Zerul, elixirul sănătății și frumuseții

zer

Dimensiune font:

| 27-12-2023 08:12

 

În căutarea unui stil de viață sănătos, mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către remedii naturale, cu tradiție îndelungată. Un astfel de produs, adesea subestimat, este zerul. Acest lichid galben-verzui, rămas după coagularea laptelui în procesul de fabricare a brânzei, este un adevărat tezaur de nutrienți. Are eecte incredibile asupra sănătății și frumuseții, asupra sănătății ficatului, fiind recomandată utilizarea sa în cure de detoxifiere. Mai mult, sunt bine cunoscute și efectele sale asupra afecțiunilor precum psoriazisul.

Zerul este un aliat prețios în îngrijirea pielii și a părului. Bogat în proteine, vitamine (în special B2, B5, B6), minerale (calciu, magneziu, fosfor) și enzime, acesta ajută la menținerea unui pH echilibrat al pielii și la hidratarea acesteia. Aplicarea locală a zerului poate reduce acneea, eczemele și alte iritații ale pielii, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antimicrobiene. În plus, consumul regulat de zer stimulează producția de colagen, esențial pentru elasticitatea și fermitatea pielii, ajutând astfel la prevenirea semnelor de îmbătrânire.

Sănătatea ficatului

Zerul este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru repararea și construirea țesuturilor corpului. Proteinele din zer sunt ușor de digerat și conțin toți aminoacizii esențiali, făcându-l un supliment ideal pentru sportivi, persoanele în vârstă sau cei care se recuperează după boli. De asemenea, conținutul său bogat în calciu și vitamina D sprijină sănătatea oaselor.

Ficatul, un organ vital în detoxifierea organismului, beneficiază enorm de pe urma consumului de zer. Acesta conține un nivel ridicat de aminoacizi, în special cisteină, care este esențială în sinteza glutationului, un puternic antioxidant. Glutationul joacă un rol crucial în neutralizarea toxinelor, protejând celulele hepatice și promovând funcția hepatică sănătoasă. Studiile sugerează că zerul poate ajuta în cazul steatozei hepatice (ficat gras) și poate reduce riscul de afecțiuni hepatice cronice.

Cure de zer

Curele de zer sunt o metodă tradițională de detoxifiere și revitalizare a organismului. Aceste cure presupun consumul de zer pe o perioadă determinată, adesea între 3 și 10 zile, pentru a stimula eliminarea toxinelor și a sprijini funcțiile renale și hepatice. Zerul este diuretic, ajutând la eliminarea excesului de apă și a sodiului din corp, fără a epuiza rezervele de minerale esențiale. De asemenea, curele de zer pot ajuta la reglarea metabolismului și la pierderea în greutate, datorită conținutului scăzut de calorii și efectului său satietogen.

Efectele în psoriazis și diabet

Psoriazisul, o afecțiune inflamatorie cronică a pielii, poate fi ameliorat prin consumul de zer. Proteinele din zer, în special alfa-lactalbumina și beta-lactoglobulina, au proprietăți antiinflamatorii și imunomodulatoare, care pot reduce simptomele psoriazisului. În plus, bogăția de acizi grași esențiali în zer contribuie la menținerea sănătății pielii și la reducerea inflamației.

Zerul conține imunoglobuline și lactoferrină, componente care întăresc sistemul imunitar. Acestea ajută la combaterea infecțiilor și la reducerea riscului de boli cronice. Lactoferrina, în special, are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, contribuind la un sistem imunitar robust.

Studiile indică faptul că zerul poate avea un rol în controlul glicemiei, fiind deosebit de util pentru persoanele cu diabet de tip 2. Consumul de zer înainte de mese ajută la reducerea vârfurilor de zahăr din sânge postprandiale, datorită efectului său de stimulare a insulinei.

Este, de asemenea, benefic pentru sănătatea intestinală. Acesta susține creșterea bacteriilor benefice în intestin, cum ar fi Lactobacillus și Bifidobacterium, datorită conținutului său de lactoză și componentelor bioactive. Aceasta poate ajuta la prevenirea și tratamentul tulburărilor digestive, cum ar fi sindromul intestinului iritabil și constipația.

Maura ANGHEL

Zerul, cu proprietățile sale nutritive și terapeutice, este mai mult decât un simplu subprodus al fabricării brânzei. Este un aliment funcțional, care oferă beneficii semnificative pentru sănătate și frumusețe. Fie că este utilizat în cure de detoxifiere, pentru îmbunătățirea sănătății pielii, a ficatului sau a sistemului imunitar, zerul merită un loc de cinste în dieta noastră zilnică. Cu toate acestea, este important să consultăm un medic sau un nutriționist înainte de a începe orice cură sau regim alimentar, pentru a ne asigura că este potrivit pentru nevoile și condițiile noastre de sănătate individuale.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Contract-Auto.ro adaugă noi servicii pentru contractul de vânzare cumpărare auto destinat persoanelor juridice! ‍
24/04/2024 09:12

 Contract-Auto.ro, platforma recunoscută pentru eficientizarea tranzactiilor auto in Romania, a relansat recent serviciul său de generare online a contractelor de vanzare-cumpărare, introducand facilit ...

Cum să-ți actualizezi garderoba de primăvară?
23/04/2024 10:59

Cum să-ti actualizezi garderoba de primăvară? Începutul sezonului cald este momentul ideal să iti reconsideri stilul personal si să dai un refresh la garderobă. Există foarte multe aspecte de care ...

Povestea parfumului de trandafiri
23/04/2024 09:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Evoluția Agentului Imobiliar: Cursurile Smart Experience de la Inter Imobiliare modelează profesioniștii de mâine
15/04/2024 14:02

 Ai observat vreodată cat de rapid se schimbă lumea imobiliarelor? Dacă esti agent imobiliar sau te gandesti să devii unul, e esential să fii mereu informat si pregătit pentru noile provocări. &Ici ...

La 48 de ani, Georgiana Văcaru are 10 băieți și 10 fete. Ireal câți urmași are femeia cu cei mai mulți copii din lume
12/04/2024 17:11

Georgiana Văcaru este o adevărată mamă eroină. Argeseanca născută in anul 1976 este femeia cu cei mai multi copii din Romania. La doar 48 de ani, femeia a adus pe lume 10 băieti si 10 fete. Iată povest ...

Surori siameze, dezvăluiri despre viața amoroasă. Ce se întâmplă dacă una dintre ele moare
11/04/2024 16:03

Desi la nastere cadrele medicale au spus că vor trăi doar cateva zile, două surori siameze, Carmen si Lupita Andrade, au sfidat sansele de supravietuire si se bucură de tot ce le oferă viata la cei 23 de a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei