De ce ar trebui să ai un ciocan rotopercutor în trusa de unelte de acasă?

ciocanrotopercutorcoperta

Dimensiune font:

| 26-02-2024 16:50

 S-a dus de mult vremea lucrărilor efectuate în locuință cu ciocanul și cuiul. A sosit timpul sculelor performante, cu care lucrările de construcții, reparații sau renovări se fac rapid, fără efort și fără bătăi de cap. Un astfel de echipament, care nu trebuie să lipsească din trusa de scule a oricărui gospodar este un ciocan rotopercutor, capabil să execute numeroase lucrări.

Un ciocan rotopercutor este o unealtă electrică utilizată în special în lucrările de construcție și renovare. Acesta este proiectat să realizeze două mișcări simultane: rotație și percuție. Mișcarea de rotație este similară cu cea a unei bormașini, iar cea de percuție constă în lovirea rapidă și repetată înainte și înapoi. Combinația celor două mișcări face ca unealta să fie eficientă în lucrul cu materiale dure, cum sunt betonul, zidăria sau piatra.

Proiecte în care poate fi utilizat un ciocan rotopercutor

Tocmai pentru că un ciocan rotopercutor poate fi folosit într-o varietate de activități din cadrul unei gospodări, merită să faci o astfel de achiziție. Cu atât mai mult dacă ești un gospodar căruia îi place să facă totul cu mâinile sale în materie de reparații, recondiționări sau renovări, este indicat să alegi această unealtă modernă. Iată câteva activități în care îl vei putea folosi:

 

· Găurirea betonului

Acesta este unul dintre cele mai frecvente proiecte la care se întrebuințează ciocanul rotopercutor. Fie că ai nevoie să găurești betonul pentru a monta dulapuri, rafturi, prize electrice sau suporturi pentru instalații sanitare, această unealtă îți va fi de mare ajutor.

 

· Demolarea zidăriei

În renovările interioare sau exterioare este nevoie, de multe ori, de demolarea zidurilor sau a suprafețelor din beton. Ciocanul rotopercutor face o treabă excelentă și în acest caz, prin puterea și performanța sa!

 

· Înlocuirea ferestrelor

Înlocuirea vechilor ferestre și uși din locuință este de asemenea un alt proiect în care poți utiliza un ciocan rotopercutor. În această situație, este nevoie de multe ori de săpături în zid, pentru a monta cadrele noi, iar un ciocan de acest tip face munca mult mai ușoară.

 

· Spargerea podelelor

Înainte de a înlocui pardoseala veche, este adesea nevoie de spargerea acesteia cu un ciocan rotopercutor, pentru ca lucrarea să se facă eficient și rapid.

 

· Instalarea țevilor și a cablurilor

La fel de util este acest echipament și pentru găurirea pereților și podelelor în vederea instalării țevilor sau a cablurilor electrice.

 

· Înlocuirea gresiei și faianței

După cum se știe, îndepărtarea plăcilor de faianță și gresie poate fi un proces dificil. Cu un ciocan rotopercutor, această sarcină devine mai ușoară și mai rapidă. Ciocanul poate sparge și desprinde plăcile de pe pereți sau podele, reducând timpul și efortul, comparativ cu metodele tradiționale (ciocanul manual și dalta).

 

· Lucrări de dăltuire

Tot cu un astfel de dispozitiv, dotat cu accesoriile adecvate, poți șlefui, curăți și netezi anumite suprafețe, pregătindu-le pentru aplicarea de plăci de rigips, faianță, gresie etc.

Cum alegi un ciocan rotopercutor pentru gospodăria ta

Dacă te pasionează lucrările în regim propriu din gospodărie, știi deja, cel mai probabil, cât de important este să alegi uneltele și sculele potrivite, pentru a avea parte de lucrări reușite, care nu implică mult efort și nici mult timp. În ceea ce privește alegerea unui ciocan rotopercutor, acestea sunt criteriile care ar trebui să primeze:

Putere și performanță  – ciocanul trebuie să facă față sarcinilor în care îl implici. Un model cu o putere de până la 800W poate fi suficient pentru lucrările ușoare. În schimb, dacă ai nevoie să penetrezi betonul, va fi nevoie de un model cu o putere mai mare.

Energie de percuție – verifică energia de percuție (exprimată în Jouli - J) a ciocanului rotopercutor, pentru că dacă aceasta este mai mare, unealta va fi mai eficientă în spargerea materialelor dure.

Accesorii incluse – dacă un ciocan vine însoțit de accesorii și funcționalități potrivite nevoilor tale (burghie pentru diverse materiale, funcție de blocare a burghiului, reglarea vitezei) este cu atât mai bun.

Greutate și manevrabilitate – pentru gospodării, este necesar un ciocan rotopercutor ușor și ergonomic, care să poată fi manevrat cu ușurință în diverse poziții și unghiuri.

Găsești la Fixero.com.ro un ciocan rotopercutor excelent pentru proiectele din gospodăria ta!

Pe Fixero.com.ro, sunt disponibile mai multe tipuri de ciocane rotopercutoare, ce pot fi incluse în proiectele pe care le desfășori în gospodărie: ciocane cu acumulator sau cu fir, cu diverse funcții și aplicații, pretabile atât pentru lucrări dificile, cât și pentru lucrări mai ușoare. 

Ciocanele rotopercutoare sunt create de branduri recunoscute pentru calitate și fiabilitate, cum sunt Verto sau Graphite. Fiecare dintre produse este însoțit de certificat CE, care atestă că respectă standardele europene de siguranță.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Surori siameze, dezvăluiri despre viața amoroasă. Ce se întâmplă dacă una dintre ele moare
11/04/2024 16:03

Desi la nastere cadrele medicale au spus că vor trăi doar cateva zile, două surori siameze, Carmen si Lupita Andrade, au sfidat sansele de supravietuire si se bucură de tot ce le oferă viata la cei 23 de a ...

Pantofii eleganţi pentru bărbaţi - Un must-have al garderobei masculine
11/04/2024 12:37

 Încălţămintea aleasă corect va conferi oricărei ţinute acel plus de rafinament şi stil, de care are nevoie pentru a fi completă. Pantofii eleganţi bărbăteşti nu pot lipsi din dressing-ul ...

 Cele mai populare branduri de ochelari de soare
09/04/2024 12:18

 Cele mai populare branduri de ochelari de soare  Într-o lume in care protectia ochilor de razele soarelui nu mai este doar o necesitate, ci si o declaratie de stil, este esential să alegi cor ...

 3 trucuri prin care poți prelungi viața laptopului tău
08/04/2024 18:00

 3 trucuri prin care poti prelungi viata laptopului tău Investitia intr-un laptop, fie el Lenovo Thinkpad, Lenovo Yoga sau Lenovo Legion, este una destul de mare, asa că nu credeam că există vreun uti ...

Mirajul vindecării. Adevărul ascuns despre uleiul de șarpe
02/04/2024 15:52

  De-a lungul istoriei, omenirea a căutat in mod constant remedii miraculoase pentru diverse afectiuni, un panaceu universal care să ofere vindecare rapidă si eficientă pentru toate bolile. În a ...

În Thailanda, legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex trece de prima lectură în Senat
02/04/2024 15:07

Thailanda a mai făcut un pas spre legalizarea căsătoriei pentru toti, după ce Senatul a adoptat textul cu o largă majoritate. Instabilitatea care caracterizează viata politică a regatului a infrant inc ...

Esarfele și pălăriile - Cele mai potrivite accesorii pentru primăvară
02/04/2024 10:13

Esarfele si pălăriile - Cele mai potrivite accesorii pentru primăvară  Odată cu sosirea primăverii, garderoba noastră suferă transformări semnificative, nu doar din punct de vedere al pieselor ve ...

 Sisteme de ventilație. Ce tipuri există și unde pot fi folosite
02/04/2024 09:56

Sisteme de ventilatie. Ce tipuri există si unde pot fi folosite Ventilatia corespunzătoare este necesară pentru mentinerea calitătii aerului intr-o locuintă sau spatiu comercial si pentru promovarea unui ...

 Cadourile de tip experiență. Ce sunt și de ce să le oferi și tu
02/04/2024 09:48

 Cadourile de tip experientă. Ce sunt si de ce să le oferi si tu Te-ai gandit vreodată să oferi cadou unei persoane un bilet la teatru, un curs de gătit sau un city-break intr-o locatie de vis? Astfe ...

Profesoară de biologie despre invazia plosnitelor: „Principala cauză o reprezintă dobândirea rezistenței la insecticide
31/03/2024 18:22

O profesoară de la Facultatea de Biologie a Universitătii din Bucuresti răspunde la nouă intrebări referitoare la plosnitele de pat, după ce aceste insecte supărătoare au reapărut in marile orase, incl ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei