Pisica, „cel mai bun prieten al omului”. Ce beneficii aduc aceste animăluțe în viața ta, plus câteva curiozități despre cele mai îndrăgite feline

17

Dimensiune font:

| 05-01-2023 17:33

Pisicile se numără printre cei mai buni prieteni ai omului, la mare concurență cu tovarășii noștri cățeii. Dacă știm despre câini că ar fi perfecți pentru terapie și că știu cum să ne ridice moralul, știința ne surprinde cu câteva informații uluitoare și despre pisici. Iată ce beneficii pot aduce aceste feline în viața dta. Bonus, ți-am pregătit și o listă cu informații mai puțin cunoscute despre prietenele tale blănoase.

Pe lângă faptul că sunt absolut adorabile, că te calmează prin simpla lor prezență sau că te scot din sărite uneori prin trăsnăile pe care le fac, pisicile sunt niște adevărate comori la casa omului.

Pisicile te pot face să te simți mai bine

Într-un studiu realizat de Indiana University Media School, cercetătorii au chestionat peste 7.000 de persoane după ce au vizionat videoclipuri cu pisici pe internet. Rezultatele s-ar putea să vă surprindă: Oamenii de știință au descoperit că până și vizionarea videoclipurilor cu pisicile altor persoane îți îmbunătățește starea de spirit și scade emoțiile negative. Filmați poznele amuzante ale pisicii dumneavoastră și revedeți-le mai târziu - vă vor îmbunătăți starea de spirit!

Pisicile vă pot reduce riscul de boli de inimă

Numeroase studii au constatat că a sta în compania unei pisici poate reduce nivelul de stres. Știm cu toții că nivelurile ridicate de stres și bolile cardiovasculare sunt legate, ceea ce face ca o scădere a stresului să fie extrem de benefică pentru sănătatea inimii tale. De fapt, prezența pisicii vă poate reduce riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral cu un procent uriaș de 30%!

Pisicile își pot vindeca stăpânii

Da, ați citit corect prima dată. Oricât de surprinzător - și fantastic - ar suna, pisicile pot promova vindecarea membrilor familiei lor umane. Deși mieunatul ei adorabil nu poate decât să vă înveselească ziua, un alt sunet al pisicii dumneavoastră v-ar putea îmbunătăți sănătatea fizică: arunci când toarce. Cercetările au arătat că frecvențele în intervalul 18-35 Hertz ajută la repararea leziunilor articulare după o accidentare, iar vibrațiile din torsul pisicii dumneavoastră au o frecvență de 25-150 Hertz.

Știai că..

- Pisicile sunt niște profitori dovediți științific? În timp ce multe animale preferă să "muncească" pentru hrana lor, chiar și atunci când există o opțiune de hrană gratuită, pisicile nu o fac. "Dacă îi dai pisicii tale o jucărie puzzle lângă un bol identic de mâncare gratuită, ea va alege mâncarea care nu necesită niciun efort", spune ea.

- Mau egiptean este considerată cea mai rapidă pisică domestică, fiind capabilă să alerge cu până la 30 de mile pe oră.

- Nu toate pisicile se dau în vânt după iarba pisicii - majoritatea oamenilor de știință cred că aceasta este o trăsătură moștenită.

- Pisicile au o vedere excelentă la distanță, dar obiectele de aproape pot fi neclare. Așadar, atunci când vă jucați cu pisica dumneavoastră, este bine să țineți jucăriile mai la distanță, astfel încât să poată vedea "prada"

- Unii experți în comportament consideră că pisicile vocalizează peste 20 de sunete distincte cu diverse semnificații.

- Corpul unei feline are mai mult de 500 de mușchi și peste 200 de oase. Există aproximativ 23 de oase numai în coada lor.

- De ce pisicile "fac cozonaci"? Ele învață pentru prima dată comportamentul de frământare reconfortantă când sunt pui, când sunt gata să se culce, sau emit mirosul din labele lor asupra ta ca semn că te plac

- Pisicuța sănătoasă medie poate sări câțiva metri în înălțime și în lățime. Pisica războinică Waffle este actualul deținător al recordului mondial Guinness, atingând un salt lăudabil de 2,5 metri.

- La doar 4 luni, pisicuțele pot atinge maturitatea reproductivă și pot rămâne însărcinate, motiv pentru care este atât de important să le sterilizați devreme

- Singura pisică care a călătorit în spațiu a fost o pisică maidaneză alb-negru pe nume Félicette, în 1963.

- Pisicile își folosesc mustățile și firele de păr senzoriale de pe părțile laterale ale picioarelor și ale capului pentru a se descurca să se orienteze în mediul înconjurător în întuneric.

- Felinele au memorie de lucru, pe termen scurt și pe termen lung, la fel ca și alte animale, și chiar își amintesc oamenii.

- Pisicile au dezvoltat abilități sofisticate de comunicare cu oamenii. Ele urmăresc unde indică degetul nostru și știu unde ne uităm. Abilități ca acestea le ajută să ne înțeleagă mai bine. De asemenea, clipesc lent, torc și alte comportamente pentru a arăta că se simt bine cu noi.

- Unul dintre motivele pentru care studiile științifice privind inteligența pisicilor sunt mai puțin prolifice decât cele privind câinii este faptul că pisicile sunt subiecte greu de testat. Multe pisici renunță la studii prin faptul că pleacă de la locul de testare. Nu ne surprinde deloc.

- Pisicile petrec aproximativ 15-20 de ore pe zi odihnindu-se sau dormind.

- Deși maxilarul unei pisici se deschide destul de larg în sus și în jos, nu se poate mișca dintr-o parte în alta.

- Felinele nu simt gustul dulce - le lipsesc receptorii papilelor gustative. Autorul principal al acestui studiu, Joseph Brand, a indicat într-un interviu pentru NPR că, dacă pisica ta ciugulește din prăjitura sau înghețata ta, ea vrea grăsimea, nu zahărul, potrivit dailypaws.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:37

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Știai că vodka este originară din Polonia? Iată zece lucruri captivante pe care probabil nu le-ai mai auzit despre această populară băutură!
22/03/2023 13:32

  Vodka, o băutură spirtoasă savurată de secole, a devenit cunoscută in intreaga lume pentru versatilitatea si gustul neted. Cu toate acestea, există multe lucruri interesante ce merită stiute, mai ...

Importanța parchetului din casa ta - sfaturi de întreținere
22/03/2023 13:24

  În perimetrul unei locuinte, mereu va exista cel putin un metru pătrat de parchet, indiferent de tipul lui si de locul in care este plasat. În mod normal, parchetul este pus in dormitoare, ...

 Ofertă imbatabilă de bestselleruri internaționale poti gasi in anticariatul Printre Cărți
21/03/2023 14:02

Pasiunea pentru lectură reprezintă refugiul si relaxarea multor persoane care evadează din spatiul limitat al cotidianului intr-o lume nouă, de fiecare dată altfel, care se imbogăteste cu fiecare pagină ...

 Rețete medievale pentru sporirea poftei de dragoste. Sfaturile sexuale ale Caterinei Sforza. Cum ajută grăsimea de mistreț
21/03/2023 10:33

  Caterina Sforza (1463-1509), una dintre cele mai celebre contese din Italia secolului al XV-lea a fost autorea unor lucrări preţioase pentru acele vremuri, care cuprindeau sfaturi şi reţete pentru b ...

Cine a decis pentru prima oară trecerea la ora de vară
20/03/2023 12:00

La sfarsitul săptămanii in noaptea de sambătă, 25 martie, spre duminică, 26 martie, Romania va trece la ora de vară. Ceasul se va da cu o oră inainte, iar ora 3:00 va deveni ora 4:00. Pentru că se schim ...

Măsuri suplimentare de protecție pentru animalele de companie din Spania
16/03/2023 15:46

Parlamentarii spanioli au adoptat schimbări radicale la legile naţionale privind bunăstarea animalelor prin care oferă animalelor de companie, considerate ''fiinţe conştiente'', o protecţie legală mai s ...

Hibiscus, planta care te ajută să slăbești
12/03/2023 12:40

Antioxidanţii din hibiscus deţin proprietăţi anti-obezitate care pot contribui la găsirea unor alternative alimentare la medicamentele actuale prescrise pentru ţinerea sub control a greutăţii corporale, ...

Medic: „Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți!”
11/03/2023 07:48

Prepararea cafelei la prima oră a diminetii este un obicei pe care multi dintre noi il avem in intreaga lume, ne ajută să ne reincărcăm energia si oferă diferite beneficii organismului, este stimulantă, ...

 Povestea lui Helene Hadsell, femeia care și-a împlinit toate dorințele
10/03/2023 12:30

  Toate aspectele vietii noastre sunt importante si in toate este necesar să manifestăm echilibru, chiar si in ceea ce priveste latura materială. Dacă vom muri de foame sau daca nu ne vom permite ...

FOTO/VIDEO - Beneficiile băii la ciubăr cu sare pentru afecțiuni reumatismale și boli de piele
09/03/2023 10:13

Ciubarul secuiesc este o solutie excelentă pentru relaxare, ameliorarea stresului, pentru confortul familiei si al prietenilor. Specialistii recomanda si folosirea băii de sare, care poate si fie un remediu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei