trio mixt georgian, ceilalţi concurenţi sunt fete.

"Am câştigat cu Lissandro anul trecut, dar este un concurs foarte feminin în acest an. Îmi place mult ideea, mi se pare simpatică. Femeile sunt în prim-plan", a declarat Alexandra Redde-Amiel, şefa delegaţiei franceze şi coordonatoarea show-ului.

În acelaşi registru, franţuzoaica Zoe Clauzure, de 12 ani, îşi asumă o piesă foarte feminină, cântând într-o ţinută vestimentară roz la un pian roz ce are forma unei inimi.

Devenită deja o artistă profesionistă, tânăra concurentă din Franţa acordă interviuri pe bandă rulantă şi cu zâmbetul pe buze. "Ritmul este puţin cam complicat, dar repetiţiile s-au derulat foarte bine, începem să avem un nivel bun", a declarat ea.

Alături de Zoe, mama ei cere pornirea instalaţiei de încălzire, îngrijorată să îşi vadă fiica obligată să răspundă întrebărilor care îi sunt adresate de posturile de televiziune în timp ce poartă doar o rochiţă roz în pofida frigului care domneşte pe culoarele goale şi betonate ale Palatului Nikaia.

În marea sală de spectacole, încă goală, fiecare concurent a avut dreptul la două intervale de câte o jumătate de oră pentru a-şi interpreta cântecul înaintea marii repetiţii generale de sâmbătă după-amiază. Imaginile filmate în timpul acestei repetiţii vor fi transmise juriilor din fiecare ţară.

La fel ca în cazul seniorilor, celebrele "12 puncte" ale fiecărui juriu vor fi anunţate în timpul emisiunii de duminică după-amiază. Votul publicului, care va conta în procent de 50% în clasamentul final, a fost deja deschis pe internet.

O derogare majoră a fost acordată în raport cu regulile din concursul seniorilor: telespectatorii pot să voteze pentru concurentul din propria ţară. Acest detaliu nu le-a dezavantajat până acum pe ţările mici, întrucât Georgia deţine recordul - cu trei victorii - de la organizarea primei ediţii, în 2003.

Iar asta nu explică nici măcar cele două recente victorii franceze, în condiţiile în care Franţa nu a mai câştigat concursul Eurovision al seniorilor din 1977. Anul trecut, energia tânărului Lissandro i-a asigurat voturile acordate de juriile profesioniştilor.

România, care a participat pentru ultima oară la Eurovision Junior în 2009, nu este înscrisă nici la ediţia din acest an a concursului. Ţara noastră, cu şapte participări la activ, a obţinut cel mai bun rezultat al său în 2004, la Lillehammer, când s-a clasat pe locul al patrulea cu cântecul "Îţi mulţumesc", interpretat de Noni Răzvan Ene. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Ce valoare are ajutorul de înmormântare în 2024: Cine beneficiază și ce acte sunt necesare
26/02/2024 14:19

Ajutorul pentru inmormantare in 2024 a fost majorat incepand cu data de 1 ianuarie 2024. Cuantumul ajutorului de deces acordat romanilor aflati in momente dificile s-a ridicat cu 778 de lei. Această crestere a ...

Columbia începe recuperarea comorii de 20 de miliarde de dolari, aflate la bordul legendarului galion spaniol San Jose, scufundat acum trei secole
25/02/2024 18:54

 Columbia a anuntat că va incepe in aprilie recuperarea comorii evaluată la 20 de miliarde de dolari aflată la bordul unui galion care s-a scufundat acum trei secole. În epavă se află 11 milioan ...

 Rețete pentru cocktailuri de party cu romul Bumbu
21/02/2024 11:19

 Retete pentru cocktailuri de party cu romul Bumbu Dacă sunteti pe cale de a plănui o petrecere surpriză pentru cineva drag sau poate vreti să organizati o intrevedere intre prieteni, atunci inseamnă ...

Cum poți să crești valoarea imobilului: 3 idei eficiente
21/02/2024 10:40

 Cum poti să cresti valoarea imobilului: 3 idei eficiente  Indiferent că plănuiesti să-ti vinzi locuinta, să o inchiriezi sau pur si simplu vrei să investesti in diferite aspecte care consideri ...

Oamenii de știință au descoperit vârsta maximă până la care poate trăi un om. Diferențe între bărbat și femeie
20/02/2024 20:38

Oamenii de stiintă au reusit să descopere varsta maximă pană la care poate trăi un om. Descoperirile provin dintr-un studiu realizat de statisticieni de la universitătile Tilburg si Erasmus din Rotterdam, ...

Câte boabe de orez se află într-un kilogram de orez?
17/02/2024 12:29

  Există oameni care isi pun intrebări care mai de care mai ciudate. Unele au răspuns, altele mai putin. Din ciclul intrebărilor mai putin obisnuite la care redactorii site-ului shitu.ro a ...

Descoperire despre oamenii cu ochii albaștri: Ce abilitate neașteptată ar avea, conform noilor studii
14/02/2024 13:58

 Potrivit unui nou studiu realizat de cercetători din Marea Britanie, ochii albastri ar putea oferi un avantaj in conditii de lumină slabă. Aproximativ 10% din populatia globală are ochii albastri, dar ...

Continuă disputa dintre PSG și primarul Parisului pentru achiziționarea stadionului
13/02/2024 20:57

   Tensiunile dintre PSG, clubul detinut de Qatar Sports Investments, si Anne Hidalgo, primarul Parisului, in ceea ce priveste stadionul echipei, s-au adancit, ridicand si mai multe indoieli cu p ...

Rușii au asamblat un tren lung de 30 de km, format din peste 2 000 de vagoane. Noua linie de apărare din Donețk
11/02/2024 21:28

 Armata rusă, temandu-se de un atac al fortelor armate ucrainene in Donbass, a asamblat un asa-numit „tren tar”, o structură continuă 30 km lungime, format din peste două mii de vagoane, in ...

Comuna care a rămas fără locuitori. Pe vremea lui Ceaușescu era considerată “El Dorado” al României, acum e o “localitate fantomă”
10/02/2024 20:25

  Comuna considerată “El Dorado” al Romaniei a rămas fără locuitori.  Comuna considerată “El Dorado” al Romaniei a rămas fără locuitori in ultimii ani ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei