Cele mai gustoase rețete cu urzici

urzici

Dimensiune font:

| 25-03-2023 10:30

Se curăţă urzicile cu mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele şi se spală bine în mai multe ape până ce ultima apă rămâne limpede. Rețete cu urzici Există numeroase modalități de a ne bucura de multitudinea de vitamine și minerale pe care urzicile le conțin.

Mâncare de urzici scăzute

Ingrediente: 500-600 de grame de urzici o lingură făină 3 căței usturoi o ceapă mare

Mod de preparare: Urzicile spălate bine opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare. Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute. Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi în timpul ăsta. Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt Păstrează o cană din apa în care au fiert. Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă. Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat. Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile. Amestecă în continuu, pentru a nu se prinde mâncarea cratiță. Mâncarea de urzici este gata când compoziția se îngroașă.

Ciorbă de urzici

Ciorba de urzici se numără printre cele mai simple și rapide rețete cu urzici și este foarte gustoasă. Ingrediente:

1 kg urzici 500 ml bulion o ceapă mare un morcov mare ouă fierte tăiate felii (opțional) o legătură pătrunjel borș după gust.

Mod de preparare: Opărește urzicile într-un vas cu apă și sare care a dat în clocot. Lasă-le la fiert pentru 15 minute. Când au fiert, folosește o strecurătoare pentru a le scurge de apă. Toacă ceapa, morcovul și urzicile. Într-un vas mare, toarnă apa pe care ai scurs-o de la urzici. Adaugă ceapa, morcovul și urzicile și pune-le fiert. După 15 minute, adaugă și bulionul și amestecă bine. Lasă să fiarbă în continuare încă 15 minute. Adaugă borșul fiert înainte. Aproape de final, toacă pătrunjelul și adaugă-l în ciorbă. După ce o pui în farfurie, poți adăuga câteva felii de ou fiert tare.

Mâncare de urzici cu usturoi

Combinația de urzici cu usturoi face ca acesta să fie una dintre cele mai îndrăgite rețete cu urzici.  Ingrediente: 700-800 de grame urzici o ceapă 5 căței de usturoi două linguri făină 500 ml apă în care au fiert urzicile 3 linguri ulei sare și piper

Mod de preparare

Urzicile bine spălate se lasă să dea în clocot de două-trei ori, se scurg de apă și se toacă mărunt. Se toacă ceapa, se curăță și se zdrobește usturoiul, apoi se călesc împreună câteva minute la foc mediu. Când încep să se înmoaie, se dă focul mic, se adăugă făina și se amestecă bine. Se toarnă apa în care au fiert urzicile și se amestecă din nou. Se mai lasă câteva minute la foc mediu, până începe să fiarbă și se adaugă urzicile. Se pune sare și piper și se mai lasă mâncarea de urzici cu usturoi la foc mediu pentru aproximativ 10 minute.

Urzici cu orez

Ingrediente: 400 g de urzici 150 g de orez o legătură de ceapă verde 2 căței de usturoi două-trei lingurițe de ulei 3-4 linguri de pastă de roșii sare și piper pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Urzicile bine spălate se opăresc în apă cu puțină sare, pentreu 3-4 minute, apoi se lasă la scurs. Se toacă ceapa rondele și se călește ușor în puțin ulei. Se adaugă și un cățel de usturoi tocat mărunt, apoi se adaugă orezul și se amestecă. Se completează cu apă fierbinte în proporție de 3 la 1 față de orez și se lasă la fiert. Într-un alt vas, se călesc urzicile într-o lingură de ulei cu un cățel de usturoi, apoi se adaugă pasta de roșii și se lasă câteva minute.Când orezul este fiert se amestecă cu urzicile și pasta de roșii și se mai lasă pe foc 1-2 minute. La final, când mâncarea de urzici cu orez este gata, se adaugă pătrunjel.

Omletă cu urzici

Omletă cu urzici Ingrediente pentru 2 persoane: 5 ouă două mâini de urzici bine spălate o linguriță de ulei cașcaval ras sau telemea după gust Mod de preparare: Se toacă urzicile bine spălate. Într-un bol se amestecă bine ouăle cu cașcavalul ras sau telemeaua. Peste ouă se adaugă urzicile și se pun într-o tigaie încinsă bine și unsă cu puțin ulei. Se lasă câte două minute pe fiecare parte. Omleta cu urzici se poate servi cu roșii proaspete alături. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
01/03/2024 16:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

O poveste crocantă. Călătoria cartofilor prăjiți
01/03/2024 15:44

În inima unei bucătării luminate slab, printre miresmele amestecate de condimente si sunetele ritmice ale bucătarilor, se naste o poveste simplă, dar profund emotionantă. Este povestea cartofilor pr ...

Salvarea planetei prin veganism. Mircea Badea, reacție după știrile cu avocado
01/03/2024 14:52

Mircea Badea si-a relatat impresia in urma vizionării unei dezbateri despre veganism. „Într-adevăr, am văzut si eu o dezbatere interesantă, o stiti si voi, aceea că vaca se beseste. Iar cand v ...

O călătorie aromatică și culturală
01/03/2024 14:45

Condimentele sunt mai mult decat simple ingrediente care adaugă gust mancărurilor noastre; ele sunt o fereastră spre istoria si cultura lumii. De la vechile rute comerciale care traversau continentele pană ...

Pe urmele înghețatei, din palatele antice în cupele de la malluri
01/03/2024 13:30

  În zilele toride de vară, cand soarele isi varsă razele peste pămant, putine lucruri sunt la fel de satisfăcătoare ca o portie rece de inghetată. Dincolo de aroma dulce ce te imbie din vitri ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
01/03/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
01/03/2024 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
01/03/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
01/03/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

 Povestea celor mai cunoscute deserturi din lume
01/03/2024 09:27

Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si text ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei