Diamante artificiale versus diamante naturale

diamond-5411447_1280

Dimensiune font:

| 04-10-2023 12:01

Industria diamantelor a cunoscut o evoluție în ultimele decenii promovată de sustenabilitate, tendințe și obiceiuri de consum. „Diamonds are forever” este cheia care provoacă succesul acestei industrii și modul în care aceasta a devenit o valoare sigură, o dorință, o odă iubirii și luxului. Sau cel puțin așa a fost la început, când diamantele erau accesibile doar pentru puțini oameni. Astăzi, au devenit mai accesibile și mai căutate. Și în timp ce această piatră prețioasă poate dura în timp, ceea ce este cu adevărat pentru totdeauna este schimbarea. Ce legătură are diamantul creat în laborator cu toate acestea? Se vorbește despre valoare și viitor sau doar despre modă?

Diamantul creat are și el istoria lui. „Ca gemolog știu că din 1954 General Electric Co. a început proiecte de creare a diamantelor sintetice bazate pe multă presiune și temperatură. Aceste procese au fost îmbunătățite până când, în sfârșit, producția de masă a devenit o realitate la un preț accesibil. La început, primele care au fost fabricate au fost scumpe, de dimensiuni mici și de proastă calitate, motiv pentru care au fost folosite mai mult în industrie decât în ​​bijuterii. În prezent, sunt disponibile la o calitate foarte bună, în diferite dimensiuni și la un preț foarte comercial.” - Laboratorul Gemologic MLLOPIS

Rețelele de socializare, mărcile care se nasc în domeniul digital au foarte mult de-a face cu schimbarea pe care o trăiește industria diamantelor: cine nu-și amintește inelul de logodnă a lui Hailey Bieber sau Ariadna Grande, în mărime maxi, sau momentul în care Zoe Kravitz, Lady Gaga, Billy Porter sau Penélope Cruz purtau pe covorul roșu diamante create de laborator. Scena Marilyn Monroe plină de diamante sau visul Audrey Hepburn din „Breakfast at Tiffany’s”. Acum, noile generații doresc diamante pentru toată lumea. Aceste schimbări, de fapt, au revoluționat sectorul de bijuterii în general, atât de mult încât achiziționarea de bijuterii online nu mai este dificilă sau incomodă, nici măcar dacă vorbim de diamante. Alte tendințe conduc aceste schimbări și sunt probabil cele mai influente, precum sustenabilitatea, personalizarea în piese unice și fără gen. Consumatorii caută să-și satisfacă dorința de a ieși în evidență, de a se simți speciali și, în același timp, sunt din ce în ce mai conștienți de ceea ce cumpără. La aceasta se adaugă faptul că, pe măsură ce timpul evoluează, „soluții și produse noi intră pe piață.

Un raport al industriei diamantelor publicat de Bain în 2021 a indicat că aproape 70% dintre consumatorii mileniali ar considera un inel cu diamant creat în laborator, drept un inel de logodnă.

În trecut, consumatorul de lux întreba doar cât costa un articol, dar consumatorul de lux de astăzi vrea să știe și condițiile în care a fost creată piesa și impactul acesteia”, afirmă RÈVER.

Diamantele cultivate în laborator au creat o nouă piață și un teren de joc mai larg, în timp ce, în același timp, diamantele naturale își pot păstra în continuare nișa. Trebuie luat în considerare faptul că diamantele naturale au totul de câștigat pentru a-și păstra nișa, fie și doar datorită tradiției și istoriei lor, pentru că au fost participanți la începutul a ceea ce cunoaștem astăzi drept bijuterii de logodnă. Ceea ce face ca un diamant natural să fie ceva cu adevărat extraordinar sunt condițiile foarte particulare în care se formează, raritatea și dificultatea lor de extracție, pe lângă compoziția sa chimică particulară (compusă aproape 100% dintr-un singur element chimic: carbon) și asocierea sa cu dragostea, frumusețea și puritatea.

Din punct de vedere „romantic”, diamantul este una dintre cele mai frumoase pietre din lume, cea mai vândută, cea mai folosită în bijuterii - în inele cu diamant, cercei cu diamant - cea mai prețioasă, pentru culorile sale, pentru strălucirea sa, pentru transparență. Pe lângă faptul că este o piatră care durează în timp, nu este afectată nici de temperatură sau acizi. Este simbol al statutului social, foarte râvnit de femei, simbol al iubirii eterne, sau cel puțin așa spune.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:22

Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice S.C. FRIZON HOLDING S.A., cu sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Strada C. A. ROSETTI, Nr. 17, Birou 216 Campus 06, Etaj 2, telefon: 0726714275, e-mail: office@frizon.ro, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail office@frizon.ro pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: Punct de lucru - bază de recepţie şi depozitare Tătăranu - Sat Tătăranu, Comuna Tătăranu, Strada Fabricii de Zahar, Nr. 17, Judet Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023. ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP5 NĂMOLOASA , cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0726714275, e-mail: ouai.spp5.namoloasa@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: * Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail ouai.spp5.namoloasa@gmail.com pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. * Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Data publicării: 29/11/2023, ANUNȚ DE PARTICIPARE - selecție de oferte - la procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice OUAI SPP10 GABANA FERM MĂICĂNEȘTI, cu sediul social în comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea, telefon: 0721253612, e-mail: frizonagra@gmail.com, organizează procedura de achiziție prin selecție de oferte pentru atribuirea contractului de furnizare, montare, instalare și punere în funcțiune instalație electrică fotovoltaică cu sistem de stocare a energiei electrice. Prezenta procedură este organizată în vederea depunerii unei oferte concurențiale în cadrul Schemei de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare. Astfel, invităm operatorii economici interesați să transmită oferte de preț, cu respectarea următoarelor condiții: Ofertanții vor avea cod CAEN 4321 – Lucrări de instalații electrice, autorizat la sediul social/punct de lucru/terți; * Locul și modul de obținere a documentației tehnice: se solicită în scris la adresa de e-mail frizonagra@gmail.com, pana la data de 04.12.2023, ora 12:00. Solicitările primite după acest termen nu vor fi luate în considerare. * Termenul limită de depunere a ofertelor: Miercuri, 06.12.2023, ora 16:00. Modalitatea de transmitere a ofertei de către ofertanți: oferta semnată de reprezentantul legal/ împuternicit, se depune personal sau prin curier/ poștă cu confirmare de primire, într-un exemplar original, pe suport de hârtie, în plic închis și sigilat, la adresa beneficiarului: comuna Nănești, sat Nănești, județul Vrancea. După finalizarea evaluarii, toți operatorii economici care au depus oferte vor fi notificați cu privire la rezultatul evaluării. Prezentul anunț conține informațiile minime legate de derularea procedurii. Condițiile detaliate se regăsesc în documentația tehnică pe care vă invităm să o solicitați conform mențiunilor de mai sus.
Tratamente naturale eficiente împotriva celulitei
28/11/2023 10:40

Tratamente naturale eficiente impotriva celulitei  Celulita reprezintă o afectiune comună a pielii si a tesutului adipos subcutanat, care afectează in primul rand femeile. Aceasta se caracterizează ...

 Momente și servicii ce au cucerit mirii și invitații în anul 2023. Creează și tu spectacol la nunta ta în 2024
27/11/2023 14:45

Momente si servicii ce au cucerit mirii si invitatii in anul 2023. Creează si tu spectacol la nunta ta in 2024              Anul 2023 a fost un an remarcabil pentru ind ...

Profesoară de biologie despre invazia plosnitelor: „Principala cauză o reprezintă dobândirea rezistenței la insecticide
19/11/2023 19:22

O profesoară de la Facultatea de Biologie a Universitătii din Bucuresti răspunde la nouă intrebări referitoare la plosnitele de pat, după ce aceste insecte supărătoare au reapărut in marile orase, incl ...

Cât de scump este pentru românii care vor să țină Postul Crăciunului
18/11/2023 10:17

În postul Crăciunului, romanii mănancă doar legume si fructe si, in zilele in care este permis, peste. Acestea sunt tot mai scumpe, astfel că traditia este păstrată tot mai greu de credinciosi Săr ...

Andreea Mantea nu îi cumpără fiului ei un telefon: „Pentru ce-i trebuie? Are alte activități. , are prieteni, se joacă, descoperă lucruri, ne jucăm împreună
17/11/2023 00:10

Andreea Mantea refuză să-i cumpere un telefon fiului ei, David, in varstă de 8 ani. Prezentatoarea de la Kanald D spune că băiatul este supravegheat in permanentă, iar in timpul liber poate folosi un tele ...

Taylor Swift a doborât un record la Grammy
12/11/2023 08:00

Taylor Swift a doborat un record la Grammy cu cea mai recentă nominalizare pentru cantecul anului, potrivit BBC.   Selectia hitului Anti-Hero face din Swift primul compozitor care obtine sapte nominaliz ...

Mâncarea sănătoasă, o invitație la o viață plină de vitalitate și la o lume mai curată
08/11/2023 12:43

Pe măsură ce lumina zilei pătrunde timid prin ferestrele bucătăriilor noastre, multi dintre noi ne incepem ziua cu o cană de cafea si o decizie constientă sau inconstientă despre ce vom manca * in ...

 Ce trebuie să știi înainte de a tranzacționa indicele S&P 500
08/11/2023 11:08

 Ce trebuie să stii inainte de a tranzactiona indicele S&P 500      Dacă in trecut oamenii aveau tendinta de a economisi bani la bancă, pentru a-i avea la bătranete sau pentru z ...

 Cultură și divertisment în era digitală
06/11/2023 14:34

Streaming-ul a revolutionat industria muzicală si cinematografică. Platforme precum Spotify si Netflix au devenit noii giganti, oferind acces nelimitat la muzică si filme la cerere, afectand veniturile tradi ...

Pina Colada, furtuna din pahar
05/11/2023 15:34

  Piña colada este un cocktail dulce, bazat pe rom, preparat cu rom, cremă de cocos si suc de ananas, de obicei servit fie blenduit, fie agitat cu gheată. Poate fi garnisit cu o felie de anan ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei