Este mâncarea de post mai sănătoasă?

23

Dimensiune font:

| 20-09-2023 11:22

Mâncarea de post nu este pe gustul tuturor și foarte mulți oameni consideră că nu este foarte sănătoasă pentru organismul uman, însă dacă sunt alese alimentele care trebuie corpul poate beneficia de o detoxifiere și de o revitalizare după atâtea preparate grele din punct de vedere digestiv.

Preparatele din comerț pentru post sunt ultraprocesate și nu tocmai sănătoase, dar specialiștii în nutriție consideră că oamenii pot alege alimente care fac bine organismului uman. În timpul anului, credincioșii creștini, fie ei catolici sau ortodocși, țin mai multe posturi, în care nu au voie să mănânce anumite alimente, precum: carnea, laptele sau ouăle. Drept urmare, acestea trebuie înlocuite cu alte preparate care să asigure necesarul de vitamine și energie pentru corp.

Ce alimente să consumi în post?

Cele mai importante posturi pentru credincioșii creștini sunt cel al Crăciunului și al Paștelui. În aceste perioade, oamenii nu au voie să consume carne, lapte ouă, ba chiar și ulei. Drept urmare, trebuie găsite alternative vegetale pentru necesarul de proteine și vitamine.

Așadar, în zilele de post pot fi consumate legume, precum: fasolea, mazărea, năutul, soia sau lintea. La capitolul fructe nu există restricții, însă din dieta de post ar trebui să facă parte și nucile, alunele, arahidele, migdalele, fiindcă au foarte multe proprietăți benefice pentru organismul uman. Totodată, orezul brun și cerealele asigură un aport important de proteine și nu trebuie uitată nici ciupercile sau semințele.

Specialiștii în alimentație atrag atenția că mâncarea de post din comerț este ultraprocesată și este indicat să fie evitată. Totodată, în aceste perioade trebuie respectate anumite reguli pentru a nu lua în greutate, scriu cei de la catena.ro.

Câte mese este indicat să mănânci în post?

Postul este o perioadă în care organismul se poate detoxifia, iar sufletul se poate curăţa de problemele lumești. În această perioadă este indicat să fie respectat un echilibru al meselor, astfel încât organismul să nu simtă lipsa proteinelor sau a vitaminelor cu care era obișnuit. Așadar, mâncarea de post poate fi considerată mai sănătoasă decât cea obișnuită, dar în anumite condiții.

Iată ce recomandă specialiștii în nutriție pe timpul postului:

1.Să fie luate trei mese pe zi și două gustări, la interval de două ore, astfel încât să nu intervină o foame acută.

2.Să se bea minim 2 litri de apă pe zi pentru o hidratare corectă a corpului.

3.Fructele trebuie mâncate singure, fără alte alimente, și la un interval de două ore pentru a evita fermentarea acestora, potrivit farmaciata.ro.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

VIDEO -     Prăjitură poloneză cu mere
22/02/2024 10:35

  Un desert foarte delicios, prăjitura poloneză cu mere este foarte apreciată, iar toamna este o surpriză culinară foarte apreciată. Pentru preparare, avem nevoie de urm[toarele ingrediente: Pentr ...

FOTO - Prăjitura magică
22/02/2024 07:15

Prăjitura magică este un desert spectaculos usor de preparat, fiind formată din trei straturi de consistente diferite. Este un preparat perfect pentru ocazii speciale sau pentru zilele in care ai musafiri la ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
21/02/2024 10:15

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou ...

 Aromele iernii, călătorie sensibilă prin bucătăriile lumii
21/02/2024 09:23

Sub mantia albă a iernii, in adancul serilor lungi, oamenii din intreaga lume isi găsesc refugiul in căldura bucătăriilor lor, unde aromele traditionale se impletesc cu amintirile si povestile lor. O& ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
21/02/2024 08:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Arome de poveste - rahatul turcesc
18/02/2024 10:44

Nu există carte de bucate in care să nu se regăsească si o poveste desprinsă din minaretelor dedicată unei comori culinare care a incantat sufletele si papilele gustative de-a lungul secolelor - raha ...

 Povestea celor mai cunoscute deserturi din lume
18/02/2024 09:27

Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si text ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
13/02/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

 Călătorie în lumea dulce a brânzoaicelor. Tradiție și sărbătoare în fiecare bucată
13/02/2024 11:45

Sfaraitul usor al aluatului in uleiul incins, aroma inconfundabilă de branză dulce si stafide si acea notă de vanilie care te imbie si te incantă, acesta este portretul branzoaicelor, delicioasele prăjitur ...

Diferențele dintre cafelele arabica și robusta
02/02/2024 15:38

Pentru cunoscători, pe ambalajele de cafea sunt inscriptionate mesaje de tipul ,,100% arabica”, ,,cafea robusta” sau blend/amestec. Pe planetă există peste 100 de specii de plante de cafea. Arab ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei