evoMAG si SICAP, platforma publica de achizitii publice

evomag

Dimensiune font:

| 04-10-2022 12:55

 Flexibilitatea, adaptarea la conditiile schimbatoare de piata este in mare masura una dintre principalele caracteristici pe care manangerii de succes trebuie sa le indeplineasca. Indiferent de sectorul de activitate sau domeniul in care va desfasurati operatiunea, prezenta in mediul online este obligatorie, acesta fiind cel mai sigur si performant mod de a intra in contact cu potentialii clienti si de a realiza o campanie de promovare eficienta.

In prezent, divizia IT a capatat o importanta aparte, devenind una dintre cele mai esentiale elemente ce contribuie in mod direct la succesul firmei. Una dintre cele mai bune modalitati prin care puteti achizitiona aparatura si echipament tehnologic este prin platforma publica SICAP.

Ce este SICAP?

SICAP (acronim pentru Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice) este o platforma de achizitii publice si este operat de catre AADR. Achizitionarea de echipamente performante pentru a tine pas cu evolutia tehnologica poate fi realizata prin folosirea platformei SICAP.

Cine poate beneficia de platforma SICAP?

Cu ajutorul platformei SICAP, autoritatile contractante vor instiinta si posta  atat anunturile de achizitii publice, cat si rezultatele acestora, indiferent ca sunt licitatii online sau offline. Ofertantii utilizeaza platforma pentru a urmari anunturile si a participa in cazul in care se califica.

Folosind catalogul online electronic, acestia vor putea publica preturile pentru produsele, serviciile sau lucrarile pe care le ofera, astfel putand participa la anunturile de achizitii directe.

 

Care sunt principalele tipuri de licitatii gasite pe SICAP?

Conform standardelor europene, pe site-ul oficial SICAP se regasesc urmatoarele:

· Tipuri de licitatii

Licitatie restransa – se diferentiaza de cea deschisa prin existenta unei etape de selectie si printr-un numar mai mic de participanti.

Licitatie deschisa – orice ofertant poate participa la acest tip de licitatie.

· Tipuri de proceduri

Cerere de oferta;

Pe baza de catalog;

Deschise;

Restranse.

De ce sa apelati la serviciile corporate de la evoMAG pentru achizitii SICAP?

1. evoCorporate - sinonimul profesionalismului

Fiind unul dintre cei mai mari si importanti furnizori de echipamente IT din Romania, evoMAG este pregatit sa va asiste pentru ofertarea si publicarea produselor pe platforma SICAP cu ajutorul unei echipe profesioniste specializata in achizitii Business to Business.

Proiectul dumneavoastra este important pentru noi. De aceea, puteti profita de expertii nostri, acestia fiind pregatiti sa va ofere consultata pentru a va ajuta si asista in alegerea celor mai bune echipamente pentru activitatea pe care o realizati.

 

2. Beneficii deosebite pentru clientii SICAP

· Termen de plata;

· Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 399 Ron;

· Clientii SICAP vor avea prioritate in rezolvarea cazurilor de service;

· Consultant personal ce va fi alocat imediat dupa crearea unui cont pe evoMAG.ro. Acesta va putea fi contactat atat telefonic, cat si prin mail, oricand aveti nevoie;

· Plata OP se poate realiza atat prin banca, cat si prin Trezorerie, la termen.

3. Gama larga de produse

· Echipamente si infrastructura IT

Sistemul informatic trebuie realizat in asa fel incat sa poata fi folosit de un volum foarte mare de persoane, la orice ora. De aceea, dotarea cu solutii de stocare, servere si retelistica trebuie sa fie prioritara, indiferent de domeniul de activitate.

· Sisteme de calcul

Aproape toate departamentele din cadrul oricarei companii sau institutii publice au nevoie de echipament performant pentru a-si realiza activitatea. Prin urmare, echiparea angajatilor cu cele mai bune instrumente, PC-uri sau dispozitive portabile reprezinta cheia spre succes.

· Software  

In ultima perioada, companiile, dar si institutiile de stat au inceput sa se digitalizeze si sa apeleze din ce in ce mai mult la tehnologie. Pentru a putea folosi cu succes laptopurile sau calculatoarele, va fi necesara achizitionarea de sisteme de operare licentiate, solutii de securitate sau softuri specializate pentru a duce la bun sfarsit proiectele.

· Echipamente audio- video  

Comunicarea in mediul online este esentiala, mai ales atunci cand distanta si orele de lucru intervin in buna desfasurare a operatiunii. Cu ajutorul unei camere video de cea mai buna calitate si a unui microfon, video conferintele realizate impreuna cu clientii, partenerii si echipa dumneavoastra se vor putea face usor si fara probleme.

· Printare  

Un numar mare de documente printate necesita optiuni inteligente. Puteti beneficia de solutii de printing personalizate sau pay per page, consumabile, dar si de managementul si arhivarea documentelor.

· Securitate  

Nu doar mediul online trebuie sa fie sigur. Prin folosirea unei solutii complete de siguranta, compus din camere IP, senzori sau controlarea accesului in interiorul cladirilor vizate, veti putea avea un control mai mare si o siguranta crescuta asupra bunurilor, dar si a angajatilor dumneavoastra.

SICAP reprezinta cea mai performanta modalitate de a achizitiona produse si servicii, fiind un mijloc rentabil de achizitie pentru institutiile publice. evoMAG este un jucator puternic si de incredere, cu un intreg departament alocat vanzarilor corporate si achizitiilor SICAP, ceea ce inlesneste si mai mult comunicarea si colaborarea B2B.

Institutiile publice sunt un client foarte important pentru evoMAG si reprezinta o cota importanta din totalul vanzarilor pe care le realizeaza. Pana in ziua de azi, aproximativ 13% din produsele comercializate au fost achizitionate de clientii din cadrul sectorului public.

 Odata cu progresul tehnologic si adoptarea tot mai rapida a solutiilor digitale in institutiile de stat, numarul achizitiilor din catalogul SICAP al companiei au crescut cu aproximativ 20%, o evolutie impresionanta ce va continua sa creasca in anii urmatori.

Desi evoMAG s-a inregistrat in sistemul SICAP in anul 2009, compania a pornit operatiunea 10 ani mai tarziu.

Dupa o cercetare si o analiza detaliata, evoMAG a constatat faptul ca sectorul public poate fi un client si un partener de incredere, de aceea in anul 2019 a luat nastere echipa evoMAG SICAP, dedicata special acestei categorii de cumparatori.

Fiecare client evoMAG este important. Indiferent ca este vorba de persoane fizice,  corporatii sau institutii de stat, echipa evoMAG este pregatita sa ofere calitate si profesionalism.

Autoritatile publice au beneficiat foarte mult datorita experientei si cunostintelor bogate ale echipei pe divizia de IT. De la gradinite si scoli, pana la unitati miliare care au cerinte speciale de colaborare, evoMAG poate sa satisfaca orice cerere de comanda din partea acestora.

Desi anul acesta situatia economica din tara noastra  a  fost complexa, acest lucru nu a oprit dezvoltarea evoMAG, divizia SICAP. Pana in prezent, au fost initiate 640 de achizitii din catalogul SICAP si 25 din ele au fost finalizate. Avand in vedere aceste cifre, putem spune cu incredere ca rata de succes este ridicata.

In perioada urmatoare, unul dintre principalele obiective este ca evoMAG sa poata  oferi unui numar cat mai mare de institutii de stat produse si servicii de calitate. In acest sens, compania tinde spre o crestere a procentului la 15%.

 

Care este dimensiunea proiectelor evoMAG SICAP si ce se vinde cel mai bine prin SICAP?

Digitalizarea si modernizarea institutiilor de stat a prezentat o oportunitate excelenta pentru evoMAG. Cele mai mari proiecte la care compania a participat sunt pentru achizitia de echipamente tehnica calcul, telefoane mobile, camere video de supraveghere si furnizarea de tablete grafice pentru unitatile de invatamant de stat. Aici putem vorbi de tehnologizarea intregii institutii sau partial, in functie de nevoile acestora.

Institutiile de stat au inteles avantajele digitalizarii si modernizarii sistemelor IT. De aceea, cele mai importante produse vandute pe aceasta platforma sunt laptopuri si PC-uri, tabletele, imprimantele multifunctionale si copiatoarele, telefoanele, videoproiectoarele, dar si echipamentele de retea.

 Avand in vedere numarul impresionant de proiecte demarate, putem spune ca printre cele mai bune parteneriate sunt cele realizate impreuna cu unitatile de invatamant, ministere, primarii, parchete si judecatorii, dar si cu penitenciarele sau unitatile militare. In mare parte, sectorul public are nevoie de imbunatatirea infrastructurii IT si este o bucurie faptul ca au ales mereu evoMAG ca partener de incredere.

Ce fel de proiecte vor sa dezvolte aceste insitutii?

Institutiile de stat contractante doresc sa isi modernizeze sistemele IT, atat pentru a putea tine o evidenta mai eficienta asupra documentelor, dar si pentru a realiza o comunicare performanta impreuna cu cetatenii si asociatii. De asemenea, unitatile de invatamant au inteles importanta alfabetizarii tehnologice din timp a copiilor, in ziua de azi aceasta fiind o cerinta vitala pentru a intra in campul muncii.

Pe de alta parte, randamentul si eficienta comunicarii pot fi imbunatatite semnificativ daca personalul este echipat cu device-urile potrivite. Nici securitatea nu a fost ignorata. Multe institutii de stat au achizitionat camere video si solutii de securitate pentru a asigura protectie si o supraveghere sporita asupra locatiilor de interes.

evoMAG are proiecte initiate cu autoritati publice din multe zone ale tarii, insa cele mai multe sunt realizate in Muntenia, Dobrogea, Transilvania si Oltenia. evoMAG doreste ca in viitorul apropiat sa-si extinda activitatea pe tot teritoriul Romaniei, pentru ca toata lumea sa poata beneficia de produsele si serviciile oferite.

Extinderea departamentului evoMAG SICAP

In anul 2019 echipa evoMAG SICAP a fost infiintata si in fiecare an de atunci a crescut constant. Numarul angajatilor a sporit, special pentru a putea raspunde solicitarilor venite din partea autoritatilor publice. Personalul calificat a reusit de fiecare data sa solutioneze si sa consulte fiecare client in vederea achizitiilor castigate.

Extinderea departamentului este prioritara, de aceea evoMAG doreste sa participe la licitatii deschise pe proiecte ce depasesc 100K Euro.

Din pacate, desi situatia a evoluat intr-un mod pozitiv fata de acum 10 ani, birocratia inca reprezinta o problema pentru astfel de licitatii. Exista cazuri in care din momentul acceptarii ofertei, poate dura pana la 2 sau 3 saptamani pana in momentul semnarii unei comenzi, importatorii neputand tine blocate produsele, aceste lucruri ducand la  decalaje majore pentru termenele de livrare.

evoMAG spera ca in viitor ca procedurile sa fie simplificatate, pentru ca fiecare institutie sa beneficieze in cel mai scurt timp de comenzile date, evitand astfel anumite complicatii.

Cat dureaza, de regula, adresarea unui astfel de proiect: de la depunerea ofertei, pana la livrare si incasare

Proiectele se diferentiaza nu doar prin marimea achizitiei, ci si prin forma. De exemplu, pentru o achizitie directa, timpul de procesare este mult mai scurt, de cele mai multe ori fiind necesare aproximativ 5 zile daca produsul este in stocul evoMAG, iar unitatea de stat nu are multe semnaturi de strans.

Atunci cand produsul dorit se afla in stocul unui furnizor extern, operatiunea va fi usor extinsa, pana la aproape 15 zile, acest timp suplimentar fiind ocupat de asteptarea livrarii in depozitele proprii.

In cazul licitatiilor deschise, procesul este putin mai complex si mai lung din punct de vedere al timpului. Sunt sase pasi ce trebuie indepliniti pentru a finaliza o asemenea comanda, acestia fiind urmatorii:

a. Depunerea proiectului

b. Evaluarea – aceasta etapa poata dura pana la 25 de zile.

c. Perioada de contestatii – in functie de valoarea achizitiei, numarul de zile necesar pentru depasirea acestui stadiu poate fi cuprins intre 5 si 10 zile.

d. Semnarea contractului – din cauza procesului birocratic anevoios, semnarea poate fi finalizata intre 5 si 15 zile.

e. Primirea comenzii.

f. Livrarea produselor – de cele mai multe ori sunt solicitate cel mult 30 de zile pentru realizarea expeditiei, insa in majoritatea cazurilor aceasta va fi realizata mult mai rapid.

Odata ce acesti pasi au fost realizati, termenul de plata este stabilit in maxim 30 de zile.

 Prin echipa SICAP dedicata achizitiilor din sectorul public, evoMAG incearca de fiecare data sa gaseasca solutii optime pentru a accelera procesul si a oferi cele mai calitative produse si servicii clientilor, ajutand pe fiecare in parte in privinta alegerii echipamentelor IT necesare.

Fie ca vorbim de un singur produs sau de mai multe, evoMAG va acorda aceeasi atentie si acelasi profesionalism indiferent de cantitate. De asemenea, plata la termen s-a dovedit a fi o solutie foarte buna pentru partenerii evoMAG. Astfel, evoMAG spera in viitor sa vina in intampinarea tuturor cu cele mai bune si rapide solutii pentru a se bucura de echipamentele dorite.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:37

Moduri prin care poți induce buna dispoziție
16/07/2024 10:06

Moduri prin care poti induce buna dispozitie Cu totii avem zile cand ne simtim abătuti, morocănosi sau, pur si simplu, nu suntem in apele noastre. Aceste stări pot fi declansate de o varietate de lucruri ...

Vezi aici ce determină cei mai mulți oameni să se apuce de fumat!
16/07/2024 09:26

  Fotografie de la Rubén Bagüés pe Unsplash Fumatul este un obicei răspandit la nivel global, in ciuda numeroaselor campanii de sănătate publică care subliniază riscurile si efec ...

În fața umbrelor. Explorarea profundă a fricii și a curajului
15/07/2024 16:55

În linistea noptii, inima incepe să bată mai repede. O umbră trecătoare devine un monstru imaginar, iar un zgomot slab este amplificat de mintea noastră. Frica, acel sentiment omniprezent si profund ...

2024, cel mai călduros an din ultima sută de ani
15/07/2024 14:35

  Datele Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice (C3S) al Uniunii Europene indică faptul că luna iunie a acestui an a fost cea mai călduroasă lună iunie inregistrată vreodată. Acest feno ...

  Pepenii, vedetele piețelor pe timp de caniculă
15/07/2024 14:27

Fără indoială, pepenele rosu este vedeta sezonului estival. Cu un continut de apă de aproximativ 90%, pepenele rosu este ideal pentru a combate deshidratarea. Iesenii adoră acest fruct nu doar pentru gustu ...

 3 greșeli de evitat când cumperi panouri fotovoltaice
09/07/2024 16:47

 3 greseli de evitat cand cumperi panouri fotovoltaice Panourile fotovoltaice au devenit o alegere din ce in ce mai populară pentru foarte multi oameni. Nu este de mirare de ce se intamplă acest lucru - ...

  Sacrificiul în iubire. Tiparul credinței că dragostea se poate cumpăra
04/07/2024 15:51

În lumea complexă a relatiilor umane, iubirea este deseori idealizată si privită ca un sentiment pur, lipsit de conditii materiale. Cu toate acestea, există un tipar adanc inrădăcinat in anumite per ...

Cum Creezi un Cont PayPal pentru a-ți Alimenta Contul de Cazino
03/07/2024 16:57

 PayPal este una dintre cele mai populare si de incredere metode de plată online, folosită de milioane de oameni din intreaga lume. Cu ajutorul PayPal, poti efectua tranzactii rapide si sigure, inclusiv ...

Cele Mai Bune Oferte de Rotiri Gratuite Fără Depunere
03/07/2024 16:54

 Rotirile gratuite fără depunere sunt printre cele mai atractive bonusuri oferite de cazinourile online. Acestea permit jucătorilor să incerce jocuri de sloturi fără a risca proprii bani si să aibă ...

Cum alegem o mașină de spălat rufe?
03/07/2024 12:02

 Alegerea masinii de spălat potrivite este crucială pentru a asigura o curătare eficientă a hainelor si pentru a economisi energie si apă pe termen lung. În primul rand, trebuie să mentionăm, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei