5 metode ușoare pentru a avea mai multă grijă de tine, zilnic.

Captură de ecran 2021-11-22 130639

Dimensiune font:

| 03-01-2022 13:05

 5 metode ușoare pentru a avea mai multă grijă de tine, zilnic.

 

De câte lucruri, persoane, situații ai grijă zilnic? Și câtă grijă îți acorzi ție în fiecare zi? Te-ai întrebat vreodată acest lucru? Iar dacă da, cât de multe momente îți acorzi ție petru a putea avea grijă de cei dragi? 
Se spune că atunci când ești prins într-o situație delicată precum un incendiu primul de care trebuie să ai grijă pentru a putea ajuta mai departe ești chiar tu. Același lucru este valabil în fiecare zi. Grija pentru tine este primordială, dacă vrei să îi poți ajuta și pe ceilalți. 
Cu toate că pare dificil să faci asta, iată câteva dintre cele mai elementare 10 lucruri pe care le poți face pentru a avea mai multă grijă de propria ta persoană. 
  1. Acordă atenție nevoilor tale
Un pas simplu care îți va lua doar câteva minute pe zi este să petreci în liniște câteva momente doar cu tine. Fă o retrospectivă a zile fie în gând fie scrisă prin care să răspunzi la câteva întrebări despre propria ta persoană. Acest lucru te va ajuta să vezi evoluția ta în fiecare zi, să ai grijă mai multă la dorințele tale și să îți îmbunătățești propria persoană.  Iată câteva întrebări la care poți răspunde:
  • Ce anume te-a făcut să te simți bine sau să fii fericit/ă?? 
  • Ce ți s-a întâmplat pozitiv astăzi? 
  • Ce lucruri nu ai reușit să faci sau le-ai amânat?
  • Dacă ai avea mai mult timp liber ce ți-ar plăcea să faci? 

 

  1. Învață să spui ”nu” .
Dacă ești o persoană care își dorește să le facă pe toate sau să îi ajute cât mai mult pe ceilalți, atunci este timp să pui în echilibru cât este pentru tine și cât pentru ceilalți? Cât timp din timpul tău îți acorzi ție și câte altora? Dacă după ce ai făcut un calcul pentru tine nu a rămas mai nimic, este cazul să reanalizezi situația. 
Este adevărat că, a-i ajuta pe ceilalți ne împlinește ca oameni, însă în condițiile în care nu mai rămâne timp pentru propria ta persoană, acest lucru poate fi chiar toxic. Așadar, planifică un timp pentru tine în fiecare zi iar în situațiile în care ar trebuie să treci peste ceea ce ți-ai propus pentru tine, pentru a face ceva pentru ceilalți, învață să spui că nu acum. 
Nu neglija timpul cu tine pentru că acesta te va ajuta să mergi mai departe. Acesta îți va da energia de care ai nevoie. Evident că se vor ivi situații în care vei face excepții însă acest lucru nu trebuie să devină un obicei permanent. 

 

  1. Asigură-te că dormi suficient. 
Cu siguranță ești o persoană activă care are multe responsabilități și lucruri de făcut însă o planificare bună a zilei te va ajuta să ai și un program de somn rezonabil. Pentru a te asigura că vei dormi între 7-9 ore poți seta o alarmă cu 30 minute sau o oră înainte de a fi în pat. 
În acest fel îți vei da timp să finalizezi ceea ce mai ai de făcut și vei ajunge în pat la ora la care ți-ai propus. Somnul regenrează corpul iar dacă acesta este suficient și de calitate te asiguri că ești mereu în formă o nouă zi, indiferent cât de plină va fi. 
Nu uita să oprești notificările telefonului pentru a nu mai pierde timp prețios din orele de somn pe care ți le-ai propus să le dormi. 

 

  1. Crează-ți momente de refersh 
Întreaga zi ești sub presiune, pe grabă, încercând să realizezi cât mai multe lucruri, nu-i așa? Corpul tău va putea face față acestui ritm doar în condițiile în care ai grijă de el și îi dai un boost înainte de a intra în acțiune. 

 

Ia-ți câteva momente pentru tine, dimineața printr-un ritual de îngrijire, în care să te pregătești fără grabă. Să fie un moment al tău în care  să faci un duș revigorant și să îți pregătești mintea dar și corpul pentru activitatea intensă care va urma. Aplică o cremă de îngrijire, un deodorant borotalco și acel parfum care te va face să te simți cu totul pregătit pentru ziua care urmează.  Setează-ți gânduri de reușită, în tot acest timp,  pe care să le iei cu tine, întreaga zi. Lasă alte gânduri pentru mai târziu. Acum este momentul tău de refresh. 

 

   5.Cere ajutor atunci când nu mai poți
 
Nu este nimic rușinos să solicităm ajutor atunci când ne simțim copleșiți. Chiar și cea mai puternică persoană din lume are nevoie de ajutor în anumite momente. Învață să plasezi din sarcini și altora și cere ajutor ori de câte ori poți. 
Asta nu te va face să fi o persoana mai slabă ci te va face să ai mai multă grijă de tine, evitând supra solicitarea. În același timp caută oameni dragi cărora le poți împărtăși din grijile tale sau chiar specialiști dacă treci printr-o situație mai dificilă. Amintește-ți că nimic nu este greșit atât timp cât ești bine cu tine.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
 Top factori de stres din viața unui om și cum reușești să te detensionezi când treci prin perioade dificile
27/06/2022 13:55

Fără indoială, in cursul vietii vei experimenta diverse stări si te vei confrunta cu experiente dificile. Fericirea este trecătoare, dar mintea echilibrată face tot timpul diferenta. Ea este ca Xena, prin ...

TikTok va lansa un disc cu cele mai frumoase piese
26/06/2022 20:30

Reţeaua de socializare TikTok a adunat unele dintre cele mai virale piese de pe platformă intr-un album care va fi lansat pe CD şi vinil in această vară, a anunţat vineri reţeaua de socializare, informea ...

 Rețete medievale pentru sporirea poftei de dragoste. Sfaturile sexuale ale Caterinei Sforza. Cum ajută grăsimea de mistreț
24/06/2022 16:33

  Caterina Sforza (1463-1509), una dintre cele mai celebre contese din Italia secolului al XV-lea a fost autorea unor lucrări preţioase pentru acele vremuri, care cuprindeau sfaturi şi reţete pentru b ...

Ce regrete are Selena Gomez/ VIDEO
24/06/2022 11:22

  Un pas important din cariera muzicală a fost lansarea albumului muzical „Revival‟, in anul 2015, un album la care a lucrat foarte mult, mai ales că ea insăsi a scris 12 piese. În ciud ...

Cele mai cool accesorii pentru modelele de videochat
24/06/2022 11:10

Modelele de videochat trebuie sa arate extraordinar, indiferent de zi, de stare sau de vreme. Astfel, daca vrei sa cuceresti si sa cucesti mintile tuturor barbatilor interesati de conversatii interesante, est ...

Efectele miraculoase ale sucului de cartofi. Trebuie băut în fiecare zi
23/06/2022 09:45

Acest suc are efecte miraculoase asupra organismului. Tot ce trebuie să faci este să-l consumi zilnic. Puţine persoane ştiu că sucul de cartof are beneficii miraculoase pentru organism. Vă prezentăm cat ...

Ce sunt vampirii energetici și cum scăpîm de ei. Sunt MEREU lângă voi!
23/06/2022 09:00

De-a lungul vietii, intalnim multe persoane alături de care ne angajăm in diverse relatii, in functie de context: unele sunt sunt pozitive, ne creează emotii plăcute, o stare de relaxare, liniste, bucurie, ...

Beneficiile muzicii în dezvoltarea copilului
22/06/2022 17:47

Ca părinte, iti doresti ce e mai bun pentru prichindelul tău. Muzica poate face o diferentă. De la dezvoltarea intelectului, la insuflarea perseverentei si răbdării, muzica poate face minuni in viata copil ...

Laptele de măgăriță ajută cardiacii și bolnavii de psoriazis
22/06/2022 16:20

  Cunoscut ca remediu incă din Antichitate, laptele de măgărită este foarte bun in mentinerea sănătătii. Conform Journal of Current Pharmaceutical Design, s-a ajuns la concluzia că laptele de măg ...

Top 50 de mituri demontate de un medic de la UMF București
22/06/2022 14:45

În mentalul colectiv circulă tot felul de afirmatii legate de sănătate, foarte multe dintre ele incorecte. Iată o listă de 50 de mituri demontate de un medic de la Univesitatea de Medicină si Farmac ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei